Peršokti prie turinio

Nuotrauka

Gazo pedalo vibracija

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 9

#1 ElvisGapo

ElvisGapo
  • Senbuviai
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot 406, 2.2hdi, 02m.

Parašyta 2004 rugsėjo 15 - 16:42

Sveiki Vaziavau trasoj ir pastebejau toki dalyka, kad kai variklis pasiekia apsukas kazkur 2700 RPM ir iki kokiu 3000RPM, tai prasideda toks nemalonus gazo pedalo vibravimas. Ir dar kazkur panasiose apsukose spaust pedala lengviau pasidaro, lyg butu gazo pedalo stiprintuvas :) Sitas vibravimas jautesi vaziuojant ir su 4 ir su 5 pavarom, su zemesnem panasiai, bet nevaziavau tokiu rezimu jomis tai labai ir netrukde. Masina P406, motoras XUD9SD (1,9 TD). Gal kas zinot, kas cia per reiskiniai. Thnks is anksto uz mintis.
  • 0

#2 Svečias_Liutas_*

Svečias_Liutas_*
  • Svečiai

Parašyta 2004 rugsėjo 16 - 09:42

Pas mane tas pats. Bet pastebejau kad vibruoja tada kai per zemos apsukos.... O kadangi apsuku pas mane nerodo, tai negaliu pasakyti prie kiek vibruoja. Nemanau kad cia butu kazkas blogo... nor visko gali buti ... :)
  • 0

#3 Nerijusv

Nerijusv
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:pardaviau peugeot, išėjau į barą...

Parašyta 2004 rugsėjo 16 - 09:54

XUD9SD kiek man zinoma nera TD, o paprastas atmosferinis... kw kiek tech pase? todel turbinos vibracija atmetu...
  • 0

#4 ElvisGapo

ElvisGapo
  • Senbuviai

Parašyta 2004 rugsėjo 16 - 10:52

XUD9SD kiek man zinoma nera TD, o paprastas atmosferinis... kw kiek tech pase?
todel turbinos vibracija atmetu...

Deja kolega nuliudinsiu, kad tamstos zinios neteisingos, kadangi turbina yra. Bet kodel tiek mazai kilovatu (55) tai nezinau, gal del to , kad pilnai mechaninis valdymas to dyzelio.
Tai sakai gali buti del turbinos vibracija? jei taip, tai ka tai reiskia, kodel vibruoja? bet ten apsukos nerealios, turetu pabirt is kart jei koks issibalansavimas
  • 0

#5 Nerijusv

Nerijusv
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:pardaviau peugeot, išėjau į barą...

Parašyta 2004 rugsėjo 16 - 12:46

XUD9SD kiek man zinoma nera TD, o paprastas atmosferinis... kw kiek tech pase?
todel turbinos vibracija atmetu...

Deja kolega nuliudinsiu, kad tamstos zinios neteisingos, kadangi turbina yra. Bet kodel tiek mazai kilovatu (55) tai nezinau, gal del to , kad pilnai mechaninis valdymas to dyzelio.
Tai sakai gali buti del turbinos vibracija? jei taip, tai ka tai reiskia, kodel vibruoja? bet ten apsukos nerealios, turetu pabirt is kart jei koks issibalansavimas

pats tokio variklio nemaciau, bet pagal kw ir techinfo speju, kad turbinos nera.

pas mane pradzioje buvo nemaloni vibracija jauciama tuo momentu kai turbina pradeda isisukineti.
tai trukdavo poros simtu rpm ruoze. dabar nebera.

pas tave gali buti ir ne turbina kalta jei gaza pasidaro lengviau spaust.
  • 0

#6 ElvisGapo

ElvisGapo
  • Senbuviai

Parašyta 2004 rugsėjo 16 - 13:38

pats tokio variklio nemaciau, bet pagal kw ir speju, kad turbinos nera.

pas mane pradzioje buvo nemaloni vibracija jauciama tuo momentu kai turbina pradeda isisukineti.
tai trukdavo poros simtu rpm ruoze. dabar nebera.

pas tave gali buti ir ne turbina kalta jei gaza pasidaro lengviau spaust.

o kas pasikeite kad dabar vibracijos nera?
pas mane irgi keliu RPM ruoze tas vyksta.
ir baisiai idomu is kur tas gazo pedalo "palengvejimas" atsiranda

na turbina yra yra, as pirkdamas ta peza irgi abejojau, bet apziurejau pagal slangu issidestyma ir knygele pavarciau, pagal kuria iseina kad visi p406 dyzeliai turbininiai. be to vaziuojant atsidarius langa ir paspaudus gazo pedala truputi girdisi turbinos svilpimas ir mazdaug virs 3000 RPM jauciasi kaip atsiranda papildoma trauka
  • 0

#7 ElvisGapo

ElvisGapo
  • Senbuviai

Parašyta 2004 rugsėjo 17 - 10:09

pats tokio variklio nemaciau, bet pagal kw ir techinfo speju, kad turbinos nera.

dar paziurejau citrinu info, palyginau, tai sitas, kur pas mane stovi, turi sukimo momenta bent desimcia NM didesni, na ir keleta arkliuku daugiau :) nei toks pats pas xantia

na tai del mano klausimo niekas daugiau minciu neturi?
  • 0

#8 sukceno

sukceno
  • Senbuviai
  • Automobilis:C4 Grand Picasso 1,6HDi robot 2009

Parašyta 2004 rugsėjo 17 - 18:22

pradziai ipilk purkstuku ploviklio, tiktai siulyciau dviguba koncentracija, nei rekomenduoja. man padejo, dingo visi smulkus drebejimai, naudojau WYNS, tikrai veikia :D
  • 0

#9 ElvisGapo

ElvisGapo
  • Senbuviai

Parašyta 2004 rugsėjo 20 - 13:39

pradziai ipilk purkstuku ploviklio, tiktai siulyciau dviguba koncentracija, nei rekomenduoja.
man padejo, dingo visi smulkus drebejimai, naudojau WYNS, tikrai veikia :D

ale zinai man irgi tokia mintis kirbina jau kokia savaite, gal pabandyt pravalyt purkstukus, nes kazkaip neatrodo kad ekonomiskai dyzeli valgo, nors gal ir daviklis grybauja
kai jau pasigyrei, tai dar uzsimink kur to wynso buna pirkt, ar ten uztenka instrukcijos ant ipakavimo ar yr kokiu niuansu.
  • 0

#10 sukceno

sukceno
  • Senbuviai
  • Automobilis:C4 Grand Picasso 1,6HDi robot 2009

Parašyta 2004 rugsėjo 20 - 14:17

pirkau LUK'oile, supyliau visa i 30Ltr, po 100 km prasikuope
  • 0

Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0