Jump to content

Photo

papolitikuokim

• Please log in to reply
2793 replies to this topic

#901 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • posts 4,533
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:beliko tik opelis...

Posted 2009 January 15 - 11:20

aciu kad turi gera nuomone apie mane. Net nesitikejau... O pretestuot uz tai kad Kubilius sukele pasauline krize, tai nematau dideles prasmes.

Ramunas

Jei įsiskaitytum atidžiau prieš ką rengiamas protestas, gal ir nuomonė apie tamstos personą pagerėtų...
  • 0
... labai piktas diedas...

#902 Ramunas

Ramunas

Sisteminis blokas

• Senbuviai
  • posts 857
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:pimpe prailgintuvas

Posted 2009 January 15 - 11:26

Siulau ir paciam pasiskaityti. Beje, protesto organizatoriai tokie nekuklus, nacionalinis streikas ir bla bla bla. Bukim atviri, apie koki nacionalini galima kalbet, kai vos kokie 5% gyventoju sutiktu streikuot jei kas juos priverstu, o veiksmu imsis ne daugiau nei 1% Ramunas
  • 0
Iš kliento medžiagų nemokamai aplaistau gimtadienius, vestuves, krikštynas ir kitokias šventes

#903 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • posts 4,533

Posted 2009 January 15 - 11:38

Siulau ir paciam pasiskaityti. Beje, protesto organizatoriai tokie nekuklus, nacionalinis streikas ir bla bla bla. Bukim atviri, apie koki nacionalini galima kalbet, kai vos kokie 5% gyventoju sutiktu streikuot jei kas juos priverstu, o veiksmu imsis ne daugiau nei 1%

Ramunas

Po mėnesio norinčių protestuot padidės dvigubai, po poros - dar dvigubai. Vasaros pradžioj ir pats kelnes smunkančias laikydamas mastymą pakeisi. Net ir Darka su silikatine plyta rankoj palikęs postą prie lango pats pirmas gatvėn išbėgs... ^_^
  • 0

#904 Darka

Darka
  • Senbuviai
  • posts 5,860
  • Automobilis:Peugeot 307

Posted 2009 January 15 - 11:44

Net ir Darka su silikatine plyta rankoj palikęs postą prie lango pats pirmas gatvėn išbėgs... ^_^

Tu toks tikras? Aš žmogus suvalkietis-pragmatiškas. Jeigu aš duosiu kam nors plyta galvon ar langan, tai nuo to mano vaikai bus sotesni? O jeigu už tai tūpsiu belangėn? Turbūt jie taps dar sotesni? Paprasčiausiai, pagal tavo scenarijų, aš po poros mėnesių pasiieškosiu atsarginių variantų, kad vasaros pradžioj nereiktų su plyta lakstyt. Kokie tie variantai, mano reikalas, bet tikrai į kriminalus nesivelsiu, nors ir už "teisingą reikalą".
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#905 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • posts 4,533

Posted 2009 January 15 - 11:54

Tu toks tikras? Aš žmogus suvalkietis-pragmatiškas. Jeigu aš duosiu kam nors plyta galvon ar langan, tai nuo to mano vaikai bus sotesni? O jeigu už tai tūpsiu belangėn? Turbūt jie taps dar sotesni? Paprasčiausiai, pagal tavo scenarijų, aš po poros mėnesių pasiieškosiu atsarginių variantų, kad vasaros pradžioj nereiktų su plyta lakstyt. Kokie tie variantai, mano reikalas, bet tikrai į kriminalus nesivelsiu, nors ir už "teisingą reikalą".

Neviltis kartais atima protą. Nesenai protingai kalbėjęs žmogelis sugeba nesamonių pridaryt.
Aš irgi miesto siaubimo priešininkas. O ar neteko supykus kuloku stalan trinktelt? Nors stalas visai nekaltas ir kuloką skauda...
  • 0

#906 Darka

Darka
  • Senbuviai
  • posts 5,860
  • Automobilis:Peugeot 307

Posted 2009 January 15 - 13:55

O ar neteko supykus kuloku stalan trinktelt? Nors stalas visai nekaltas ir kuloką skauda...

Deja neteko. Nes kad ir kaip kartais būtų nemalonu, bet stengiuosi rast stabdžius.

Beje, kas dėl kulokų. Prieš 18 metų ir kelias dienas, jeigu prie bokšto nors vienas būtų nesusivaldęs ir išovęs į ruskius, aukų būtų buvę ne 13 ir ne 1300... Tęsiant toliau. Prievarta gimdo TIK prievartą ir niekada nesprendžia problemos, dažniausiai tokiais atvejais pati pirma idėja dėl ko viskas prasidėjo, apskritai lieka už borto. Pralaimi VISATA tas, kuris pirmas praranda savitvardą ir šaltą protą. Ir ši taisyklė galioja visur ir visada. Tai čia toks intro. O dabar šių dienų realijos. Sakot rytoj streikuot? Ir ką tas duos? Na sumažins tuos mokesčius, atstatys kaip buvo. Ir? Ar nors vienas pabandėt atsistot į kitą barikadų pusę? O kas stovi už Kubilo (tobiš biudžeto) nugaros? Paskaičiuokim: pensininkai, mamos, mokytojai, mokiniai, studentai, gydytojai, policininkai, pagaliau švietimo, sveikatos, VRM sistemos. Tai sakyčiau yra didžioji visuomenės dalis. Aš nesakau, kad stos krūtine už Kubilą ir jo planą, nes dirbančiuosius ir šitose sistemose palies tas pats planas. Bet visa šita visuomenės dalis ir yra tiesioginis Kubilo galvos skausmas kaip juos išmaitint ir JUMS visiems ir JŪSŲ vaikams būtų užtikrintas bent minimalus mokslas, sveikatos priežiūra, bei apsauga. Aš nenoriu leistis į jokias debiliškas peripetijas apie šių sistemų dabartinę kokybę ir kitą bla bla bla, nes tai neįeina į šios temos rėmus. Beje iš kur gaut Kubilui babkių, jeigu paskutinių kelių metų BVP augimas buvo paremtas viso labo importuojamais pinigais? Tai praėjusios valdžios "nuopelnas", kad prisikolinę milijardus litų, visuomenė sukišo į besaikį vartojimą ir išpūstas būstų kainas. Tai praėjusios valdžios "nuopelnas", kad nesistengė arba nenorėjo tuos milijardus, nukreipt į ilgalaikes investicijas, skatinant gamybą ir tuo pačiu BVP augimą realia pramone, t.y. realiu produktu, o ne BVP augimą skatint pučiant burbulus. Valstybės, kurios turi stiprią pramonę, šiuo metu gali sau leist mažint mokesčius tam, kad paskatintų gamybą, eksportą, bei vartojimą. O ką turim mes? Nieko. Užrišo skandinavai pigių babkių kranelius ir viskas užlinko.
Visa šita chernia primena istorija prieš dešimt metų, vargšas Kubilas, matyt turi gerą uoslę įlįst valdžion, kai viskas vėžliuku stovi. O seni nomenklatūros diedai žino kada subines išnešt. Ne Kubilą reikia prie kryžiaus kalt, o raudonskūrius, kurie savo vienadieniais sprendimais antrą kartą Lietuvą pastatė aukščiau parašyta poza.
Beje, aš mitingo prasmę matau tik vienu atveju. Jeigu turit rimtų alternatyvų kaip spręst raudonskūrių sukurtas problemas, tada taip, o eit ir rėkaut vien tam, kad "19% PVM yra blogiau, nei 18%, nes krenta vartojima ir kita blablabla"... O ar turit rimtų argumentų (paskaičiavimų), kad tie 18% bus panacėja. Reikia išmokt kalbėt argumentais, o ne emocijom. Bet kad ir kiek domiuosi nepatenkintųjų rėkavimais, nei vienas taip ir nesugebėjo pateikt rimtų alternatyvų priimtiems sprendimams. O emocijos myli-nemyli, patinka nepatinka gali tik vasario 14d. Su tuom ir sveikiju iš anksto, nes bijau kad mane iki to laiko nulinčiuos...
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#907 Svečias_Wega_*

Svečias_Wega_*
  • Svečiai

Posted 2009 January 15 - 14:36

Darka :beer: palaikau 100% Idomu, bent patys protestuotojai zino pries ka protestuos? Pries didesnius mokescius? Kuriuos? Uz elektra? vandeni? sildyma? Nuo valdzios sitos kainos kad ir kaip noretumet - nepriklauso. Dar kaip tik kainu komisija pristabdo ju augima, ne tiek kiek noretu gamintojai. Pries padidejusi pelno mokesti? Kuris is ju gaunate ji? m? Privatus ar mazi verslininkai metai is metu ir taip susitvarko savo buhalterija, kad pelnas lygus 0 Lt. O daugiausiai verkia tie, kurie uzdirba milijonus ir tampo jus uz virvuciu, kad eikit lochai pastreikuokit, mat vietoj 20 mln i kisene teks isidet "tik" 18... Beje, pelno mokestis ir yra skirtas tam, kad kuo maziau pinigu nusestu kisenese ir kad kuo daugiau butu skiriama investicijoms, darbo vietu kurimui, efektyvumo ir produkcijos didinimui ir t.t. Kuris is siu punktu yra blogas, Jimmy? Toliau, imokos Sodrai nuo 24% sumazejo iki 21%. Eisit streikuoti pries si "padidinima"? Tikrai? Vienintelis tarifas, kuris padidejo, yra PVM. Nuo 2 Lt vienas procentas yra kiek? 2 cnt ane? Tai kodel batonas, su 18% PVM kainaves 2 Lt, su 19% PVM kainuoja 3 Lt? Manau reiketu gerai pagalvoti pries ka ar uz ka ruosiates streikuoti. Ir kad ne visada valdzia kalta, kad kazkas keiciasi, ypac tokiame kaime, kur madas ir gyvenimo krypti diktuoja prekybos ir pramogu sostines...
  • 0

#908 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • posts 4,533

Posted 2009 January 15 - 14:40

...kai viskas vėžliuku stovi...

Kažkas naujo kamasutroj... ^_^

Pritariu dėl nesmurtinio problemų sprendimo visom keturiom. Vien turint gerą pavyzdį JAV M.L.Kingo pacifistinę kovą prieš rasinę nelygybę ir jos duotus rezultatus.
Visas tavo bla bla bla apie Kubilo tėvišką rūpestį mumis, mūsų tėvais ir vaikais yra neįtikinantis. Kartojau ir kartosiu, kad veržtis diržus reikia solidariai. Jei seimo ir vyriausybės š.m. išlaidų planai būtų sumažinti keliais milijonais, aš jiems pritarčiau. Bet kada sau pasididina, kitus mokindami taupumo - čia jau naglumas. Algų seimūnams mažinimas taip ir liko populistinis burbulas.
Kožno biednioko galvoj šitie reikalai fiksuojasi ir išsilieja tokiais protestais. Jie šiandien nori valgyt, o ne sulaukus pensijos...
  • 0

#909 Svečias_Wega_*

Svečias_Wega_*
  • Svečiai

Posted 2009 January 15 - 14:44

Bet kada sau pasididina, kitus mokindami taupumo - čia jau naglumas. Algų seimūnams mažinimas taip ir liko populistinis burbulas.

Jimmy, atsakyk i 3 klausimus:

1. Kada buvo priimtas sprendimas del atlyginimu pasididinimo?
2. Kada pradejo dirbti naujas seimas ir vyriausybe?
3. Tai kas tuomet buvo tada valdzioje?

susinervinau. kalba bele ka net nesuvokdamas ka ir kaip.

Edited by STOPforce, 2009 January 16 - 19:00.

• 0

#910 Maestro

Maestro
  • Senbuviai
  • posts 2,005
  • Automobilis:SOFA (Subaru Opel Forester Astra)

Posted 2009 January 15 - 14:46

Vienintelis tarifas, kuris padidejo, yra PVM. Nuo 2 Lt vienas procentas yra kiek? 2 cnt ane? Tai kodel batonas, su 18% PVM kainaves 2 Lt, su 19% PVM kainuoja 3 Lt?
Manau reiketu gerai pagalvoti pries ka ar uz ka ruosiates streikuoti. Ir kad ne visada valdzia kalta, kad kazkas keiciasi, ypac tokiame kaime, kur madas ir gyvenimo krypti diktuoja prekybos ir pramogu sostines...

Pamirshai akcizus ypach kurui. Nuo to brangsta viskas.
Pamirshai, kad dauguma atveju mesos, duonos etc PVM'as padidejo iki 19% ne nuo 18%, o nuo 5%.
  • 0
Žmonių veikla šildo klimatą. Todėl aš ir stengiuos nieko neveikt.
© J. Erlickas

#911 liutukas

liutukas
  • Moderatoriai
  • posts 622
  • Vieta:Vilnius, Telsiai
  • Automobilis:peugeot 205, suduzes baltukas =/

Posted 2009 January 15 - 14:48

Algų seimūnams mažinimas taip ir liko populistinis burbulas.

O tu žiani tokį dalyką kad dabartinis seimas negali sau sumažint atlyginimo?
Aš kiek pamenu jau diskutavom apie tai, kad pakeitimai įsigaliotų tik kitam seimui.

Beja aš irgi pritariu Darkai.
  • 0
Duodamas vis tiek daugiau gauni pats.

DeToNatorius 613 (p 205 sudužęs baltukas) >>> CHuligankiu Hemorojus 782 (clio 1,8 16v)
Drum'n'Bass :) 106 (p 106) >>> Nissan Cube

#912 Ramunas

Ramunas

Sisteminis blokas

• Senbuviai
  • posts 857

Posted 2009 January 15 - 14:49

Debile tu...

Nu ka, laukiam drakes jau.

Del akcizu tai Maestro labai nepritariu. Kai saliarka kainavo 4.5Lt batonas buvo pigesnis. Kad turejo lengvatini PVM tai taip, bet 14% tai ne 50. Va nuo cia ir prasideda, kad tie patys prekybininkai(fakin maximos su savo liutais ir pan) ir toliau lupa bapkes is tu paciu streikuotoju kisenes issisiepe iki ausu, o vargsai zmogeliai streikuoja pries valdzia. Tai yra tu eiliniu zmogeliu tampymas uz sniuriuku ir tiek.

Ramunc
  • 0
Iš kliento medžiagų nemokamai aplaistau gimtadienius, vestuves, krikštynas ir kitokias šventes

#913 zidanas

zidanas
  • Moderatoriai
  • posts 2,377
  • Vieta:Klaipėda
  • Automobilis:208

Posted 2009 January 15 - 14:52

Jimmy, atsakyk i 3 klausimus:

1. Kada buvo priimtas sprendimas del atlyginimu pasididinimo?
2. Kada pradejo dirbti naujas seimas ir vyriausybe?
3. Tai kas tuomet buvo tada valdzioje?

Debile tu...

susinervinau. kalba bele ka net nesuvokdamas ka ir kaip.

Siūlau nesikarščiuoti o gerai pagalvoti, kad už algų padidinimą balsavo tie, kurių nemaža dalis dabar jas ir gauna, o ta dalis kuri nepateko prie lovio bent jau tikėjosi kad pateks, todėl ir balsavo už didesnes algas. Taip kad likę du klausimai nebeturi prasmės.
  • 0

ex 405 GL | ex 205 LOOK | ex 106 XN |  ex 106 XR | ex 106 XSi | ex 106 NEW LOOK ex 106 ENFANT TERRIBLE | 208

Niekada neturėsi antros progos padaryti gerą pirmąjį įspūdį!

#914 Ramunas

Ramunas

Sisteminis blokas

• Senbuviai
  • posts 857

Posted 2009 January 15 - 14:54

Elini karta siulau Jimmy i chata, bo visi kiti jau ten kaip ir sedi:) Ramunas
  • 0

#915 Maestro

Maestro
  • Senbuviai
  • posts 2,005

Posted 2009 January 15 - 14:54

Aš kiek pamenu jau diskutavom apie tai, kad pakeitimai įsigaliotų tik kitam seimui.

Na ir kodel? Gal konstitucijoje tai irashyta? PARODYK! Ka tik perskaiciau visa skyrius SEIMAS.
Niekur to dera. Jei kazhkokiam shudakti tai ir irashyta, tai elementarios daugumos balsais ta shudakti galima pakeisti. Dar netokius rimtus aktus radikaliai keicia per viena nakti.
Galu gale net ir konstitucija galima pakeisti. Tik procedura ilgesne ir sudetingesne.
  • 0
© J. Erlickas

#916 Bark

Bark
  • Senbuviai
  • posts 457
  • Automobilis:Subaru Impreza

Posted 2009 January 15 - 15:01

galejo susimazinti o po to neskubos tvarka kreiptis i konstitucini seima ar jie nepriestarauja istatymam ;)
bet to nepadare....

Klausimas mano idomus. gal kas zino kiek eiliniu zmoniu islaiko viena valdininka? :blush:
  • 0
Subaru Impreza 2.0MT RSport
Pavogėm dėžę degtinės, pardavėm, o už gautus pinigus prisigėrėm :)

#917 Svečias_Wega_*

Svečias_Wega_*
  • Svečiai

Posted 2009 January 15 - 15:02

Nu ka, gal dar kazka tokio rezt? :D Akcizu didinimas yra numatytas Stojimo i Europos sajunga sutartyje, beje uz kuria patys balsavom referendume, del stojimo i ES. Kuris is jusu skaitete ja? Nei vienas? ajajaj :) Tai daba neaimanuokite. Vienaip ar kitaip tai ne sitos valdzios sprendimas, o buvusiosios nesugebejimas deretis ir uzsenietisku uzpakaliu laizymas. Beje, dar del akcizu. Lukoil, Statoil ir kitokios X..oil kainas 40 cnt. pakele sausio 1. taciau kitos degalines dar kelias dienas prekiavo ankstesnemis kainomis. Galvojat jie padidejusi akciza mokejo is savo pajamu ir ejo i minusa? Naivuoliai :) Siaip teko girdeti, kad berniukai ir siais laikais atvaziuoja i tokias nepriklausomas degalines ir pareguliuoja rinkodara. Sunku pasakyti kazka pries, kai benzinas toks degus... Maestro, tikrai taip, keletas ar keliolika produktu tikrai pakilo nuo 5 iki 19%, taciau 19-5=14 o ne kaip ne 50, jei mano matematikos zinios manes vis dar neapgauna. Tad isvadas kiekvienas gali pasidaryti pats sau.
  • 0

#918 Nerijusv

Nerijusv
  • Senbuviai
  • posts 2,079
  • Automobilis:pardaviau peugeot, išėjau į barą...

Posted 2009 January 15 - 15:02

inkisiu ir as savo tris kapeikas - aikit dirpt ir bvp kelt vietoje to, kad cia blevyzgojat. bus zymiai didesne nauda. pasiskaiciuokit kiek cia laiko praleidziat, ypac tie, kurie dazniausiai ir daugiausiai cia sukauja apie blogejancia ekonomine padeti... i antikrizinius istatymus reikejo itraukt punkta - uzdrausti ineta nedarbo reikalais darbo metu biudzetinese istaigose ir rekomenduoti ta pati padaryti privaciose... ir tik nereikia pradet apie zodzio laisve...
  • 0

#919 Maestro

Maestro
  • Senbuviai
  • posts 2,005

Posted 2009 January 15 - 15:04

Akcizu didinimas yra numatytas Stojimo i Europos sajunga sutartyje, beje uz kuria patys balsavom referendume, del stojimo i ES. Kuris is jusu skaitete ja? Nei vienas? ajajaj :) Tai daba neaimanuokite.

Marsh skaityt ta sutarti!
Lietuva buvo isipareigojusi iki 2011m. pasiekti ES nustatyta minimuma.
Dabar tas minimumas jau virshytas 20%
  • 0
© J. Erlickas

#920 Mazoji

Mazoji
  • Senbuviai
  • posts 273
  • Vieta:Klaipėda-Vėžaičiai
  • Automobilis:Peugeot 106 Enfant Terrible

Posted 2009 January 15 - 15:05

Paskelbtas Konstitucinio Teismo išaiškinimas dėl Seimo narių atlyginimo sumažinimo:
http://www.lrkt.lt/P.../L20090115a.htm

Edited by Mazoji, 2009 January 15 - 15:15.

• 0
Silpnoji lytis stipresnė už stipriąją dėl stipriosios lyties stiprios silpnybės silpnajai...

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users