Peršokti prie turinio

Nuotrauka

Valytuvų valdymas

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 9

#1 krumokshnis

krumokshnis
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Automobilis:Peugeot 406 Coupe

Parašyta 2013 kovo 20 - 18:48

Sveiki, Kreipiuosi į Jus protingo patarimo. Mano situacija: Šiandien pakeitė priekinį stiklą (Peugeot 406 Coupe, 1998 m.). Kadangi mašinai tuoj eis 16-likti metai tai taupydamas finansus prašiau įdėti stiklą be lietaus daviklių (kaip visi žinote, originalas buvo su jais, nors mano atveju jie idealiai ir neveikė). Taigi stiklą įklijavo ir gerai (be pirmo pasitaikiusio stipresnio lietaus ko gero ir nesužinosiu trūkumų), tačiau pastebejau, kad visiškai pasikeitė valytuvų valdymas: svirtelę patraukus į save apiplovimo skystis purškiamas, tačiau nereaguoja valytuvai ir nevalo kaip anksčiau, kad nuvalyt nuo stiklo skystį reikia palaikyt nuleistą svirtelę žemyn. Veikia tik šita rankinė valymo funkcija (valytuvas juda kol laikai nuleidęs svirtelę, kai tik atleidi iškart sustoja, kad ir viduryje lango ir nebegrįžta pats į savo vietą ir dar veika pagrindinė vidutinio valymo greičio funkcija, greitesnė - nebeveikia. :blink: Kaip sakot, ar čia mano klaida, kad pasirinkau stiklą be kritulių daviklio (tikrai nepagalvojau kad gali pasikeist visas valytuvų valdymo blokas) ar čia tie kas dėjo stiklą, ką nors padarė negerai su tais buvusiais daviklio kontaktais??? Tikrai įdomu išgirsti Jūsų pamąstymus... Tuo labiau, kad už mėnesio laukia TA, kaip manot, neturėsiu bėdų???
  • 0

#2 €uras

€uras
  • Senbuviai
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot 407 2.0HDI

Parašyta 2013 kovo 20 - 18:55

Man tai čia panašiau į valytuvų rėlės gedimą. Sedanui 406-am panašų turėjau, tai neveikė su pertraukomis padėtis, ir valytuvai sustodavo belekur, kur jiems labiau patikdavo. Dėl kritulių daviklio, ten paprastas šviesos jutiklis stovi, kuris niekaip neįtakoja langų apiplovimo metu įsijungiančių valytuvų. O tavo atveju, kadangi šią bėdą turi, tai todėl ir sprendžiu kad rėlėi galas, arba gal netgi valytuvų valdymo svirtelę gali pažiūrėt, gal k nulaužė besikrapštydami prie lango, ar tiesiog sutapimas kad kontakatai susidevėjo rankenėlės :)
  • 0
Web puslapių kūrimas, IT paslaugos

#3 D77

D77
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:ex peugeot 406 2.1dt 1997, citroen c3 1,4hdi 2006

Parašyta 2013 kovo 20 - 18:59

Tai del to, kad neprijungtas joks keituliu daviklis. Prijunk senąjį, nors kr nepriklijuotą prie stiklo ir veiks biskas kaip priklauso be daviklio. Lygiai tas pats buvo, kai nupirkau savo p406. Daviklį radau bardačioke...

Šį pranešimą redagavo D77: 2013 kovo 20 - 19:05

• 0

ex Peugeot 406 2,1 td; Citroen C3 2006 1,4 hdi; Citroen C5 2011 2,0 hdi

#4 Silogizmo

Silogizmo
  • Senbuviai
  • Automobilis:Alfa Romeo 156

Parašyta 2013 kovo 20 - 19:06

Taip vyksta dėl daviklio nebuvimo. Nuo senojo stiklo nuimt reikia daviklį ir jo dangtelį prie veidrodėlio. Priklijuojam prie stiklo ir viskas bus ok. 306 tas pats vyksta, kai atjungtas lietaus daviklis, t.y. veikia tik rankinis rėžimas.
  • 0

Peugeot 605 2.5dt dalimis  :)
Ex - Peugeot 406 3.0 - kekšiauja nebe man
Ex - Ford Mondeo TDCi - fokiška kokybė
BMW E39 3.0d - stovi gražiai atrodydama ant kaladžių.

BMW E39 3.0d touring - iš 3 BMW išėjo viena :D

Žaibs Astra 2.0D - netaupiai taupus žaibĖlis

Automobilių žibintų poliravimo paslaugos. 860448632

#5 krumokshnis

krumokshnis
  • Nuolatiniai dalyviai

Parašyta 2013 kovo 20 - 19:12

Tai del to, kad neprijungtas joks keituliu daviklis. Prijunk senąjį, nors kr nepriklijuotą prie stiklo ir veiks biskas kaip priklauso be daviklio. Lygiai tas pats buvo, kai nupirkau savo p406. Daviklį radau bardačioke...

Kad teisingai suprasčiau, tai pasitikslinsiu: dabar turėčiau nuvaryt į tą servisiuką ir nuo savo seno stiklo nusikrapštyt kažkaip tą lietaus daviklį? Kaip suprantu jis ten jungiasi per fiškę, kuri turėtų būti lubose ties veidodėliu? Tai mano atveju turėčiau aš tą daviklį pasikabint ant lubų ir vežiotis maskatuojantį po nosim, kad valytuvai normaliai veiktų? Ar kažkaip protingiau čia galima būtų išspręsti problemą? :blink:
  • 0

#6 krumokshnis

krumokshnis
  • Nuolatiniai dalyviai

Parašyta 2013 kovo 20 - 19:18

Supratau, tikiuosi dar rasiu seną stiklą, ačiū kad nepatingėjot brūkštelt savo patirtį. Parašysiu kuo viskas baigėsi.
  • 0

#7 Silogizmo

Silogizmo
  • Senbuviai

Parašyta 2013 kovo 20 - 19:20

dabar turėčiau nuvaryt į tą servisiuką ir nuo savo seno stiklo nusikrapštyt kažkaip tą lietaus daviklį? Kaip suprantu jis ten jungiasi per fiškę, kuri turėtų būti lubose ties veidodėliu? Tai mano atveju turėčiau aš tą daviklį pasikabint ant lubų ir vežiotis maskatuojantį po nosim, kad valytuvai normaliai veiktų? Ar kažkaip protingiau čia galima būtų išspręsti problemą? :blink:

Tas daviklis nuo stiklo dailiai nusikrapšto ;]

Galima pajungti jį įr prilipinti toje pačioje vietoje, kaip ir buvo ant senojo stiklo ir viskas bus ok ;) Reikia tik klijų kokių nors, arba silikono - tas davikliukas nėra sunkus, taigi silikonas visai tinka šiuo atveju.
  • 0

#8 D77

D77
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:ex peugeot 406 2.1dt 1997, citroen c3 1,4hdi 2006

Parašyta 2013 kovo 21 - 07:35

Galima pajungti jį įr prilipinti toje pačioje vietoje, kaip ir buvo ant senojo stiklo ir viskas bus ok ;) Reikia tik klijų kokių nors, arba silikono - tas davikliukas nėra sunkus, taigi silikonas visai tinka šiuo atveju.

Tik tiek, kad greičiausiai jis neveiks (nereaguos į lietų). Bet veiks visos valytuvų įjungimo rankenėlės padėtys.
  • 0

ex Peugeot 406 2,1 td; Citroen C3 2006 1,4 hdi; Citroen C5 2011 2,0 hdi

#9 Silogizmo

Silogizmo
  • Senbuviai

Parašyta 2013 kovo 21 - 07:40

Tik tiek, kad greičiausiai jis neveiks (nereaguos į lietų). Bet veiks visos valytuvų įjungimo rankenėlės padėtys.

Bet tai čia todėl manau nereaguoja, kad jis originaliai labai arti prie stiklo prispaustas. Ir jam specialiai yra palikta vieta, nes paprastas stiklas skiriasi šiaip toje vietoje nuo stiklo su jutikliu. Ar tai ne dėl to?
  • 0

#10 krumokshnis

krumokshnis
  • Nuolatiniai dalyviai

Parašyta 2013 kovo 21 - 08:49

Labas rytas, Taigi šiandien prieš darbą aplankiau tą servisiuką. Tai kaip ir sakėt, pajungėm seną kritulių daviklį, ir visos valytuvų valdymo pozicijos vėl puikiai veikia :good: Palauksiu šiltesnių orų ir sugalvosiu kaip jį ten gražiai priklijuot ar galbūt išeis pakišt po stogo apdaila (dabar patarė nieko nejudint per daug, nes dar kokia savaitė praeis kol pilnai sukietės stiklo klijai) :) Jei kam nors ateityje aktuali šita tema bus, tai galiu pasakyt, pats daviklis nesiklijuoja prie stogo, jis uzsikabina ant dviejų mažų metalinių ausyčių, kurios ir yra priklijuotos prie stiklo, tai susirinkau visas dalis ir žiūrėsim kaip ten gražiai pakabinsim. :) Labai ačiū visiems už pagalbą :beer: :pug:
  • 0

Vartotojų skaito šią temą: 2

narių: 0, svečių: 2, slaptų narių: 0