Peršokti prie turinio


Nuotrauka

Indija


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 30

#1 tomaskas

tomaskas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 923
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 1.6 HDI

Parašyta 2012 spalio 12 - 11:56

Taigi pagaliau prisiruošiau :) Bilietai yra, vizos bus daromos, maršrutas planuojamas. Kylam sausio gale Ryga - Stambulas - Delis, grįžtam vasario gale Bombėjus - Stambulas - Ryga. Pagrindiniai taškai Varanasis, pietine Indija (Tamil Nadu, Kerala), Goa. Kas turi vertingos info - pasidalinkit :)
  • 0
Дураков очень мало, но они расставленны так грамотно, что встречаются на каждом шагу...

#2 Kulinaras

Kulinaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 949
  • Vieta:Elektrėnai - Vilnius
  • Automobilis:Toyota Avensis VVTi 2.0

Parašyta 2012 spalio 12 - 12:52

Na jei marsrutas: Delis - Varanasis - Tamil Nadu - Goa (tik ka ten veikt :) ) - Mumbajus tai noormaliai pasimalsite :). Beje traukiniais zadate? Patas nebuvau, todel nieko ir nepatarinesiu :). P.S. Paauginsiu dar dukra ir jei viskas Ok kada nors ir as trauksiu. Senokai jau svajoju, tik va kol kas kol keliaujam visa seima, tai Indija nera tinkama salis. Nebent koks Goa. Beje as kiek ziurinedavausi tai neblogai su finnnair i Indija patekti per Helsinki. Yra ir i Deli is Helsinkio ir i Mumbaju. O kada akcijos buna, tai kazkaip uz 1650lt. esu rades is Vilniaus i abu galus.
  • 0
chūinja

#3 fajnaj

fajnaj
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 524
  • Vieta:Vilnius, Palanga, Klaipeda
  • Automobilis:ex. Peugeot 406 Coupe; Peugeot 307 SW

Parašyta 2012 spalio 12 - 13:50

Pareklamuosiu draugų puslapį, kuriame talpino visus įspūdžius ir didžiosios kelionės Vilnius - Singapūras. Čia yra šiek tiek parašyta ir apie Indiją, galbūt rasi ko nors naudingo. Ten berods yra keli puslapiai apie indiją, tad esant puslapyje į kurį patekai paspaudęs nuorodą, apačioje kairėje pusėje bus mygtukas "Buvęs įrašas" ten dar rasi 2 postus apie Indiją.
Sėkmės.

Šį pranešimą redagavo fajnaj: 2012 spalio 12 - 13:51

  • 0

#4 tomaskas

tomaskas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 923
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 1.6 HDI

Parašyta 2012 spalio 12 - 15:00

Na jei marsrutas: Delis - Varanasis - Tamil Nadu - Goa (tik ka ten veikt :) ) - Mumbajus tai noormaliai pasimalsite :). Beje traukiniais zadate?
Patas nebuvau, todel nieko ir nepatarinesiu :).
P.S. Paauginsiu dar dukra ir jei viskas Ok kada nors ir as trauksiu. Senokai jau svajoju, tik va kol kas kol keliaujam visa seima, tai Indija nera tinkama salis. Nebent koks Goa. Beje as kiek ziurinedavausi tai neblogai su finnnair i Indija patekti per Helsinki. Yra ir i Deli is Helsinkio ir i Mumbaju. O kada akcijos buna, tai kazkaip uz 1650lt. esu rades is Vilniaus i abu galus.

Delis planuojamas minimaliai, tada skrydis į Varanasį. Toliau skrydis (greičiausiai) į Tamil Nadu. O iš pietų link Bombėjaus tai pakrante jau traukiniais, tuktukais ir pan :)
Finnair ir šiom dienom išmete bilietus po 1700 su trupučiu. Man patogiau su Turkish Airlines iš Rygos. O ir į Delį vėl grįžt nereikės. Kainavo 1751 galvai.
  • 0
Дураков очень мало, но они расставленны так грамотно, что встречаются на каждом шагу...

#5 Kulinaras

Kulinaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 949
  • Vieta:Elektrėnai - Vilnius
  • Automobilis:Toyota Avensis VVTi 2.0

Parašyta 2012 spalio 12 - 18:57

Aisku :). Na aplink Deli 100km spinduliu kiek zinau yra daug idomybiu. Lankesi ten pazystama ir gyveno New Delyje 3 menesius. Ten visokios ziurkiu sventyklos, pacian Delyje Tadzmahalas. Na bet Indija yra Indija. Ten viskas kitaip ir viskas mums sukelia jei ne soka, tai bent nuostaba :). Varanasi, cia jo :), Gangas ir visi tie kremavimai :). Nepamirskite ryte issimaudyti Gange, nes tai tiesiausias kelias i nirvana :blush:. Bombejus (dabar Mumbajus) vel indu-britu miestas su sava kultura. Goa, aisku poilsis, nes kiek skaiciau ten nelabai i Indija panasu :). Va apie pietus nieko nezinau, nes net is draugu niekas nesilanke (max. Putapartis ar Puna). Bus idomu aplamai isgirsti ispudzius ir manau daug nuotykiu :beer: . Aplamai visos tos europines keliones pries Indija nublanksta. Mano keletas pazystamu po keliones i Indija net savotiskai pakeite, t.y. tapo vegetarais, tapo labiau dvasingais, nors irgi buvo eiline - pazintine kelione (ne pas koki Satja Sai Baba (amzina atilsi) Putapartyje, ar Punos mieste Osho osrame lankesi). Zodziu bent man susidaro ispudis kad Indija jei ir yra ne pati egzotiskiausia (nors dar klausimas), bet bent jau is tu egzotisku pati saugiausia ir komforto atzvilgiu labiausiai svetingiausia salis kelionems (na apie ligas ir svara, estetika ir t.t. nekalbesiu, cia atskira tema). Nos gal kas gincysis su manimi del Tailando ar etc. Zodziu geros keliones ir geru ispudziu :) :beer:

Šį pranešimą redagavo Kulinaras: 2012 spalio 12 - 19:08

  • 0
chūinja

#6 Maestro

Maestro
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 2.005
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:SOFA (Subaru Opel Forester Astra)

Parašyta 2012 spalio 12 - 20:48

Aisku :). Na aplink Deli 100km spinduliu kiek zinau yra daug idomybiu. Lankesi ten pazystama ir gyveno New Delyje 3 menesius. Ten visokios ziurkiu sventyklos, pacian Delyje Tadzmahalas. Na bet Indija yra Indija. Ten viskas kitaip ir viskas mums sukelia jei ne soka, tai bent nuostaba :). Varanasi, cia jo :), Gangas ir visi tie kremavimai :). Nepamirskite ryte issimaudyti Gange, nes tai tiesiausias kelias i nirvana :blush:. Bombejus (dabar Mumbajus) vel indu-britu miestas su sava kultura. Goa, aisku poilsis, nes kiek skaiciau ten nelabai i Indija panasu :).
Va apie pietus nieko nezinau, nes net is draugu niekas nesilanke (max. Putapartis ar Puna). Bus idomu aplamai isgirsti ispudzius ir manau daug nuotykiu :beer: .
Aplamai visos tos europines keliones pries Indija nublanksta. Mano keletas pazystamu po keliones i Indija net savotiskai pakeite, t.y. tapo vegetarais, tapo labiau dvasingais, nors irgi buvo eiline - pazintine kelione (ne pas koki Satja Sai Baba (amzina atilsi) Putapartyje, ar Punos mieste Osho osrame lankesi). Zodziu bent man susidaro ispudis kad Indija jei ir yra ne pati egzotiskiausia (nors dar klausimas), bet bent jau is tu egzotisku pati saugiausia ir komforto atzvilgiu labiausiai svetingiausia salis kelionems (na apie ligas ir svara, estetika ir t.t. nekalbesiu, cia atskira tema). Nos gal kas gincysis su manimi del Tailando ar etc.
Zodziu geros keliones ir geru ispudziu :) :beer:

Kur ten netapsi vegetaru menesi patriedes :D Jei dar koki hepatita pasigausi, tai dar daug ko atsisakysi. :D Sveikuolio gyvenimas garantuotas! Nushytimas irgi! :D Mano pazystamu butent tokie ispudziai. Tik vienai porelei pavyko ishvengt vemimo, triedimo, aukstos temperaturos ir t.t. Bet jie ten po indija keliavo nuomuota auto, stipriai ziurejo ka valgo geria ir t.t. Aisku dvasingumo nepasiseme, nes nepajaute tos dvasios.
  • 0
Žmonių veikla šildo klimatą. Todėl aš ir stengiuos nieko neveikt.
© J. Erlickas

#7 Kulinaras

Kulinaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 949
  • Vieta:Elektrėnai - Vilnius
  • Automobilis:Toyota Avensis VVTi 2.0

Parašyta 2012 spalio 13 - 10:30

Kur ten netapsi vegetaru menesi patriedes :D Jei dar koki hepatita pasigausi, tai dar daug ko atsisakysi. :D Sveikuolio gyvenimas garantuotas! Nushytimas irgi! :D Mano pazystamu butent tokie ispudziai. Tik vienai porelei pavyko ishvengt vemimo, triedimo, aukstos temperaturos ir t.t. Bet jie ten po indija keliavo nuomuota auto, stipriai ziurejo ka valgo geria ir t.t. Aisku dvasingumo nepasiseme, nes nepajaute tos dvasios.

Na maista reik ziureti, kaip ir bet kur tarkime afrikoje. Esu ne karta apturejas malonumo, bet del to nepraradau noro vel ten gryzti. Beje i afrikos kontinento keleta saliu kovui vel turiu bilietus (ne tos populiarios turistines salys), o rizika kazka pasigauti ne ka mazesne nei Indijoje. Hepatitas, visur kur silta panasiai pavojingas, t.y. visa afrika, azija ir pan. (net ir kanarai). Be to nuo viso to malonumo yra skiepai: Hepatitas A,B, Difterija, Stablige ir Poliamelitas, Vidurių šiltinė, Meningokokinė infekcija (viso paketo kaina apie 600lt.).
Aplamai manau kad viskas priklauso nuo keliautojo (stebetojo). Ir jei i Indija issiruosiama, kaip i kokia Turkija su novaturu - tada nieko nuostabaus kad lieka tokie ispudziai.
  • 0
chūinja

#8 tomaskas

tomaskas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 923
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 1.6 HDI

Parašyta 2013 vasario 27 - 15:14

Taigis mėnuo prabėgo baisiai greitai ir teko grįžti į šaltąją europėlę :)
Planas beveik įgyvendintas. Labai trumpai kur būta:

Delis - Varanasis (lėktuvu).
Varanasis miestas į kurį dar tikrai grįšiu. Tiesa tai supratau kokia savaitė/dvi išvykus iš Varanasio. Nerealus miestas.

Varanasis - Chennai (lėktuvu).
Pačiame Chennai būta labai mažai, buvo apsistota Mamallapuram. Mažas miestelis rytinėje pakrantėje.

Chennai - Munnar (autobusu).
Miestelis kalnuose, aplink arbatų plantacijos. Labai rekomenduotina vieta.

Munnar - Kochi (autobusu).
Jau beveik europietiškas didmiestis palyginus rytine pakrante. Nueita į vietinį kinoteatrą pasižiūrėt Bolivudo produkcijos :)

Kochi - Gokarna. (naktiniu traukiniu)
Čia jau apsistojom beveik dviem savaitėm Om beach'e. Pailsėt :) Paplūdimiai kaip Goa tik žyyymiai ramiau.

Gokarna - Mumbai (lėktuvu iš Goa).
Mumbajaus beveik ir nematėm, nebent lušnynus :)

Praskipintas planas į Rameshwaram. Arba tiksliau tiesiog kitam kartui atidėtas :)

Bendrai paėmus kelionė žiauriai patiko. Tikrai dar grįšiu dar. Oras fantastiškas, maistas nerealus (veg ir non-veg), tuktukai. Žinoma yra ir minusų - šiukšlės, higiena, bet...

Jei kam įdomu (planuoja kažką panašaus) galit drąsiai klaust info, pasidalinsiu patirtimi. Dabar jau ir pats kai ką kitaip daryčiau / elgčiausi.

Biudžetas gavosi 8500 Lt 2 galvom su visomis pasiruošimo, kelionių, lauktuvių, maisto išlaidomis. Savęs per daug neribojom, valgėm skaniai ir sočiai, gyvenom padoriai, lankėm lankytinus objektus. Taupant galima būtų ir pigiau prasisukt.

P.S. Šiaip planuojant kelionę įdomiausia buvo nuomonių skirtumai (skiepų, maisto, higienos ir pan. klausimais) tarp buvusių ir nebuvusių Indijoje. Diena ir naktis :)
  • 0
Дураков очень мало, но они расставленны так грамотно, что встречаются на каждом шагу...

#9 Kulinaras

Kulinaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 949
  • Vieta:Elektrėnai - Vilnius
  • Automobilis:Toyota Avensis VVTi 2.0

Parašyta 2014 balandžio 19 - 23:55

Ir as pagaliau turiu bilietus i Deli. Gaila kad max. gavosi tik 16d. istrukti. Keliones pradzia lapkricio 27, babaiga gruodzio 12. Skrydis Vilnius-helsinkis-Delis-helsinkis-Vilnius. Kaina 1800lt. i abu galus asmeniui. Galejau ir pigiau, bet labai jau su aeroflot nenoriu per rusija. Biski veliau gal klausimu turesiu. Bent apie vizas.....

Šį pranešimą redagavo Kulinaras: 2014 balandžio 19 - 23:57

  • 0
chūinja

#10 Kulinaras

Kulinaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 949
  • Vieta:Elektrėnai - Vilnius
  • Automobilis:Toyota Avensis VVTi 2.0

Parašyta 2014 gegužės 10 - 07:27

Gal apie skiepus truputi gali ka apsviesti? Rasiau i PM, bet be atgarsiu :). Ar verta ta encefalito darytis ir t.t.? Keliausiu gruodij. Ar A ir B hepatito verta? Del pastaruju klausiu labiau, nes jau dabar tureciau pradeti skiepytis (kita vertus manau per artimus 10 metu gal dar kur teks afrikoje ar azijoje pabuvoti. Jei gyvas busiu :) ) Na nuo viduriu siltines tai pasiskiepysiu, nes edu visur viska pakeliui :)
  • 0
chūinja

#11 Francis

Francis

    Motion And Emotion

  • Senbuviai
  • Pranešimai: 6.353
  • Vieta:www.wilno.lt
  • Automobilis:Peugeot 308SW GT Peugeot e2008 GT Pack

Parašyta 2014 gegužės 10 - 08:01

Na skiepytis reikia nuo heppatito A ir B ne paskutiniu momentu, yra taip, 1 skiepas hepatitas A ir B ir difterija po 3 men 2skiepas hepatitas Air B, 3skiepas po 3 menesiu... Man liko 3. Skiepai galioja 18metu,tai prisimink kada skiepijaisi paskutini karta ;) beje labai svarbu ir as pasiskiepyjau nuo stabliges. O vkstant i kai kurias afrikos salis reikalauja skiepo nuo geltonojo drugio. Nuo maliarijos skiepu nera.

Šį pranešimą redagavo Francis: 2014 gegužės 10 - 08:03

  • 0

PEUGEOT e2008 GT Pack
Bez pežo, žyzn gavno.


#12 Kulinaras

Kulinaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 949
  • Vieta:Elektrėnai - Vilnius
  • Automobilis:Toyota Avensis VVTi 2.0

Parašyta 2014 gegužės 12 - 08:56

Na skiepytis reikia nuo heppatito A ir B ne paskutiniu momentu, yra taip, 1 skiepas hepatitas A ir B ir difterija po 3 men 2skiepas hepatitas Air B, 3skiepas po 3 menesiu... Man liko 3. Skiepai galioja 18metu,tai prisimink kada skiepijaisi paskutini karta ;) beje labai svarbu ir as pasiskiepyjau nuo stabliges. O vkstant i kai kurias afrikos salis reikalauja skiepo nuo geltonojo drugio. Nuo maliarijos skiepu nera.

Nu aisku. Varysiu kuria tai diena nuo to A ir B :). Spesiu tada bent 2 pasidaryti. Nes siaip nesinori uznest zarazos i seima po keliones. Pats dar kad uzsilenksiu, tai viena beda, bet kitiems nesinori perduot. Na o nuo maliarijos, tai nelabai sezonas ten tuo metu. Gal apsieisiu.
  • 0
chūinja

#13 Francis

Francis

    Motion And Emotion

  • Senbuviai
  • Pranešimai: 6.353
  • Vieta:www.wilno.lt
  • Automobilis:Peugeot 308SW GT Peugeot e2008 GT Pack

Parašyta 2014 gegužės 12 - 09:46

maliarija gydoma antibais berods :P
  • 0

PEUGEOT e2008 GT Pack
Bez pežo, žyzn gavno.


#14 Kulinaras

Kulinaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 949
  • Vieta:Elektrėnai - Vilnius
  • Automobilis:Toyota Avensis VVTi 2.0

Parašyta 2014 gegužės 31 - 18:43

Tomaskai, ar duosi kokiu ziniu?Ar dar gyvas? :)) Juokauju. Nes bilietus lektuvams jau dabar noriu Indijos viduje uzsipirkti.
  • 0
chūinja

#15 tomaskas

tomaskas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 923
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 1.6 HDI

Parašyta 2014 birželio 12 - 13:15

Gyvas gyvas :) Nepamenu kada buvau cia paskutini kart, tai tik dabar atsakiau PM:) Skiepai kiekvieno asmenine nuomone, bet as nesiskiepijau. Jei reiks dar kokios info, gali i triubele paskambint ar i muila. Cia retai uzeinu, tai atsakymai reti bus :) Arba koki vakara kur :beer: paimt ir pasedet. Tada daugiau papasakot ir parekomenduot galima.
  • 0
Дураков очень мало, но они расставленны так грамотно, что встречаются на каждом шагу...

#16 Kulinaras

Kulinaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 949
  • Vieta:Elektrėnai - Vilnius
  • Automobilis:Toyota Avensis VVTi 2.0

Parašyta 2014 birželio 16 - 13:22

O :). Dekui PM perskaiciau. Dabar irgi biski su kitais reikalais, tai retokai apsilankau. Butinai kreipsiuos, del keleto momentu. Domina viskas, kas teis po varanasio. Nes Jaipur, Agra ir Varanasi tai butinai, o va paskui jau nelabai zinau :). Skiepus tiesa nusprendem Hepatitas A+B ir nuo viduriu siltines pasidaryti. Nes hepatito likusiam gyvenimui uzteks, o manau dar vaziuosiu kur ir labiau rizikinga, o siltines skiepas ten mazai kainuoja, tai del visa ko, kad ko priedes zarazos i Lietuva neparvesciau :)
  • 0
chūinja

#17 Bartas607

Bartas607
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 122
  • Automobilis:Peugeot 607

Parašyta 2014 birželio 16 - 16:02

O :). Dekui PM perskaiciau. Dabar irgi biski su kitais reikalais, tai retokai apsilankau. Butinai kreipsiuos, del keleto momentu. Domina viskas, kas teis po varanasio. Nes Jaipur, Agra ir Varanasi tai butinai, o va paskui jau nelabai zinau :). Skiepus tiesa nusprendem Hepatitas A+B ir nuo viduriu siltines pasidaryti. Nes hepatito likusiam gyvenimui uzteks, o manau dar vaziuosiu kur ir labiau rizikinga, o siltines skiepas ten mazai kainuoja, tai del visa ko, kad ko priedes zarazos i Lietuva neparvesciau :)

Kazkaip tu cia su skiepais ne taip sneki. Siulau pasidomet atitinkamose istaigose. Pernai vaziavau i Indija, nuo hepatito A vienas skiepas, plius pakartojimas po pusmecio ar keliu menesiu, nebepamenu, bet kartojau tai tikrai. Po to po kazkiek metu vel reikes kartot, nes vieno karto visam gyvenimui neuztenka. B nesiskiepinau, sunkiau sita pasigauti, nebent moteriskiu vietiniu uzsimanysi :). Kitas dalykas, skiepytis reikia kiek imanoma anksciau pries kelione, nes po kai kuriu skiepu imunitetas igyjamas tik po menesio.

As cia dar siek tiek padriku minciu mestelsiu is savo atsiminimu ir ispudziu apie Indija. Kas liecia maista, tai galiu pasakyti, kad ten neprisisaugosi. Jau kaip dievas duos. Dirbau normalioje kompanijoje, zinoma visame pasaulyje, galvojau bus viskas normaliai. Bet... ten buvo valgykla, o man nebuvo visiskai kito pasirinkimo kaip pietauti tik tenai. Maista pristatydavo is kazkokio restorano, o valgykloje ta maista biciukas rankomis idedavo tau i lekste, visa kas likdavo, keliaudavo atgal i ta pati restorana. Tai galima tik spelioti, per kiek rankuciu tavo patiekalas praeina. Aisku irankiu irgi nebuvo, viskas rankutemis, pamenu mano pietus budavo ryziai, duona, vanduo ir kazkas panasaus ir rugpieni. Ir taip kasdien. Visa kita nevalgoma po pirmo paragavimo. Nors is pradziu skanu. Tada tik vienas jausmas - nenormalus astrumas. Maistas tik vegetariskas, seklos, zoles, riesutai, krc nesuprasi kas, sutrinta, tokiose mazose indeliuose. Pagrindas patiekalo ryziai ant kuriu turedavai supilti to indelio turini, permaisyti pirstais ir tais paciais pirstais valgyti. Pamenu pirma diena buvo sokas, vien pykino nuo vaizdo i prie pat taves sedincius ir tokiu budu valgancius zmones. Plius viesai pardavinejamas maistas yra be proto astrus. Kaip pvz. darbe budavo Snacks, kiekviena karta tas pats, tik kitokiu pavidalu, kazkas panasaus i aliejuje virta bulviu kose, kuri suspausta i rutuliukus, jos viduje kruvos dziovintu cili raudonu, kas reiskia a bit spicy arba non spicy, o prie tokio "pyragaicio" marinuoti zali CILI, kas ju supratimu yra spicy. Mano kolegos indai, drasiai suvalgydavo po penkis ir daugiau. Arba tipo hotdogas tik per vidury vietoj desreles visu grazumu istiestas zalias cili. Zodziu, WC sededamas pazinsi tikraja Indija ir suprasi ka reiskia zodis ASTRU. Kad ir kur beprasiau, jog noriu be cili, non spicy (zinojau, kad ju vistiek neisvengsi, bet tokiu budu tikejausi, jog galbut pavyks uzsisakyti europietisko astrumo patiekala), jie visada sakys, yes yes, non spicy, ok no problem, bet kai sumokesi, gausi ta pati ordinary astrumo patiekaliuka. Aisku, Indija didele, gal tau bus kitaip. Man teko pabuvoti Hyderabade (pakankamai nesaugus miestas, neramumai su musulmonu bendruomene, kuri yra praktiskai puse miesto, sprogdinimai ir pan.dalykus, jei reikes info, kreipkis) bei pavyko nusigauti iki GOA. Maisto ruosimo salygos tikrai pasibaisetinos kur bebuvau.

Mano patarimai: is gatves geriau nieko nevalgyk, valgyk kuo daugiau vaisiu, dabar pas juos ruduo, turetu buti nemazas pasirinkimas, nepiknaudziauk kokosu pienu, nepasitikek nepazistamu ir siaip pasalieciu siuloma pagalba, kainas derink is anksto, turistu lankomose vietose taip pat stenkis neprisileisti per arti bet kokio induso neisitikines, kad jis tau nieko nesiulys, kaip pvz. buna, kad pribega, sako ziurek cia tau kazkas prie ausies ir sukisa kazkokia sudina viela, tipo as tau ausu siera isvalysiu, o ta viela nezinia keliose ausytese pabuvojus :). Maciau kaip vienam olandui taip buvo, ejau padet atbaidyt :). Jei busi su savo isrinktaja, sergek ja, GOA teko buti nuosalesnese vietose, tai vietiniai kruvom vaiksto ir slyksciai nuziurineja baltaodes, tiesiog jei deginasi kokia moteris, tai atsistoja per metra, du ir filmuoja, fotkina. Viena pana juroje besimaudancia pradejo grabinet kokie 8-10 bedzioniuku, aisku ji pagalbos sulauke. As nesakau, kad butinai tau taip nutiks ar cia jau taip yra visoje Indijoje, tikrai nezinau, bet pasidalinau savo patirtim, ka maciau, ka zinau.

Siaip idomi salis, bet labai daug skurdo, luosu zmoniu ir kitokiu kraupiu vaizdu. Galbut tu pralenksi visa tai, velgi priklauso nuo marsruto. Jei ne, po keliones bus ne tik ispudziu, bet ir pasikeitimu tavo pasauleziuroje bei vertybiu skaleje, garantuoju :)
  • 0

#18 Francis

Francis

    Motion And Emotion

  • Senbuviai
  • Pranešimai: 6.353
  • Vieta:www.wilno.lt
  • Automobilis:Peugeot 308SW GT Peugeot e2008 GT Pack

Parašyta 2014 birželio 17 - 09:03

sumoje yra trys skiepai :rolleyes: :)
  • 0

PEUGEOT e2008 GT Pack
Bez pežo, žyzn gavno.


#19 tomaskas

tomaskas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 923
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 1.6 HDI

Parašyta 2014 birželio 17 - 10:25

Na Bartas607 labai niuriai cia nupiese vaizdeli. Maistas Indijoje man buvo nerealus. Beabejo astruma jie kitaip supranta, taciau yra ir neastriu patiekalu. Zinoma ryziai su Kari ten valdo, taciau yra ir mesisku patiekalu. Man labai patiko vietine duona Naan, pyrageliai Samosa. Biriani toks kaip ir plovas. Apskritai maisto daug ir kiekvienam regione skiriasi. Is pradziu valgiarastis sudetingai atrodo, taciau isigilinus ir issiaiskinus esmines savokas, viskas patampa aisku. Tas rugpienis greiciausiai buvo Lasi, labai skanus ir gaivus gerimas, kaip jogurtas. Yra ju su visokiais vaisiais, taciau man skaniausias salt lasi. Blin jau net kruminius semt pradejo prisiminus :) Dar butinas atributas arbata Chai, ant kiekvieno kampo pilsto. Gatveje valgiau nemazai tik atsirinkti reikia, kavinese irgi skirtingai - vienose tiesiai ant palmes lapo maista ranka sudrebia, ranka ir valgai, kitose ir lekstes bei irankius turi. Tiesa gavus lekste apdauzytais krastais stebetis nereikia, cia norma. Tiesa del saugumo, tai vel kazkaip idomiai. Mums jokio nesaugumo jausmo nebuvo, visur drasiai ejom, bendravom. Ikyrumo pas juos yra, taciau kentet gali. Fryku irgi yra, taciau nekreipi demesio ir viskas.

Šį pranešimą redagavo tomaskas: 2014 birželio 17 - 10:28

  • 0
Дураков очень мало, но они расставленны так грамотно, что встречаются на каждом шагу...

#20 Kulinaras

Kulinaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 949
  • Vieta:Elektrėnai - Vilnius
  • Automobilis:Toyota Avensis VVTi 2.0

Parašyta 2014 birželio 18 - 11:46

Kazkaip tu cia su skiepais ne taip sneki. Siulau pasidomet atitinkamose istaigose. Pernai vaziavau i Indija, nuo hepatito A vienas skiepas, plius pakartojimas po pusmecio ar keliu menesiu, nebepamenu, bet kartojau tai tikrai. Po to po kazkiek metu vel reikes kartot, nes vieno karto visam gyvenimui neuztenka. B nesiskiepinau, sunkiau sita pasigauti, nebent moteriskiu vietiniu uzsimanysi :). Kitas dalykas, skiepytis reikia kiek imanoma anksciau pries kelione, nes po kai kuriu skiepu imunitetas igyjamas tik po menesio.

Na as jau pirma skiepa A+B pasidariau (vienas A 112lt. A+B 132 lt., tai vieno A neapsimokejo). Antras po menesio, trecias po 12 menesiu (nuo pirmo skaiciuojant). Imunitetas 15 - 25 metai.
Man 43m + 20m = 63. Gal jau 63 triju ir gyvo nebus, o ka jau ten kalbet apie keliones i egzotines salis :)
  • 0
chūinja




Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0