Posted 2009 May 30 - 19:06
E85 - 15% benzas -85 etilo alkoholis. Tai ką mėgsta stikliuko mėgėjai.
Dabar kaip tik esu užmaišęs - pusę bako pripyliau E85 kitą pusę 95 benzino. Trauka kiek sumažėjusi. Bet kai variklis įšyla, beveik nesijaučia. Taip yra todėl, kad pas mane pernelyg liesas mišinys gaunasi. Brazilijoj, JAV pardavinėjami kompiuteriukai, kurie papildomai pasiunčia implulsą į purkštuką, kad įmestų papildomai kuro įpurškimo momentu. Šiaip, variklis turi gauti iki 30 procentų daugiau, palyginus su benzinu. Kai kurie kompiuteriukai leidžia pareguliuoti papildomai įpurškiamo kuro kiekį.
Esmė čia kitame dalyke. Esmė čia galimoje nepriklausomybėje nuo benzino kolonėlių. Faktiškai, kas gyvenat tolimesnėj sodyboj, galite patys išsivaryti etanolio. Kručiausias aparatas padaro 90% grynumo alkonolį. Yra dar tam tikri filtrai, arba neorganinė medžiaga zeolitas, kurie pašalina likusią vandens dalį.
Turėdami aparačiuką ir galėdami pasigaminti kuro, galite uždėti ant mus engiančios valdžios ir važinėti daugiau (reiks dapilti tik 15 procentų brangaus benzino).
Šiek tiek problemų. Bako, kuro linijų korozija - reiks dažniau keisti kuro filtrus. Dažniau tepalus. Nes spiritas plaus benzino priedegas variklyje. Kadangi mano auto senas, aš nebijau rizikuoti. Skaičiau daug straipsnių. Vienas amerikonas su nepritaikytu auto pravažiavo 300 000 km be problemų. Tiesa jo buvo karbiuratorinis variklis, tai pareguliavimas vienas juokas. Kaip minėjau su purkštukais reikia papildomo kompiuteriuko, kuris labai paprastai susimontuoja.
Problema ta, kad jus gali pagauti varančius "naminę" degtinę. Ir teisme niekaip neįrodysite, kad gaminote kurą automobiliui. Padėkokime pilstukininkams ir konservatoriams parlamentarams, kurie priėmė įstatymus, kai už litrą samanęs, gauni didesnę baudą nei sumušęs žmogų. Bo kėsiniesi į pačios valstybės egzistavimo pamatus.
Problemą galima sumažinti į jau pagamintą etanolį pripilant šiek tiek benzino. Tai jau denatūruotas alkoholis, kurio negalima gerti. Turėtų būti lengvinanti aplinkybė.
Šiuo metu E85 pardavinėja tik Statoil žirmūnuose Vilniuje. Jų E85 tik apie 15 procentų pigiau nei benzinas.
Tai aišku šlykštus kainos užkėlimas, kai Švedijoje E85 kainuoja iki 30 procentų pigiau. Jie pirmieji rinkoje ir daro ką nori.
Bet kas moka išsivaryti stiprios samanės ir žino kaip pakelti etilo alkoholio procentą aukščiau 90%, tas valdo ir deda ant visų pardavinėjančių benziną ir nežinia kam ( ko gero Maksimai) tarnaujančios valdžios!