Peršokti prie turinio


Nuotrauka

Girtumas, privati teritorija, vairavimas. Ar gali nubausti?

... su promilėm savo kieme...

  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 41

#41 pofke.kaunas

pofke.kaunas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 1.293
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:807

Parašyta 2015 balandžio 05 - 10:38

Vadinasi jeigu name vienas butas, tai jo kieme draudimas negalioja, jeigu du butai tai jau galioja, ar reikia kad būtų bent trys butai?

:hmm:

Kelių eismo taisyklės nustato eismo keliais tvarką visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje ir galioja pėstiesiems, dviratininkams, motociklininkams ir kitų transporto priemonių vairuotojams.

O kur negalioja KET, ten negalioja draudimas.

Iš vakarykščio realaus pavyzdžio: kaime išsitraukiau motociklą (jisai su draudimu ir TA apžiūrą), pašildžiau variklį truktelėjau per kiemą iki įvažiavimo į gatvę ir reguliuoju karbiuratorių stovėdamas apžergęs motociklą prie pat vartų.

Privažiuoja policija, sako kodėl be šalmo ant motociklo, sakau aš savo kieme ir į kelią nevažiuoju. Kai važiuosiu užsidėsiu, bet negreit, nes alaus gėriau.

Nuvažiavo nesakę daugiau nei pusę žodžio.


Šį pranešimą redagavo pofke.kaunas: 2015 balandžio 05 - 10:43

  • 0

#42 tadas1991

tadas1991

    Normaliai

  • Senbuviai
  • Pranešimai: 5.933
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Peugeot: 406 Break 2,0HDi 80kw, 206sw 1,4i ; Citroen: BX,C15,ZX; ir dar antrs golfz

Parašyta 2015 balandžio 05 - 13:18

Vadinasi jeigu name vienas butas, tai jo kieme draudimas negalioja, jeigu du butai tai jau galioja, ar reikia kad būtų bent trys butai?

Čia greičiau skirtumas, valda ir privažiavimas į ją privatus, ar viešas? Nes daugiabučiams namams dauguma atvejų dar nėra sutvarkyta savivalda, bendrijos ir nesuformuoti sklypai. Tokiu atveju, tokio daugiabučio kiemas yra viešojo eismo vieta, kurioje laikomasi eismo taisyklių ir kurioje galioja ženklas "gyvenamoji zona". O privati valda vis dėl to yra privati valda.

 

Vis dėl to, yra tekę prieš kokius 5-6 metus sėdėt savo remontuojamo nuosavo namo kieme vakare ant pastolių kokiame 3čiame ar ketvirtame jų aukšte ir gerti iš termoso arbatą su dviem draugais, grožintis saulėlydžiu. Pabrėžiu, kad tai tikrai buvo arbata, o ne alus ar kokie kiti svaigieji gėrimai, tad galiu ten, viešoje vietoje, savo kieme, sėdėti kiek norinti. Namas pagrindinėje miesto gatvėje ir gerai nuo gatvės pusės matomas. Važiavo pro šalį mientai ir sustojo. Patys įlindo per vartelius (gaila, bet kažkas netyčia buvo juos palikęs atrakintus, kitaip būtų musę kandę), atėjo ir pradėjo aiškint, ko čia sėdim ir ką čia darom. Pasakius, kad aš čia gyvenu ir sėdėsiu, kiek norėsiu, ir mano draugai sėdės, kiek jie ir aš norėsim. Reikalavo dokumento. Kišenėj neradau jokio dokumento, kuriam būtų parašytas mano adresas, nuėjau ir kitoj kiemo pusėj suradau darželyje besidarbuojančią mamą. Pakviečiau pasiaiškint ir ji labai tvarkingai juos išprašė lauk, iškart ir vartelius užrakinom. Paskambinau 112 ir paklausiau, ar jie turi tokią teisę įlįst į svetimą kiemą. Man tvarkingai paaiškino, kad jei įtaria, kad yra nusikalstama veika - tikrai gali, o jei jam pasirodė, kad mes čia kažkokie banditai, tiesiog užsilipę ant svetimo remontuojamo namo pastolių svetimoj privačioj valdoj, tai jau yra priežastis. Pasakiau, kad tiek man, tiek mamai pasirodė, kad pareigūnas išgėręs, nes labai akys blizgėjo ir nelabai rišliai sekėsi kalbėti oficialia kalba, tai patikino, kad tiek prieš darbą, tiek po darbo yra tikrinamas pareigūnų blaivumas, bet bus dar kartą patikrinta.

 

Taip pat, dėl žalos, padarytos kieme. Prieš du metus man kieme giminaitis įvarė su priekaba į dureles. MANO KIEME. Raktus turėjo, buvo duoti kito namo gyventojo, kad galėtų savo daiktus išsivežti. Grįžęs radau savo rakinamam kieme sulankstytas savo mašinos dureles. Įvažiavo, kažkam iš kitų šeimyniškių pasakė, kad sutvarkys ir dingo. Pagalvojau, pamąsčiau. OK. SKambutis. Pakelia maloniu balsu ir kažką trina, kad ištiesins, sutvarkys, nudažys. Paskui, kad suras dureles tinkamos spalvos. Kadangi mašina Lietuvoj tikrai ne populiariausios markės ir tokio modelio, kur pamatai gatvėj važiuojantį kartą į savaitę, jei ne rečiau, tai netikėjau, kad suras, bet vis dėl to daviau spalvos kodą ir dvi dienas. Nemanau, kad bent ieškojo... Po dviejų dienų parašiau žinutę, kad arba atvažiuotų supildyt deklaracijos, arba vakare skambinu Policijai ir supildysim eismo įvykį su pabėgimu. Atvažiavo ir su labai prasta nuotaika supildėm popierius. Draudimas buvo IF, sumokėjo be visiškai jokių klausimų, vien iš nuotraukų, net nematę mašinos. Kaina mane tenkino.


  • 0

Peugeot / Citroen ir kai kurių kitų automobilių remontas, priežiūra Kaune  :)

                                             autofrance.lt





Vartotojų skaito šią temą: 2

narių: 0, svečių: 2, slaptų narių: 0