labai idomios diskusijos ir labai idomios nuomones - pirma ar gilinotes kodel zadama padaryt ta mokesti ?
ir siaip ar suvokiat kam yra skirti vieni ar kiti mokesciai ir kur jie nueina ?
Is to mokescio bus renkamos lesos penciju kompensavimui. O tu tik suvoki kur kiti mokesciai nueina ar ir jauti? As asmeniskai zinau, bet nelabai jauciu. Akciza uz alkoholi ir cigaretes moku jau kokius 6-7 metus, akciza uz kura jau 6 metus, mokejau uz studijas, nuolats pvm tenka uz viska moket, stengiuosi dirbti, taupyti, bet kai man reikes pencijos, as jauciu jos negausiu. Kodel? Nes nebus is ko valstybei ja man moketi. Be to, vietoj to mokescio kuri dabar turbut teks moket as geriau taupyciau, ir po kazkurio laiko isigydamas kita automobili, kai dabartinis atitarnaus, galeciau sau leisti isigyti naujesni, techniskai tvarkingesni, maziau tersianti gamta.
Na is sito vel galima kelt klausima kaip mes suprantame kas yra Akcizas ir kokia jo prasme.
Taip as irgi kaip tu , ir mokescius moku, ir perku su pvm (na uz cigarietus tik nemoku ;) ir nezadu ir kuo toliau tuo maziau uz alkoholi ), ir pencijos nezinau ar sulauksiu : padarys si mokesti - mokesiu ,pakeis tvarka i teisingesne valio.
Yra puikiu biudzeto strukturos paaiskinimu kas kur eina ,nežinantiem siulyciau Šimonytės pasiklausyt
, kas manau irgi isprovokuos dar daugiau diskusiju.
Ir labai gera fraze pavartojai "As asmeniskai zinau, bet nelabai jauciu" - as irgi negaliu matyt kur mano sumoketi 5lt pvm ar akcizo eina , o jei matyciau sakyciau na ka valdinikas ;) as tau sumokejau o kodel nesamones cia darai a?