Posted 2013 April 04 - 15:46
Prieš kurį (metų pradžioje) laiką teko vėl pasinaudoti paslaugom Rolando įstaigos, tai liko dvejopi ir nebe tokie rožiniai įspūdžiai kaip porą kartų prieš tai. Viena auto (Alfa GTV) buvo duota kėbuliniams darbams po nedidelio įvykio ir tepalų keitimui. Dėl jos didelių pretenzijų nebuvo - padaryta tvarkingai, kaina irgi normali, terminai ilgoki gal, bet ką jau darysi. Atsiėmus Alfą buvo nuvarytas P306 universalas su šiokiom tokiom bėdelėm: streikuojančia posūkio rėle, reikalinga pakeitimo durų spynele ir bildančia pakaba. Remontai (tiksliau mašinos stovėjimas ten) truko tris savaites. Darbų suderinimo telefonu metu buvo paminėta, lyg tarp kitko, kad reikėtų pakeisti kuro filtrą - o.k., keičiam.. Pasiimant auto paaiškėja, kad posūkių rėlei ir spynelei sąmatoj (1000+) vietos neatsirado; pakaba sutvarkyta, filtras pakeistas, kaip tartasi, be to, neaišku kam ir kieno prašymu pakeisti tepalai ir tepalo filtras (po kapotu šalia 2000 km senumo tepalų "birkos" puikuojasi nauja, tik kito gamintojo). Didžiausias siurprizas užvedus: variklis dirba netolygiai beigi gausiai baltai dūmyja (ko iki tol nebuvo), mašina tamposi. Sako, gal oro priėjo filtrą keičiant, gal ką, tipo, prasivažiuos.. Laiko debatams neturiu, mašina ne mano, reikalinga tą dieną. Dar pasirodo, kad keičiant tą nelemtą kuro filtrą "sulūžo" filtro dežės dangtelis. Servismenai sprendimą rado jo laikiname prilitavime, o naują pažadėjo gauti greitu laiku beigi pakeisti. Greitas laikas, kaip ir galima buvo tikėtis, trunka iki šiol, o mano paklausimų, ar "neatėjo" dangtelis tebuvo tik kokie 5-6.. Kiekvieną kartą jis vis arčiau serviso. Tikiu, kad ateis diena, kai aš jį gausiu!
Žinoma, variklio problemos irgi liko man "magaryčių".. Kuro sistemos pravalymas "Oro sraute" apčiupiamos naudos nedavė, tad panašu, kad sekanti stotelė "Dyzelservisas" su jų įspūdingu kainininku. Žinoma, gali būti, kad taip tik sutapo, gal to pežo purkštukai ar siurblys jau buvo pavargę, gal dar kas, bet kai po remonto problemų turi daugiau nei prieš jį, skonis burnoj visvien šiaip sau.
Variantas B