Kelių policija
Parašyta 2007 lapkričio 04 - 22:02
Parašyta 2007 lapkričio 04 - 22:03
© J. Erlickas
Parašyta 2007 lapkričio 04 - 22:07
Parašyta 2007 lapkričio 04 - 22:11
O pareigunai uzfiksavo savo protokole, kad tu vezei keleivius, as abejoju kad taip, nes kitaip jie sau pasirasytu 'mirties' nuosprendi. Jei liudininkai yra uzfiksuoti vadinasi laimesi byla, bet jei jie nefiguruoja protokole geriau sumokek bauda, nes sveikata brangesne.Dėl pažeidimo paaiškinu, kad 2007-11-02 važiuodamas Vydūno gatve, apie 18.30 val., pastebėjau prie išvažiavimo iš RIMI parduotuvės stovėjimo aikštelės (Vydūno g. 4) stovintį policijos pareigūnų automobilį. Kelyje nei pėsčiųjų, nei automobilių nebuvo. Priartėdamas prie perėjos, sumažinau greitį, kaip tai reikalauja KET 75 punktas, įdėmiai apsidairiau, ar prie pėsčiųjų perėjos nėra pėsčiųjų ir, įsitikinęs jog jų nėra, kirtau perėją judėdamas link Papilėnų g. ir Vydūno g. šviesoforu reguliuojamos sankryžos. Sustojau prie sankryžos, kadangi degė raudonos šviesos signalas, rodžiau posūkį į kairę pusę ir pastebėjau iš paskos važiuojantį pareigūnų automobilį. Užsidegus žalios šviesos signalui, pasukau į Papilėnų g. Už manęs važiuojantis patrulių automobilis taip pat pasuko ir važiavo iš paskos. Pavažiavęs apie 200 m, parodžiau posūkį į dešinę pusę (prie Papilėnų g. 15 namo, kuriame gyvenu). Man sustojus kelkraštyje, priartėjęs patrulių automobilis įjungė mėlynos šviesos švyturėlį. Aš, kaip to reikalauja KET 136 punkto 3 dalis, įjungiau avarinės šviesos signalą. Priėjo pareigūnas, pasisveikinęs ir pasakęs (pažeidė 62 punkto reikalavimą, nes nepasisakė vardo ir pavardės) iš kurios rinktinės yra, paprašė manęs parodyti dokumentus. Neišlipęs iš automobilio, kaip to reikalauja KET 62 punktas, nedelsiant pateikiau dokumentus. Man buvo paaiškinta, jog aš pažeidžiau 75 ir 76 punkto reikalavimus, tačiau su kaltinimais nesutikau, nes kaip minėjau kelyje ir šalia sankryžos nebuvo nė vieno pėsčiojo (kartu važiavę keleiviai gali tai patvirtinti). Arčiausia esantis pėstysis (tik vienas), kurį pastebėjau, ėjo šaligatviu ir buvo nutolęs nuo perėjos apie 5 metrus.
Taip pat nesutinku su pareigūnų nubraižyta schema. Pridedu savo schemą, kaip buvo iš tikrųjų. Tai gali paliudyti dar 2 asmenys.
Sita paaiskinima, taip pat ir schema nesiu i Dariaus ir Gireno g 50, nes nu patikekit dar nesu aklas kad nepamatyciau pesciojo einancio gatve... Pareigunu versija buvo tokia, kad as nepraleidau 2 pesciuju vienas ju jau zenge i pereja o kitas buvo apie 3-4 m nutoles bet ir ruoses eiti... Gal kas buvot susidure su tokiais bajeriais ir zinot, kas toliau laukia? Nes girdejau, kad buna kad apkaltina nebutais dalykais, bet nepatiki kol Tau paciam nenutinka
Parašyta 2007 lapkričio 04 - 22:13
Susidėk zenonus į ilgasias. Kai mirktelsi, tai aniem atšoks fantazija mirksėt...Na nezinau kaip jum, bet pastebejau gan keista dalyka, kad kuo tuoliau nuo miesto tuo labiau megeju yra perjungineti is artimuju i ilgasias, nors pas mane ir xenon'ai kurie sureguliuoti ant stendo, bet manau kad kiti piktybiskai tai daro.

Parašyta 2007 lapkričio 04 - 22:17
Keleiviai (jei jie dar ir šeimos nariai), yra suinteresuotoji pusė. Bent taip man aiškino prieš kažkiektai metų mentas autoįvykį formindamas...O pareigunai uzfiksavo savo protokole, kad tu vezei keleivius, as abejoju kad taip, nes kitaip jie sau pasirasytu 'mirties' nuosprendi. Jei liudininkai yra uzfiksuoti vadinasi laimesi byla, bet jei jie nefiguruoja protokole geriau sumokek bauda, nes sveikata brangesne.
Parašyta 2007 lapkričio 04 - 22:28
Tai gal del to, kad akina net ir sureguliuoti? Shiaip matosi, kada trumpi zenonai belekaip zhybina, o kada ilgosios, bet ne visi ekspertai atspeti kodel akina. Akina, tai ir mirksi. Jei jau nori shviestis kitu matymo saskaita, tai persijunk i gabaritus, kai pamirksi.Na nezinau kaip jum, bet pastebejau gan keista dalyka, kad kuo tuoliau nuo miesto tuo labiau megeju yra perjungineti is artimuju i ilgasias, nors pas mane ir xenon'ai kurie sureguliuoti ant stendo, bet manau kad kiti piktybiskai tai daro.
Plia kada sutvarkis ta zenonu bezpridela. Pats mirkseti tingiu, bet kartais pavargusias akis zhiauriai pjauna tie shaunieji racionalizatoriai.
© J. Erlickas
Svečias_ULUMULU_*
Parašyta 2007 lapkričio 04 - 22:35
Parašyta 2007 lapkričio 04 - 22:41
Buvau uošvijon nubimbęs, tai švogeriai konsiliumą padarė zenonų klausimu. Verdiktas: "...mažu ir baikės..." Pralėkiau pusę Lietuvos, bet niekas nemirksėjo...Plia kada sutvarkis ta zenonu bezpridela. Pats mirkseti tingiu, bet kartais pavargusias akis zhiauriai pjauna tie shaunieji racionalizatoriai.
Svarbu nepamiršt, kad jei ir sureguliuota, bagažinėj vežamas svoris keičia spindulio kampą. Net nebūčiau dėjęs, jei nebūtų galimybės iš vidaus pareguliuot.
Parašyta 2007 lapkričio 04 - 22:55
Dar svarbu nepamirsht, kad neshvarus stiklai belekaip spinduli kraipo, kad aplyti zenonai dar labiau belekaip kraipo. Per lietu dazhniausiai jie ir erzina. Aishku tas pats galioja ir halogenams, bet tai shviesos intensivumas pas juos mazhesnis. Plius neaishku kiek tie kinietchiai sviesos shaltini patalpina kaip tik ten kur jis turetu buti ir nei kiek ne daugiau ir dar dafiga niuansu.Buvau uošvijon nubimbęs, tai švogeriai konsiliumą padarė zenonų klausimu. Verdiktas: "...mažu ir baikės..." Pralėkiau pusę Lietuvos, bet niekas nemirksėjo...
Svarbu nepamiršt, kad jei ir sureguliuota, bagažinėj vežamas svoris keičia spindulio kampą. Net nebūčiau dėjęs, jei nebūtų galimybės iš vidaus pareguliuot.
Suprastchiau dar dejima i ilgasiais. Gali tada greitchiau lekti ir prasilenkdamas vistiek ishjungi, bet nx i trumpasiais su kuriomis dauguma dazhniausiai diena nakti trinasi po miesta ir kankina kitus vairuotojus.
© J. Erlickas
Svečias_ULUMULU_*
Parašyta 2007 lapkričio 04 - 22:59

Svečias_shamann_*
Parašyta 2007 lapkričio 04 - 23:04
Parašyta 2007 lapkričio 05 - 01:04
Nu jo.. Bus panasiau i "va, ijugiau/isjungiau", o ne pamirksejima..Sita, jei i "ilgas" isidesi xenon'us, "ilgos" sviesos praras savo zavesi, kol isils ilgu xenonai, gali buti jau per velu(3-5sek).....va.....

Parašyta 2007 lapkričio 05 - 12:46
Daukantas gal ir nevertas, bet su 4 balais tikrai nemalonu vazineti...Ar vertas tas Daukantas nervų tampantis teismuose? Vaistai po to brangiau kaštuos...

Parašyta 2007 lapkričio 05 - 13:22
Neonai, zhinok thunderr teisus - 124 - 1d.:O prie ko cia 4 balai? Bauda juk nuo 100-150 Lt be balu
Nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kaip to reikalauja taisyklės 100 - 200 Lt ir 4 balai...

Turbut maishai nuobauda uzh avarija kai buni kaltas...

(127 - 2d. KET pažeidimas, nulėmęs kitiems asmenims priklausančių transporto priemonių, krovinių, kelių, kelio ir kitų įrenginių arba kitokio turto sugadinimą (apgadinimą). - 100 - 200 Lt )
Parašyta 2007 lapkričio 05 - 13:28
ATPK 124(1)-1 str. http://kelias.avilda...DOS/baudos.htmlO prie ko cia 4 balai? Bauda juk nuo 100-150 Lt be balu
manau, pazeidimas buvo butent toks, o uz pesciusuju nepraleidima pesciuju perejoje visda skirdavo 4 balus. labai gerai prisimenu, kai drauga uz tai nubaude....

Vartotojų skaito šią temą: 3
narių: 0, svečių: 3, slaptų narių: 0