Tai va, rašinėlis mano:
Kainos sankabos komplektų naujų nuo 500 robete, ir tai neturėjo. Aš galvoju kaip nors dar metus kokius pratemt ir parduot, nes pravažiuoju su ja labai mažai, o byra kaip nežinau kas. Tiesiog byra. Priėjo tą tašką, kai vienas paskui kitą gedimas vyksta. Sena mašina, nėra ko norėt. Tiesiog pinigų deficitas pasikeisti į naujesnių metų automobilį. Todėl net nesiruošiau remontuoti naujomis dalimis, kai mašina verta kokiu 3000LT gal 4000, ir kišt į remontus kone tūkstantį litų. (Tiek ir kainuotų, ~300 dėzės nuėmimas, apie 600 diskatorius, sankaba, išminamas, ir dar 75 ta kreipiančioji.
Apie patį remontą ir su kiek prasisukau. Visų pirma reikėjo man būtinai per šiandien susiremontuot, todėl negalėjau laukti vakaro ar kitos dienos. Draugas mechanikas padėjo (tiksliau padarė didžiąją dalį ;D) paskubomis - 100LT. Tada prasidėjo detalių kainos. Robete išminamas kainavo apie 45 kažkas tokio ir kreipiančioji apie 70. Man padarė abu už 67. Vienas forumietis pasiūlė tikrai už gerą kainą diskatoriu, diską - 80Lt, tačiau sakė, kad tik šiandien vakare ardys ją, ir greičiausiai man tektų į Vilnių važiuot, laikas visdėlto ir t.t., ir šiandien nebūčiau susiremontavęs. Praskambinau šrotus, kauną ir aplink 50km (daug nebuvo iš ko rinktis). Autominutėje radau už 150 diskatorių ir diską. pasiėmiau. Tuo metu nežinojau ar man reikės disko, tai sakė, priims atgal, atiduos 50Lt. Bet reikėjo... Aj, ir užsiknisau su išminamuoju. davė pagal metus, kw ir t.t., nuvariau, pasižiūriu - netinka. Bet pagal VIN rado. Sumos: 100+150+67+50(tampiojimai visokie automobilio, važinėjamas detalių) = 367 neskaičiuojant savo darbo laiko (viena diena).
Minusas, gal kas žinos, kaip išspręst, nes po teisybe tiek skubėjom jau, kad nebuvo kada sukt smegenų: sankabos pedalas dabar paspaudus kokius 3-4cm, išvis laisvas, jokio pasipriešinimo. Erzina tas gan laisvumas labai didelis. Ankščiau tai taip iškart tas pasipriešinimas buvo. Čia taip ir liks ar kažką įmanoma dar padaryt? (orint, dar gal ką?)
edit: aj, robete pagal vin pasakė, kad pas mane 138BHP. nes klausiau jo, nes nežinojau, ir aš galvojau, kad pas mane EW 10J ar kaip ten variklis, o man sakė, kad pagal juos XU kažkaip ten. ant dokumentų 99kw. Su tais kodais ir kilovatais tai mistika, nes pas citronkes ten išvis 103, 105 visokių vienu žodžiu
Edited by tautvydasn, 2014 February 15 - 20:12.