Aš kiek supratau šiuo atveju visai kita situacija, kai auto užsienyje registruotas kaip penkiavietis, o LT bandoma priregistruoti kaip septynvietį.
Taip, pas mane iš Švedijos su penkiaviete registracija. Kadangi retkarčiais nusimato bent 6-os vietos panaudojimas (tame tarpe ir į užsienį), tad nusprendžiau bandyti perregistruoti kaip 7-vietį. Trečioje eilėje vietos ne prūdai, bet 1,30 ir 1,40 ūgio vaikams užteks.
Didžiausia problema, kad TA ekspertai tinkamumą nustato sverdami automobilį. Pas mane sumontuota dujų įranga. Jie reikalauja, kad automobilis būtu su pilnais benzino ir dujų bakais, bei 7 sėdynėmis. Šiandien pasisvėriau auto su 5 sėdynėm, pilnu dujų baku, ir puse bako benzino. Svėrė 1410kg. Pagal skirtingose literatūrose randamus 307 sw 1,6 16v. benzino duomenis randu 1335/1940, 1360/1960, 1399/1923 svorius. Pas mane su pilnais bakais ir 7 sėdynėmis automobilio svoris bus apie1450 - 1460 kg. Jei Regitros "Dėdės" nuspręs, kad maksimalus mano auto svoris gali būti ne didesnis, kaip 1923 kg, tai vairuotojas ir 6 keleiviai turėtų sverti ne daugiau 460 - 470 kg. Kai pačiu geriausiu santykiu galėtų būti 605 kg. Tad 7-ą personą galiu ir negauti galimybės įsiteisinti. O jei "Dėdė" kreivai pažiūrės, tai ir 6-a vieta kabės ant plauko...
Nusprendžiau rytoj registruot, kaip 5-iavietį, o pavasarį užsidėsiu 175/65R15 aliuminius cirtoeninius ratus nuo xsaros ir bandysiu laimę... Sutaupysiu apie 20 kg. O jeigu dar plūdžių parodymus pakoreguočiau
Kažin, koks svoris skaičiuojamas vienam asmeniui?
Radau.
2.5. "Parengtos eksploatuoti transporto priemonės masė" – tai parengtos eksploatuoti transporto priemonės masė be krovinio, tačiau su kėbulu ir su prikabinimo įtaisu, jei tai yra vilkikas, masė arba važiuoklės masė su kabina, jeigu gamintojas nesumontuoja kėbulo ir (arba) su prikabinimo įtaisu (įskaitant aušinimo skystį, tepalus, 90 % degalų, 100 % kitų skysčių, išskyrus naudojamą vandenį, įrankius, atsarginį ratą ir vairuotoją (75 kg).
2.6. "Didžiausia techniškai leistina pakrautos transporto priemonės masė (M)" – tai gamintojo nurodyta didžiausia transporto priemonės masė, pagrįsta jos konstrukcija ir eksploatavimu.
7.4.2.4. Parengtos eksploatuoti transporto priemonės masė, prie jos pridėjus 75 kg ir padauginus ją iš keleivių skaičiaus bei pridėjus didžiausią techniškai leistiną masę sukabinimo taške, neturi būti didesnė už M masę.
Tad tik 6 vietos. Nebent įrodyčiau, kad pagrindinė energijos rūšis - dujos, ir benzino gali būti minimumas...
Edited by linasdz, 2018 January 29 - 22:34.