Jei įsiskaitytum atidžiau prieš ką rengiamas protestas, gal ir nuomonė apie tamstos personą pagerėtų...
aciu kad turi gera nuomone apie mane. Net nesitikejau... O pretestuot uz tai kad Kubilius sukele pasauline krize, tai nematau dideles prasmes.
Ramunas
papolitikuokim
Parašyta 2009 sausio 15 - 11:20
Parašyta 2009 sausio 15 - 11:26
Parašyta 2009 sausio 15 - 11:38
Po mėnesio norinčių protestuot padidės dvigubai, po poros - dar dvigubai. Vasaros pradžioj ir pats kelnes smunkančias laikydamas mastymą pakeisi. Net ir Darka su silikatine plyta rankoj palikęs postą prie lango pats pirmas gatvėn išbėgs...Siulau ir paciam pasiskaityti. Beje, protesto organizatoriai tokie nekuklus, nacionalinis streikas ir bla bla bla. Bukim atviri, apie koki nacionalini galima kalbet, kai vos kokie 5% gyventoju sutiktu streikuot jei kas juos priverstu, o veiksmu imsis ne daugiau nei 1%
Ramunas
Parašyta 2009 sausio 15 - 11:44
Tu toks tikras? Aš žmogus suvalkietis-pragmatiškas. Jeigu aš duosiu kam nors plyta galvon ar langan, tai nuo to mano vaikai bus sotesni? O jeigu už tai tūpsiu belangėn? Turbūt jie taps dar sotesni? Paprasčiausiai, pagal tavo scenarijų, aš po poros mėnesių pasiieškosiu atsarginių variantų, kad vasaros pradžioj nereiktų su plyta lakstyt. Kokie tie variantai, mano reikalas, bet tikrai į kriminalus nesivelsiu, nors ir už "teisingą reikalą".Net ir Darka su silikatine plyta rankoj palikęs postą prie lango pats pirmas gatvėn išbėgs...
Peugeot 307
Citroen C-Crosser
Parašyta 2009 sausio 15 - 11:54
Neviltis kartais atima protą. Nesenai protingai kalbėjęs žmogelis sugeba nesamonių pridaryt.Tu toks tikras? Aš žmogus suvalkietis-pragmatiškas. Jeigu aš duosiu kam nors plyta galvon ar langan, tai nuo to mano vaikai bus sotesni? O jeigu už tai tūpsiu belangėn? Turbūt jie taps dar sotesni? Paprasčiausiai, pagal tavo scenarijų, aš po poros mėnesių pasiieškosiu atsarginių variantų, kad vasaros pradžioj nereiktų su plyta lakstyt. Kokie tie variantai, mano reikalas, bet tikrai į kriminalus nesivelsiu, nors ir už "teisingą reikalą".
Aš irgi miesto siaubimo priešininkas. O ar neteko supykus kuloku stalan trinktelt? Nors stalas visai nekaltas ir kuloką skauda...
Parašyta 2009 sausio 15 - 13:55
Deja neteko. Nes kad ir kaip kartais būtų nemalonu, bet stengiuosi rast stabdžius.O ar neteko supykus kuloku stalan trinktelt? Nors stalas visai nekaltas ir kuloką skauda...
Beje, kas dėl kulokų. Prieš 18 metų ir kelias dienas, jeigu prie bokšto nors vienas būtų nesusivaldęs ir išovęs į ruskius, aukų būtų buvę ne 13 ir ne 1300... Tęsiant toliau. Prievarta gimdo TIK prievartą ir niekada nesprendžia problemos, dažniausiai tokiais atvejais pati pirma idėja dėl ko viskas prasidėjo, apskritai lieka už borto. Pralaimi VISATA tas, kuris pirmas praranda savitvardą ir šaltą protą. Ir ši taisyklė galioja visur ir visada. Tai čia toks intro. O dabar šių dienų realijos. Sakot rytoj streikuot? Ir ką tas duos? Na sumažins tuos mokesčius, atstatys kaip buvo. Ir? Ar nors vienas pabandėt atsistot į kitą barikadų pusę? O kas stovi už Kubilo (tobiš biudžeto) nugaros? Paskaičiuokim: pensininkai, mamos, mokytojai, mokiniai, studentai, gydytojai, policininkai, pagaliau švietimo, sveikatos, VRM sistemos. Tai sakyčiau yra didžioji visuomenės dalis. Aš nesakau, kad stos krūtine už Kubilą ir jo planą, nes dirbančiuosius ir šitose sistemose palies tas pats planas. Bet visa šita visuomenės dalis ir yra tiesioginis Kubilo galvos skausmas kaip juos išmaitint ir JUMS visiems ir JŪSŲ vaikams būtų užtikrintas bent minimalus mokslas, sveikatos priežiūra, bei apsauga. Aš nenoriu leistis į jokias debiliškas peripetijas apie šių sistemų dabartinę kokybę ir kitą bla bla bla, nes tai neįeina į šios temos rėmus. Beje iš kur gaut Kubilui babkių, jeigu paskutinių kelių metų BVP augimas buvo paremtas viso labo importuojamais pinigais? Tai praėjusios valdžios "nuopelnas", kad prisikolinę milijardus litų, visuomenė sukišo į besaikį vartojimą ir išpūstas būstų kainas. Tai praėjusios valdžios "nuopelnas", kad nesistengė arba nenorėjo tuos milijardus, nukreipt į ilgalaikes investicijas, skatinant gamybą ir tuo pačiu BVP augimą realia pramone, t.y. realiu produktu, o ne BVP augimą skatint pučiant burbulus. Valstybės, kurios turi stiprią pramonę, šiuo metu gali sau leist mažint mokesčius tam, kad paskatintų gamybą, eksportą, bei vartojimą. O ką turim mes? Nieko. Užrišo skandinavai pigių babkių kranelius ir viskas užlinko.
Visa šita chernia primena istorija prieš dešimt metų, vargšas Kubilas, matyt turi gerą uoslę įlįst valdžion, kai viskas vėžliuku stovi. O seni nomenklatūros diedai žino kada subines išnešt. Ne Kubilą reikia prie kryžiaus kalt, o raudonskūrius, kurie savo vienadieniais sprendimais antrą kartą Lietuvą pastatė aukščiau parašyta poza.
Beje, aš mitingo prasmę matau tik vienu atveju. Jeigu turit rimtų alternatyvų kaip spręst raudonskūrių sukurtas problemas, tada taip, o eit ir rėkaut vien tam, kad "19% PVM yra blogiau, nei 18%, nes krenta vartojima ir kita blablabla"... O ar turit rimtų argumentų (paskaičiavimų), kad tie 18% bus panacėja. Reikia išmokt kalbėt argumentais, o ne emocijom. Bet kad ir kiek domiuosi nepatenkintųjų rėkavimais, nei vienas taip ir nesugebėjo pateikt rimtų alternatyvų priimtiems sprendimams. O emocijos myli-nemyli, patinka nepatinka gali tik vasario 14d. Su tuom ir sveikiju iš anksto, nes bijau kad mane iki to laiko nulinčiuos...
Peugeot 307
Citroen C-Crosser
#907 Svečias_Wega_*
Parašyta 2009 sausio 15 - 14:36
Parašyta 2009 sausio 15 - 14:40
Kažkas naujo kamasutroj......kai viskas vėžliuku stovi...
Pritariu dėl nesmurtinio problemų sprendimo visom keturiom. Vien turint gerą pavyzdį JAV M.L.Kingo pacifistinę kovą prieš rasinę nelygybę ir jos duotus rezultatus.
Visas tavo bla bla bla apie Kubilo tėvišką rūpestį mumis, mūsų tėvais ir vaikais yra neįtikinantis. Kartojau ir kartosiu, kad veržtis diržus reikia solidariai. Jei seimo ir vyriausybės š.m. išlaidų planai būtų sumažinti keliais milijonais, aš jiems pritarčiau. Bet kada sau pasididina, kitus mokindami taupumo - čia jau naglumas. Algų seimūnams mažinimas taip ir liko populistinis burbulas.
Kožno biednioko galvoj šitie reikalai fiksuojasi ir išsilieja tokiais protestais. Jie šiandien nori valgyt, o ne sulaukus pensijos...
#909 Svečias_Wega_*
Parašyta 2009 sausio 15 - 14:44
Jimmy, atsakyk i 3 klausimus:Bet kada sau pasididina, kitus mokindami taupumo - čia jau naglumas. Algų seimūnams mažinimas taip ir liko populistinis burbulas.
1. Kada buvo priimtas sprendimas del atlyginimu pasididinimo?
2. Kada pradejo dirbti naujas seimas ir vyriausybe?
3. Tai kas tuomet buvo tada valdzioje?
susinervinau. kalba bele ka net nesuvokdamas ka ir kaip.
Šį pranešimą redagavo STOPforce: 2009 sausio 16 - 19:00
Parašyta 2009 sausio 15 - 14:46
Pamirshai akcizus ypach kurui. Nuo to brangsta viskas.Vienintelis tarifas, kuris padidejo, yra PVM. Nuo 2 Lt vienas procentas yra kiek? 2 cnt ane? Tai kodel batonas, su 18% PVM kainaves 2 Lt, su 19% PVM kainuoja 3 Lt?
Manau reiketu gerai pagalvoti pries ka ar uz ka ruosiates streikuoti. Ir kad ne visada valdzia kalta, kad kazkas keiciasi, ypac tokiame kaime, kur madas ir gyvenimo krypti diktuoja prekybos ir pramogu sostines...
Pamirshai, kad dauguma atveju mesos, duonos etc PVM'as padidejo iki 19% ne nuo 18%, o nuo 5%.
© J. Erlickas
Parašyta 2009 sausio 15 - 14:48
O tu žiani tokį dalyką kad dabartinis seimas negali sau sumažint atlyginimo?Algų seimūnams mažinimas taip ir liko populistinis burbulas.
Aš kiek pamenu jau diskutavom apie tai, kad pakeitimai įsigaliotų tik kitam seimui.
Beja aš irgi pritariu Darkai.
DeToNatorius 613 (p 205 sudužęs baltukas) >>> CHuligankiu Hemorojus 782 (clio 1,8 16v)
Drum'n'Bass 106 (p 106) >>> Nissan Cube
Parašyta 2009 sausio 15 - 14:49
Debile tu...
Nu ka, laukiam drakes jau.
Del akcizu tai Maestro labai nepritariu. Kai saliarka kainavo 4.5Lt batonas buvo pigesnis. Kad turejo lengvatini PVM tai taip, bet 14% tai ne 50. Va nuo cia ir prasideda, kad tie patys prekybininkai(fakin maximos su savo liutais ir pan) ir toliau lupa bapkes is tu paciu streikuotoju kisenes issisiepe iki ausu, o vargsai zmogeliai streikuoja pries valdzia. Tai yra tu eiliniu zmogeliu tampymas uz sniuriuku ir tiek.
Ramunc
Parašyta 2009 sausio 15 - 14:52
Siūlau nesikarščiuoti o gerai pagalvoti, kad už algų padidinimą balsavo tie, kurių nemaža dalis dabar jas ir gauna, o ta dalis kuri nepateko prie lovio bent jau tikėjosi kad pateks, todėl ir balsavo už didesnes algas. Taip kad likę du klausimai nebeturi prasmės.Jimmy, atsakyk i 3 klausimus:
1. Kada buvo priimtas sprendimas del atlyginimu pasididinimo?
2. Kada pradejo dirbti naujas seimas ir vyriausybe?
3. Tai kas tuomet buvo tada valdzioje?
Debile tu...
susinervinau. kalba bele ka net nesuvokdamas ka ir kaip.
ex 405 GL | ex 205 LOOK | ex 106 XN | ex 106 XR | ex 106 XSi | ex 106 NEW LOOK | ex 106 ENFANT TERRIBLE | 208
Niekada neturėsi antros progos padaryti gerą pirmąjį įspūdį!
Parašyta 2009 sausio 15 - 14:54
Parašyta 2009 sausio 15 - 14:54
Na ir kodel? Gal konstitucijoje tai irashyta? PARODYK! Ka tik perskaiciau visa skyrius SEIMAS.O tu žiani tokį dalyką kad dabartinis seimas negali sau sumažint atlyginimo?Algų seimūnams mažinimas taip ir liko populistinis burbulas.
Aš kiek pamenu jau diskutavom apie tai, kad pakeitimai įsigaliotų tik kitam seimui.
Niekur to dera. Jei kazhkokiam shudakti tai ir irashyta, tai elementarios daugumos balsais ta shudakti galima pakeisti. Dar netokius rimtus aktus radikaliai keicia per viena nakti.
Galu gale net ir konstitucija galima pakeisti. Tik procedura ilgesne ir sudetingesne.
© J. Erlickas
Parašyta 2009 sausio 15 - 15:01
galejo susimazinti o po to neskubos tvarka kreiptis i konstitucini seima ar jie nepriestarauja istatymam ;)O tu žiani tokį dalyką kad dabartinis seimas negali sau sumažint atlyginimo?Algų seimūnams mažinimas taip ir liko populistinis burbulas.
bet to nepadare....
Klausimas mano idomus. gal kas zino kiek eiliniu zmoniu islaiko viena valdininka?
Pavogėm dėžę degtinės, pardavėm, o už gautus pinigus prisigėrėm
#917 Svečias_Wega_*
Parašyta 2009 sausio 15 - 15:02
Parašyta 2009 sausio 15 - 15:02
Parašyta 2009 sausio 15 - 15:04
Marsh skaityt ta sutarti!Akcizu didinimas yra numatytas Stojimo i Europos sajunga sutartyje, beje uz kuria patys balsavom referendume, del stojimo i ES. Kuris is jusu skaitete ja? Nei vienas? ajajaj Tai daba neaimanuokite.
Lietuva buvo isipareigojusi iki 2011m. pasiekti ES nustatyta minimuma.
Dabar tas minimumas jau virshytas 20%
© J. Erlickas
Parašyta 2009 sausio 15 - 15:05
http://www.lrkt.lt/P.../L20090115a.htm
Šį pranešimą redagavo Mazoji: 2009 sausio 15 - 15:15
Vartotojų skaito šią temą: 4
narių: 0, svečių: 4, slaptų narių: 0