Peršokti prie turinio


Valytuvu mechanizmo remontas


  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
Temoje nėra atsakymų

#1 Svečias_Renaldas_*

Svečias_Renaldas_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 gegužės 25 - 10:35

Sveiki kolegos,
stai atsirado dar vienas mano "manualas" is serijos "pasidaryk pats".... - Si karta apie nelemtu <_< valytuvu remonta, kurie taip daznai kankina laimingus Peugeot turetojus... :D
Visu pirma, pradedu nuo to, kad sis straipsnis daugiausia bus naudingas tiems, kuriu valytuvai lyg ir veikia, tik nesiguldo ant vadinamojo "parkingo", taciau ir kitais atvejais tikiuosi rasite cia sau ka nors naudingo....
Taigi, jeigu jusu valytuvai nesiguldo ant "parkingo", isijungia savaime ar dar kaz-kaip keistai elgesi - tam gali buti keletas priezasciu.
1. Visu pirma, atsukite valytuvus, nuimkite plastmasini dangti, kuris dengia valytuvu mechanizma ir patikrinkite bei gerai pavalykite varikliuko fiskes kontaktus, galite sutepti juos su spec. priemone kontaktams nuo dregmes apsaugoti. Paziurekite ar nesuplyso varikliuko apsauginis maiselis - buna atveju kai jis plysta, del ko varikliukas suslampa, kontaktai oksiduojasi ir t.t., del ko jie gali isijungineti ar neissijunginete savaime...Uzdekite bet kuri viena valytuva kad stebeti kas vyks.
2. Jei tai nepadejo, tada rakciuku ar galvute ant "6" ar "7" atsukite reduktoriaus virsutini dangteli (3 ar 4 varzteliai) ir patikrinkite jame esnacius 3 kontaktus - ar nenuluze, ar nesudile, ar nesusilankste - galite jos trupuciuka palenkti i save kad jie stipriau prisispaudinetu prie kontaktines ploksteles krumpliaratyje. Jei nieko itartino neaptikote - prisukite dangteli atgal i vieta.
2. Jei pries tai darytos operacijos nepadejo, paprasykite kad kas nors ijungtu valyma su tarpais ir stebekite i kuria puse sukasi svirtele ant reduktoriaus asies (pati pirma maziausia svirtele stovinti ant reduktoriasu isejimo asies; prie sios svirteles jungiasi trauke sujungianti ja su vairuotojo puses valytuvo svirtim) - kai valytuvai kas kart (kurie dabar nuimti) atseit apibraukia stikla, svirtele (reduktoriaus) kiekviena karta turi padaryti pilna apsisukima pries laikrodzio rodykle ir taip tol, kol neisjungsite valyma (OFF) - tuo momentu kai Jusu padejejas isjungs valyma, svirtele tures padaryti viena pilna (jei buti tiksliam- beveik pilna) apsisukima pagal laikrodzio rodykle ir sustoti. Pakarokite stebejimus kelis kartus kad buti uztikrintam kad yra taip o ne kitaip.
Demesio- jei yra taip (svertele visa laika kol ijungtas bet koks valymo rezimas sukasi pries laikr. rodyle, o kai isjungiat valyma- padaro viena apsisukima pagal laikr. rodykle bet valytuvai ant "parkingo" taip ir nesiguldo - [/U]reiskia pas jus bus sugedes toks vienas labai gudras pranciziskas sarnyras, stovintys ant sios svirteles. Apie jo remonta toliau.
[U]Jei svirtele visada sukasi tik i viena puse ar po visu pries tai aprasytu atliktu veiksu valytuvai isijungia/issijungia/pamirsta valyti savarankiskai - greiciausiai jums reikia keisti pagrindini valdymo blokeli, kuris stovi saugykliu bloke virs jusu koju - tokia didele melyna rele su geltonu tasku (kaina apie 50Lt, pakeitimas- apie 40min.-1val.)

[U]Sarnyro remontas

Jums reikes isimti visa mechanizma ir patikrinti sarnira, kuris randasi tokiame korpuse is balto plastiko prisukto prie metalines svirteles dviems varzteliais kryzminiam atsuktuvui. Kad ta padaryti (ant p605) ijunkite valytuvus ir staigiai isjunkite degima tuo momentu kai valytuvas/-ai pasieks pati stiklo valymo krasta (kitaip neisimsite). Atsukite tvirtinimo varztus (6vnt., galvute ant "10") ir pasukinejus taip ir anaip astraukite mechanizma. Rankomis pasukite svirtele (ant reduktoriaus asies) i jums jos ardimui patogia padieti. Atsuktuvu atsiremkite ir patraukdami i virsu numaikite trauke nuo svirteles. Nuvalykite visa tepala ir purva nuo detaliu kad geriau matyti. Tada pasikankindami siek tiek (patarciaus naudoti 2 mazus "-" formos astriai azgalastus atsuktuvelius) nuimkite fiksavimo zieduka nuo metalines asies galiuko(ziedukas laiko toki juoda ekcentriska sarnyro rutuliuka vietoje). Nuimkite rutuliuka, atsukite du varztelius ir nuimkite plastikine dangteli. Ten jus rasite metalini kaisti su spyruoklyte bei du plastikiunius diskelius. Vienas (apatinis) yra be dantuku bet su viena ispjova is sono ir duobute is virsaus. Kitas diskelis turi buti su tokia pacia ispjova is sono ir dviems dantukais - vienas is apacios ir vienas is virsaus - tas kur is apacios ieina i apatinio diskelio duobute, o tas kur is virsaus ieina i ekscentrinio rutuliuko duobute. Kaip tik sie dantukai ir luzta, del ko dingsta parkingas. Atsiuskite PM tie kam idomu - atsiusiu kelias nuotraukaa - galisite paziureti kas atsitiko man... :(
Jei rasite kad virsutinis diskelis turi nulauzta koki viena dantuka - jieskokite kito tokio pacio (nezinau kur...) arba pasidarytkite nauja (as taip dariau ). Pasimatokite matmenys, padarykite briezinuka ar atiduokite kokiam tekintojui - jis jums pagamins nauja. Geriausia (mazejimo tvarka) butu padaryti nauja diskeli is zalvario, stipraus plastiko, nerudijancio plieno, paprasto plieno, aliuminiaus. Turekite omeny, kad ispjova is sono metaliniam turi buti tiksliai atkartota ir su glotniais soniniais pavyrsiais (galite net trupuciuka daugiau nei originale uzapvalinti kampus kad tas kaistis lengviau galetu is ten isslysti kai diskelis tures pasisukti...)
Beliko viska gerai isvalyti, sutepti ir surinkti atgal - jei viska gerai atliksite - veiks is karto.... :)~

Sekmes visiems !
  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 2

narių: 0, svečių: 2, slaptų narių: 0