Žiema ar vaziuot?
Svečias_Liutas123_*
Parašyta 2009 sausio 06 - 12:52

Parašyta 2009 sausio 06 - 13:35

Parašyta 2009 sausio 06 - 13:44
Parašyta 2009 sausio 06 - 13:46
manyc, ne tiek metalo pletimasis/traukimasis ta itakoja, kiek sustingus alyva, t.y. prastesnis tepimas.is vieno isgirdau, kad prie -15 nusidevejimas padideja 10%. Logiskai mastant gal taip ir yra, juk pagal fizikos desnius metalas visai neblogai pleciasi ir traukiasi priklausomai nuo teperaturos, o del to kaikuriose vieotse gali padideti trintis.
didesne rizika prie zemu temperaturu, imho, del guminiu ir plastmasiniu detaliu (kad ir kuro slangeliu, laidu izoliacijos), kurios sukieteja, skilineja...
Parašyta 2009 sausio 06 - 13:53
pas tave benzinas, dyzelis?sveiki,
turiu cia toki hipotetini klausima: ar prie -25 verciau masinos net nekurt ir vaziuot i darbus mikriuku, o po keliu dienu kai bus -5 uzsukurt ir vazinet. Ar geriau nedaryt paziu ir vazinet sau kiekviena diena. Kaip a/m maziau kenkia.
p.s. kad su a/m isvis ziema nevazinet ir pan atsakymu nereikia

Svečias_Šarūnas_*
Parašyta 2009 sausio 06 - 15:00
Parašyta 2009 sausio 06 - 15:20
visiskai pritariu...kad automobilis sunkiu momentu turi tarnauti žmogui, o ne atvirkščiai...

tik as sakau ne "automobilis", o "daiktas" turi tarnauti zmogui, o ne zmogus daiktui...
zinoma, ir ta daikta reikia priziureti, kad jis tarnautu, taciau diskutuojamu atveju visom keturiom uz vaziavima automobiliu. kenkia jam ar nekenkia, man patogumas yra svarbiausia. gana siandien akumas pavede (nudvese, trumpiau tariant) - ejimas iki stoteles - 8 min, autobuso laukimas - 4 min (mikruske neatvaziavo), vaziavimas autobusu iki darbo - 55 minutes (su masina - 20-25), velavimas i darba - 35 minutes, taip pat susalom abu su zmona visas, ir negana to uz kelione suknistu autobusu suplojau 5 lietuviskus, tuo tarpu, manau, pezas mano paima ne daugiau kaip litra zyzelio i viena puse (cia prie siudieniniu salciu (atstumas 8,5 km))
vsio - issisemiau

Parašyta 2009 sausio 06 - 20:44

Parašyta 2009 sausio 06 - 21:31
O gal visdėlto geriau porą kartų su mikruške pavažiuot, negu "ale saugant sveikatą" paskui po servisus trankytis, pinigus mėtyt, nervus gadinti ir šalti stovint už to paties serviso durų, likviduojant kokios užšalusios šlangutės padarinius, a?...Kuo šalčiau lauke, tuo mažesnis noras gatvėj mikro belaukiant "čečiotką" varyt. Nu nafig, jei metalo gabalas svarbesnis už nuosavą sveikatą - tai čia jau kitur problema...
Parašyta 2009 sausio 06 - 21:44
... nu, arba ligoninėj nušalimus gydyt...O gal visdėlto geriau porą kartų su mikruške pavažiuot, negu "ale saugant sveikatą" paskui po servisus trankytis, pinigus mėtyt, nervus gadinti ir šalti stovint už to paties serviso durų, likviduojant kokios užšalusios šlangutės padarinius, a?...
Servise už durų nelaiko, jei jau nesugebėjai mašinos žiemai paruošt...

Parašyta 2009 sausio 06 - 22:16
Parašyta 2009 sausio 06 - 22:25
kai as mazas buvau tai man kaldavo i galva, kad grudintis reikiaKuo šalčiau lauke, tuo mažesnis noras gatvėj mikro belaukiant "čečiotką" varyt. Nu nafig, jei metalo gabalas svarbesnis už nuosavą sveikatą - tai čia jau kitur problema...

o jei rimtai, tai nors siandien visa diena su masina buvau, bet...
Ryte su chalatu i lauka, uzvedziau. Kol issikrapsciau i darba - jau silta.
Darbe ritinis kavos puodas, pasitryniau ofise, apie 10:00 sedau i salta masina. Tada po miesta kelias valandas. pavaziuoju, pasyla, tada i salta lauka, i silta vidu, po pusvalandzio vel i salta masina, vel susyla ir t.t.
Kadangi ne pescias, tai nebuvau su 5 megstiniais.
po to vel i silta ofisa, po darbo vel i salta masina ir grizus namo jau kaip tai sveikateles nedaug

Parašyta 2009 sausio 06 - 23:12
Nu o jei vietoj mašinos būtų "... iš šilto ofiso į gatvę, palaukiau 15-20 min šiltai pribezdėto mikriuko, vėl laukan... kol iki kitos šiltos patalpos damindžiau... geriau jau su mašina būč varęs, bo vakare drebančiais pirštais vos į klavišus pataikau..." .kai as mazas buvau tai man kaldavo i galva, kad grudintis reikia
![]()
Darbe ritinis kavos puodas, pasitryniau ofise, apie 10:00 sedau i salta masina. Tada po miesta kelias valandas. pavaziuoju, pasyla, tada i salta lauka, i silta vidu, po pusvalandzio vel i salta masina, vel susyla ir t.t.
po to vel i silta ofisa, po darbo vel i salta masina ir grizus namo jau kaip tai sveikateles nedaug

Svečias_Mancius_*
Parašyta 2009 sausio 07 - 00:14

Svečias__Rolandas__*
Parašyta 2009 sausio 07 - 00:56
Bliamba Lietuvoj, reikia manau po kiekvieno gryzimo padaryti koki 100 g. tvarkingos degtinukes, bu tokiais tempais is silto i salta ir is salto i salta, nebeuzteks Sodrai pinigu biuleteniams apmoketikai as mazas buvau tai man kaldavo i galva, kad grudintis reikia
![]()

Svečias_Praetor_*
Parašyta 2009 sausio 07 - 04:46

Svečias_joris_*
Parašyta 2009 sausio 07 - 14:26

Parašyta 2009 sausio 11 - 17:11

Šį pranešimą redagavo shakilas: 2009 sausio 11 - 17:12
Parašyta 2009 sausio 12 - 21:20

Vartotojų skaito šią temą: 1
narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0