Peršokti prie turinio


uzgesimas ir keistos apsukos


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 16

#1 Svečias_tautvydas117_*

Svečias_tautvydas117_*
  • Svečiai

Parašyta 2009 kovo 20 - 22:54

Sveiki. Taigi nesenai isigijau P406 2001 2,0HDi sedana. ir po truputi pradejo lysti bedos. 1. Skydelyje dega variklio lempute. Kas tai? Tam lietuviskam manuale skaiciau kad cia kazkas su kuro sistema, filtrais ir t.t. Pradzioje pastebejau tuom, kad uzgesinus varikli jis toliau dirba tvarkingai apie 3 sekundes. Veliau pradejo nei is sio nei is to vaziuojant uzgesinet. Po kokiu 5 minimum sekundziu isjungus degima jis vel uzsikuria. Pradzioj pasitaikydavo retai, siandien nebeymanoma vaziuot. Kas minute uzgestu. Skaitinejau foruma, bandziau rasti priezasti. Taigi, ar pakeitus kuro filtra, ir kuro siurblio davikli (ta kuris ziurint atsidarius kapota yra is desines siurblio puses) isspresciau problema? Servise meistrai sake kad cia del to davilkio, o zmogus ardantis pezus dalimis sake kad pas mane ten prie jo lysta, kad kazkas ten ne taip. Filtras tai manau ir seip neprosal nes mama pasikeite savo P206 tai iskart atsigavo. Beto tiem HDi tas kuras ir jo kokybe labai svarbi, todel ir filtras turi but tvarkingas. 2. Apsukos kyla tik iki ~2800. Antru begiu uzmynus dugna isibegeja lygiai iki 50kmh, ir nedaugiau, nes apsukos pasiekia ta riba ir daugiau nekyla. Kame cia gali buti problemos? Oro srauto matuokle, anksciau minetos problemos su filtru ar davikliu, ar kazkas kitko? 3. Smarkiau pergazavus (virs 2500 apsuku ir daugiau) apsukom bekrentant girdimas kazkoks dauzymasis. Nu lyg kokio vokisko tdi variklio. 4. Cia gal nelabai i dyzeliniu varikliu tema, taciau kad nekurt naujos temos paklausiu. Skydelyje mirski air bag uzrasas. Vairas atrodo sveikas, tvarkingas, panele taipogi, durys lyg ir neissove is paziuros. Kur cia galu ieskot? Ziuret, ar turiu pagalves, ar koki kompa nuresetint reik, ar pan? Kolkas lyg ir tiek. Laukiu jusu patarimu ir minciu. Dekui. Tautvydas
  • 0

#2 djwaldemaras

djwaldemaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 206
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:BMW 335i sport, dazniau bunu servise :)

Parašyta 2009 kovo 20 - 23:04

del pagalviu tai tik prie kompo jungtis, del variklio jei noresi kad trauktu irgi :) del to kad iskart neuzgesta isjungus degima, greiciausiai kaltas voztuvelis is virsaus siurblio, bet kad vaziuojant uzgesta, problema turetu buti kita... jei vienas gedimas lemtu abi bedas, tai greiciausiai butu nesvarumai siurblyje, bet kokiu atveju jei ir suremontuosi viska rades be kompo, kad iseitu is sevisinio rezimo klaidas trinti reikes, todel manau paprasciau pradeti ieskoti slieku prisijungus prie kompo
  • 0
stebuklu nebuna, net peugeot :) tiesiog buna giliai paslepta tiesa :D jei nerandat tiesos, galiu padeti... 860935253..., jei skambutis nakti ar savaitgali, tai skambucio kaina jusu tarifas + deze alaus isgerimui kartu :)

#3 spakenas

spakenas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 702
  • Vieta:panevezys
  • Automobilis:C5 ,807

Parašyta 2009 kovo 21 - 01:21

Sveiki. Taigi nesenai isigijau P406 2001 2,0HDi sedana. ir po truputi pradejo lysti bedos.

1. Skydelyje dega variklio lempute. Kas tai? Tam lietuviskam manuale skaiciau kad cia kazkas su kuro sistema, filtrais ir t.t. Pradzioje pastebejau tuom, kad uzgesinus varikli jis toliau dirba tvarkingai apie 3 sekundes. Veliau pradejo nei is sio nei is to vaziuojant uzgesinet. Po kokiu 5 minimum sekundziu isjungus degima jis vel uzsikuria. Pradzioj pasitaikydavo retai, siandien nebeymanoma vaziuot. Kas minute uzgestu. Skaitinejau foruma, bandziau rasti priezasti. Taigi, ar pakeitus kuro filtra, ir kuro siurblio davikli (ta kuris ziurint atsidarius kapota yra is desines siurblio puses) isspresciau problema? Servise meistrai sake kad cia del to davilkio, o zmogus ardantis pezus dalimis sake kad pas mane ten prie jo lysta, kad kazkas ten ne taip. Filtras tai manau ir seip neprosal nes mama pasikeite savo P206 tai iskart atsigavo. Beto tiem HDi tas kuras ir jo kokybe labai svarbi, todel ir filtras turi but tvarkingas.

2. Apsukos kyla tik iki ~2800. Antru begiu uzmynus dugna isibegeja lygiai iki 50kmh, ir nedaugiau, nes apsukos pasiekia ta riba ir daugiau nekyla. Kame cia gali buti problemos? Oro srauto matuokle, anksciau minetos problemos su filtru ar davikliu, ar kazkas kitko?

3. Smarkiau pergazavus (virs 2500 apsuku ir daugiau) apsukom bekrentant girdimas kazkoks dauzymasis. Nu lyg kokio vokisko tdi variklio.

4. Cia gal nelabai i dyzeliniu varikliu tema, taciau kad nekurt naujos temos paklausiu. Skydelyje mirski air bag uzrasas. Vairas atrodo sveikas, tvarkingas, panele taipogi, durys lyg ir neissove is paziuros. Kur cia galu ieskot? Ziuret, ar turiu pagalves, ar koki kompa nuresetint reik, ar pan?

Kolkas lyg ir tiek. Laukiu jusu patarimu ir minciu. Dekui. Tautvydas

kokia "vietove"?
  • 0
spakenas@gmail .com

#4 Mariukas

Mariukas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 321
  • Vieta:Panevėžys
  • Automobilis:406, HDi

Parašyta 2009 kovo 21 - 06:27

del airbagu tai po sedynem kontaktus supurksk su antioksidaciniu purskalu WURTz ir bus ok. del kitu bedu pas spakena arba pas ramus kreipkis. jie viska zino ir viska pades sutvarkyt B)
  • 0
Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių pilna.

#5 Svečias_tautvydas117_*

Svečias_tautvydas117_*
  • Svečiai

Parašyta 2009 kovo 21 - 09:27

kur juos rast? beje pas mane po sedynem tai ten fyskiu yra ir netgi atsijungusiu. kazkokios oranzines jos ten.
  • 0

#6 Svečias_tautvydas117_*

Svečias_tautvydas117_*
  • Svečiai

Parašyta 2009 kovo 22 - 22:05

sveiki. taigi nusiemiau siandien auksciau mineta davikli nuo siurblio. gal yra geru zmoniu, galinciu paskolinti toki davikli pabandymui, ar problema jame?
  • 0

#7 djwaldemaras

djwaldemaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 206
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:BMW 335i sport, dazniau bunu servise :)

Parašyta 2009 kovo 22 - 22:10

kad nusiemei tai saunu, o kaip atrodo skyle is kur ji istraukei? ten neturi teises buti nesvarumu, o pacio voztuvelio pasimatuok varza, jei jis nenutrukes, padavus maitinima jo adatele turi islysti lauk, bet as vistiek nelabai supantu tavo uzsispyrima viska ardyti, pasikartosiu, kad ir viska pakeisi, nenutynus klaidu liutas nevaziuos kaip jam priklauso
  • 0
stebuklu nebuna, net peugeot :) tiesiog buna giliai paslepta tiesa :D jei nerandat tiesos, galiu padeti... 860935253..., jei skambutis nakti ar savaitgali, tai skambucio kaina jusu tarifas + deze alaus isgerimui kartu :)

#8 Wyycka

Wyycka
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Pranešimai: 295
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Peugeot 406 1999 2.0HDI

Parašyta 2009 kovo 23 - 12:24

kur juos rast? beje pas mane po sedynem tai ten fyskiu yra ir netgi atsijungusiu. kazkokios oranzines jos ten.

fyskes tai bus gal sildomu sedeniu ten pas tave.. del airbag nzn
  • 0

#9 Svečias_tautvydas117_*

Svečias_tautvydas117_*
  • Svečiai

Parašyta 2009 balandžio 07 - 08:10

sveiki. taigi kaikurios problemos isaiskintos, kaikurios sukelia dar didesni galvos skausma :D taigi 1. kuro filtra pasitikrinau. naujas. nusipirkau kuro siurblio davikli (nu ale ta voztuva / adata). isidejau - tris valandas pavaziavo sklandziai, uzgeso pati lempute skydelyje, atsigavo motoras, uzgesinant iskart uzgesdavo, viskas buvo normaliai. Po tu triju valandu vel prasidejo taspats kas buvo. Uzgesta po triju sekundziu, gesineja bevaziuojant, dega autodiagnostikos lempute. Pajungiau ant kompo servise, rado klaidu. Istryne visas. Uzkuri motora, lempute nedega, tada jis savaime uzgesta, lempute dega, meta dvi klaidas - 4408 ir 4406 berods. Issiaiskinom kad cia voztuvas kuro siurblio.. Grazinau anksciau pirkta, pasirodo susimaise ir dave visiskai ne i tema voztuva, tai poto pasiemiau ale normalu. Idejom, pajungem ant kompo, istrynem klaidas - pusdieni vel viskas gerai ir puikiai, trauka lb gera ir t.t., poto vel viskas taspats. Uztat pradejo mesti jau klaidas 4408 ir 4370 (nesu tikras del savo skaiciu atminties). Klaidos is esmes tapati jos ten reiskia ka ir pries tai. Meistras nebezino ka daryt. Turiu tokia minti, kad problema gali buti del tokio juodo kubelio (jei neklystu jo paskirtis yra kuro slegio daviklis), jam is galu ateina po kuro vamzdeli, ir viena fyske. Taip manau, NES - pirma karta dedamas ta blogaji voztuva buvau ta kubeli atjunges, ir poto trejom valandom viskas apsitvarke. Beto diagnostika darant pasake, kad jei nuo beleko atjungi fyske, kompas meta klaida, jeigu tas daigtas veikia. Vat atjungus ta kubeli klaidu nauju neatsiranda, todel yra tikimybe kad jis sugedes. Logiskai mastant, taip ir turetu but, nes jeigu jis mato klaidinga slegi, tai atjungia kompas siurbli.. Zmones ar i tema cia as mastau? Nebezinau ka daryt su tuo pugu... gal kas turite ta kubeli paskolint? atsilyginciau beje. servisai siulo pravalyt visa kuro sistema. Ale ten tas voztuvas turi kazkokiu mikro skyluciu kurios gali but uzsinese ir joks daliu keitimas nepades jei sistema murzina. teisus jie? jeigu taip, tai tada kazi ar praplaus tapati voztuva kuris yra ir viskas bus gud? gal jau kamnors taip yra buve? 2. Sita problema pasirodo visai ne problema. Pasirodo kad degant autodiagnostikos lemputei skydelyje variklis persijungia i avarini rezima, ir riboja variklio darba. 3. Sito dar neisiaiskinau. TIkiuos pades kuro sistemos praplovimas arba tepalu keitimas. 4. Diagnostika parode kad neturiu vaire airbago :D dekui visiems kurie netingi skaityt, dalintis savo nuomone ir patarimais. ACIU
  • 0

#10 djwaldemaras

djwaldemaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 206
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:BMW 335i sport, dazniau bunu servise :)

Parašyta 2009 balandžio 07 - 20:17

kuro sistemos valymas labai realu, kad pades :) as irgi nuo to pradeciau pateisina visus simptomus, kuriuos minejai
  • 0
stebuklu nebuna, net peugeot :) tiesiog buna giliai paslepta tiesa :D jei nerandat tiesos, galiu padeti... 860935253..., jei skambutis nakti ar savaitgali, tai skambucio kaina jusu tarifas + deze alaus isgerimui kartu :)

#11 Ramus

Ramus
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 2.577
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot

Parašyta 2009 balandžio 07 - 20:22

kuro sistemos valymas labai realu, kad pades :)

va apie sita dalyka placau...prasyciau...su kuo valysim..,kaip??

Šį pranešimą redagavo Ramus: 2009 balandžio 07 - 20:23

  • 0

Klaidu nuskaitymas ne diagnostika,klaidu trynimas  ne remontas


#12 djwaldemaras

djwaldemaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 206
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:BMW 335i sport, dazniau bunu servise :)

Parašyta 2009 balandžio 07 - 20:49

ramus, tikiuosi autoriaus cia klausei, nes siaip tai manau ir mano ir tavo firmos paslaptis,kaip mes tai suremontuojam, uz ka mes uzdirbame bent ant duonos
  • 0
stebuklu nebuna, net peugeot :) tiesiog buna giliai paslepta tiesa :D jei nerandat tiesos, galiu padeti... 860935253..., jei skambutis nakti ar savaitgali, tai skambucio kaina jusu tarifas + deze alaus isgerimui kartu :)

#13 Ramus

Ramus
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 2.577
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot

Parašyta 2009 balandžio 08 - 21:24

Nera jokiu paslapciu...asmeniskai as "plaunu" pilnai isardes ir ultagarsu (purkstukai,railas vamzdynai.....)Kitokiu budu neteko girdeti kad plautu neapgaudinejant ;)
  • 0

Klaidu nuskaitymas ne diagnostika,klaidu trynimas  ne remontas


#14 Svečias_vytas86_*

Svečias_vytas86_*
  • Svečiai

Parašyta 2009 balandžio 20 - 14:59

kokia ~ kaina 407 praplaut?
  • 0

#15 Svečias_viktis406_*

Svečias_viktis406_*
  • Svečiai

Parašyta 2010 sausio 06 - 17:29

Sveiki. Taigi nesenai isigijau P406 2001 2,0HDi sedana. ir po truputi pradejo lysti bedos.

1. Skydelyje dega variklio lempute. Kas tai? Tam lietuviskam manuale skaiciau kad cia kazkas su kuro sistema, filtrais ir t.t. Pradzioje pastebejau tuom, kad uzgesinus varikli jis toliau dirba tvarkingai apie 3 sekundes. Veliau pradejo nei is sio nei is to vaziuojant uzgesinet. Po kokiu 5 minimum sekundziu isjungus degima jis vel uzsikuria. Pradzioj pasitaikydavo retai, siandien nebeymanoma vaziuot. Kas minute uzgestu. Skaitinejau foruma, bandziau rasti priezasti. Taigi, ar pakeitus kuro filtra, ir kuro siurblio davikli (ta kuris ziurint atsidarius kapota yra is desines siurblio puses) isspresciau problema? Servise meistrai sake kad cia del to davilkio, o zmogus ardantis pezus dalimis sake kad pas mane ten prie jo lysta, kad kazkas ten ne taip. Filtras tai manau ir seip neprosal nes mama pasikeite savo P206 tai iskart atsigavo. Beto tiem HDi tas kuras ir jo kokybe labai svarbi, todel ir filtras turi but tvarkingas.

2. Apsukos kyla tik iki ~2800. Antru begiu uzmynus dugna isibegeja lygiai iki 50kmh, ir nedaugiau, nes apsukos pasiekia ta riba ir daugiau nekyla. Kame cia gali buti problemos? Oro srauto matuokle, anksciau minetos problemos su filtru ar davikliu, ar kazkas kitko?

3. Smarkiau pergazavus (virs 2500 apsuku ir daugiau) apsukom bekrentant girdimas kazkoks dauzymasis. Nu lyg kokio vokisko tdi variklio.

4. Cia gal nelabai i dyzeliniu varikliu tema, taciau kad nekurt naujos temos paklausiu. Skydelyje mirski air bag uzrasas. Vairas atrodo sveikas, tvarkingas, panele taipogi, durys lyg ir neissove is paziuros. Kur cia galu ieskot? Ziuret, ar turiu pagalves, ar koki kompa nuresetint reik, ar pan?

Kolkas lyg ir tiek. Laukiu jusu patarimu ir minciu. Dekui. Tautvydas

turiu beda su pezu 406 2.2hdi 2001m.Uzvedus masina ji padirba 3 ar 5s ir uzgesta,bandyk kiek nori kartu,bet visvien tas pats.Dar beto dega 'antipollution foult' ir 'diesel additive fuell foult' lemputes,,,tai manau gal forume atsiras tokiu zmoniu kuriems atsitiko kazkas panasaus ir pasiulys ka daryti?
  • 0

#16 kebabas

kebabas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 487
  • Vieta:klaipeda
  • Automobilis:peugeot 406hdi

Parašyta 2010 sausio 06 - 18:17

Nera jokiu paslapciu...asmeniskai as "plaunu" pilnai isardes ir ultagarsu (purkstukai,railas vamzdynai.....)Kitokiu budu neteko girdeti kad plautu neapgaudinejant ;)

taigi buvo pas mus vienas veikejas kuris praplovinejo :blush: .... alek berods (durnu grybu apsirijas)
  • 0

#17 kebabas

kebabas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 487
  • Vieta:klaipeda
  • Automobilis:peugeot 406hdi

Parašyta 2010 sausio 06 - 18:19

beja cia kokiame mieste ? ir kokie kontaktai ? kaip tu manai kaip mes tau galetume ka paskolint ?
  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0