Peršokti prie turinio

Nuotrauka

Mirga sviesos

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 2

#1 Slipktas

Slipktas
  • Forumo naujokai
  • Vieta:UK
  • Automobilis:Peugeot 307, 1.6 HDI

Parašyta 2016 rugsėjo 13 - 15:10

Sveiki. Peugeot 307 1.6 HDi mirga sviesos ir panele. Pasireiskia ijungus posuki ir po posukio ant tiesiosios. Problema manom kad rankeleje. Ar vertetu keisti tik posukio rankenele ar visa galva? Laukiam patarimu, dekui :)

• 0

#2 Baranke

Baranke
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Šeimamobilis C-MAX

Parašyta 2016 rugsėjo 13 - 18:56

O 307'tintam įmanoma pakeisti rankenėlę? Juk ten rankenėlėje tik du kontaktai... Visos "smegenys" ir takeliai kur kontaktas važinėja yra tame "kelme".

• 0
|Be yourself. Inspire others|

#3 tadas1991

tadas1991

Normaliai

• Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Peugeot: 406 Break 2,0HDi 80kw, 206sw 1,4i ; Citroen: BX,C15,ZX; ir dar antrs golfz

Parašyta 2016 rugsėjo 19 - 21:24

O 307'tintam įmanoma pakeisti rankenėlę? Juk ten rankenėlėje tik du kontaktai... Visos "smegenys" ir takeliai kur kontaktas važinėja yra tame "kelme".

Galima pakeisti tik rankenėlę, bet reikia turėti visvien donorinį bloką. Skirtumas tik toks, kad tas blokas nebūtinai privalo būti identiškas - tai dažnai paprasčiau gaunamas, ir gali būti su defektais - tai pigiau gaunamas.

Šiandien tai savo C5tukui padariau, nes daugokai klibėjo, posūkiai nelabai norėdavo dirbti (trys mirkt ir užgęsta, nors rankenėlė nuspausta), šviesos trumpos ir ilgos ne visada norėjo jungtis.

Paėmiau savo Delphi COM2000 bloką ir išardžiau. Paėmiau šrotinį blogą (su nutrauktais šleifais ir t.t.) COM2000 Delphi bloką nuo berods 607 ar 407, žodžiu gal dar 4 metais naujesnį, kuriame ta rankenėlė dar buvo tvarkinga.

Na ir sukergiau. Ardyti reikia labai atsargiai, nes galima kai ką pamesti arba nutraukti rankenyčių šleifukus. Paskui surinkti irgi sunkoka, nes bloko surinkimo tvarka gamykloje ne tokia, kokia jį galima paprastai išardyti, bet pažaidus pasidaro. Veikia viskas gerai, aš laimingas :)

Galėjau aišku paprasčiau keisti visą bloką, bet neradau tokio, kokio man reikėjo, kadangi mano C5 pirmokas su ESP, o tai gana retas variantas. Buvau radęs vieną nuo versijos su ESP, bet buvo kitu varikliu ir kitų metų, tai matomai irgi kažkas elektrose skiriasi, nes fiškė viena netiko.

Turi sutapti aišku gamintojas, nes buvo Delphi ir DAV.

Ir aišku prieš darant pirma įsitikinama, kad problema būtent ten, kur lendama... Nes pridrąskyt kiekvienas galime.

Šį pranešimą redagavo tadas1991: 2016 rugsėjo 19 - 21:24

• 0

Peugeot / Citroen ir kai kurių kitų automobilių remontas, priežiūra Kaune  :)

autofrance.lt

Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0