Radiatoriaus ventiliatorius
Parašyta 2008 kovo 29 - 16:07
#2 Svečias_gabrielius_*
Parašyta 2008 kovo 29 - 17:03
Parašyta 2008 kovo 29 - 17:42
Parašyta 2008 kovo 29 - 22:03
#5 Svečias_Rimo_*
Parašyta 2008 kovo 29 - 22:54
Parašyta 2008 kovo 29 - 23:23
jei du ventiliatoriai-tai vienas nusibaiges.jau buves klausimas.netingek paieskoti forime.Sveiki kolegos, mano peugeotui atsitiko toks dalykas. Buna taip, uzkaista varyklis iki 100 C isijungia ventiliatorius, atvesina viskas gerai. bet tarkim tas pats atvejis, tik kai uzkaitus varikliui isjungi matora, ventiliatorius taip pat issijungia, nors dar neatvesina iki normalios temperaturos. Tai va kame saknis? as mastau, kad isjungus degima atjungia ventiliatoriui elektros srove, del tos priezasties jis man ir neausina. Bet kodel taip ivyksta? gal koks laidas atsijunges? ar as visai i pievas mastau? uzveskit ant tiesos kelio? pezas 406 96m. 2.0l
Aciu uz patarimus
sekmes.
P.S nebutina kurti naujos temos kai ji jau yra.
Šį pranešimą redagavo spakenas: 2008 kovo 29 - 23:26
Parašyta 2008 kovo 30 - 11:57
Parašyta 2008 kovo 30 - 14:01
Parašyta 2008 kovo 31 - 07:29
Parašyta 2008 kovo 31 - 07:33
#11 Svečias_Awrymazz_*
Parašyta 2008 birželio 02 - 15:06
Parašyta 2008 birželio 02 - 18:37
tada keisk ta "ruda" davikli. jei tempsi-gali sulaukti bedos.be to atjungus fiske abudu ventiliatoriai sukasi is pradziu letai, o po to greitai. Kas toliau ka patars
cia 99% tikimybes.tik karta tai pavede-laidai,kontaktai.
praeita savaite "ekspert" busiukas su sia problema buvo -pakeitem "ruda" -ir viskas OK!
Šį pranešimą redagavo spakenas: 2008 birželio 02 - 18:47
#13 Svečias_mantukx_*
Parašyta 2008 liepos 15 - 17:45
Parašyta 2008 liepos 15 - 22:43
Parašyta 2008 liepos 16 - 00:10
tada viskas gerai-belieka patikrinti "zarnu" kietuma-jei ne per kietos(kai suveikia ventiliatoriai),tai reiskia kad "tosolas ar antifryzas",temp daviklis tvarkoje.be to atjungus fiske abudu ventiliatoriai sukasi is pradziu letai, o po to greitai. Kas toliau ka patars
pas pezus-jei isjungus degima veikia ausinimo ventiliatoriai-tada ieskok gedimo ;)
#16 Svečias_pavel5_*
Parašyta 2008 liepos 16 - 15:13
tai kaip cia istikruju yra? vienas sako kad turi veikt, kitas kad ne?Ne jokiuose ventiliatoriuose ar modeliuose beda...Yra du dalykai atsakingi uz ventiliatoriaus darba uzkaitus varikliui... 1-Termo jungiklis, kuris yra isuktas i radiatoriu (Bent pas mane jis ten) ir 2-Vantiliatoriaus reles. Kai kaltas termo jungiklis, tai ventiliatoriai iswis nedirba ir neisijungia, kai uzkaista wariklis..O kai kaltos reles, tai uzkaitinus warikli ir ji isjungus neweikia wentiliatoriai.. Nes kai wariklis uzkaites ir tu ji isjungi, skystis negauna ausinimo ir pradeda wirti, tada turi suweikt reles ir ijungt srowe ventiliatoriams. Ventiliatoriaus reles pas mane peze stowi tiesiai uz priekiniu groteliu ir jos pas mane yra trys..ir ventiliatoriai pas man irgi du.. Taipkad ieskokit sawartyne, nes gaut ganetinai sunku. Reles dazniausiai buna aptrauktos maiseliu ir statomos netoli ventiliatoriu warikliuku. Pamatysit.. Originalios berods "HELLA" reles eina. P.S. o jei jau uzkaitot, tai patariu ijungt peciuka wisu pajegumu silumos...greit wesina bedos atweju. Aisku cia paprastam wariante.
QUOTE (centras @ Mar 30 2008, 02:01 PM)
be to atjungus fiske abudu ventiliatoriai sukasi is pradziu letai, o po to greitai. Kas toliau ka patars smile.gif
tada viskas gerai-belieka patikrinti "zarnu" kietuma-jei ne per kietos(kai suveikia ventiliatoriai),tai reiskia kad "tosolas ar antifryzas",temp daviklis tvarkoje.
pas pezus-jei isjungus degima veikia ausinimo ventiliatoriai-tada ieskok gedimo wink.gif
pas man 2l 16V ir neveikia be degimo ventiliatoriai.. gal kaltos reles, gal ne, ir va nesenai pastebejau, kad tik vienas is 2-ju ventiliatoriu sukasi. kur jie komutojasi? nes neisrinkus nesimato..
#17 Svečias_Mancius_*
Parašyta 2008 liepos 16 - 15:34
o jus man pasakykit koks tikslas ausinti kada variklis uzgesintas??? Juk ausinimo skystis nebecirkuliuoja sistemoje. Bent man atrodo nesamone kada uzgesinus dar veikia veterokai, nafig ausinti skysti esanti radiatoriuje, juk svarbu temperatura galvuteje. O isvis ko jus cia sukat galva, uzgesinai variklis is vsio, variklis nedirba, nebekaista, ir savaime austa. Na kas nors pasakykite, kad as neteisus..tai kaip cia istikruju yra? vienas sako kad turi veikt, kitas kad ne?Ne jokiuose ventiliatoriuose ar modeliuose beda...Yra du dalykai atsakingi uz ventiliatoriaus darba uzkaitus varikliui... 1-Termo jungiklis, kuris yra isuktas i radiatoriu (Bent pas mane jis ten) ir 2-Vantiliatoriaus reles. Kai kaltas termo jungiklis, tai ventiliatoriai iswis nedirba ir neisijungia, kai uzkaista wariklis..O kai kaltos reles, tai uzkaitinus warikli ir ji isjungus neweikia wentiliatoriai.. Nes kai wariklis uzkaites ir tu ji isjungi, skystis negauna ausinimo ir pradeda wirti, tada turi suweikt reles ir ijungt srowe ventiliatoriams. Ventiliatoriaus reles pas mane peze stowi tiesiai uz priekiniu groteliu ir jos pas mane yra trys..ir ventiliatoriai pas man irgi du.. Taipkad ieskokit sawartyne, nes gaut ganetinai sunku. Reles dazniausiai buna aptrauktos maiseliu ir statomos netoli ventiliatoriu warikliuku. Pamatysit.. Originalios berods "HELLA" reles eina. P.S. o jei jau uzkaitot, tai patariu ijungt peciuka wisu pajegumu silumos...greit wesina bedos atweju. Aisku cia paprastam wariante.
QUOTE (centras @ Mar 30 2008, 02:01 PM)
be to atjungus fiske abudu ventiliatoriai sukasi is pradziu letai, o po to greitai. Kas toliau ka patars smile.gif
tada viskas gerai-belieka patikrinti "zarnu" kietuma-jei ne per kietos(kai suveikia ventiliatoriai),tai reiskia kad "tosolas ar antifryzas",temp daviklis tvarkoje.
pas pezus-jei isjungus degima veikia ausinimo ventiliatoriai-tada ieskok gedimo wink.gif
pas man 2l 16V ir neveikia be degimo ventiliatoriai.. gal kaltos reles, gal ne, ir va nesenai pastebejau, kad tik vienas is 2-ju ventiliatoriu sukasi. kur jie komutojasi? nes neisrinkus nesimato..
#18 Svečias_pavel5_*
Parašyta 2008 liepos 16 - 16:20
Parašyta 2008 liepos 17 - 08:29
#20 Svečias_pavel5_*
Parašyta 2008 liepos 17 - 19:04
Šį pranešimą redagavo pavel5: 2008 liepos 17 - 19:05
Vartotojų skaito šią temą: 2
narių: 0, svečių: 2, slaptų narių: 0