Lietuva ta pati, gal tik varpines skirtingos...pagal tai ir traukiame faktus ;)Toks jausmas, kad skirtingose Lietuvose gyvenam.
Gal priminti padėtį su prekybos centrų kasininkėm kur kas anksčiau, nei prieš du metus, kai ardavo už minimalų atlygį pampersus užsidėjusios? O ar normalu, kai prieš 4-5 metus materialiai atsakingas (~8 mln. lt.) sandėlininkas (būtinai su aukštuoju) tegaudavo 1700lt ? Ar priimtina, kad Kardiologijos klinikų skyriaus vedėja "į rankas" tegaudavo ~600lt? Na, šita kategorija žmonių "pasidarydavo" kelis kart tiek...
Uzmirsai prideti, kad tai Maximos kasininkes...as gerai prisimenu, ta sekmingai paleista ganda...tik vat "neuvezke", tos vargses kasininkes mesdavo normalius darbus kitur ir savo noru eidavo i Maximos laza. Zinau ir kokius atlyginimus gaudavo, nebuvo jie kokie tai iskirtinai mazi...jeigu jau idomu, tai Norfoje gaudavo mazesnius:)
Labai neisizeisk, bet kai perskaiciau tavo 2007 m zinute "ieskau darbo"(visada paziuriu, nuo ko prasideda tema) pagalvojau, kad geriau nerasi, nes rasti lengvesni darba uz toki pati atlyginima- dideles laimes dalykas, o zmogui susitaikyti su mazesnemis pajamomis - sudetinga, nes vartojimo iprociai veikia kaip narkotikas. Tikrai nesidziaugiu, kad buvau teisus... . Tokioje, susiformavusioje ir dideleja firmoje, kaip A1 sunkiau buti pastebetam...ar buvo taip, kad atvaziaves klientas reikalautu, kad jo masina remontuotum tu? Jeigu nebuvo, tai tada nevertetu skustis darbdavio demesio trukumu. As daznai darbuotojams sakau, kad man nereikia, kad jie numirtumet uz firma... uztektu, kad jie 8 val per diena dirbtu taip kaip sau. Galiu papasakoti ir savo atveji- pries 15m. isidarbinau mazoje firmeleje uz 100$ per men., po puses metu savininkai pasake, kad arba skirstotes, arba sedat ant "hozrascioto"...vadybininkas pabego, o mes- 2 vairuotojai ir sandelininkas pasilikome...4men is viso nieko neuzdirbome...po 1,5metu savininkai pasikviete pokalbiui, nes musu atlyginimai pasieke nepadoria 2,5 tukst. suma...persvarscius "hozrascioto" salygas ir siek tiek sumazejus atlyginimui mano 1"naparnikas" isizeide, antras kiek veliau nusprende, kad uzteks svetimam nugara lenkti...dabar likau vienas su 40 zmoniu kolektyvu kuriam ir vadovauju. Dabar susitikus buvusius savo "naparnikus" pasirode, kad jie iskeistu savo ambicijas i mano vieta. Savininkas pajutes, kad butent tu esi reikalingas firmai, tikrai neignoruos tavo poreikiu.
Jeigu kalbeti apie "gruzciku" atveji, tai problema buvo tame, kad net nebuvo kam siulyti (skelbime sumos nenurodau)...o, siuliau- 1200 pirmus 3 men, o po to 1500...darbas mat. neatsakingas, jokiu naktiniu pamainu, kiekvienas virsvalandis ar svenciu diena apmokama dvigubai. Panasi situacija buvo ir Vln.(tik atlyginimai didesni). 2006 ir 2007 pradzioje tikrai sunki situacija buvo su darbuotojais....2006 metu gale 3 men. iki 17 val direktoriaudavau, o po to kartu su nepilnameciu sunumi, zmona, imones savaininku ir vienu is vairuotoju iki 1-3 val nakties dirbome sandelyje...nei vienas is sandelininku papildomu rubliuku nesusidomejo- "jeigu jums reikia, jus ir dirbkit...nepatinka- is viso rytoj i darba neateisim". Atsimenu ir kolektyvinius pareiskimu nesiojimus, kad issimusti didesni atlyginima.
Galiu papasakoti ir apie statybinkus, kuriu reikejo laukti 2 menesiu, kad isbetonuotu grindis sodyboje- uz 6 val. darba (visos medziagos ir irengimai mano rupestis) sumokejau 1200 (dirbo 3 peckeliai).
Atsakydamas Dainiusaz, galiu pasakyti, kad sumokesiu ir 3000, bet tu juos uzsidirbk. Daznai uzmirstame zodzio ATLYGINIMAS prasme, atlyginimas negali buti lygus ar didesnis uz sukurta verte, o verte nustato rinka...naujas darbuotojas turi tik viena jam aktualu klausima- KIEK DUOSI, nei vienas neklausia, kiek tureciau padaryti, kad gauciau tiek ir tiek.