Peršokti prie turinio


p605 2,5 td ausinimo radiatorius


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 13

#1 Svečias_jarioma_*

Svečias_jarioma_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 lapkričio 06 - 09:21

Sveiki dar karteli :) tai va, buvo pradejes laset mano pugo radiatorius, tai nusprendziau as ji isimti ir paziureti, kokio remonto jis prasosi. tai va, stovi ten vienas didelis ausinimo radiatorius ir priekyje jo toks maziukas. sistema padaryta taip, is to didelio radiatoriaus ausinimas eina ne tik per varikli, bet ir pajungta zarna i ta maza radiatoriu ir tada is to mazo radiatoriaus iseina zarna i taip manyciau interkuleri (?). Tai gal kas nors zinot, kam tas maziukas radiatorius ten reikalingas, kodel nebuvo galima iskart is to didelio radiatoriaus isvest tiesiai tos zarnos? Problema pas mane yra ta (ir turbut pas visus pezus su tokiais varikliais), kad tarp to didelio ir to mazo radiatoriaus yra tarpas ir i ta tarpa per visus dvylika metu sugebejo prisirinkt visokiu vabalu, lapu ir dulkiu. visos sitos siuksles ten puna ir ardo abu radiatorius, kaip pas mane ir atsitiko pirmiausia prakiuro tas mazasis radiatorius. Sprendima padariau toki: isemiau ta maza radiatoriu ir vietoj jo, iskart isvedziau mineta zarna i ta interkuleri, is pat pradziu galvojau, kad man prades kaist variklis, bet pasirodo, kad ne velnio. seniau temperatura buvo apie 95, dabar tik apie 90, matomai isvalius tas visas siukles automatiskai gaunamas aplinkos oro srautas geriau pradejo ausinti didiji radiatoriu. Tai dar karta pasikartosiu su klausimu - kam reikalingas tas mazasis radiatorius, jei ir tas didelis gerai ausina. Patarimas visiems, kas turi puga su tokiais varikliais - kam dar neprakiuro tie radiatoriai (nors ziurint is ji is isores, tai jis atrodo kaip naujas, bet is vidines puses jis gali buti jau pradetas kirmyt), tai pabandykit kaip nors su kokiu nors kompresoriumi ar panasiai prapusti tas visas siuksles. GERIAU IS KARTO UZSIIMTI PREVENCIJA NEI VELIAU LIKVIDUOTI PADARINIUS ;)
  • 0

#2 brizas

brizas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 774
  • Vieta:siauliai
  • Automobilis:peugeot605 2.1 td 1997m

Parašyta 2008 lapkričio 06 - 09:44

na priekinis radiatorius ausina turbos suspausta ora pries patenkant i isiurbima,t.y. interkuleris, antras ausinimo radiatorius. neisivaizduoju kaip jie gali but sujungti i viena -viename oras, kitame skystis,-ten yra ir trecias tepalo radiatorius ant jo prisuktas tepalo filtras.
  • 0
joks materialus kunas ,turintis rimties mase, negali virsyti sviesos greicio

#3 Svečias_jarioma_*

Svečias_jarioma_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 lapkričio 06 - 10:04

na priekinis radiatorius ausina turbos suspausta ora pries patenkant i isiurbima,t.y. interkuleris, antras ausinimo radiatorius. neisivaizduoju kaip jie gali but sujungti i viena -viename oras, kitame skystis,-ten yra ir trecias tepalo radiatorius ant jo prisuktas tepalo filtras.

na as kiek zinau, tai interkulerio ir yra esme, kad imamas oras, jis suslegiamas, atsaldomas ir ipuciamas i degimo kameras.

bet cia reikalas yra tame, kad tas maziukas radiatorius yra ausinamas ausinimo skysciu, as net galeciau nufotkint ta maza radiatoriu. jie sujungti taip - didysis radiatorius turi skyscio paemima virsuj (didele anga), skyscio isejima apacioj (didele anga) (arba atvirksciai, paemima apacioj iseima virsuj :) ), susisiekima su issipletimo bakeliu (maza anga) ir tada vienam sone didziojo radiatoriaus dar yra maza anga is kurios iseina srautas i ta mazaji radiatoriu, tada tas srautas praejes pro mazaji radiatoriu eina i tokia juoda deze (va ten kiek suprantu ir yra tas suslegtas oras, nes is ten iseina stora slanga link turbos ar isiurbimo kolektoriaus, nes kai pagazuoji, tai ta slanga pasidaro kieta). Tai taip iseina, kad ausinimo skystis ausina dar ir ta deze, nes matomai ji ikaista ir panasiai. Kiek supratau, nuemus ta radiatoriu mano variklio galia nesumazejo, bent jau nesijaucia, kad silpniau trauktu ir kiek supratau likes vienas radiatorius puikiai aptarnauja ir variklio ir interkulerio ausinima.
  • 0

#4 Svečias_kuzmic26_*

Svečias_kuzmic26_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 lapkričio 09 - 08:22

:D mas mane buvo lygiai ta pati beda su 2.5td mazuoju radiatorium tai isemiau ir pajungiau per didiji tai is tikruju kazkiek galios nueme :( bet taip sutaupiau nemazai pinigu manyciau :D nes kiek zinau tie radiatoriukai nemazai kainuoja. siaip laikui begant noreciau ji isidet tai gal kas zinot kur ji galima gaut ir kiek panasiai kainuotu?
  • 0

#5 Svečias_jarioma_*

Svečias_jarioma_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 lapkričio 10 - 08:31

:D mas mane buvo lygiai ta pati beda su 2.5td mazuoju radiatorium tai isemiau ir pajungiau per didiji tai is tikruju kazkiek galios nueme :( bet taip sutaupiau nemazai pinigu manyciau :D nes kiek zinau tie radiatoriukai nemazai kainuoja. siaip laikui begant noreciau ji isidet tai gal kas zinot kur ji galima gaut ir kiek panasiai kainuotu?

na, man trauka lyg ir nedingo. sakyciau, kad kaip trauke, taip ir toliau traukia.

siaip butu idomu suzinot, to radiatoriaus kaina, tad jei kas nors esat ja girdeje, ar bent zinot, kur toki radiatoriu parduoda, tai prasineskit ;)
  • 0

#6 Ramunas

Ramunas

    Sisteminis blokas

  • Senbuviai
  • Pranešimai: 857
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:pimpe prailgintuvas

Parašyta 2008 lapkričio 10 - 09:30

Nu nera tie radiatoriai kokia egzotika kad nesuzinotum paskambines i bet kuria radiatoriais prekiaujancia parduotuve... Kazkaip visai jus cia vaikiskai. Ramunas
  • 0
Iš kliento medžiagų nemokamai aplaistau gimtadienius, vestuves, krikštynas ir kitokias šventes

#7 Svečias_jarioma_*

Svečias_jarioma_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 lapkričio 10 - 12:40

Nu nera tie radiatoriai kokia egzotika kad nesuzinotum paskambines i bet kuria radiatoriais prekiaujancia parduotuve... Kazkaip visai jus cia vaikiskai.

Ramunas

1. Man visai nesunku paskambint i kokia nors parduotuve ir suzinot, kiek kainuoja naujas, bet kartais vienoj parduotuvej gali pasakyt nerealia kaina, o tu nezinodamas realios kainos imsi ir nusipirksi.

2. As radiatoriaus naujo, bent jau savo masinai, tai tikrai nepirkciau, vadinasi reikia suzinot rinkos kaina, kas paprastai daroma apklausos budu.

3. Mums tie radiatoriai dabar kaip ir nereikalingi, todel mums nera reikalo aiskintis radiatoriaus kainos skambinant i parduotuves, ir jei cia kas nors jas pasakytu, tai butu visai saunu.

4. Cia yra forumus, kur bendraminciai gali isreikst savo mintis ir pasiskaityt kitu ideju. (gal netgi kas nors toki radiatoriu pritaike nuo kitokio auto ir pan.)
  • 0

#8 marco

marco
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 383
  • Vieta:Kaunas, Silainiai/Uzliedziai
  • Automobilis:Peugeot 605 2,5TD. 307 2,0 100kw

Parašyta 2008 lapkričio 10 - 18:12

Teisingai. Tam ir yra forumas, kad klaustume, patartume, o ne pult i parduotuves skambinet :ph34r:
  • 0

#9 Svečias_kuzmic26_*

Svečias_kuzmic26_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 lapkričio 13 - 22:09

pasidomejau to radiatoriaus kaina tai pigiausia nauja parduotuvej radau uz beveik 400lt :blink: ,cia utenoje :D . o deveto kaina svyruoja nuo 50lt iki 200lt ziurint kur ieskosi ir kokia to radiatoriaus bukle. mano nuomone as tai pabandysiu susilipdyt ta sena savo jai iseis o jei ne bandysiu taikyt kitos markes nes esme ta pati o prisukt visada galima rast kur :D
  • 0

#10 Svečias_jarioma_*

Svečias_jarioma_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 lapkričio 14 - 11:18

O as tai kol kas del jo ieskojimo nesuku sau galvos, nes kai isvaliau tas susikaupusias siuksles - pradejo geriau ausintis ir man dabartinio ausinimo pilnai pakanka, kad nekiltu temperaturabei bei variklio trauka tikrai nesumazejo. Aisku, dabar salti orai, galbut pavasari ar vasara gali atsirast problemu, bet kai jos atsiras tada ir ziuresim kaip jas sprest :)
  • 0

#11 Pugas_605

Pugas_605
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 1.935
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:5008 1,5, 96 kW GT line, Peugeot 807hdi2.0 100kW + 406 2.0 hdi 80 kW :)~

Parašyta 2008 lapkričio 14 - 23:50

Taigi taigi - beda pas 2,5 sitie radiatoriai. vilniuje naudotu kainos nuo 200 didelio, ir mazdaug nuo 100/150 mazo. IR TAI JU DAR IR NERA !!!! :ph34r: Na o apie naujus, tai patyleciau isvis, per visus, kas turejo - kaina +/- 700 lietuvisku pinigu. cia didelio, mazo net ir neklausiau. na o kam skirtas mazas, tai manyciau, kad jis tiesiog labiau atausina ausinimo skysti, kad paduoti, kaip imanoma mazesne t i kita radiatoriu, kuris prisuktas dezeje ant bloko (taip vadinamas cooler'is) :P O mano istorija toki - pradejo laset, servise pasiule isimt maza, nes taisyt neapsimokejo jau, didelis dar sveikas buvo. Bet mazdaug po 5-6 men ir sitam parejo "batai", uzlytavo - nu gal kokiam menesiui uzteko. Tad teko ieskot kito, dabar kolkas viskas gerai, ir tikiuos bus. :lol:
  • 0

Neverta verkti, kad praejo vaikyste...
Senatveje vel suvaikesime !

GEOCACHING

My Webpage

5008 =1,5 hdi = 96 kW = fuel_icon_2_4602.png

EX 807 =2.0 hdi = 100kW =fuel_icon_2_4309.png

406 =2.0 hdi = 80 kW = fuel_icon_2_3794.png

EX 806 = 2.1 hdi = 80 kW   fuel_icon_2_2100.png


#12 Svečias_Zygimantas_*

Svečias_Zygimantas_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 lapkričio 15 - 21:04

sveiki, as jau metai laiko, kaip mazaji ismeciau lauk, nes abu buvo prakure, didyji pirkau nauja. domejausi kiek jis kainuoja, mazasis, tai praejusiais metais 900lt. Na siaip traukos gal truputi ir truksta, bet tuo paciu man dar remontavo galva, ir dar pastebejau, kad kuro sanaudos padidejo, bet kolkas dar vaziuoju ....
  • 0

#13 Svečias_guolis_*

Svečias_guolis_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 lapkričio 28 - 19:42

kas cia su tais radiatoriais ???? :o uzvakar pas mane irgi prakiuro mazasis o isardzius paaiskejo kad ir didzejam pareina batai seip tai tas mazas ir skirtas interkulerio ausinimui. ji isemus i interculeri eis siltesnis vanduo tokiu atveju interkuleris netenka prasmes (nes nebeausina oro kuris pro ji eina is turbo i kolika ;) ) o silto oro maziau telpa i cilindra negu vesesnio nes pastarojo tankis mazesnis- isvada variklis tikrai praranda kazkiek traukos juk nebereikalo ta maza radijatoriu sugalvojo ideti to meto inzinierei. ziema kol ir taip vesu tai gal ir netaip pasijaus bet vasara tikrai jausis seip as asmeniskai perskambinau wisus imanomus shriotus jau radau komplekta uz 300 lietuvisku pirmadieni vaziuosiu apsiziureti p.s. geriau isardzius iskart viska susitvarkyt negu paskuj kai pasimatys kad reike visgi to mazo radiatoriaus vel viska ardyti, bereikalo gadinti nervus, alu ir pinigus ;)
  • 0

#14 Vilas

Vilas
  • Nariai
  • Pranešimai: 191
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Citroen c-crosser

Parašyta 2008 gruodžio 01 - 15:42

Kazka jus cia fantazuojat su tom kosminem radiatoriu kainom, keiciau ir dideli ir mazaji radiatorius, uz dideli rad. nauja mokejau virs 400 o mazaji pirkau srote uz ji mokejau apie 120 bet jis neilgai laike tad pirkau irgi nauja kiek pamenu mokejau apie 200. Be to pardaveju kontaktus radau pasinaudojes paieska.
  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0