Vinita savo puslapyje rašo, kad reikia už 150 Lt įsigyti priedėlį, kurio funkcija - padėti susikalbėti televizoriui su kabeliu. Priedėlis, kiek pats išsiaiškinau, savyje turi DVB-C imtuvą ir CI kortelės lizdą.
Kadangi nenoriu mokėti papildomų 150 Lt beigi turėti besivoliojančios papildomos dėžės ir papildomo distancinio, savo tingiomis vartotojiškomis smegenėlėmis išmąsčiau, kad pasirinktas
televizorius turi savyje DVB-C ir DVB-T imtuvus, Common Interface kortelės lizdą, tad problemos lyg ir išsisprendžia. Prieš pirkdamas nusprendžiau pasitikslinti su Vinita ar viskas konkrečiame modelyje tinka. Čia ir prasidėjo.
Rašau laišką į [email protected] nurodydamas konkretų TV modelį ir išdėstydamas techninį klausimą. Po pusdienio atrašo - duokite telefoną, mes jums paskambinsime. Atrašau, laukiu.
Neprabėga ir dvi paros, skambina mergaitė. Klausia ko noriu. Sakau kad noriu pasikonsultuoti dėl TV suderinamumo su jų paslaugomis siekiant išvengti priedėlio pirkimo. Pauzė. Mergaitė atsikvepia ir pradeda litaniją - norint matyti skaitmeninę televiziją jums reikia įsigyti priedėlį, kaina 150 Lt, užstatas už kortelę 50 Lt... Pertraukiu ir detalizuoju klausimą - "jei televizoriuje integruotas DyVyBy - Sy imtuvas, ar reikia man to priedėlio?". Pauzė. Su kažkuo pasitaria. Atsako - "priedėlis būtinas, nes jame yra DėVėBėCė sistema"... Pauzė dabar jau iš mano pusės... Atsakau kad ok, televizoriuje tas imtuvas yra. Atsako - "visvien reikalingas priedėlis, į jį dedama kortelė, priedėlio kaina 150 Lt, užstatas už kortelę 50 Lt"... Iš paskutiniųjų susikaupęs pakartoju - "televizoriuje yra CI arba Common Interface kortelės slotas, aš noriu TIK PASITIKSLINTI ar Jūsų kortelė yra būtent šio formato ir ar šiuolaikinis televizorius ją supras?". Pauzė. Su kažkuo pasikonsultuoja. Atsako - "Jums būtinai reikalingas priedėlis, nes kitaip kortelė klibės".
Uždanga.
O dabar klausimas - gal kas susidūrę, ar realiai tame TechniSat Digit MF4-K priedėlyje yra kažkas tokio, ko nėra šiuolaikiniame TV. Gal kas žiūrite Vinitą ar kitą skaitmeninę kabelinę televiziją tiesiogiai pajungtą prie televizoriaus be kvailų brangių priedėlių? Primenu, kad žiūrima analoginė kabelinė televizija, kuriai užtenka paprasto anteninio kabelio į belenkokį televizorių, nėra teisingas atsakymas