Peršokti prie turinio


DVD

Užsiregistravo 2019 Grd 14
Neprisijungęs Lankėsi 2020 Sau 01 13:10
-----

Mano sukurtos temos

Perku 205 kebulo detales

2019 gruodžio 19 - 12:15

Sveiki, ieškau P205 kebulo detaliu, labiausiai domina nesupuvus bagazines dugno skarda. Gal kas turi?

 

peugeot-205-1.6-1.9-gti-xs-xe-mi16-all-2


peugeot 205 Roland Garros

2019 gruodžio 15 - 21:02

Visai neseniai tik prieš kelias svaites nusipirkau apie ilgai galvota Peugeot 205 žalios spalvos, 1.4l 55kw. Praeityje buvau susidures su peugeot automobiliais, kuri laiką važinęjau su P405x4 o veliaua gan nemažai važinejau P405 dyzeliu. Kadangi mano x4 subirejo tai nemazai kas iškeliavo į metalo laužą, bet liko variklis Mi16. Taip ir guli jis iki šiolei daržinėje. Ėjo laikas ir karts nuo karto peržiūrėdavai skelbimus. Kelios savaitės atgal pamačiau skelbima, kad dviejų durų, žalias ir benziniu varykliu parduodamas P205. Nuvažiavau pas savininką suderėjom ir automobilis jau mano rankose.

Šiuo metu metu identifikuoju kas tai per automobilis. Pasirodo tai Roland Garros modelis, kas tai jau daug maž išsiaiskinau pasieškojęs informacijos forume. Jo būklė nėra pati geriausia. Kebulas išorėje turi kelias vietas kur būriasi rudys bet apačioje kita istorija. Slenkčių nerasta visai, vos laikosi už dažų sluoksnio, bagažinės dugno skarda kiaura kai rėtis, ir tiltų vietose ypač galinio nemažai rudžių židinių. Viską pašalinti reiktų didelio biudžeto ir daug darbo, bet pradžiai nutariau visus darbus susikaldyti į mažesnį projektą.

Pirmiausia tai noriu sjtvarkyti kėbulą, kad būtų įmanoma praeiti tech pažiūrą. Taigi pirmiausia planuoju pakeisti slenksčius į naujus(jau nupirkti) ir bagažinės durną(dar reikia susirast donorą). Tada pašalinti didžiąją dalį rudžių šveitimo pagalba. Žinomą galima viską nusmeliuoti ir pan. bet šį darbą pasiliksiu kitam kartui. 

 

Antra dalis darbų tai sutvarkyti ir perrinkti važiuoklę. Galiniai ratai kaukia kaip vilkeliai, rankinis neveikia(trosai supuvę). Priekyje mires amortizatorius, ir guoliai jau links kaukimo. Taip pat truksta stabilizatoriu priekyje. Čia buvo labai keista. Daugiau pasidomėjus supratau kad priekinis tiltas yra nuo GTI versijos, bent jau man tiek pavyko išsiaiskinti. Bent jau tilto rėmas ir šakės. Amortizatoriai tikrai nuo paprasto. Ir dar kitas dalykas kuris pasirodė keistas tai priekiniai stabdziai kuriu suportai ir diskai atrodo per dideli kaip šitam modeliui bet puikiai palenda po 15 coliu ratais. Norėčiau pakeisti priekinius guolius bet dabar nesu garantuotas ar priekiniai "kelmai" nuo GTI ar nuo paprastos versijos.

 

Trečia dalis sutvarkyti transmisija(barška išminamasis guolis, pakeisti tepalus) ir variklį(pakeisti pagrindinį diržą, žvakes, kažkodėl nedirba šaltas(kas kaltas dėl šito gedimo dar neišsiaiškinau, bet manau pacosas, reiks žiūrėt tvarkyt)).

 

Ketvirta dalis, tai kai automobilis jau riedės gatvėmis, ir atsiras papildomų financu Mi16 variklio perrinkimui tuomet jis keliaus į  205 po kapotu. Gaila kad nebeturiu Mi16 grečių dėžės, tai šitoje vietoje reiks surasti kažkokią alternatyvą. Atviras pasiūlymams.

 

Taip pat buvęs savininkas minėjo, kad prieš jį savinikas buvo iš peugeot klubo. Jei kasgalėtų suteikti kokios tai info bučiau dėkingas.

 

Kol kas neradau kaip įkelti nuotraukas, tai padatysiu vėliau.