Peršokti prie turinio

Religija

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 127

#121 Snatch

Snatch
  • Senbuviai
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:batai

Parašyta 2006 rugsėjo 21 - 07:46

Paklausiu - kiek is jusu visu vaikyste-pauglyste praleido baznycioje du metus is eiles??? Kiek is jusu kiekviena vakare prievarta eidavo po pamoku slapcia i baznycia (nes tada grasindavo mokykloje ismest ir pionieriu-spaliuku) ir ten po 2-3 valandas mokindavosi poteriu, po to patarnaudavo kunigui per misias ir dar gryzes paruoses pamokas kartodavo poterius mintinai, kai jusu draugai spardydavo kamuoli po langu??? :angry: :ph34r:

Pauglysteje skaitydavau toki jaunimo laikrasti MES ir kai jame rasydavo apie Norvegijoje vietiniu satanistu (kai kas dar ir dabar uz tai sedi) deginamas baznycias, kumsciai gniauzdavosi ir noredavosi padaryt ta pati :ph34r:

Cr, o tu gerai pagalvok, ar bažnyčia tikrai taip labai kalta dėl tokio tavo auklėtojų elgesio ar kas kitas? :rolleyes:
  • 0

#122 Svečias_gintras_*

Svečias_gintras_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 21 - 08:11

Su religija, kaip su Čechovu. Visi kalba kad Čechovas yra jėga (kas bent biški domis literatūra ir teatru), visi mokykloj ankčiau ji skaitė ir taip nemanė. Aš naują ir seną testamentą perskaičiau 11 klasėj (seną aiškų ne visą), ir testamentas buvo jėga. Bet kai gyvenimas biški patriosino, tai ir Čechovą ir religiją pradėjau suprast. Kažką papasakot sunkiai galėčiau, nes dar senovės filosofai išsiaiškimo: 1) nieko negalima žinoti 2) jei ką nors ir galima žinoti, tai to negalima suprasti 3) jei ka nors ir galima suprasti, tai kitam žmogui to supratimo negalima perduoti. Apie religiją ne nuo bažnyčios reikia pažindintis. Dabar nuėjus į bažnyčią man malonu atpažinti visokius simbolius ir pamastyti apie jų prasmę. Man tik įdomu ar tos bobutės žino tik kada reikia atsistoti, ar kodėl reikia atsistoti.
  • 0

#123 Svečias_Qze_*

Svečias_Qze_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 21 - 11:52

labai geru minciu pamastymu yra Dan Brown "Angels & Demons"... paskaiciau, labai gerai kartais alternatyviu minciu pasiziuret, smarkiai nebrukamu...
  • 0

#124 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:206 XSI

Parašyta 2006 rugsėjo 21 - 13:13

Cr, o tu gerai pagalvok, ar bažnyčia tikrai taip labai kalta dėl tokio tavo auklėtojų elgesio ar kas kitas? :rolleyes:

tiesa pasakius, kaip Maestro sake, kad iki kokiu 25 metu galejau diskutuoti su visais sia tema iki nugriuvimo. Daug faktoriu buvo kas kaltas, bet vienas is ju ir musu kunigas su savo pasauleziura. Apie tai kada nors prie :beer: bus galima padiskutuoti.
Tiesa pasakius, siuo metu esu tiek pervarges nuo visko, kad man net neidomu nei baznycia, nei dievas, nei lenzbergis :unsure: Taciau, man dvasine ramybe suteikia koks nors geras kulturinis renginys, nuvaziavimas i gamta (bet ne su chebra)... Vien buvimas gamtoje yra savotiska meditacija (pvz sedeti ant upes kranto ir ziureti kaip teka vanduo, arba vidury misko klausytis ivairiausiu garsu).
siandien as nesu piktas ant kataliku baznycios, nes kas jau buvo, to jau nesugrazinsi. bet jei galima - be manes :rolleyes:
  • 0
Roots to roots

#125 Snatch

Snatch
  • Senbuviai
  • Automobilis:batai

Parašyta 2006 rugsėjo 21 - 13:18

Daug faktoriu buvo kas kaltas, bet vienas is ju ir musu kunigas su savo pasauleziura.

Nu va, vienas kunigas, nėra visa bažnyčia. O su nevispročiais susiduriame visose srityse.
  • 0

#126 Darka

Darka
  • Senbuviai
  • Automobilis:Peugeot 307

Parašyta 2006 rugsėjo 21 - 13:58

Nu va, vienas kunigas, nėra visa bažnyčia. O su nevispročiais susiduriame visose srityse.

Lengviausia atpirkimo ožiu padaryt tą, kuris pats negali savęs apgint. Ir čia ne tik apie religiją.
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#127 maiklas

maiklas
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas - Jurbarkas
  • Automobilis:Peugeot

Parašyta 2006 rugsėjo 21 - 14:11

labai geru minciu pamastymu yra Dan Brown "Angels & Demons"... paskaiciau, labai gerai kartais alternatyviu minciu pasiziuret, smarkiai nebrukamu...

Jo, man sita irgi patiko, netgi geriau uz "Davincio koda". Siaip pagal chronoligija, tai pirma eina Angelai ir demonai, o paskui Davincio kodas.
Tevas dar skaite to pacio Browno Skaitmenine tvirtove, ar kaip ten, sake irgi nieko, jau ne apie religija. Kai bus laiko reiks paskaityt.
  • 0

#128 frostas

frostas
  • Senbuviai
  • Vieta:Panevezys
  • Automobilis:f48 verso s

Parašyta 2006 rugsėjo 21 - 14:20

jaučiu pasinaudosiu anonimimės kompiuterizuotos klausyklos paslaugomis.

sis turetu buti "home page"
  • 0
baltukas Yeti, 2014m. gimimo

Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0