Peršokti prie turinio


lapeno

Užsiregistravo 2010 Lie 31
Neprisijungęs Lankėsi 2018 Bir 21 15:08
-----

Mano parašyti pranešimai

Temoje:LPG/CNG degaline namuose

2018 gegužės 30 - 14:56

neįsivaizduoju, kaip tau galvoj išdygo mintis bute gyvenant pildytis automobilį dujomis :dntknw:  kieme automobilio neleidžia nusiplauti, tai galvoji nepamatys koks stukačius, kai su kibiru pilsies suskystintas gamtines dujas į baką ?? :hmm:

Tiek ir pats suprantu:)) Tiesiog straipsnyje buvo idomi mintis, jei butu tokia galimybe. 


Temoje:LPG/CNG degaline namuose

2018 gegužės 30 - 12:34

Lapeno, pasitikslink, ką namie naudoji. jei iš baliono, tada taip, LPG. jei yra geltonas vamzdukas, tada CNG.

jei sąskaitoje tai vadinas "gamtinės dujos", tada tikrai pirdalų metanas, ir tikėtina 15% iš naujojo terminalo, o 85% iš uralo :doh:

Katik paziurejau, gyvenu bute, ant skaitliuko uzrasyta gamtines suskystintos dujos :))  


Temoje:LPG/CNG degaline namuose

2018 gegužės 30 - 12:30

Namuose pagrinde būstam šildyti, valgiui ruošti gamtinės dujos CNG, LPG kur kaimuose kur nėra dujotiekio, perkasi žmonės tuos raudonus balionus viryklėms.

hmm reiskia as ne taip supratau :) Tai pvz bute man per vamzdi i dujine ateina cng ar lpg? 


Temoje:LPG/CNG degaline namuose

2018 gegužės 30 - 11:28

Visiškai netas pats. Čia vos ne kaip dyzelis ir benzinas. CNG - gamtinės dujos yra metanas t.y. kas gaunasi pūvant kažkam ar pabezdėjus. LPG - propanas ir butanas pgarinde gaunamas iš naftos. CNG irgi gaunamos iš naftos, bet netik. Skiriasi principe kaloringumas t.y. energijos kiekis litre. Jei tu CNG užpildysi LPG mažaslėgį balioną, tai nuvažiuosi gal 5-10km ir OUT. Kaip sakė AIgalNE, kad CNG naudot kaip kura mašinai reikia daug didesniame slėgyje jas laikyt, kad nuvažiuotum panašiai kaip su LPG arba visą mašiną balionais apkarstyt kas ir būna su gamyklinėm CNG sistemom. Ten balionai ir dugne tarp ratų ir bagažinėj. Ir šiaip, tai gera bomba gaunasi. Aš pažįstu kelis benzininkus, kurie baisiai bijo LPG - nes jeigu sprogs :) Tai jau apie CNG net nekalbu :)

Kalba eina apie LPG. Namie juk ne CNG naudoji :) O cia ir visas tikslas toks, kaip straipsnyje pateikta, kad is namu ukio uzsipildyti masinos baliona dujomis. 


Temoje:LPG/CNG degaline namuose

2018 gegužės 30 - 10:17

Bet tai ar lpg dujos ne tas pats kas buitines dujos namuose kurias naudojam dujineje? Kiek skaiciau, tai degalinese gal kazkiek santykis propano butano skiriasi ir tipo svaresnes, bet principe tai ten tos pacios dujos. Kaina ju uz kubini metra juokinga. Ar toki kompresoriu ir visa iranga butu imanoma prijungt prie namu duju sistemos? ar tai butu jau kokie nors pazeidimai? Ir grestu atsakomybe? :)