Peršokti prie turinio

Nuotrauka

scorpio1991 P307 :)

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 743

#481 scorpio1991

scorpio1991
  • Senbuviai
  • Vieta:Beveik Kaunas, Veiveriai
  • Automobilis:Peugeot 1007 1.6 80kW

Parašyta 2014 spalio 08 - 14:09

Aš tai kas sezoną keičiu +- kuro ir oro filtrus. :)

Na oro filtro dar jauciu nereik man, uzrasojusius langus greit nupucia :D bet vat del kuro filtro man idomu, nes pastaruoju metu kartais spustelejus pridusta sekundei variklis ir vel normaliai... ir nesuprantu kas cia daros, tai meginsiu pas ka diagnostika gal nuvaziuot, gal parodys kas cia per briedas...

• 0

#482 scorpio1991

scorpio1991
  • Senbuviai

Parašyta 2014 spalio 11 - 18:05

Nu ka, siandien pastebejau kad is po masinos biski tepalai lasa... Galvoju kas cia per nesamone... uzsivariau ant estakados biski paziuret is kur cia. Pirmas vaizdas:

20141011_183200.jpg

Poto atsidariau kapota.... ir pamaciau kad tepalo dangtelis atsisukes ir nukrites sone...

9iy8n7.jpg

istraukes matuokle tai beveik prie minimumo rodo, turejau beveik litra tai supyliau, laukiu dabar kol nuses biski, paziuret kiek bus tepalo... Bet dabar daug kas mirgsta ten nuo to tepalo... purkstukai biski mirksta, nezinau net ka cia daryt... nesinori visko ardyt ir po kiekviena detale valyt skudureliu... Nors pries kelias dienas kai dapyliau tepalo biski, tikrai gerai uzsukau dangteli, negi siek tiek per daug nei max ir issove man ta dangteli? Ka pasiulysit daryt tokiu atveju?

ir beje ar galiu pilt bet kokiu 5w30 tepalu kad dapilt? nes pas mane buvo supilti kaip suprantu longlife avanza 5w30 skirti su fap specialiai, nieko tokio kad betkokiu 5w30 dapilsiu? nors vistiek paskiau reiks menesio pabaigoj keist tepalus jau.

Šį pranešimą redagavo scorpio1991: 2014 spalio 11 - 18:00

• 0

#483 stasietis

stasietis
  • Senbuviai
  • Vieta:Klaipeda
  • Automobilis:P308 2.0 hdi 15'; P508 2.0 hdi 11'

Parašyta 2014 spalio 11 - 18:33

vajatus.... tai gal plauk varikli? patikek tiem kas su garais plauna.

Bet tai kaip cia taip galejo ispurksti? Juk per dangteli taip neturi taskytis.

Del dapylimo tai tikrai drasiai maisyk. Gal siek tiek blogiau sintetika su pusiau sintetika maisyti, o pas tave to pacio klampumo tai tikrai praeis.

• 0

#484 scorpio1991

scorpio1991
  • Senbuviai

Parašyta 2014 spalio 11 - 18:45

tai plaut tai jo, tik vat galvoju kaip cia dabar ji plaut, galvojau gal benzinu purkst, teptuku valyt ir vandeniu nuplaut :D taip tevukas senesnius variklius valydavo :D bet nezinau ar cia sitam taip gerai valyt... o del taskymosi tai net nezinau... Esme tai buvo taip, kad man pagal mierka truko kokia 3-5mm iki max tepalo, o kadangi as cia kazkada skaiciau kad sitam varikliui geriausia max laikyt tai sugalvojau dapilt, nes dar turejau apie litra to tepalo. Tai pyliau biski, palaukiau pora min, ziurau dar truksta biski, dar sliukstelejau, palaukiau , ziurau kaip ir normaliai, bet matyt kai nusedo... tai ir prisikaupe... Nu dar zalias as ant tu masinu :D nieko, per kancias i zvaigzdes :D ir nuo to pylimo man pradejo kartais masina trukciot, nesupratau del ko... o bus matyt kad cia kelias dienas su atidarytu dangteliu vazinejau... tai istaske apie kokia pora litru jauciu. dabar buvo apie trecdalis mierkos, tai ipyliau puse litro, po pusvalandzio nueisiu paziuret kiek sulasejo to tepalo i karteri, jei kas dar dapilsiu. Bet tai ot 5w30 brangus tepalas :D uz 1ltr kazkokio idrive firmos 30lt sumokejau :D blin mobil1  5w30 litras 60lt kolonkej pas mus :D ziauru :D

o del taskymosi, tai gal taskesi kad buvau kelis kart paspaudes neblogai :D

Šį pranešimą redagavo scorpio1991: 2014 spalio 11 - 18:49

• 0

#485 traskalas

traskalas
  • Senbuviai
  • Automobilis:Citroen C5

Parašyta 2014 spalio 11 - 20:21

tai plaut tai jo, tik vat galvoju kaip cia dabar ji plaut, galvojau gal benzinu purkst, teptuku valyt ir vandeniu nuplaut :D taip tevukas senesnius variklius valydavo :D bet nezinau ar cia sitam taip gerai valyt... o del taskymosi tai net nezinau... Esme tai buvo taip, kad man pagal mierka truko kokia 3-5mm iki max tepalo, o kadangi as cia kazkada skaiciau kad sitam varikliui geriausia max laikyt tai sugalvojau dapilt, nes dar turejau apie litra to tepalo. Tai pyliau biski, palaukiau pora min, ziurau dar truksta biski, dar sliukstelejau, palaukiau , ziurau kaip ir normaliai, bet matyt kai nusedo... tai ir prisikaupe... Nu dar zalias as ant tu masinu :D nieko, per kancias i zvaigzdes :D ir nuo to pylimo man pradejo kartais masina trukciot, nesupratau del ko... o bus matyt kad cia kelias dienas su atidarytu dangteliu vazinejau... tai istaske apie kokia pora litru jauciu. dabar buvo apie trecdalis mierkos, tai ipyliau puse litro, po pusvalandzio nueisiu paziuret kiek sulasejo to tepalo i karteri, jei kas dar dapilsiu. Bet tai ot 5w30 brangus tepalas :D uz 1ltr kazkokio idrive firmos 30lt sumokejau :D blin mobil1  5w30 litras 60lt kolonkej pas mus :D ziauru :D

o del taskymosi, tai gal taskesi kad buvau kelis kart paspaudes neblogai :D

Man taves kazkaip gaila jau pradeda darytis. Dabar laukiam kokio smagracio ir sankabos pabirejimo :)

Šį pranešimą redagavo traskalas: 2014 spalio 11 - 20:22

• 0

#486 scorpio1991

scorpio1991
  • Senbuviai

Parašyta 2014 spalio 11 - 21:10

Nu as tikiuosi tai artimiausiu metu neivyks xD o ka, nuo sito ivykio gali prisaukt tokius blogius?

• 0

#487 zaliuks

zaliuks
  • Senbuviai
  • Vieta:Panevezys
  • Automobilis:Peugeot 406 2.0HDI 80KW+Chip

Parašyta 2014 spalio 12 - 00:31

scorpio1991 pasidomek gal tau tinkamas 

GM 5W30 Dexos2 tepaliukas, kapeiku sutaupysi. 5litrai 74lt
  • 0

#488 S.Vilius

S.Vilius
  • Senbuviai
  • Vieta:Lietuva
  • Automobilis:EX P407sw

Parašyta 2014 spalio 12 - 15:31

nepylk jokių no name

• 0

#489 scorpio1991

scorpio1991
  • Senbuviai

Parašyta 2014 spalio 12 - 15:32

Siaip turetu tikt. Tik kad as tepalus keiciu dagryje pas pazystama tai nuolaidos norm duoda xD

• 0

#490 zaliuks

zaliuks
  • Senbuviai
  • Vieta:Panevezys
  • Automobilis:Peugeot 406 2.0HDI 80KW+Chip

Parašyta 2014 spalio 12 - 17:13

nepylk jokių no name

kam tai buvo adresuota?

• 0

#491 S.Vilius

S.Vilius
  • Senbuviai
  • Vieta:Lietuva
  • Automobilis:EX P407sw

Parašyta 2014 spalio 12 - 18:34

Autoriui o kas yra? nepatinka kažkas?

• 0

#492 Creator

Creator
  • Senbuviai
  • Vieta:Panvėžs
  • Automobilis:607-as '01m, 2.2 HDI.

Parašyta 2014 spalio 12 - 21:02

Tik nesugalvok maudyti variklio su šlangom iš šulinio, nebeužkursi mašinos 99 procentai.

Gyveni didmestį tai pasidomek plovimu su garais, čia kažkas patare mačiau.

Akuma ne tik atjungti reikia, ji ir išimti neprošal.

V.Ž. pats geriau ten nelisk, kiek jau bedu žmones apturėjo su tais Pežo variklių plovimais, bijo jie maudynių kaip katinai.

• 0

#493 pofke.kaunas

pofke.kaunas
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:807

Parašyta 2014 spalio 12 - 21:12

Sauso ledo niekas nebandėt, jei taip drėgmės varikliai bijo?

• 0

#494 pauliusj

pauliusj
  • Senbuviai
  • Automobilis:Lancia Lybra 2.4 JTD

Parašyta 2014 spalio 13 - 09:05

nesuprantu ie kur jus randat ta dregmes/plovimo baime tuose motoruose, visa laika as juos plaunu su kercheriu ir nieko jiem nenutinka, aisku jei sugikline nuspresi isplauti tai tada gal jau ir prisidarysi reikalu, na bet bent jau man niekad neteko susidurti su bedom plaunant varikli..o as juos plaunu tikrai daznai, vien del to kad dirbti maloniau butu, nes kai atvaziuoja kartais koks visas tepalu ir purvo masei nuskendes tai slykstu net prisiliest, vien kapota atidares iki ausu murzinas lieki, o va nuprausi tai ir dirbt maloniau, ir jei kur tepaliukas bega iskart aisku pasidaro pro kur..na vien zo jei moki plaut tikrai viskas bus gerai..nuplauciau scorpiui varikli ir uz dyka, bet surask is kur kercheri pasiskolint nes maniskis sudego, neturiu laiko dabar isigyt naujo...o gal kas nebrangiai parduodat, gal nusipirkot plaut varikliui, bet uzeme baime ir nebereikia auksto slegio plovyklos?priglausciau, tuo paciu temos autoriui motora nuplauciau..senuku kainas zinau, nekyla ranka ten pirkt, bet kaip ir sakiau kolkas neturiu laiko po sandelius vazinet.:)

ai beje scorpy, jei nori, atsivezk 5l nefraso ir nuplausiu tau motora, db kol neturiu kercherio plaunu su aukstaslegiu plovimo antgaliu ant kompresoriaus, bet baisiai neekonomiskas reikalas...

beje garas aukstu slegiu, ar vanduo aukstu slegiu tas pats, jei kur bus laidai nupuve tikrai nunes, bet siaip plovimas parodo silpnasias instaliacijos vietas ir geriau jas sutvarkyti po plovimo neg kad uzlinks kur kelyje..

siaip galiu paskyti, kad variklio plovimo baime yra labiau paranojinis reiskinys sukeltas mitu, kuriuos sukure neismaneliai.:D gerai cia pasakiau.:Dai beje yra vienas modeliukas kuri plaunu tik su nefrasu ir vandens nenaudoju, tai visu kartu renault espace, sitie dega, bet cia vienintelis ir isskirtinis modelis, kur visa elektronika sudeliota taip, kad kelione tuo autombiliu yra zingsnis iki gaisro..aisku jei viska perziuri karts nuo karto tai viskas ok, bet nepriziurim jie ir be vandens uzsidega.:D

vien zo prirasiau cia daug, jei kas norit ka konkretaus suzinot, arba parduot auksto slegio plovykla prasom i pm.:D

• 0

Visos automobiliu remonto paslaugos. Diagnostika, prieziura ir remontas. 861396343 Kaunas

#495 scorpio1991

scorpio1991
  • Senbuviai

Parašyta 2014 spalio 13 - 17:13

As kaip tik norejau jau rasyt ar kas mokantis nuplautu uz kiek nors ar bent nukreiptu kas gerai nuplautu xD kercherio gaula pats neturiu, tai vat neatvesciau kad nuplautum, bet va su nefrasu gal ir susiveikciau, reiktu paziuret kiek ta bambole 5l kainuoja xD as tau i pm parasysiu, gal susitarsim ar uz dyja ar uz kokia simboline kaina xD

Ai dar, vyrai, gal turit ideju kaip kapoto apsyfke isplaut? gavo ir ta biski, tai koks trecdalis permirkes tepalu.... bandziau perliet karstu vandeniu, bet bergzdziai :D dabar guli laukia slapia visa, net nezinau ka man su ja daryt :D

• 0

#496 luciferis

luciferis
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Automobilis:Opel VectraC 3.2 GTS

Parašyta 2014 spalio 14 - 00:23

Jei čia užeitų Andrėjus, jaučiu, fairy pasiūlytų išmėgint.
  • 0

1796032_835687576459471_8437337947413707

#497 scorpio1991

scorpio1991
  • Senbuviai

Parašyta 2014 spalio 14 - 07:25

Nu nzn kaip su tuo fairy xD nuo ranku man neypatingai tepalus nuima, tenka vaiksciot kelias dienas pajuodavusiam xD
  • 0

#498 pauliusj

pauliusj
  • Senbuviai
  • Automobilis:Lancia Lybra 2.4 JTD

Parašyta 2014 spalio 14 - 08:54

scorpio, tam yra ranku plovimo pasta, kai atvaziuosi plaut variklio atsivezk taros idesiu, pamatysi skirtuma nuo fairy..fairy indams plaut skirtas, ne rankom.:D

• 0

Visos automobiliu remonto paslaugos. Diagnostika, prieziura ir remontas. 861396343 Kaunas

#499 justus

justus
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Automobilis:Peugeot 206

Parašyta 2014 spalio 14 - 14:39

Kaip ir kolega minėjo svarbu gerai pasiruošti plovimui, apsaugoti elektros instaliaciją ir pan., kiekvienais metais išsiplaunu variklį/ius nuo po žiemos prisikaupusių nešvarumų, pvz: https://www.facebook...?type=1 ;]

• 0

#500 scorpio1991

scorpio1991
  • Senbuviai

Parašyta 2014 spalio 24 - 19:35

po kuro filtro pakeitimo reikia su kriausia pripumpuot kuro, kad uzsivest, tiesa? bet jei pas mane ta kriause kaip ir neveikia? kaip tokiu atveju uzkurt? sukt starteri kol uzsikurs? Planuoju pries ziema ir kuro filtra pasikeist, tai vat toks klausimas iskilo.

• 0

Vartotojų skaito šią temą: 6

narių: 0, svečių: 6, slaptų narių: 0