Peršokti prie turinio


Nuotrauka

Help kondicionierius ...


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 51

#41 gau173

gau173
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 780
  • Vieta:Klaipeda
  • Automobilis:Peugeot 607 2006.10. 2.0 HDI 16 100KW

Parašyta 2016 liepos 05 - 22:13

na pas mus panasiai, norinciu dirbti mazai..turiu kelis kolegas kurie padeda, bet ir tai uzimti paprastai bent savaitei i prieki..o tie kurie skundizias kad ner darbo, garazai tusti, tai tiesiog nenori dirbti..nori gauti tik eurus - tu jiem gatava atvezk, mazdaug, kad tik prisukt reiktu, tai tada prisuks ir paims eurus kaip uz remonta, o jei jau neatvesi, tai ne, mes tokiu darbu nedarom...tai ir sedi ant backos per dienas laukia ziopliu. :D

Bet ale vis tiek nesuprantu tokių žmonių. Organizuoja autoservisą,investuoja nemažai kapeikų į įrangą,algos,mokesčiai,nuoma....o dirbti nenori. Kažkaip anksčiau labai mažai su autoservisais turėjau reikalų,viską pats laisvalaikiu tvarkiausi. Nuo elektronikos iki variklio . Dabar vis mažiau sveikatos ir laiko lieka po darbų,tai pradėjau dairytis po servisus. Nuvylė tai ką pamačiau. Gaila garažiukas mano labai menkas, imčiau vėl saviremontu užsiiminėti. Kai pasiklausau kolegų su kokiomis "remontininkų" aferomis susiduria,pareina noras į juos kreiptis. Ne visi,žinoma šūdą mala.  Yra ir gerų meistrų ,bet paprastai reikia remontuotis šiandien,o pas anuos eilės menesiui. 


  • 0

#42 pauliusj

pauliusj
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 1.751
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Lancia Lybra 2.4 JTD

Parašyta 2016 liepos 06 - 09:18

del eiliu tiesa, pas mane irgi masinu galybe, visi nori greiciau, o as dirbu vienas, darbuotoja pasamdai, tas pist ir dingsta padirbes pora savaiciu..o jau buni darbu kaip dviem prisiemes...nu vien zo, neatsakingumas zmoniu siai dienai yra pasiekes tokias aukstumas, kad jau ne negali isivaizduoti, kad butu galima dar neatsakingiau ziureti i savo prisiimtus isipareigojimus..

Vakar buvo atvejis atvare zmogus po serviso remonto - servisas remontavo, remontavo, pakeite egr i nauja, nuplese kosminius pinigus - reziume masina kaip buvo buka taip ir liko..man uzteko pusvlandi su kompu ir vakuumetru pazaisti, kad suprasciau, kad serviso vyrai nauja egr pakabino ant kiauro solenoido, kuris tiesiog visa laika praleidzia vakuuma i egr pusle ir tas buna visad praviras, del ko masina nevaziuoja..taigi 40 min remonto ir masina vel kaip zveris eina, asfaltas po ratais lydosi.:D is zmogaus paemiau 20e, tai jis dar kelis kartus paklause ar ne per mazai paemiau.:D isvaziavo i servisa aiskintis..beje jie ten pakeite normalu veikianti egr i nauja ir tiek.:) ir cia kalba eina ne apie koki kosmini varikli, o apie senaji 2.0hdi 79kw RHS, kuris is esmes yra paprasciausias common railinis vriklis kada nors sukurtas.:)


  • 0

Visos automobiliu remonto paslaugos. Diagnostika, prieziura ir remontas. 861396343 Kaunas


#43 Wyz

Wyz
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 115
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Peugeot 307sw

Parašyta 2016 liepos 11 - 18:27

del eiliu tiesa, pas mane irgi masinu galybe, visi nori greiciau, o as dirbu vienas, darbuotoja pasamdai, tas pist ir dingsta padirbes pora savaiciu..o jau buni darbu kaip dviem prisiemes...nu vien zo, neatsakingumas zmoniu siai dienai yra pasiekes tokias aukstumas, kad jau ne negali isivaizduoti, kad butu galima dar neatsakingiau ziureti i savo prisiimtus isipareigojimus..

Vakar buvo atvejis atvare zmogus po serviso remonto - servisas remontavo, remontavo, pakeite egr i nauja, nuplese kosminius pinigus - reziume masina kaip buvo buka taip ir liko..man uzteko pusvlandi su kompu ir vakuumetru pazaisti, kad suprasciau, kad serviso vyrai nauja egr pakabino ant kiauro solenoido, kuris tiesiog visa laika praleidzia vakuuma i egr pusle ir tas buna visad praviras, del ko masina nevaziuoja..taigi 40 min remonto ir masina vel kaip zveris eina, asfaltas po ratais lydosi. :D is zmogaus paemiau 20e, tai jis dar kelis kartus paklause ar ne per mazai paemiau. :D isvaziavo i servisa aiskintis..beje jie ten pakeite normalu veikianti egr i nauja ir tiek. :) ir cia kalba eina ne apie koki kosmini varikli, o apie senaji 2.0hdi 79kw RHS, kuris is esmes yra paprasciausias common railinis vriklis kada nors sukurtas. :)

 
o gal galima pas tamsta atvaryt savo 307sw? :D apziuretum su kompu kas ir kaip, nes trauka irgi nelabai galeciau pasakyt. ir dar priedo kad kondicionierius pust sustojo. Paspaudus ac mygtuka, nuo eko persijungia, bet ventiliatorius neisijungia, gal kam buvo tokia problema?:)


  • 0

#44 tadas1991

tadas1991

    Normaliai

  • Senbuviai
  • Pranešimai: 5.921
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Peugeot: 406 Break 2,0HDi 80kw, 206sw 1,4i ; Citroen: BX,C15,ZX; ir dar antrs golfz

Parašyta 2016 liepos 11 - 23:38

Daug kam buvo tokia problema. Pas 307 būtent dažniausiai pats ventiliatoriaus nepaleidimas ir kaltas būna, ir dažniausiai kaltininkas arba jo varžos, arba supuvę teliko laidai :)

 

Man tai kai atvaro tokias servisų remontuotas mašinas, tai labai baisu būna net prisiliest pradžioj. Nu galvoji, gi rimtam servise rimti vyrai darė ir jiem nepavyko, gal jau pagalvojo tikrai apie tuos paprasčiausius dalykus ir čia tikrai tiesa kažkur anapus. Paskui kuo giliau lendi, tuo labiau matai, kad tiesiog lochai dirbo. Esu taip AMVAR važiuoklę suremontavęs už 20eur. Permoviau daviklio kojelę į teisingą pusę ir nuvažiavom su savininku į Maximos aikštelę - iš akies aukščius suvedžiau, kad minkštas būtų :D

Servisas, kuris užsiima Peugeot remontu, žmogui atlikęs buvo jau amortizatorių testą ant kažkokio stendo ir nustatęs, kad visi keturi amortikai blogi ir reikia keisti naujais.

 

O šeštadienį vienam P206 1.1 benzinukui keičiau laidą tarp ECU ir BSM. Nes nepaleidinėjo kuro siurblio ir babinos, ir kažkodėl truputį nesivedė, ir kažkodėl truputį net nenorėjo jungtis PP2000 prie ECU. Ten įtariu toj pynėj dar ir daugiau supuvusių laidų gali būti, nes temperatūrinis rodo truputį ne visai ką reikia, liambdos irgi neidealiai, bet kad mašinikė su degančiom airbagų lemputėm, su užgesintom ABSų lemputėm, tai užkūrėm, važiuoja, dirba, ir žmogus laimingas. Atvažiavo vyresnio amžiaus moteriškė atsiimti ir su tokia šypsena ir džiaugsmu sumokėjo tuos 40eur. Iš vaizdo tikrai panašu, kad jau prieš tai kažkas to automobilio neužvedė, gal ir ne vienas.

Įdomi dalis buvo dar ta, kad tiek pasidavus į BSM tą reikalingą kontaktą minusą tiesiai nuo akumo - PP jau matė ir ECU, ir jungėsi, bet starterio sukti nelabai davė. Tai prasivedžiau laidą - ir vistiek neduoda. Sukteli vieną kartą ir stoja, pavalo valytuvai, pamirksi šviesos, žodžiu persikrauna BSMas. Susiparinau ir atsinešiau rimtesnį dyzelinį pakrautą akumą - vistiek tas pats. Tada jau tikrai susiparinau ir palikęs įjungtą degimą dūriau su atsuktuvu pliusą tiesiai į starterio plonąjį. Tada jau ir prasuko, ir suko, bet vistiek nesivedė. Bet benzinu jau smirdėjo. Tai nuėjau ir rakteliu jau sukt leido ilgai. Tai sukant vis greičiau ir lengviau suko, ir dar po 20-30s ėmė ir užsivedė su smarve ir susikaupusio benzino jūrom. Toks vaizdas, kad buvo pakibęs arba variklis, arba pats starteris trumpino, ir dėl per didelio įtampos kritimo BSMas ir persikrovinėjo... O ką tokiam servise, apie kokius mes su Paulium kalbam, pasakytų - taigi imobilaizeris blokuoja :D

 

 

O su vamzdelių virinimu ir remontu būtent AC tai Kauno apylinkėse kažkaip dar kolkas neteko labai nusivilti Sargėnų Romu.

 

Kartą radom blogus vamzdžių antgalius (prakiurę, per ten ir leido) prie kondicionieriaus. Išeitis ten šiaip yra keisti vamzdžio-šlangos-vamzdžio-šlangos visą tą kotletą, bet pataikėm su tokia transporto priemone, kur ne tik kad labai retai kondišinas būna (senas krovininis busikas), bet dar ir buvusi greitoji, tai ten ta dalis padaryta su atšakomis, nueinančiomis į būdos galą lavonams (gerai, gerai, iš tikro tai ligoniams) ataušinti iki tinkamos transportavimui temperatūros, tai gamtoje tokios dalys neegzistuoja nei šrotuose, nei naujos. Žmogelis iš sandėlio atsinešė kitą panašų sumuštinį su tokiais pačiais antgaliais, bet visai nuo kitos mašinos ir jį paaukojo - nupjovė ir pervirino antgalius. Buvau nustebęs, kad yra žmonių, kurie tokiais dalykais užsiima ir nebijo burti, ir padaro tą darbą puikiai.

 

Dar tą patį kartą mačiau kaip tik, kai privažiavo kažkoks klientas su kažkokia audine dėl remonto, o ten po kapotu baisi smarvė ir visa AC sistema iškepus ir išsilydžius. Žmogui kažkokiam servise pripūtė azoto sandarumo patikrinimui ir išleido, neatjungę nei slėgio daviklio, nei AC sankabos. Žodžiu jam ten automatiškai, įjungus langų nupūtimą, tas AC įsijungė, o jis pats ir nežinojo, kad tai blogai, nes niekas nepasakė. Tai spjaudėsi Romas gana rimtai, bet realiai iškart aišku, kad ten tai sistemai vėl paleisti gali prireikti pakeisti beveik viską, nes visur bus privaryta šiukšlių, drožlių ir degėsių. Kiek pamenu, net žarnos buvo išsilydę.


Šį pranešimą redagavo tadas1991: 2016 liepos 11 - 23:41

  • 0

Peugeot / Citroen ir kai kurių kitų automobilių remontas, priežiūra Kaune  :)

                                             autofrance.lt


#45 gau173

gau173
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 780
  • Vieta:Klaipeda
  • Automobilis:Peugeot 607 2006.10. 2.0 HDI 16 100KW

Parašyta 2016 spalio 09 - 11:19

Sako,kad ratus reikia ruošti žiemą,o roges vasarą. Tad ir nusprendžiau apžiūrėti savo kondiškės reikalus. Dabar jau tamsu vakarais,tai su ultravioletu viskas puikiai matosi. Ir pamačiau,- anksčiau šioje temoje aprašyta problemiška vieta be pakitimų. Liuks, bet pamačiau tikrai nedžiuginantį dalyką. Visas kondicionieriaus skriemulys šviečia. Greičiausiai bus parėjęs kompresoriaus sandariklis..  Jei kas remontavote ar šiaip turite patirties su tokiais dalykais,prašau patarimų. Įdomu,kokia gali būti kaina donoro,nes naujas tikrai bus nepigus. O kiek gali kainuoti remontas ir kur Klaipedos rajone. Kondiškė dar šaldo,taip,kad kompresorinė dalis OK.


  • 0

#46 pauliusj

pauliusj
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 1.751
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Lancia Lybra 2.4 JTD

Parašyta 2016 spalio 09 - 18:47

visi kondyskes siurbliai yra pilnai perrenkami..ir visas detales galima nusipirkti kad ir intercars'e..jei ka gali parasyt savo kompresoriaus koda cia ar i p.m. pazesiu kokias dalis galima nupirkti..bet paprastai buna viska galima nupirkti ir riebokslius ir gumas ir stumoklio dalis.:)


  • 0

Visos automobiliu remonto paslaugos. Diagnostika, prieziura ir remontas. 861396343 Kaunas


#47 tadas1991

tadas1991

    Normaliai

  • Senbuviai
  • Pranešimai: 5.921
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Peugeot: 406 Break 2,0HDi 80kw, 206sw 1,4i ; Citroen: BX,C15,ZX; ir dar antrs golfz

Parašyta 2016 spalio 09 - 20:58

O, geras. Pauliau, gal turi ar žinai kur gaut kokį katalogiuką tų dalių?

Nes pernai reikėjo SD7H15 kompresoriaus sandaraus (per tą pačią ašį ir leido), tai teko gerokai paieškoti, kol už normalią kainą atsirado.

Klausiau tuomet Romo, ar jis jų neremontuoja, tai sakė, kad tikrai ardosi ir renkasi jie, bet dalių nelabai yra.


  • 0

Peugeot / Citroen ir kai kurių kitų automobilių remontas, priežiūra Kaune  :)

                                             autofrance.lt


#48 Arthurwest

Arthurwest
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 183
  • Vieta:Lithuania
  • Automobilis:Citroen berlingo XTR

Parašyta 2016 spalio 09 - 21:30

http://www.altstar.k...podbor&p=SD7C16
  • 0

#49 pauliusj

pauliusj
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 1.751
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Lancia Lybra 2.4 JTD

Parašyta 2016 spalio 10 - 12:10

turiu intercarso popierini kataloga su gamintojo kodais ir intercarso kodais, atemiau is intercarso pardavejo.:) nenorejo duoti, bet paskiau pamate kiek imu kondiku daliu visokiu, tai sake atsipirko jam to katalogo atidavimas man..matyt premija gavo.:D


  • 0

Visos automobiliu remonto paslaugos. Diagnostika, prieziura ir remontas. 861396343 Kaunas


#50 obuglas

obuglas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 14
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot

Parašyta 2017 gegužės 05 - 15:59

Sveiki,

 

gal Vilniuje kas gali rekomenduoti kas tvarko AC? Turiu 206 2.0 HDi (2003) praeitais metais buvau nuvaręs patikrinti - sakė AC sistema kiaura kaip rėtis. O po to nebeprisiruošiau susitvarkyti.

 

Dėkui už rekomendacijas.


  • 0

#51 Ramus

Ramus
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 2.577
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot

Parašyta 2017 gegužės 06 - 11:17

Sveiki,

 

gal Vilniuje kas gali rekomenduoti kas tvarko AC? Turiu 206 2.0 HDi (2003) praeitais metais buvau nuvaręs patikrinti - sakė AC sistema kiaura kaip rėtis. O po to nebeprisiruošiau susitvarkyti.

 

Dėkui už rekomendacijas.

ziurek kas virins aliumini,o ne keis nauju,ir gerai,jei sakai kad kaip "retis"nes vamzdukai paprasti kainuos ketvirti masinos


  • 0

Klaidu nuskaitymas ne diagnostika,klaidu trynimas  ne remontas


#52 gau173

gau173
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 780
  • Vieta:Klaipeda
  • Automobilis:Peugeot 607 2006.10. 2.0 HDI 16 100KW

Parašyta 2017 gegužės 06 - 18:57

Sveiki. Ryt laisvadienis,susiruošiau, ac kompresoriaus riebokšlį pasikeist. Pagal pauliausj duomenis nusipirkau. Turiu klausimuką,-gal ką reikia ypatingo dar žinoti,kad neprisidirbčiau? Būsiu dėkingas už patarimus. Variklis .2.0 100 kw. Hdi,aišku.


Šį pranešimą redagavo gau173: 2017 gegužės 06 - 18:57

  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0