Trečiąjį kiekvieno lapkričio ketvirtadienį, iš mažų kaimelių ir miestelių, daugiau kaip milijonas „Beaujolais Nouveau” vyno dežių pradeda savo kelionę per miegantį Paryžių į visas Pasaulio šalis. Plakatai paskelbia gerą žinią: „Le Beaujolais Nouveau est arrivé!” („Beaujolais Nouveau” atvyko! - pranc.). Taip prasideda vienas linksmiausių ir gyviausių ritualų vyno pasaulyje.
O mes juk mėgstame viską kas gražu, skanu ir prancūziška !
„Beaujolais Nouveau” šventė kaip vietinis fenomenas gimė Liono ir jo apylinkių baruose, kavinėse bei smuklėse (kas dar iš ten kilę, turbūt nereikia priminti ). Anksčiau, lapkričiui atėjus, senojo Liono tavernų ir užeigų savininkai užrašydavo kreida ant langinių: „Beaujolais Nouveau atvyko!”. Tai būdavo puiki naujiena ištroškusiems klientams, kurie kasdien kvėpuodavo dulkėmis šilko ir tekstilės gamyklose. Tai buvo vienintelis kartas metuose, kai užeigų savininkai apsirūpindavo Beaujolais vyno statinėmis. Vynas buvo parduodamas pilstomas, todėl bėgant laikui kokybė pastebimai prastėdavo ir likdavo tik malonus prisiminimas apie nuostabų šviežio vyno skonį. Tačiau tik iki tol, kol atvykdavo naujas vynas. Štai kodėl jo atvykimas buvo švenčiamas su tokiu entuziazmu!
Ir pagaliau, nors pašėlusios šio vyno lenktynės su laiku gali atrodyti kiek kvailokai, yra malonu žinoti, kad tą patį vakarą viso pasaulio namuose, kavinėse, restoranuose ir baruose vyksta viena šventė. Ir mes ryt joje būtinai sudalyvausim!
Susitinkame ketvirtadienį (20d.) 19:00 restorane "Soul & Pepper" (Gedimino pr. 9, VIlnius). Rezervacija Andriaus vardu.
Programoje:
Renginio vedėjas:
* SOMELJĖ Francesco Di Marco - su charizmatiškuoju italu klausysimės vyno istorijų, dalyvausime degustacijoje ir gilinsimės į vyno derinimo paslaptis.
MUZIKA:
* Prancūziškos muzikos koncertas "Paris ne finit jamais"
------- Dominyka Adomaitytė (vokalas) ir Tomas Usovas (klavišiniai, gitara)
* DJ Kevin Mancuso (a.k.a. The Groove Sommelier) [IT]
------- https://myspace.com/kevinmancuso
SPECIALUS DEGUSTACINIS VAKARO MENIU:
* Granatų sultyse sūdyta lašišos file su avokadais
* Antienos krūtinėlė su šokolado padažu ir juodaisiais lęšiais
* Vyšniniai ledai su čili pipirų morengu
VAKARO VINIS: jauni vynai iš Prancūzijos ir Italijos:
* Georges Duboeuf BEAUJOLAIS-Villages NOVEAU [FR]
* BARDOLINO NOVELLO [IT]
IKI PASIMATYMO PRIE TAURĖS BEAUJOLAIS !