Peršokti prie turinio

Nuotrauka

tepalo ir kondensato emulsijos išspjovimas žiemą

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 660

#321 Svečias_e2110_*

Svečias_e2110_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 sausio 25 - 21:45

mane pakankino <_< 2.2 VVT
  • 0

#322 aroone

aroone

Zanūda

• Moderatoriai
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:P3008 GT-Line 1.5 BlueHDI AT8

Parašyta 2006 sausio 26 - 10:53

mane pakankino <_<

2.2 VVT

o manes nekankino :P

2.2 VVT

tfu tfu tfu
P.S. i darba vaziuoju nuo 15 min iki 1 val. Jei temp. mazesne nei -10 - 2-3 minutes pasildau varikli.
  • 0
Autobusų parkas. Paliuosintas.

#323 Darka

Darka
  • Senbuviai
  • Automobilis:Peugeot 307

Parašyta 2006 sausio 26 - 10:58

Nu jeigu jau neišmanėliai susirinko, tai ir mumi čia vieta... Ar kas iš turinčių majonezinius matarus nesusidūrėte su šia problema ar ji kankina be išimties visus benzus?

TU nekankina, XU kankina. Kaip juos atskirt? Pagrindinis skirtumas tarp kolektorių išdėstymo
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#324 frostas

frostas
  • Senbuviai
  • Vieta:Panevezys
  • Automobilis:f48 verso s

Parašyta 2006 sausio 26 - 11:23

TU nekankina, XU kankina. Kaip juos atskirt?

o ar visu XU tepalo matuokles spiralines? :huh:
  • 0
baltukas Yeti, 2014m. gimimo

#325 moonas

moonas
  • Moderatoriai
  • Automobilis:205gti 1.6, 205gti mi16, 205cti 1.9

Parašyta 2006 sausio 26 - 11:35

ne, mano mige tiesi, tik vienoj vietoj persukta kazkur nepilnu 90 laipsniu kampu.
siaip pvz. as dideliu problemu su alsuokliais neturiu, tik truputeli pataskyta tepaliuko po kapotu. kitamet reiks pasidaryt "catch can", kad ir to pataskymo nebebutu.
  • 0

#326 Svečias_e2110_*

Svečias_e2110_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 sausio 26 - 12:00

mane pakankino <_<

2.2 VVT

reziume: islaidos 150 lt, valant slangas Savanoriu Zibinte ;)
nelabai brangu, bet geriau, kad tokie dalykai nevyktu
  • 0

#327 Svečias_regis_*

Svečias_regis_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 sausio 29 - 18:00

Sveiki. Mano 405 1,9 irgi to majonezo prisirenka, o dar kai salciai ir suledeja, kadangi prancuzuose nesigaudau, man Volga 21 duokit, tai kitas reikalas:),su ja uzaugau, tai buvau issigandes dar ir pro matuokli papurksta tepalo buvo, be to biski pavalgo tepalo varikliukas(1l/1000km).Ka galit pasiulyti, ka tokiu atveju daryti? Dar ir purkstukas nuleke, gal zinot kiek nauji ir srote kainuoja?

Šį pranešimą redagavo regis: 2006 sausio 29 - 18:01

• 0

#328 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:206 XSI

Parašyta 2006 sausio 29 - 22:01

1.8 spyruokline, o 2.0 tiesi. Beje ju ir ilgiai skirtingi
  • 0
Roots to roots

#329 Cheinikas

Cheinikas
  • Senbuviai
  • Vieta:205 GTi factory, Lithuania
  • Automobilis:Peugeot 205 VTS, 407 SW

Parašyta 2006 sausio 30 - 21:53

dukart sia ziema valiau slangas. antrakart valydamas ir apsiltinau. niex nepadejo.dar daugiau prisirinko majanezo. matyt kad salciai didesni buvo. tai sukonfiginau slangas visas. biski storesnes, todel ne taip sals, gavosi tiesesnes nei riginalios tai nebus kur taip kauptis majonezui. o siaip ar imanoma padaryt taip kad nuo galvos einanti slanga isvis atjungt. tipo kad zemyn ji karotu. o kita gala. ta prie storos slangos uzkist?
  • 0

Peugeot 205 VTS - Juodulys

#330 Cheinikas

Cheinikas
  • Senbuviai

Parašyta 2006 vasario 25 - 15:08

tai vat pries koki menesi sukonfiginau ta trenkta gti tepalo alsuoklio slanga. padariau trainyka ties ta vieta kur ji atsisakoja. dabar galvoju ar nieko tokio butu jei nuo tepalo uzpilimo bakelio vest slanga tiesiai i karteri, o nuo galvos tiesiog zemyn pakabint ir tiek. kazkodel manau kad dalis majonezo isvarvetu per ta pakabinta slanga. gal as kliedziu bet kazkodel vat eme ir susisviete :D
  • 0

#331 Cr

Cr
  • Senbuviai

Parašyta 2006 vasario 25 - 16:30

man uosvis irgi siule taip padaryti. sake, daugelis taip ziema isvengia majonezo (nes jis buna ne tik pas pugus). Beje jei prie to pacio - kaip 2.0 varikli islupti ta alsuoklio slanga pravalymui nenuemus isiurbimo kolektoriaus? Blyn pas 1.8 viskas buvo paprasciau ir lengviau prieinama. Ir kam reikalingas toj zarnoj sujungimas su susiaurejimu? Gal tiesiog butu galima pakeisti i viena vientisa zarna ir patogiau ja prasivesti???
  • 0
Roots to roots

#332 Cheinikas

Cheinikas
  • Senbuviai

Parašyta 2006 vasario 25 - 20:48

vienas pzystamas mechanikas sake kad vasara geriau kad tas slangas nebutu atjungtas. tai vat man idomu ar nieko tokio jei ta slanga atjugsiu ir tiesiog pakabinsiu zemyn,o likusia skyle uzkisiu ir tiek kaip suprantu majonezas turetu per ta slanga tiesiog isvarvet.
  • 0

#333 Kulinaras

Kulinaras
  • Senbuviai
  • Vieta:Elektrėnai - Vilnius
  • Automobilis:Toyota Avensis VVTi 2.0

Parašyta 2006 vasario 26 - 02:03

Tie kas kure, maziau kliedejo.
  • 0
chūinja

#334 Valdux

Valdux

Gaz pedalizator

• Senbuviai
  • Automobilis:C5, 205

Parašyta 2006 vasario 26 - 13:04

Galvoju, kad per ta atjungta slange, gali ne tik pusti, bet ir pasiurbti kokio nors brudo.
  • 0
Pug 205 CTi 16 Viatka 'avtomat' pagrindinis kelias yra tas, kuriuo važiuoja tankas

#335 Cheinikas

Cheinikas
  • Senbuviai

Parašyta 2006 vasario 26 - 17:53

a jei ir pasiurbs tai prie majonezo prilips ir su juo istekes :D
  • 0

#336 Cr

Cr
  • Senbuviai

Parašyta 2006 vasario 26 - 18:09

Kita savaitgali gal pabandysim kazka paeksperimentuoti iki velyvo pavasario kol orai atsils su tuo alsuokliu. Sy nera kada - reikia blynus kirsti :)~
  • 0
Roots to roots

#337 Taigeris

Taigeris
  • Senbuviai
  • Vieta:Utena
  • Automobilis:P306 2.0 16v

Parašyta 2006 vasario 27 - 08:20

siaip pabandziau apsildyt visas slangas kur majonezas renkasi; ir is dangtelio islupau metalini filtra; nuo rudenio su majonezu problemu neturejau; profilaktiskai buvau praardes - majonezo pozymiu yra bet labai nedaug... (masina eksploatuojama trumpais atstumais) ; Gal kas bandet dengt radijatoriu kad variklis greiciau insiltu ? na cia tipo kaip senaiu ziguliuose dengdavo .
  • 0

Peugeot 306 break, 2.0 16v (Xu10J4R), 1998m.+LPG
Citroen C5 II, 1.6HDI, 2005m 
UTENA

#338 Svečias_zbigis_*

Svečias_zbigis_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 vasario 27 - 08:53

siaip pabandziau apsildyt visas slangas kur majonezas renkasi;
ir is dangtelio islupau metalini filtra; nuo rudenio su majonezu problemu neturejau;
profilaktiskai buvau praardes - majonezo pozymiu yra bet labai nedaug...
(masina eksploatuojama trumpais atstumais) ;

Gal kas bandet dengt radijatoriu kad variklis greiciau insiltu ?
na cia tipo kaip senaiu ziguliuose dengdavo .

Šlangas apšiltinau tokiom santechninėm plastmasinio kažkokio porolono šlangom, naudojamom vamzdžiams apšiltinti, bet majonezo rinkimosi šlangose vis vien išvengti nepavyksta. Prieš porą savaičių bovau valęs, šį savaitgalį turėjau garažą, tai vėl iškuopiau. Dėl atjugimo šlangų - manau, kad sumanymas netikęs. Kodėl? Todėl, kad per atjungtą atvirą šlangą į karterį rinksis visoks brudas, kuris turės neigiamo poveikio variklio gyvavimui. Be to, jei jau taip sugalvota, reiškia taip ir turi būti. Juk priešingu atveju būtų nuvestas tiesiog drenažas iš karterio ir viskas. Kai įsisabačini, tas šlangas labai greit pravalai, trunki gerą pusvalandį. žinoma, tai nėra labai malonus užsiėmimas, ypač kai reikia karterio šlangą atjungti, nes reikia duobės arba estakados, kad galėtum palįsti po mašina, bet tokia jau čia konstrukcija. Savaitgalį majonezo kuopimo procedūrą aš sau dar apsunkinau, nes pasigaminau iš skardos apsaugą po varikliu, kurią kaskart reikės nuiminėti. Dėl radiatoriaus dengimo - aš buvau uždengęs, bet nepasiteisino, nes orams atšilus vieną kartą užkaitinau variklį mieste, todėl gavau sustoti ir laukti, kol atvės. Aš kiek durnai buvau padaręs - uždengęs tarp radiatoriaus ir ventiliatoriaus. Anyway ventiliatorius buvo miręs, tik to nežinojau dar.
  • 0

#339 Dziao

Dziao
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:Klaipeda
  • Automobilis:Honda prelude 2.0 16v

Parašyta 2006 vasario 27 - 10:42

O tai vis delto gal egzistuoja koks nors marmalas pilimui i tepala kad to kondensato maziau rinktusi ? Na juk negali but taip kad biski salciau ir visi tepalai lauk. Kazkas cia rase kad kol masina buvo is prancuzu ir nekeisti tepalai majonezas kaip ir nesikaupe....
  • 0
Kai visi koziriai tavo rankose - gyvenimas pasiūlo žaisti šachmatais..

Honde prelude 2.0 16v 98kw ===Klaipeda===

#340 Svečias_Almiukas_*

Svečias_Almiukas_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 vasario 27 - 10:47

O tai vis delto gal egzistuoja koks nors marmalas pilimui i tepala kad to kondensato maziau rinktusi ?
Na juk negali but taip kad biski salciau ir visi tepalai lauk.
Kazkas cia rase kad kol masina buvo is prancuzu ir nekeisti tepalai majonezas kaip ir nesikaupe....

To fakto nei teigti nei neigti negaleciau, taciau tokia hipoteze egzistuoja - kol vazinejau su "originaliu" tepalu is francu - majonezo zymiu neaptikta, a vot pakeitus ir pavazinejus - nors saukstais kabink. Tiesa, tepalai keisti ziemos pradzioje, gal del to, kad nebuvo itin dideliu salciu ir sutapo su tuo jog majonezas nesigamino...

:wacko:
  • 0

Vartotojų skaito šią temą: 3

narių: 0, svečių: 3, slaptų narių: 0