Peršokti prie turinio

Nuotrauka

Sunkiai sukasi vairas

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 14

#1 sukle

sukle
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:P308 '08 1.6 16V

Parašyta 2008 sausio 07 - 23:35

Sveiki, pastebėjau tokį dalyką, kad vairas Peugeot 406 (1.8 16V benzinas) sunkiai sukasi. Palyginau su kitais analogiškais liūtais, tai pas visus vairas sukosi ženkliai lengviau. Gal kaltas gali būti tepalas vairo stiprintuvo? Jis pas mane nekeistas kokius min 60k km. Kai užvedi ryte automobilį po didesnio šaltuko, tai taip pat sklinda kažkoks keistas garsas iš variklio, panašu, kad iš vairo stiprintuvo (mano spėjimas). Šiek tiek padirbus varikliui, garsas dingsta. Gal tepalas jau pakeitė savo klampumą? O gal aš ir klaidingai galvoju, gal čia jau pačiam stiprintuvui senatvė prasidėjo. Laukiu įvairių pasiūlymų ir pamastymų :beer:
  • 0

#2 Svečias_kazinak_*

Svečias_kazinak_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 sausio 07 - 23:56

gal siurbliui batai jau,
  • 0

#3 zgm

zgm
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:Vilnius - Jonava
  • Automobilis:Peugeot 406 1998cm3 97 kw

Parašyta 2008 sausio 08 - 01:17

Stiprintuvo skysti pasikeisti tikrai nepakenks. Bent jau man, pakeitus, sunkus vairo sukimasis zymiai paretejo.
  • 0
Peugeot 406 `98 2.0 16v

#4 Maskolis

Maskolis
  • Senbuviai
  • Automobilis:SEAT Alhambra, Ford C-Max, Peugeot 406 Break 2.0HDi '00 (parduotas Juodulys)

Parašyta 2008 sausio 08 - 01:29

Manojo siurblys buvo supjautas su dydeliais ratais. Pasikeičiau siurblį (berods 150Lt). Ir skystį, nes ten jau toks juodas marmalas sukiojosi... ATF pilasi. Meistrai dievagojosi, kad šiaip jis nekeičiamas.
  • 0
NuotraukaKaukė juodas garvežys, Meilę nuvežė tolyn...

#5 zgm

zgm
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:Vilnius - Jonava
  • Automobilis:Peugeot 406 1998cm3 97 kw

Parašyta 2008 sausio 08 - 01:43

Manojo siurblys buvo supjautas su dydeliais ratais. Pasikeičiau siurblį (berods 150Lt). Ir skystį, nes ten jau toks juodas marmalas sukiojosi...
ATF pilasi. Meistrai dievagojosi, kad šiaip jis nekeičiamas.

Del keitimo nzn, bet ispylus jis irgi buvo juoda kose, nors turetu buti raudonas ir pakankamai skystas ;)
  • 0
Peugeot 406 `98 2.0 16v

#6 marazmas

marazmas
  • Senbuviai
  • Vieta:Miami
  • Automobilis:Peugeot 206 1.4hdi

Parašyta 2008 sausio 08 - 02:40

Sveiki, pastebėjau tokį dalyką, kad vairas Peugeot 406 (1.8 16V benzinas) sunkiai sukasi. Palyginau su kitais analogiškais liūtais, tai pas visus vairas sukosi ženkliai lengviau. Gal kaltas gali būti tepalas vairo stiprintuvo? Jis pas mane nekeistas kokius min 60k km. Kai užvedi ryte automobilį po didesnio šaltuko, tai taip pat sklinda kažkoks keistas garsas iš variklio, panašu, kad iš vairo stiprintuvo (mano spėjimas). Šiek tiek padirbus varikliui, garsas dingsta. Gal tepalas jau pakeitė savo klampumą? O gal aš ir klaidingai galvoju, gal čia jau pačiam stiprintuvui senatvė prasidėjo. Laukiu įvairių pasiūlymų ir pamastymų :beer:

gal skyscio truksta... :rolleyes: man buvo panasiai tik kad pas men vamzdelis buvo neblogai ilenktas kuris eina po dugnu tai keiciau ji tai palengvejo...kaip pas tave negaliu pasakyti...
  • 0

#7 sukle

sukle
  • Senbuviai

Parašyta 2008 sausio 08 - 10:58

Matau, kad reiks kelt mašiną ant keltuvo ir apžiūrėt visą vairo stiprintuvo sistemą. Šiaip, tai tas vairo siprintuvo tepalas tikrai įtartinas pas mane :) o vat dėl vamzdelių būklės tikrai nepagalvojau, reiks atidžiai peržiūrėt :)
  • 0

#8 dariuska

dariuska
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:London Essex
  • Automobilis:qashqai, mazda 6 new,...

Parašyta 2008 sausio 08 - 14:43

aš iš sistemos nuleidau beveik pusę tepalo užpyliau saliarkos ir pazulinau ant tuščios eigos, pasukinėdamas vairą nuo iki, išleidau , užpyliau šviežaus, vėl pazulinau, pasukinėjau vairą nuo iki tik jau pagazuodamas, po viso šito palengvėjimas pasijuto, dar ir vairas nustojo striginėt.

Šį pranešimą redagavo dariuska: 2008 sausio 08 - 14:44

• 0

#9 sukle

sukle
  • Senbuviai

Parašyta 2008 sausio 08 - 15:59

aš iš sistemos nuleidau beveik pusę tepalo užpyliau saliarkos ir pazulinau ant tuščios eigos, pasukinėdamas vairą nuo iki, išleidau , užpyliau šviežaus, vėl pazulinau, pasukinėjau vairą nuo iki tik jau pagazuodamas, po viso šito palengvėjimas pasijuto, dar ir vairas nustojo striginėt.

Kaip tiksliai vairo stiprintuvo tepalas išsileidžia? Nuo siurbliu nuimi abi žarnas ir išleidi, ar dar ką nors reikia papildomai atsukti?
  • 0

#10 dariuska

dariuska
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:London Essex
  • Automobilis:qashqai, mazda 6 new,...

Parašyta 2008 sausio 08 - 19:00

nuo grįžtamo į bakelį štucerio numauni žarną į kokį nors indą, užkuri motorą ir spek gaudyti :D
  • 0

#11 sukle

sukle
  • Senbuviai

Parašyta 2008 sausio 09 - 10:30

Jei nepaslaptis, kiek ten to skysčio pilasi?
  • 0

#12 Maskolis

Maskolis
  • Senbuviai
  • Automobilis:SEAT Alhambra, Ford C-Max, Peugeot 406 Break 2.0HDi '00 (parduotas Juodulys)

Parašyta 2008 sausio 09 - 14:07

Jei atmintis neapgauna - pagal dokus ar tik ne ~1.3-1.5l Bet kai keitimas nenumatytas - tai ten su tais šlangų atsukimais ir seno išleidimu praplaunant nauju skysčiu - išeina daugiau. Buvau servise palikęs beveik 2 litrus, tai man atrodo su tais praplovė, ir užpylimui dar nupirko...
  • 0
NuotraukaKaukė juodas garvežys, Meilę nuvežė tolyn...

#13 Svečias_arny_*

Svečias_arny_*
  • Svečiai

Parašyta 2011 balandžio 13 - 07:47

Kai užvedi ryte automobilį po didesnio šaltuko, tai taip pat sklinda kažkoks keistas garsas iš variklio, panašu, kad iš vairo stiprintuvo (mano spėjimas). Šiek tiek padirbus varikliui, garsas dingsta.

Vat pas mane irgi panasu yra. Nezinau del ko cia taip.
  • 0

#14 consul

consul
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas 8 650 88 526
  • Automobilis:peugeot 205

Parašyta 2011 balandžio 18 - 14:41

Pas mane ir jau pradejo sunkiai sukinetis vairas. Taip staigiai :(. Skyscio yra. Gal kas tures pardavimui siurbliuka (jei nustatys, kad jis kaltas)? Dekui.
  • 0

#15 stiopka

stiopka
  • Forumo naujokai
  • Automobilis:Peugeot 406 1,8 81kw

Parašyta 2011 balandžio 18 - 20:35

pas mane irgi tokios pacios bedos reiks ziureti skysti jei nepades ieskosim naujo sirbliuko :ax:
  • 0

Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0