Peršokti prie turinio

Nuotrauka

Karas keliuose

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 662

#121 Marius406

Marius406
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:Kaunas,London
  • Automobilis:Peugeot 407SW HDI executive ;BMW 320d

Parašyta 2008 vasario 06 - 21:22

Gerai ,kad musu gezai mazai pinigu turi,nes vaizdzeliai butu tokie(po to ju pasekmes):
Vokiskas
Arabiskas
  • 0

#122 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:beliko tik opelis...

Parašyta 2008 vasario 06 - 22:31

Jau atsirado naujas terminas "kelių gaidžiai"... (Vakaro Žinios) <_<
  • 0
... labai piktas diedas...

#123 Svečias_Tiger14_*

Svečias_Tiger14_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 vasario 08 - 12:03

Gal kas zinot kur rasti aprasytas dabartinius baudu dydzius uz keliu eismo pazeidimus :mellow: Nes nerandu :huh: Idomu butu paziureti kiek cia jos padidejo B)
  • 0

#124 Maestro

Maestro
  • Senbuviai
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:SOFA (Subaru Opel Forester Astra)

Parašyta 2008 vasario 08 - 12:19

Gal kas zinot kur rasti aprasytas dabartinius baudu dydzius uz keliu eismo pazeidimus :mellow: Nes nerandu :huh: Idomu butu paziureti kiek cia jos padidejo B)

chia
  • 0
Žmonių veikla šildo klimatą. Todėl aš ir stengiuos nieko neveikt.
© J. Erlickas

#125 vidole

vidole
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:Panevezys
  • Automobilis:peugeot 206; 1.9 D; 99m

Parašyta 2008 vasario 08 - 15:50

kiek teko skaityti cia komentaru tai matau kad daugelis nusistate pries bmw. nemanau kad zmones yra kalti kad nusiperka tokios markes auto ir padaro avarija. pirmiausia reiktu paziureti kokio amziaus zmones vairuoja auto ir apskritai kokios stadijos. va tokie pridaro daug zalos.
  • 0
Baruze...
Ilgai ieskotas ir pagaliau rastas naujas plieninis augintinis :D
kruva focusu :D

#126 Svečias_Tiger14_*

Svečias_Tiger14_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 vasario 08 - 18:03

Na seip yra dsc sistema. Tai jo ziema ant sniego ja isjungus ne kas. Bet su ja automobilis tikrai gerai kontroliuojamas ir slidziame kelyje

O koks tas slydimo kontroles sistemos veikimo principas uzpakaliniams ratams? Priekiniams tai daugmaz isivaizduoju. Duodi per daug gazu ant leduko, o ratai vistiek neprasisuka ir pajudi is vietos graziai. O jeigu varomi uzpakaliniai, tai teoriskai nors ratai ir neprasisuka, bet vistiek yra didesne tikymybe (su galiniais varomais), kad nuslysi i soniuka net ir puikiai veikiant slydimo kontroles sitemai.

Kas gali paaiskinti dsc veikimo principa uzpakaliniams varomiems? :ph34r:
  • 0

#127 Svečias_simakas_*

Svečias_simakas_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 vasario 08 - 20:00

su galiniais varomais,nereik su rankiniu dirbt :lol: :lol: :lol: :beer: :beer: reik moket ji kontroliuot ir jaust, o ne siaip per pedala duot. pasak to kas nesupranta,kaip elgtis su galu,uztai ir atsiranda tokia statistika. :beer:

Šį pranešimą redagavo simakas: 2008 vasario 08 - 20:02

• 0

#128 Laisvis

Laisvis
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Automobilis:Subaru Legacy

Parašyta 2008 vasario 09 - 12:45

O koks tas slydimo kontroles sistemos veikimo principas uzpakaliniams ratams? Priekiniams tai daugmaz isivaizduoju. Duodi per daug gazu ant leduko, o ratai vistiek neprasisuka ir pajudi is vietos graziai. O jeigu varomi uzpakaliniai, tai teoriskai nors ratai ir neprasisuka, bet vistiek yra didesne tikymybe (su galiniais varomais), kad nuslysi i soniuka net ir puikiai veikiant slydimo kontroles sitemai.

Kas gali paaiskinti dsc veikimo principa uzpakaliniams varomiems? :ph34r:

Na kiekviename rate stovi abs davikliai kurie seka situacija ne tik stabdymo metu bet ir vaziavimo metu atlieka skaiciavimus. Jei tik vienas is varanciuju ratu praslysta variklio apsuku mazinimo ir greiciu dezes pagalba mazinama jega varantiesiems ratams. Ir seip reguktoriaus pagalba skirsto galia arba desiniam ratui arba kairiam arba abiem. Placiau jei idomu gali pasiskaityti Cia
  • 0
Subaru Legacy

#129 Marius406

Marius406
  • Nuolatiniai dalyviai

Parašyta 2008 vasario 09 - 12:51

Dar palaiko stabiluma stabdydama atskirai reikiama rata. PS sunku ir su gerai veikiancia elektronika galinius ratus valdyti.Draugas isleke su 530d i griovi,vaziuodamas apie 30-40 km/h
  • 0

#130 Laisvis

Laisvis
  • Nuolatiniai dalyviai

Parašyta 2008 vasario 09 - 12:58

Dar palaiko stabiluma stabdydama atskirai reikiama rata.
PS sunku ir su gerai veikiancia elektronika galinius ratus valdyti.Draugas isleke su 530d i griovi,vaziuodamas apie 30-40 km/h

Na kazkaip nepastebejau labai didelio skirtumo vazinedamas su priekiu ir galu. Man kaip tik galu lengviau, vaziuodamas jauciu kad valdau masina. Aisku mano vazinejimas yra proto ribose. Keliuose nedurniuoju, nesistengiu uzmesti galo ir tt. Siek tiek atsargumo su protu ir nebus ten nieko sunkaus. O nuo durnumo neapsaugos jokia elektronika
  • 0
Subaru Legacy

#131 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 vasario 09 - 22:13

lryte ciaaiskumo inesantis Skvernelio pastebejimas:

Pastebėjome, kad agresyviausiai keliuose elgiasi „Volkswagen“ markės automobilius vairuojantys asmenys, kurie padaro trečdalį leistino greičio viršijimo pažeidimų. Antrojoje vietoje – BMW vairuotojai (20 proc.).

Laisvi, deze stabilumo kontroles procese tiesiogiai nedalyvauja. veikia tik variklio valdymo blokelis (degalu padavimas) ir niuansus pritvarko ABS.
Diferencialai (ne reduktoriai - tai skirtingi mexanizmai), kaip tu parasei, skirstantys momenta kairiam ar desiniam ratui - kol kas dar labai retas high techas, is BMW tik manding naujos kartos X-Drive (lyg uzpernai pasirode) sistema tokius turi. Padidintos trinties diferencialu irgi praktiskai nenaudoja (nu dabar ir pastaraisiais metais tik visokiose M serijose - kiek zinau), aiskindami kad traukos kontrole kompensuoja tokio mazgo nebuvima.

Paskutini teigini traktuoju kaip pinigus taupanti marketingini. nes bele kuriuo atveju ratai atlaiko maziau momento.
  • 0

#132 Marius406

Marius406
  • Nuolatiniai dalyviai

Parašyta 2008 vasario 10 - 00:26

Maniskis 320(ASC ) stabiluma irgi reguliuoja tik su ABS ir variklio apsuku nueminu.
  • 0

#133 Laisvis

Laisvis
  • Nuolatiniai dalyviai

Parašyta 2008 vasario 10 - 02:39

Maniskis 320(ASC ) stabiluma irgi reguliuoja tik su ABS ir variklio apsuku nueminu.

Asc, asc+t ir dsc yra skirtingu kartu sistemos. Na nezinau man taip porino kolegos is krasta auto. Na esme ta, kad ir dabartiniuose naujuose bmw yra dsc sistema tik ji siek tiek naujesnes versijos bei kartos nei maniskiame. Esu bandes aiksteleje vaziuoti per sniega su dsc ir be dsc tai skirtumas yra akivaizdus. Su dsc automobilis gana gerai valdomas slidziame kelyje. O be dsc tai jau kaip ir viskas aisku, kiek spausi tiek suksis.
  • 0
Subaru Legacy

#134 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • Automobilis:beliko tik opelis...

Parašyta 2008 vasario 10 - 23:26

Kad ir pripirko mentai nežymėtų mašinų su radarais, bet dar daug erelių laksto. Šiandie Kaunas - Wilno autostradoj bimbiau 100 - 110 km/h maximum, tai daug egzempliorių lyg pro stovintį fyyyt... Bėje, vėl gi - efektingiausiai prasinešė bimbalas, gal 200 spaudė. Modelis įpareigoja, skant... <_<
  • 0
... labai piktas diedas...

#135 rgz

rgz
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Automobilis:Peugeot 206

Parašyta 2008 vasario 11 - 13:07

Nu va, siandien teismas mano byla isnagrinejo kaip ir. Gavau 1000lt bauda ir 1men teises i stalciu. Siaip buciau net i teisma nenuejes siandien, jei nebuciau susirupines ir pats nenuvaziaves ieskot saukimo i teisma, kodel netaejo taip ilgai, tai pasirodo kai nuejau, suzinojau kad teismas mano uz 3min bus, tai galvoju sudalyvauti reikia :) P.S virsyjau 55km/h be 2m stazo
  • 0

#136 rgz

rgz
  • Nuolatiniai dalyviai

Parašyta 2008 vasario 11 - 14:41

Katik issiaiskinau kad su laikinu leidimu, kuris galioja iki 02 25, galiu sau drasiai vazinet, nors man vairuotojo pazymejimas atimtas 02.11-03.11 bus :)
  • 0

#137 wycka_uno

wycka_uno
  • Senbuviai
  • Vieta:Klaipeda, Zemaiteja
  • Automobilis:Peugeot 406

Parašyta 2008 vasario 11 - 15:26

Ne automobilis kaltas, o tie durniukai kurie juos vairuoja. Ir apskritai tokiem tik dviradti vairuot nes tada nekeltu pavojaus kitiems
  • 0

#138 Svečias_ULUMULU_*

Svečias_ULUMULU_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 vasario 11 - 15:52

Ne automobilis kaltas, o tie durniukai kurie juos vairuoja. Ir apskritai tokiem tik dviradti vairuot nes tada nekeltu pavojaus kitiems

nebuk tuo tikras :D Duok aniem dvirati tai pescias bijosi eiti. Ir ple ple. Gal cia tik man viena,. Bet dviratininkai kelyje yra kosmaras :X vaziuoja vos ne vidury kelio and so on and so on ... :ph34r:
  • 0

#139 Bildas

Bildas
  • Senbuviai
  • Automobilis:P406 2.2 HDi universalas

Parašyta 2008 vasario 11 - 18:44

Kaip as kaupiau vairavimo patirty:
islaikiau teises (18), gaudavau vaziuot nedaug, bet uztai efektingai: 180 ne riba budavo :ph34r: .. kai dabar pagalvoju net siurpai per nugara nueina.
Po metu ateme teises: mieste 100km/h plius manevravimas be jokiu posukiu tarp masinu (jauciaus it lenktyninkas :blink:
Dar po dvieju mensiu atgavau teises: apversta pirmoji mano nuosava masina, kuria buvau pirkes pries 5 dienas :wacko:
Po to seke dvi vasaros darbo nuo ryto iki vakaro uz vairo (~45K km) ir to pasekoje vaziuoju 100 ar 110 kmh tarp vilniaus ir kauno, nes jauciu meile gyvenimui..

Va tokia ta mano ispazintis.

Senoliu ismintis byloja: protas su patirtimi ateina... ar kazkaip ten panasiai ;)

P.S. is dalies suprantu tuos skrajunus, bet tikrai neteisinu -_-

Šį pranešimą redagavo Bildas: 2008 vasario 11 - 18:48

• 0

#140 rgz

rgz
  • Nuolatiniai dalyviai

Parašyta 2008 vasario 11 - 21:44

Katik issiaiskinau kad su laikinu leidimu, kuris galioja iki 02 25, galiu sau drasiai vazinet, nors man vairuotojo pazymejimas atimtas 02.11-03.11 bus :)

Pasirodo kazkas mane bande apgaut :D Jei dabar pagautu vairuojanti mane, tai konfiskuotu masina ir siaip visaokia paliava butu...
  • 0

Vartotojų skaito šią temą: 2

narių: 0, svečių: 2, slaptų narių: 0