Lauko temperaturos daviklis 407 am
mindo79
-
-
Senbuviai
-
posts 18
Posted 2016 February 22 - 09:08
Sveiki
Pastebejau jog, kai lauke yra apie 0 laipsniu, man salone rodo jog lauke -5 arba -6, atitinkamai tokiu pat intervalu rodoma aukstesne temperatura kai masina garaze...Uzdejus ranka ant daviklio matau jog laipsniai greitai susyla ir daviklis regauoja i temperaturos pasikeitimus. Klausimas - ar cia kazkaip galima nuresetinti ta davikli, kiti metodai.... Ar reikia keisti i nauja??? Dekoju.
Edited by mindo79, 2016 February 22 - 09:10.
talbotas
-
-
Senbuviai
-
posts 1,178
-
Vieta:Kaunas
-
Automobilis:407 2.2 benzo
Posted 2016 February 22 - 12:17
tadas1991
Normaliai
-
-
Senbuviai
-
posts 5,936
-
-
Automobilis:Peugeot: 406 Break 2,0HDi 80kw, 206sw 1,4i ; Citroen: BX,C15,ZX; ir dar antrs golfz
Posted 2016 February 22 - 14:17
Pirmiausiai žalėsio paieška fiškėse ir laiduose
Peugeot / Citroen ir kai kurių kitų automobilių remontas, priežiūra Kaune
autofrance.lt
Nelegals
-
-
Senbuviai
-
posts 1,466
-
Vieta:Panevėžys
-
Automobilis:Peugeot 406 2.0 16v; Citroën C5X7 2,2HDi 125 kw
Posted 2016 February 23 - 17:32
As dejau srotini visai neseniai uz 8€, naujas 33, kosmosas. Rodo idealiai, o pries tai buves rodydavo - 30
sanis
-
-
Forumo adminai
-
posts 1,070
-
-
Automobilis:Peugeot 407c 2.2l 120kW
Posted 2016 February 28 - 15:55
As dejau srotini visai neseniai uz 8€, naujas 33, kosmosas. Rodo idealiai, o pries tai buves rodydavo - 30
is lenku naujas 10 eur kainuoja... Irgi veikia kaip bite.
Peugeot 307 SW 2.0HDi 2003m.
Peugeot 407 Coupé 2.2i 2007m.
Nelegals
-
-
Senbuviai
-
posts 1,466
-
Vieta:Panevėžys
-
Automobilis:Peugeot 406 2.0 16v; Citroën C5X7 2,2HDi 125 kw
Posted 2016 March 01 - 18:43
is lenku naujas 10 eur kainuoja... Irgi veikia kaip bite.
Nezinau, koks ten is lenku, buvau nupirkes alia universalu uz 15 €, tai pjove gryba, o ziema pastoviai -30 rode. Zodziu kaip viskam, taip niekam.
407Raseiniai
-
-
Forumo naujokai
-
posts 2
-
Vieta:Raseiniai
-
Automobilis:Peugeot 407SW 2,2 benzinas
Posted 2016 May 15 - 07:51
Kurioj vietoje tas daviklis yra ? Pas mane irgi jau 2 menesiai rodo temperatura apie 15 laipsniu zemyn nuo tikrosios.
arthuras
-
-
Senbuviai
-
posts 539
-
Vieta:Marijos žemė
-
Automobilis:Peugeot 407 2.0 HDI SW+Citroen C3 1.4 i
Posted 2016 May 15 - 19:36
Dešiniame veidrodelyje, apatineje dalyje
arthuras
tadas1991
Normaliai
-
-
Senbuviai
-
posts 5,936
-
-
Automobilis:Peugeot: 406 Break 2,0HDi 80kw, 206sw 1,4i ; Citroen: BX,C15,ZX; ir dar antrs golfz
Posted 2016 May 15 - 20:47
Pakeitimui tikriausiai stikliuką reiks išimt
O šiaip prie visų veidrodėlio fiškių ieškom ir daviklio jungties, prie jos, atsijungę seną - jungiam naują arba naudotą tikrai žinomai gerą etaloninį. Jei pradeda rodyti gerai, keičiam daviklį. Jei ne, ieškom žalėsių.
Edited by tadas1991, 2016 May 15 - 20:52.
autofrance.lt
Gintarass
-
-
Forumo naujokai
-
posts 9
-
-
Automobilis:Peugeot 407 SW
Posted 2016 May 16 - 10:40
Ne visai į temą,bet paklausiu: gal kas žinot kur rast įeinančio oro temperatūros daviklio parametrus.Kokios ten varžos prie tam tikrų laipsnių.Daviklis kartu su oro srauto matuokle 5WK97015 9657663580.Variklis 2.2 HDi 125KW.Kompas uždegė nelemtą "Depoliution system faulty" pasijungus kompą,klaidų nuskaityme parodė P0097,parašyta kaip ir įeinančio oro temperatūros daviklis neveiktų.Pamatavus jis rodo 2.5KOm.Kaip sužinot kiek iš tikro,geras turi rodyt,niekur nerandu.Gal kas turi ir galėtų pamatuot su testeriu? Ten ant oro filtro fyškė,ją ištraukus reiktų pamatuot tarp dviejų vidinų kontaktų,ten jų 4 tai išorinių matuot nereikia,jie turbūt oro srauto duomenims,Bet pas mane beje rodo ir 212KOm su viena kraštine.Bet nuo temperatūros daviklio tai konkrečiai į tuos vidinius kontaktus kiaurai skambinasi.
Būčiau dėkingas už bet kokią pagalbą kas užvestų ant kelio.
P.S. auto važiuoja kaip važiavus lyg tais Niekada aš jos nedraskiau,redlainais nelaksčiau,o važiuojant ekonominiu režimu nesijaučia kad kažkas pasikeitę būtų po to dep..sys..faulty užsidegimo.
sizus
-
-
Senbuviai
-
posts 567
-
Vieta:9600 Års
-
Automobilis:406 2.2(sold),307 T6 1.6 hdi;307 T5 2.0 hdi;307 T5 1.6 hdi
Posted 2016 May 16 - 12:46
Ne visai į temą,bet paklausiu: gal kas žinot kur rast įeinančio oro temperatūros daviklio parametrus.Kokios ten varžos prie tam tikrų laipsnių.Daviklis kartu su oro srauto matuokle 5WK97015 9657663580.Variklis 2.2 HDi 125KW.Kompas uždegė nelemtą "Depoliution system faulty" pasijungus kompą,klaidų nuskaityme parodė P0097,parašyta kaip ir įeinančio oro temperatūros daviklis neveiktų.Pamatavus jis rodo 2.5KOm.Kaip sužinot kiek iš tikro,geras turi rodyt,niekur nerandu.Gal kas turi ir galėtų pamatuot su testeriu? Ten ant oro filtro fyškė,ją ištraukus reiktų pamatuot tarp dviejų vidinų kontaktų,ten jų 4 tai išorinių matuot nereikia,jie turbūt oro srauto duomenims,Bet pas mane beje rodo ir 212KOm su viena kraštine.Bet nuo temperatūros daviklio tai konkrečiai į tuos vidinius kontaktus kiaurai skambinasi.
Būčiau dėkingas už bet kokią pagalbą kas užvestų ant kelio.
P.S. auto važiuoja kaip važiavus lyg tais Niekada aš jos nedraskiau,redlainais nelaksčiau,o važiuojant ekonominiu režimu nesijaučia kad kažkas pasikeitę būtų po to dep..sys..faulty užsidegimo.
p0097-Intake air temperature signal (air inlet manifold) : Short circuit to earth.
Ziuri ne ta davikli . Standartiskai pas turbo dyzeli vienas buna pries interciileri,o kitas uz intercoolerio temperaturiniai davikliai.Sekmes darbuose
Gintarass
-
-
Forumo naujokai
-
posts 9
-
-
Posted 2016 May 17 - 07:44
O matosi laisvai tie davikliai atsidarius kapotą,ar nurinkinėt ką reikia?
Edited by Gintarass, 2016 May 17 - 07:45.
Gintarass
-
-
Forumo naujokai
-
posts 9
-
-
Posted 2016 May 18 - 12:14
Bet gal kas patartų kur galima būtų rast parametrus temperatūrinių daviklių,kad išsitraukus būtų galima pamatuot ir žinot geras ar ne.
sizus
-
-
Senbuviai
-
posts 567
-
Vieta:9600 Års
-
Automobilis:406 2.2(sold),307 T6 1.6 hdi;307 T5 2.0 hdi;307 T5 1.6 hdi
Posted 2016 May 19 - 02:48
Jokiu parametru zinoti nereikia.Arba varza yra arba varza begaline-daviklis sugedes.Viskas tiksliau ziurisi per diagnostika gyvus parametrus.Temperaturinis daviklis tik varzos daliklio dalis arba kitaip tik elektrines grandines dalis..Pagal itampos kritima mikrovaldiklis matuoja temperatura. Zinoma dar buna skaitmeniniai temperaturiniai davikliai(triju laidu), tada tik kompas belieka diagnozuoti.
tadas1991
Normaliai
-
-
Senbuviai
-
posts 5,936
-
-
Posted 2016 May 19 - 03:18
Jokiu parametru zinoti nereikia.Arba varza yra arba varza begaline-daviklis sugedes.Viskas tiksliau ziurisi per diagnostika gyvus parametrus.Temperaturinis daviklis tik varzos daliklio dalis arba kitaip tik elektrines grandines dalis..Pagal itampos kritima mikrovaldiklis matuoja temperatura. Zinoma dar buna skaitmeniniai temperaturiniai davikliai(triju laidu), tada tik kompas belieka diagnozuoti.
Tai sakot, jei varža ne begalinė, tai daviklis 100proc. veikia?
O dėl žiūrėjimo per gyvus parametrus tai tiesa. Jungiam veikiantį daviklį ir matom, ar padėjo, ar grandinėj bėda.
Daviklių varžų nominalus turėti yra gerai, bet kad jų dabar jau taip paprastai viešai niekas nepateikia, Haynesai tokių duomenų seniai nebekrauna į savo nuhakintas knygas, ir tose knygose jau neberašo, kaip variklio kapitalinį remontą padaryt...
O dylerinę dokumentaciją susipirkti yra per brangu visiems modeliams.
autofrance.lt
Gintarass
-
-
Forumo naujokai
-
posts 9
-
-
Posted 2016 May 19 - 07:04
HeLLmiX
-
-
Senbuviai
-
posts 205
-
Vieta:Klaipėda-Mažeikiai
-
Automobilis:Peugeot 407SW 2009 1.6 hdi 80 kW / Citroen C5 2008 2.2 125 kW HDI
Posted 2016 May 19 - 07:35
Pamatuoti irgi neiseis taip paprastai. Ten bus termo rezistorius, kurio varza kinta nuo temperaturos. ir jo nominalia varza reikia matuoti esant tam tikrai temperaturai, berods 25C, esant kitai temperatureai matuojant neis pritaikyti, nes jo varzos kitimo pagal temperatura kreive nera tiesine. Esu zaides ir keites savo EX Picasso ta davikli ir bandes visokias varzas, bet nepataikiau, ir vistiek budavo paklaida. Jei vasara rodydavo normaliai-ziema grybaudavo ir pan. Priejau prie to jog nusipirkau davikli is klubiecio ir bedos baigesi O srotai neturi jo, nes daviklis yra keleivio puses veidrodelyje ir jie veidrodelio neardys, kad tau davikli parduot uz pora euru Gal atsiras koks gerietis ir pasidalins varzos nominalu su tavim, tada nusipirksti atitinkama termistoriu ir viskas, o jei ne...
Gintarass
-
-
Forumo naujokai
-
posts 9
-
-
Posted 2016 May 19 - 07:47
Pamatuoti irgi neiseis taip paprastai. Ten bus termo rezistorius, kurio varza kinta nuo temperaturos. ir jo nominalia varza reikia matuoti esant tam tikrai temperaturai, berods 25C, esant kitai temperatureai matuojant neis pritaikyti, nes jo varzos kitimo pagal temperatura kreive nera tiesine. Esu zaides ir keites savo EX Picasso ta davikli ir bandes visokias varzas, bet nepataikiau, ir vistiek budavo paklaida. Jei vasara rodydavo normaliai-ziema grybaudavo ir pan. Priejau prie to jog nusipirkau davikli is klubiecio ir bedos baigesi O srotai neturi jo, nes daviklis yra keleivio puses veidrodelyje ir jie veidrodelio neardys, kad tau davikli parduot uz pora euru Gal atsiras koks gerietis ir pasidalins varzos nominalu su tavim, tada nusipirksti atitinkama termistoriu ir viskas, o jei ne...
Ne apie tą daviklį aš kalbu.Man reik kur ant oro filtro korpuso sėdi.Matuočiau kokia varža pas jį ir kokia pas mane ir būtų aišku.O pamatuot ten labai paprasta,ištraukei jungtį ir lizde pamatavai du kontaktus,nieko ardyt nereikia,tik kapotą atidaryt
HeLLmiX
-
-
Senbuviai
-
posts 205
-
Vieta:Klaipėda-Mažeikiai
-
Automobilis:Peugeot 407SW 2009 1.6 hdi 80 kW / Citroen C5 2008 2.2 125 kW HDI
Posted 2016 May 19 - 07:55
Ne apie tą daviklį aš kalbu.Man reik kur ant oro filtro korpuso sėdi.Matuočiau kokia varža pas jį ir kokia pas mane ir būtų aišku.O pamatuot ten labai paprasta,ištraukei jungtį ir lizde pamatavai du kontaktus,nieko ardyt nereikia,tik kapotą atidaryt
Uoj, praziurejau Pas mane Citroenas su 2.2HDI, ten manau tas past variklis bus, jei tik aprisimas nesiskirs. Tau Oro strauto matuokle reikia pamatuot? Ar dar kitas daviklis yra?
Gintarass
-
-
Forumo naujokai
-
posts 9
-
-
Posted 2016 May 19 - 11:21
Ten ir oro srauto ir įeinančio oro temperatūros daviklis.Taip sakant du viename Tik matau ne Kaune esi,gal galėtum pamatuot tada pats? 125KW pas taves?
A nepažiūrėjau žemiau,matau 125KW Reiktų ištraukus jungtį tą nuo oro srauto matuoklės pamatuot su testeriu du vidinius kontaktus kiek ten KOm yra.Ir dar pažiūrėt ar neturi kokios nors kad ir didelės varžos su kraštiniu kokiu .Ten kraštiniai oro srauto,o vidiniai temperatūros.
Edited by Gintarass, 2016 May 19 - 11:24.