Peršokti prie turinio


evbi

Užsiregistravo 2011 Lie 16
Neprisijungęs Lankėsi 2021 Geg 13 23:12
-----

#761384 Kuro kokybė Lietuvos degalinėse

Parašė evbi 2019 kovo 21 - 09:46

Sveiki, tema jau aptarinėta, bet norisi labiau išplėtoti diskusiją apie kuro kokybę Lietuvos degalinėse. Ar jaučiate skirtumus (kalbant apie visas kuro rūšis)? Ar, pvz., traukoje ir sąnaudose pasijaučia kažkoks skirtumas tarp Neste ir Jozitos kuro? Ar verta brangiau mokėti už tuos Pro ir kitus ale pagerintus degalus Neste ir CirkleK? Gal esate girdėję gandų, kad kažkurio tinklo degalinėse sukčiaujama su kuro kiekiu?

Žodžiu, tema plati, gal kai kam padės apsispręsti, kur pilti, o kur geriau nepilti :)

 


  • -1


#758514 Automobiliu skelbimai

Parašė evbi 2018 rugsėjo 28 - 12:20

IMHO you've got some serious issues, man. Contact your psychologist in quickest manner.

IMHO, pradžiai siūlau sukontaktaktuot su P607 padangų specialistais, kad pakonsultuotų išmatavimuose, kurie tinka, kurie nelabai, nes, kiek pamenu, šitam klausime buvote stipriai paklydęs ir ginčijotės pats su savimi. Jei  nepadės ir toliau komentaruose prieštarausite pats sau, praverstų ir kreipimasis į savo nurodytos krypties specialistus.

 

 

AIgalNE 2018 balandžio 09 rašė:

"...aš asmeniškai išmėginau ant P607 ir aukštesnes, ir žemesnes, ir kaip išvadą padariau paprastą sprendimą - reikia dėti tokias, kokios nurodytos  :)"

https://peugeot-klub...gos#entry753920

 

 

AIgalNE 2018 rugsėjo 17 rašė:

"Ehm, su salyga kad mano p607 pamirštas kieme, galiu perleisti r16 originalius su gerom žieminėm nedygliuotom padangom, padangos truputį didesnės nei p607 standarto, bet man tai buvo pliusas. Man regis 215/60 r16."  

https://peugeot-klub...607-ratlankiai/


  • -1


#757983 Automobiliu skelbimai

Parašė evbi 2018 rugpjūčio 27 - 17:50

Bet jei nuvaziavus ir patyrinejus ta masina pasirodys kad ji tikrai verta demesio,kas tada? Vistiek per brangu? As manau kad uz geros bukles 406 cia normalus pinigai,o suzinot galima tik apziurejus,daugiau cia nera ka diskutuot...vos tik islenda skelbimas kur automobilis gerai atrodo or iskart visi rekia kad sudas kazkos,geriau pirkt nevalyta ir primakliavota bet su gera komplektacija ir menama 200k km rida :)

Galim čia ginčytis iki pažaliavimo, bet yra toks dalykas, kaip daikto rinkos kaina, o 18 metų senumo P406 rinkos kaina tikrai nesieka 2000 eurų (priklausomai nuo būklės, svyruoja nuo 300 iki 1000+ eu, bet toli nuo 2000), kad ir kaip gražiai išsiurbsi ar švariai nuplausi.

Kas lemia konkretaus automobilio rinkos kainą? Komplektacija ir reali būklė. Ką turim šiuo atveju? Pačią PRASČIAUSIĄ komplektaciją ir išblizgintą vidų bei išorę su neaiškia realia svarbiausių mazgų būkle. Ar tai verta 2000 pinigų? Tikrai ne. Juo labiau, kad nuvažiavęs tu ten nekažin ką daugiau pamatysi nei matai foto. Į variklio vidų neįlįsi, likusio sankabos ar turbinos resurso irgi turbūt neišmatuosi. Reali būklė paaiškėja ir galai lįst pradeda pravažiavus bent 1000 km.

Mašina yra kaip moteris ir jos vertę nusako ne blizganti išorė, o vidinės savybės bei smegenų vingių kiekis. Galima pateikti analogiją ir su žmogaus anatomija. Šlubas ar be dviejų pirštų (mašinos išorė) žmogus, bet su sveika širdimi ir kitais organais (mašinos variklis ir kiti mazgai) gali būti daug sveikesnis ir ilgiau gyventi už išoriškai gražiai atrodantį ir be matomų išorės trūkumų žmogų, kuriam gal šlubuoja širdis ar turi kitų vidinių patologijų.


  • 1


#753979 dėl Opel Zafira

Parašė evbi 2018 balandžio 10 - 21:39

Geltonos faros? Kažkaip ne opel taisyklė. Geltonos jos tampa pas visus modelius, jei savininkas (ar perekūpas) jas sušveičia ir tik nupoliruoja, bet ne nulakuoja. Pradinis sušveitimas pašalina UV apsaugą, o tada poliruok nepoliravęs - plikas plastikas neatsparus...

Pala, o tai kodėl kas antras 15 metų opelis su geltonom farom, o Peigeot su geltonom daug rečiau pamatysi (P406 porestailo originalių farų turbūt išvis nesu pageltusių matęs)? Čia pežų faras rečiau poliruoja/dažniau lakuoja ar kaip? Ar vistik neina pripažint, kad žopelis iš prastesnio plastiko faras gamina?


  • 1


#753932 PEUGEOT GRAND MEET 2018

Parašė evbi 2018 balandžio 09 - 17:17

Gal tu kažkokiam "kitokiam" BTA draudei? :) Sesė draudžiasi BTA, tai, atnaujinant draudimo sutartį, visada klausdavo, ar važinėsite tik Lietuvoje, ar ir į užsienį važiuosite. Antru atveju poliso kaina visada pakildavo. Paskutinį kartą su tokia patirtim susidurta praeitą rudenį. O kad padėti tašką tuščioj diskusijoj, ką tik paskambinau draudime dirbančiam draugui, kuris pasakė, kad labai neseniai visos draudimo bendrovės (kurios iki tol dar to nedarė) pradėjo polisų kainą kalkuliuoti kartu su žialia korta, kas reiškia ir šiek tiek pakilusią kainą, bet klientas to nemato, nes nebeturi galimybės rinktis pigiau be žalios kortos. Teismų praktika, matyt, suveikė. Žo, pakėlė polisų kainas, įkalkuliuodami ir rizikas užsienyje, o chebra gyvena iliuzijoj, kad nemokamai kažką gauna :) Čia panašiai, kaip pardavinėti dešrą už dvigubą kainą ir po to paleisti "akciją", kad vieną perki, viena nemokamai :)

Gjensidige atsiuncia pastu nemokamai. BTA duoda gyvai uz dyka, vasara praeita gavau, kai i Maroka reikejo.
Bet gal toliau apie GM?


  • 1


#751999 406 2.2i sedanas daily-project

Parašė evbi 2018 vasario 15 - 09:30

Respectas, žmogau! Matosi, kad rankas ir galvą turi!
  • 1


#750981 Parduodu R15 lietus ratlankius

Parašė evbi 2018 sausio 14 - 20:30

Bijau, kad tures i metalo supirktuve po kokiu poros metu pardavinejimo nest, nes 50-60 euru yra kainos lubos sitiems ratlankiams. :)
  • 1


#746247 Pasiguoskim

Parašė evbi 2017 liepos 03 - 07:28

nu tai pakeiciau. Nepaliksi tokio sh ant pedalo. Blondine sako kiek? Nu darbai ten tiek ir tiek, bo dalis savo turejo visas. Atsiskaite. Ishleke. Skambina uzh poros minuciu sako o uzh sankabos pedala ar uzhteko? Sakau ten mizeris, nieko nereik viskas ok.
Sekanti karta atleke tepaliuka keisti ir filtrus. Tai ji kadangi pietu metas pica atbogino didele sako uzh pedalo guma vaishinu :)

Va čia ir yra esmė, ką norėjau pasakyti daugumoje savo komentarų. Kartais, atrodytų, visai nereikšmingos smulkmenos gali daryti stebuklus ir meistrui ar dalių pardavėjui ateityje atnešti grąžą su kaupu. Paradoksalu, bet kartais būna, kad mažas "nuostolis" kliento naudai šiandien gali virsti dideliu pelnu ateityje, o pelnas bet kokia kaina šiandien - mažesnėmis pajamomis ateityje. Patenkintas klientas turi savybę grįžti vėl ir vėl. O jei kartais negrįžta pats, tai dažnai užsirekomendavusį meistrą ar dalių pardavėją rekomenduoja draugams/pažįstamiems/kolegoms. Aišku, visiems klientams tikrai neįtiksi, bet visumoje universali sėkmingo verslo taisyklė, kad "klientas visada teisus (net kai neteisus)", ilgalaikėje perspektyvoje pasiteisina ir atsiperka su kaupu. O apie Kokoną - tik patys geriausi atsiliepimai. Esu bent keliems žmonėms jau rekomendavęs, kad pirktų dalis, nes ir kainos geros, ir aptarnavimas malonus. Požiūris į klientą - "high-class". Esu rekomendavęs kitiems žmonėms ir tą patį Tadą, ir netgi Paulių bent kelis kartus, dėl kurio pakritikavimo čia toks didelis triukšmas kilo, ypač iš Tado pusės. Tado atliktais darbais ir požiūriu į klientą tikrai negalima skųstis. Aišku, požiūris į klientą (buvusį, nes dėl Pauliaus jau esu "blacklist'e" greičiausiai) forume galėtų būti su mažiau negatyvo ir asmeniškumų. Dėl Pauliaus paslaugų kokybės irgi nesiskundžiau, tik buvo užkliuvę keli momentai, susiję su kainodara, kuriuos parašęs ant savęs išsišaukiau daug ugnies ir purvo, nors su visais žmonėm visada atsiskaitau :)


  • 1


#746154 Pasiguoskim

Parašė evbi 2017 birželio 30 - 12:28

Na, "spardytojai" šiek tiek pervertina save ir nuvertina mane, bet čia jau ne mano, o jų problema, o ponui Tadui vėlgi turiu ką pasakyti, nors tikrai nenorėjau daugiau po šitą pilamą purvą braidyti: begindamas savo kolegą ir besišvaistydamas nepagrįstais kaltinimais, turbūt pražiūrėjai, Tadai, aplinkybę, kad Paulius man nesuteikė jokios konkrečios informacijos, kuri būtų padėjusi kitam meistrui suremontuoti automobilį ar greičiau rasti gedimą. Dar kartą primenu, kad pas jį mašina prastovėjo kelias dienas, po kelių dienų jis tik pasakė, kad bus su elektra kažkas, konkrečiai pirštu niekur nebedė ir sakė, kad reik viską nuo pravodkės žiūrėt, o kaina būtų 150 eu, jei žiūrės ir tvarkys. Už šią konsultaciją, beje, jis paėmė pinigus. Kitas meistras probleminės vietos ieškojo pats.Už pasakymą "elektra",kaip sakiau, Paulius paėmė pinigus, bet nieko neremontavo ir konkrečios gedimo vietos neieškojo, tik preliminariai pasakė gedimo rūšį. Tai, ponas, Tadai, ką aš apgavau ir kieno atžvilgiu sukčiavau? Jei pas vieną meistrą gaunu dalinę paslaugą, už ją sumoku, negaliu varyt pas kitą meistrą, kuris atliks pilną paslaugą pigiau? Čia sukčiavimas ir apgavystė tame kažkokia? Pauliui advokataujanti chebra čia mane kaltina kažką rūkant,bet kartais susidaro įspūdis, kad kaltinantys ir šūdą pilantys patys kažką stipraus rūko. Bet, kaip sakiau, protingi žmonės perskaitę atsirinks. O teismais jokiais aš negrasinau, o tik apšviečiau kai kuriuos žmones, kas gresia švaistantis nepagrįstais kaltinimais ir galbūt padėjau ateityje išvengti nemalonumų ar save apginti, jei gyvenime susidurs su nevaldančiais liežuvio. Konsultacija nemokama. Galit varyt pas kitus teisininkus tuo pačiu klausimu konsultuotis, pretenzijų, kad buvau apgautas, nes buvo pasinaudota mano suteikta informacija, neturėsiu :)

 

Dėl citatų.

Kažkaip niekas neatkreipia dėmesio, kad po turbos keitimo automobilyje buvo mažai tepalo ir buvo įpilti du litrai (t.y. pusė viso tepalų kiekio) naujo tepalo. Jokių čekių ar tuščios tepalo taros aš negavau, tepalo pavadinimo neišgirdau, bet to ir neprašiau, nes žmogum pasitikėjau. Taigi, tepalai, nors ir dalinai, bet pakeisti buvo. Kita vertus, private galime daug ką rašyti, jei nėra to įrodymų. Galima ir atrabotkės įpylus sakyti, kad supyliau du litrus tepalo. Bet jokiu būdu nesakau,kad taip ir buvo, tikiu, kad viskas buvo, kaip parašyta, čia tik pasvarstymas, kaip teoriškai gali būti, nes patikrinti to neįmanoma, lieka pasitikėti.

 

Dėl kainos ir derybų. Na, jei tamstai 7 "nuderėti" eurai nuo prašytos 117 eu sumos yra ta suma, kuri leidžia teigti,kad labai tamstą "nuskriaužiau" (o juk buvo galima ir nesutikti) ir deruosi "kaip bobutė",tai nelabai yra apie ką kalbėti. Nes 6 procentų nuolaida nuo prašomos sumos turbūt kiekvienam paslaugos teikėjui reikštų nepakeliamą naštą. Jei duotum sąskaitą, tai galėčiau tuos "nuderėtus" kelis eurus pervesti.

 

O pabaigai, tai niekam aš čia nieko neskolingas ir nieko neapgavau, todėl, ką kas mano, manęs tikrai nejaudina. Savo nuomonę reikšti turiu teisę, kažką kritikuoti - taip pat.


  • 1


#746121 Pasiguoskim

Parašė evbi 2017 birželio 29 - 17:07

Nieko ten juokingo nėra. Taip, rimti savo srities specialistai forumuose sėdi retai, nebent laisvesniu laiku, kai yra galimybė. Bet čia jau akmenukas ir į žmogaus,kurį gini, daržą. Nors, kita vertus, būna išimčių. Tamstai turiu tokį pastebėjimą:

kažką cituoti didelio išsilavinimo gal ir nereikia, bet žinoti, ką cituoti, iš kur cituoti, kada cituoti ir, svarbiausia, kaip cituotas vietas, interpretuoti, gebės tik žmogus su teisiniu išsilavinimu (tiesa, Riomerinio gali ir neužtekti). Ar pats bent skiri baudžiamąją atsakomybę nuo administracinės? Arba civilinę nuo baudžiamosios? Žinai teisės aktų pakeitimus? Žinai teismų praktiką? Aukščiausio ar Konstitucinio teismo išaiškinimus tam tikrais klausimais? Žinai, kuo skiriasi regresas nuo restitucijos? Spėju, kad nieko, kas su tuo susiję, tu nežinai (kaip ir tavo minimi moksleiviai), tai nieko ir nerastum, nes nežinotum, ko ir kokiam teisės akte ieškoti. Net ir žinojimas, koks teisės aktais ar aktai konkrečią situaciją reglamentuoja, negarantuoja, kad rasi konkrečius straipsnius ar nuostatas, kiurie tiks tai situacijai. Pasakysiu, kad netgi teismai analogiškose situacijose kartais priima labai skirtingus sprendimus, operuodami skirtingais argumentais. Galiu tamstai sumodeliuot krūvą hipotetinių teisinių situacijų (kazusų) ir pasiųsti į googlą. Būtų įdomu stebėti, ką rastum ir kokiomis citatomis remtumeis :) Aš irgi galiu rasti krūvas citatų apie branduolinę fiziką, bet tai bus padrikos citatos, kurių aš nesuprasiu ir nežinosiu, kuriai situacijai kuri tinka. O jei man duos konkrečią probleminę situaciją, net nežinosiu, kokius raktinius žodžius įvesti ir ar apskritai ta informacija pasiekiama paieškos sistemose. ;)

 

O dėl patirties pas meistrus tam tikrus, jei ji gera, tai sveikinu. :) Bet žinai, su meistrais kartais būna, kaip su moterim. Būtų gražiausia, jei nebūtų gražesnių :)


  • 1


#746099 Pasiguoskim

Parašė evbi 2017 birželio 29 - 09:56

Jei jau kalbam faktais,tai kalbėkim faktais:

1) Masina neatvažiavo avariniu režimu ir jokia lemputė ("antipolution" ar dar kokia)nedegė. Vienintelis simptomas, kad kartais ant laisvų užgesdavo;

2) reguliatorių reikėjo tik praplaut, tas dalykas prie lito buvo apie 10 litų pas daugumą meistrų, pas patį, berods, irgi;

3) Filtro tu jokio savo nedėjai, atsivežiau pirktą ir Kokono (beje, ne Filtron).

Reguliatoriaus nuėmimas, praplovimas (padėjo trumpam, nes ne už ilgo keičiau į naują) ir filtro įdėjimas truko apie 15-20 minučių. Kadangi tai buvo kokiais gūdžiais 2013, tai tada prie lito už tokios apimties darbą stafkė būdavo max 50 litų. Aišku, nekalbu apie kažkokius oficialius servisus, kur įkainiai būna kiti, bet apie meistrus prie garažiuko.

O šiaip tai, jei kalbant tiksliai ir objektyviai, tai jokio konkretaus laidyno, kuriame ten buvo problema, tu neparodei. Aišku, jei būtum norėjęs surast ir ieškojęs, būtum radęs, bet tu nieko neradai ir nelabai ieškojai, bet pinigus paėmei,na, bet tiek to, vistiek atitraukiau nuo kitų darbų, gal tai ir kainuoja, bet čia jau meistro požiūrio klausimas.

O šiaip tai viso šito ginčo esmė ir kodėl čia rašiau, tai man nepatikęs požiūris į klientą. Diagnostiką pas tamstą dariausi kokius 5 kartus ir visus kartus jokio konkretumo,Įspūdis susidarė, kad svarbiausia paimti pinigus, o ne realiai padėti (ir tik po to jau pinigus imti). Aišku, yra visokių meistrų suskirtingom darbo filosofijom, bet kai pamatai, kad yra ir geresnių bei labiau gerbiančius klientą, tai tada pradedi kitaip žiūrėt į meistrus, kurie daug forumuose giriasi, bet realybėj jau žinai, kad nebūtinai geriausias tas, kuris daug rašo. Geri dažnai išvis nieko nerašo ir forumuose nesėdi.

 

 

 

kisi visur filtro keima uz 70Lt..tik pamirsti kad atvaziavai su masina, kurios reguliatorius buvo uzsikises, ji vaziavo tik avariniu rezimu, dege variklio lempute ir t.t.taigi uz ta 70Lt pasiemei ne tik kad su pakeistu filtru, bet ir su atgaivintu reguliatorium ir t.t. zodziu pilnai vaziuojancia masina..dar net nepamenu ar fitra ne savo idejau..

o kas del paburimo, kur meistras uz 15e sutvarke..: tai va tau paburimas: "problema ne reguliatoriuje(kuri pries tai kaitaliojai kelis kartus), o laiduose, susitvarkyk laidyna(netgi parodziau kuri) ir viskas veiks..is karto skiau nekaitaliokit reguliatoriu, o laidyna tvarkykit..tai toks cia ir paburimas kai gedimas pasakomas. :D o kad pasiuliau rimtai sutvarkyt laidyna, o ne priklijuot vienoj vietoj, o kitas silpnas vietas palikt nesutvarkytas, aisku mano klaida..taciau kadangi pasakiau gedimai ir islekei remontuotis kitur, nematau bedos, kodel turejau nepaimt uz diagnostika..aiskiai pasakiau , gedimas laidyne ir parodziau kuriame. :D

evx, as nieko su niekuo neturejau dalintis, taciau vat atsirado zmogus, kuris baisiai nori kazka aiskintis ir neatlizta.. :D

 

o siaip evbi, tu teisus, labai teisus, visada teisus, teisiausias is teisiu..atsiprasau, pasipainiojiau toks niekingas budamas, tavo tiesos klyje..atsiprasau, kad zinau savo verte ir turiu savigarba..taip kad tu teisus, labai teisus, pats teisiausias..tesviecia tavo tiesos zvaigzde. :D


  • 1


#746050 Pasiguoskim

Parašė evbi 2017 birželio 28 - 00:04

Pauliau, telefoninės konsultacijos, kurių, beje, buvo gal kelios ir nei viena netruko ilgiau kelių minučių, retai kur būna mokamos. Už jas visada padėkojau. Jei to mažai, reikėjo sąskaitos numerį atsiųsti, būčiau pravedęs, jei jau jauteisi labai išnaudotas. Dėl filtro buvo vienintelė reali naudinga konsultacija, nes tai buvo konkretus atvejis, bet kažkaip prikaišioti,kad paskambinus ten keliais sakiniais pasakei savo nuomonę (kuri arba buvo naudinga, arba ne),dėl ko gali užsidegt "antipolution fault" ar dėl ko dar ten kažkokia lemputė dega...Nežinau. O aš šiaip tuos kelis kartus, kai skambinau, ne kažkokių dykų konsultacijų tikėjausi, bet su mintim, kad gal paskui atvežt remontuot, bet lažkaip kainodara atbaidė. Juolab, kad ir apie tą filtrą kalbant, tai dar prie litų esi man jį keitęs kartą. Už 70 litų... Tiesa, dar reguliatorių praplovei, tai, spėju,į kainą konsultacija telefonu jau kaip ir buvo įskaičiuota. Dėl reguliatorių. na, užstatą aš palikau už juos ir sutarėm, kad jei kuris tiks, nupirksiu, tai kažin ar labai būtų ten buvę gražu dar kažkokius pinigus imti, rimti meistrai tikrai tokioj situacijoj neima pinigų.

Ir nereikia stumti ant kitų meistrų, nes jei kažkas padarė pigiai, tai nereiškia, kad būtinai blogai, nes jau virš metų toj mašinoj su elektra bėdų nėr. O atsakomybę už savo darbą tas žmogus prisiima, turi daug klientų ir gerą reputaciją. Dėl jo darbo kokybės nei karto nenukentėjau, nors remontavau ne kartą. Beje, už kompo diagnostiką jis neima visai nieko, jei palieki jam tvarkyti, nesakau, kad tai turėtų būti norma, bet tikrai žmogus nusipelno pagarbos. :) Ok, išsikalbėjom, pasibėdavojom, nesipykim :)


  • -1


#745785 dzonyB Peugeot 3008

Parašė evbi 2017 birželio 17 - 11:18

Na man įdomu evbi kokia tavo elitinė specialybė. Turbūt tavo ir IQ >150?

Tadai, gerai sakai!

Ponas Sani, turiu dvi specialybes, kurių viena yra teisinė. Kita vertus, tamsta turbūt nekvailas vyras esi ir turėtum žinoti, kad koreliacija tarp intelekto ir įgyto išsilavinimo ne tokia jau didelė yra. Žmogus gali būt nieko nebaigęs ar baigęs kokią Balbieriškio proftechninę, bet jei turės galvoje bent kažkokį gebėjimą logiškai mąstyti, supras, kad kai kurių pusglušių "ekologų" vapėjimai apie teršiamą aplinką, nupilant auto švariu vandeniu ar nupurtant dulkes nuo kilimėlio, neturi nieko bendro nei su logika, nei su sveiku protu, nei su intelektu. :)


Tadai, suprantu, ką nori pasakyti, dalinai netgi pritariu, bet turiu keletą pastabų:

Visų pirma, kaltinti ES dėl tokių idiotiškų Lietuvos automobilių plovimo taisyklių tikrai nereikia. Nėra nei vieno ES reglamento ar direktyvos, kuriuose būtų reglamentuota automobilių plovimo tvarka. Netgi nacionaliniu (Lietuvos) lygiu neturime nei vieno įstatyminio lygmens teisės akto, kuris apie tai kalbėtų. Nei kodifikuoto (kodekso), nei atskiro. Automobilių plovimo tvarkos reguliavimas paliktas savivaldybėms, kurios gali savo nuožiūra nustatyti taisykles ir sankcijas už jų nesilaikymą. Kiekviena savivaldybė turi tokias taisykles. Paprastai tos taisyklės būna pavadintos "Tvarkymo ir švaros taisyklėmis". Kaip manote, kokiu būdu šiose taisyklėse gimsta tokie idiotizmai, kaip draudimas net švariu vandeniu nulieti automobilį ar išpurtyti dulkes iš kilimėlių? Taip, atspėjote, o jei neatspėjote, tai pasakysiu, kad su automobilių plovyklų verslu susiję asmenys tam tikrais korupciniais būdais įtakoja vietinius politikus ir prastumia sau naudingas taisykles, kad mužikai bijotų likt nubausti ir varytų tik į plovyklas plautis ir kažkam neštų gražų pelną. Guodžia tik tai, kad realybėje sveikas protas kol kas laimi ir žmonės, jei neplauna su chemija, dėl plovimo paprastu vandeniu ar kilimėlių purtymo "aplinkos sergėtojams" (dažniausiai su "Riomerio" ar panašaus lygio įstaigos diplomu) neskundžia. O ir didesnė dalis tų sergėtojų dar turi šiek tiek proto ir dažniausiai tik įspėja.

Antra, aš visiškai nesmerkiu ir nežeminu žmonių, kurie mažai uždirba ir iš skurdo ar noro sutaupyti kelis eurus gaišta laiką ir po miestą važinėja. Neteisingai mane supratai. Čia skurstančios ir išsivažinėjančios Lietuvos realijos. Aš tik juokiuosi iš kai kurių "besmegenių" savivaldybių klerkų, kuriems aplinka "teršiasi" nuo ant automobilio užpilto kibiro švaraus vandens. Tiesa, apie nubaustą lietų dar girdėti neteko, bet tokie "proto galiūnai" turbūt mielai baustų ir jį, jei galėtų, nes rezultatas gamtai tai tas pats... :)

Taigi, manau, kvailas taisykles reikia ne toleruoti, o kritikuoti, bet mūsų visuomenės jau "vergiškas" mentalitetas toks, kad visada tylės ir bijos žodį pasakyt ant valdininkų. Todėl ir sėdim šiknoj, kad tylim ir už save nekovojam. Pamatytumėt, kaip kokioj Vokietijoj ar Prancūzijoj žmonės už savo teises kovoja. Ten politikai, pasidavę verslo įtakai ir priėmę žmonėms nepalankias taisykles, kitą kadenciją valdžioje matytų kaip savo ausis be veidrodžio. Toli dar mums iki to, deja...


Beje, internete teko skaityti vieną protingo žmogaus komentarą, kuris man visai patiko:

 

"Tiesa visais laikais sakyti buvo pavojinga. Nes iliuzijų apsesti idiotai ir bandos jausmo genamos vidutinybes tave tiesiog sues gyva" Beje, čia skirta ne Saniui ir ne Tadui :)


  • 1


#712202 EvX P406 V6 baracuda

Parašė evbi 2015 rugsėjo 01 - 17:17

 70% Vilnius, o čia gatvės kur kas geresnės nei Kauno.

Matosi, kad tamsta senokai Kaune buvęs... :) Dažnai būnu Vilniuje, tai dabar jokio ženklaus skirtumo tarp gatvių kokybės nebepastebiu. Kaunas per paskutinius kelis metus labai smarkiai pasistūmėjo gatvių tvarkyme (rekonstruotos praktiškai visos didžiosios ir problematiškiausios gatvės), todėl reikėtų komentuoti žinant realią situaciją, o ne gatves apibūdinti, remiantis stereotipais ar pasenusia informacija... :)

P.S. Kalk man penktą minusą už šitą komentarą, nes didžiąją dalį, kuriuos turiu "uždirbęs", tamsta beveik vienas ir sudėliojai :)


  • 0


#711939 Gėdos stulpas

Parašė evbi 2015 rugpjūčio 27 - 08:16

"įla" tu "įla"... :D Prieš juokiantis reikėtų pagalvoti, ar pačio rašybos žinios nedaro tamstos pajuokos objektu, jau nekalbant apie zonos leksikono vartojimą ("stukačius"). Taip, pagal zonos "poniatkes", kurios, kaip suprantu, tau yra žinomos ir priimtinos, nesilaikančio žodžio pardavėjo paviešinimas yra neatleistinas "stukačinimas". Zonos "bachūrai" nesuprastų, ane? :D

Kaip jau 10 kartų rašyta, į Vilnių buvo išlėkta pasitikint pardavėjo pažadu ir užtikrinimu, kad galiu atvažiuoti 8 val. vakaro ir, jei kas keisis, jis paskambins. Pokalbis vyko sklandžiai, aptarėme mašinos būklę ir sutarėme, kada ir kur galima susitikti. Viskas. Pardavėjas, sprendžiant iš pokalbio, atrodė patikimas, todėl pasitikėjau jo žodžiu ir, prieš važiuodamas, neskambinau (gi žadėjo pranešt, jei kas keisis, nepranešė, reiškia davė suprast, kad niekas nesikeičia). Taip, tai buvo my mistake, bet kol nesusiduri realiai su tokiais atvejais, tol nepagalvoji. 

Apie pokalbio tempimą "bereikšmiais klausimais", "teiginiais". Žinai, Linai, bereikšmių klausimų nebūna. Būna tik bereikšmiai atsakymai. Na, o jei tamsta, prieš norėdamas kažką pirkti, važiuoji nieko neklausinėjęs (nors iš patirties žinau, kad yra kitaip), tai jau čia tavo bėda. Apie tamstos bendravimo manierą šįsyk nekomentuosiu, nenoriu veltis į asmeniškumus. Nors, jei prisimenant pastarąjį mūsų susitikimą, tau skambinėt ir tikslintis buvau priverstas, nes stiprokai vėlavai, bet tiek to, nesiplėskime... :)

Dėl pardavėjo versijos. Taip, visada objektyvesnis vaizdas, kai pasisako abi pusės, bet, kaip manai, kodėl pardavėjas čia vis neapsireiškia ir nieko neparašo, nepasiteisina, nenurodo, kur kalbu netiesą (jei kalbu)? Gi puikiai žino, kad čia bus aprašytas tas nutikimas (po paskutinio melo apie "kompensavimus" buvo informuotas tel.). Bet kažkodėl tyli, nesirodo, nesigina... Kaip manai, žmonės, jei būtų neteisingai kaltinami ir turėtų ką pasakyti, tylėtų? 

P.S. Šitoj istorijoj esminis momentas, ne kad kažkas kažko nepasitikslino, prieš važiuodamas ar ne kad kažkas apsigalvojo ir nutarė neparduoti. Šitoj istorijoj svarbiausias momentas yra melas (sakymas, kad galiu atvyktu tada ir tada), neišpildyti pažadai (pranešti, jei kas keisis) ir dėl to patirti nuostoliai (laikas, kuras). Kaip turėjai pastebėti, pardavėjo dėl to, kad prekę pardavė kitam, nei kiek nekaltinu. Nekaltinčiau netgi dėl melo ir žodžio nesilaikymo, bet kai dėl to prarandi nemažai laiko ir kuro, o poto dar ir melagingų pažadų apie "nuostolių kompensavimus", nutylėti ne visada paprasta :)


Nu jo, pacientas be reikalo buvo atblokuotas. Tik atgavo žodžio teisę ir vėl varo pagal mėnulio kalendorių.

O pas mane su laiku neatvažiavusiais yra labai paprastai - neatvažiavai, tai dabar į eilės galą ir lauk savo 2 savaitęs. Ach, netinka, tai gali visai važiuot kur kitur. Bet parekomenduot neturiu ką, nes tokių klientų savo kolegoms nenoriu rekomenduoti.   Sakai, buvom susitarę antradienį 9:00. O tai kur buvai 9:00, ar tai netgi ir 11:00...........................................

O, sklendžių remontininkas nepatingėjo apsireikšt :) Tai kaip, ar sutaisei žmogui sklendes, kur siūleisi ir net remonto stafkę pasakei? :D Ne, nesutaisei, o tiesiog dingai :) Ir nelabai suprantu, koks tikslas čia pasakoti, kad su kažkuo tareisi ir kažkas laiku neatvažiavo? Su tamsta gi nieko nesitariau ir neturėjau jokių reikalų (tikiuosi, ir neteks), tai kam čia tos istorijos, ką tu darai, kai kažkas laiku neatvažiuoja? 


  • -1