Kas kauniečiai turbūt žinot kelią tarp šilainių ir romainių kapinių, vadinamus serpentinus (kas nežino, pasakojimas prasideda čia: http://goo.gl/maps/6GTla ). Prieš gerą valandą važiavau namo (gyvenu prie kapinių), tai važiavau tais serpentinais 40km/h. Ir prieky škoda važiavo ~30km/h. Aš nenorėdamas žemint pavaros privariau prie pat jos (apie 3m tarpas buvo) prieš tiesiąją iki kapinių, o jis staiga imdamas posūkį (paskutinį prieš tiesiąją) per stabdį (beveik sustojo). Nu čia kaip ir normalu, tarkim, neskaitant to, kad kliūties nebuvo jam. Nu tarkim jam nepatiko kad aš arti. Na aš jį ta proga aplenkiau (nors jis irgi davė dugnų kai lenkt pradėjau), o jis pyst ilgas man įkirto (lenkiant, kai jau rikiavaus į jo juostą), bet tada dar ne taip užžibino, kad apakčiau, tai prilėtinau iki 50km/h. Bet jis vėl įkirto ilgas ir aš apakintas per stabdį (geriau nei aklam važiuot nors ir 3s ir iššokt į priešpriešinį kylant į tą kalną (teko ne kartą matyt ten kaktomušas per 10m kai čia gyvenu)), pristabdžiau iki 10km/h kažkur. Jis išjungė ilgas. Tik aš greitėt, jis vėl ilgas įkirto. Aš vėl per stadžius ir visiškai sustojau. (galvojau lai lenkia jei taip), o jis toliau žibint ir nelenkia. kadangi jau supratau kad žibina pasilenkiau į priekį kad neakintų ir važiuosiu toliau. Pyst jis per stotelę dešinėj mane lenkt. (man kaip tik nusukt už stotelės).
Situacija tokia, kad sutikau tokį gaidį kaip aš kadaise buvau po visko kilo klausimas, jei abu filmavom, kas kalčiausias šioj situacijoj būtų? Tarkim jis mentam priduoda medžiagą savo filmuotą, kad aš jį aplenkęs prilėtinau iki 50km/h (aplenkiau varydamas apie 70km/h, nes jis kai lenkiau greitint pradėjo irgi), ar kad jis akino mane ir aš dėl to stabdžiau vidury kelio? (nuoširdžiai sakau apakino, o ne tyčia stabdžiau, dar net peržiūrėjau ką nufilmavau, tai kai lėtint pradėjau dėl apakinimo šiek tiek pasidaviau į kairę pusę).
Galima sakyt pamatęs, kad jis greitina galėjau nebelėkt ir nebelenkt, bet daugiau nei pusė manevro atlikta buvo...
Viską turiu aišku nufilmavęs, numerių nesimato, bet kaip ilgas jis junginėja iš paskos varydamas ant apšviečiamo kelio matosi, kaip kerta per stabdžius nesant jokiai kliūčiai irgi... Taip pat matosi kaip lenkia pro dešinę...
Viešint medžiagos neturiu reikalo, situaciją gan aiškiai išdėsčiau.
P.S. Mano lempos nešvičia į dangų. taigi, aš jo tikrai neakinau ;)
Šį pranešimą redagavo sanis: 2013 kovo 05 - 20:19