Peršokti prie turinio

Nuotrauka

stroikes :)

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 181

#101 Pilotas

Pilotas
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:Kazkur cia
  • Automobilis:Valdiskas

Parašyta 2008 spalio 02 - 20:10

Labai noreciau cerpiu,bet finansai riboti ;) o del bituminiu cerpiu tai girdejau tokias kalbas,kad jos po kiek laiko pradeda samanoti ir kad stogas nekvepuoja! Bet nezinau kiek tame tiesos!o del skardos tai pas mane labai daug kampu ir labai daug jos issimes lauk!

Na bent pas asmeniskai is pasirinktinu dangu dejau eternit'o "gotika", neazbestinis siferis pats siauriausias is turimu, ant stogo atrodo kaip cerpes ir garantija min. 40m.
  • 0
Begalybė - tai neapibrėžtinė matematinė konstanta, apibrėžiama, kaip funcD()=max(N/0). Liaudiškas pavadinimas "Daxuja" reiškia šios funkcijos priartėjimą prie galutinės išraiškos

#102 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:beliko tik opelis...

Parašyta 2008 spalio 02 - 20:10

Akmens vata nedegi, kvepuoja sienos, silumos varza didesne, kokiu dar argumentu tau reikia

Jei ne kaina, net negalvočiau. Na, ne pardavimui darau. Gal ir vatos argumentai stipresni...
  • 0
... labai piktas diedas...

#103 ro3

ro3
  • Senbuviai
  • Automobilis:Ne Peugeot ...

Parašyta 2008 spalio 02 - 21:23

Akmens vata nedegi, kvepuoja sienos, silumos varza didesne, kokiu dar argumentu tau reikia

Jei ne kaina, net negalvočiau. Na, ne pardavimui darau. Gal ir vatos argumentai stipresni...

kiek ir kokios tau jos reikia?
pas mane kazkiek yra like 100 ir 50.
parduociau tikrai pigiau nei pensininkai. ;)
  • 0
Rolandas +37067404745
97m. Fiat Ulysse Mano
ORLEN kaina

#104 Svečias_sader_*

Svečias_sader_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 spalio 03 - 08:46

As vata pirkau pries metus, tuo metu polistirolas tikrai brangesnis buvo... . Siandiena uzmeciau aki i senuku kataloga, tai irgi nepastebejau, kas vata butu brangesne- Paroc 10 cm storio, silumos kf. 0,037, 1kv.m kaina 13,9LT, o polistirolo 5cm storio (2 sl.,sukeiciant lapus) 1kv - 8,9x2= 17,8lt, sil. kf. 0,039. Ar kazko nepastebejau? Aisku, vatai reikes karkaso, kuris irgi ne kapeikas kainuoja.
  • 0

#105 ro3

ro3
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 03 - 08:51

O polisteroliui karkaso nereikia? Kaip tu manai. Ir aplamai juk zvogus sake, kad gipsa ant virsaus suks. Betkokiu atveju karkaso reikes.

Šį pranešimą redagavo ro3: 2008 spalio 03 - 08:51

• 0
Rolandas +37067404745
97m. Fiat Ulysse Mano
ORLEN kaina

#106 Svečias_sader_*

Svečias_sader_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 spalio 03 - 09:23

O polisteroliui karkaso nereikia?
Kaip tu manai.
Ir aplamai juk zvogus sake, kad gipsa ant virsaus suks. Betkokiu atveju karkaso reikes.

Manau, kad reikia... :D Bet galvoju, kad vatai "tankesnis" turetu buti, nes yra galimybe, kad vata sukris. Dar kainai itakos tures, koks karkasas-aliuminiai profiliai ar mediniai bruseliai+ plevele. Su gipsu reikalu neturejau, tai detaliu nezinau. As kaliau medini karkasa ir apdailai naudosiu medzio plausi plokstes. Bet kokiu atveju, as nesu profas ir info gaudau is kur papuola :wacko:
  • 0

#107 ro3

ro3
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 03 - 09:31

Karkasas vienodas reikalingas ar tai butu vata ar pulistirolas. Atstumas tarp stoikiu centru 625mm. Gipsui - 600mm (atrodo). :ph34r:
  • 0
Rolandas +37067404745
97m. Fiat Ulysse Mano
ORLEN kaina

#108 tomaskas

tomaskas
  • Senbuviai
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 1.6 HDI

Parašyta 2008 spalio 03 - 09:31

As vata pirkau pries metus, tuo metu polistirolas tikrai brangesnis buvo... . Siandiena uzmeciau aki i senuku kataloga, tai irgi nepastebejau, kas vata butu brangesne- Paroc 10 cm storio, silumos kf. 0,037, 1kv.m kaina 13,9LT, o polistirolo 5cm storio (2 sl.,sukeiciant lapus) 1kv - 8,9x2= 17,8lt, sil. kf. 0,039. Ar kazko nepastebejau? Aisku, vatai reikes karkaso, kuris irgi ne kapeikas kainuoja.

Reikia lygint palyginamus dalykus. Tiek vata, tiek polistirolas būna skirtingų markių ir turi skirtingą paskirtį. Šiltinant fasadą iš išorės naudoji EPS-70 fasadinį polistirolą arba fasadui skirtą vatą pvz. FAS3. Tada skirtumas akivaizdus kainoje polistirolo naudai.
Jimmy atveju, jei šiltinama iš vidaus, pilnai pakanka minkštos vatos pvz UNS37, kuriai nereikia laikyti jokiu apkrovų ir kaina tikrai nebus baisi palyginus su polistirolu. Kita vertus ir darbas lengvesnis su vata bus :)

Tik yra kitas aspektas dėl šiltinimo principo. Norint gauti geriausia efektą, pastatai šiltinami iš išorės, o ne iš vidaus :) Bet čia kiekvienas renkasi pagal esama situaciją bei galimybes.
  • 0
Дураков очень мало, но они расставленны так грамотно, что встречаются на каждом шагу...

#109 Svečias_sader_*

Svečias_sader_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 spalio 03 - 10:05

Reikia lygint palyginamus dalykus. Tiek vata, tiek polistirolas būna skirtingų markių ir turi skirtingą paskirtį.

Kadangi, dar nevisa nama apsiltinau, tai ir man aktualu...O, kaip su vatos "sukritimu"? Man aiskino, kad minksciausia vata tinka tik perdangoms, o i sienas reikia deti kietesne?
Ops,...as butent ir naudojau tokia vata- AKMENS VATOS PLOKŠTĖ PAROC UNS37z 100x610x1220 (8p) , kaina uz kv/m -13,9 lt. o polistirolo, kaip beskaiciuotum gaunasi virs 15 lt...ar cia senukai ant polistirolo daugiau "uzsimete"?

Šį pranešimą redagavo sader: 2008 spalio 03 - 10:28

• 0

#110 Svečias_sader_*

Svečias_sader_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 spalio 03 - 10:30

Karkasas vienodas reikalingas ar tai butu vata ar pulistirolas.
Atstumas tarp stoikiu centru 625mm.
Gipsui - 600mm (atrodo). :ph34r:

o, kaip del horizantaliu skersiniu, man aiskino, kad reikalinga kaip min. kas metra deti...vel pasikartosiu, kad vata nesukristu?
  • 0

#111 ro3

ro3
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 03 - 11:07

Kadangi, dar nevisa nama apsiltinau, tai ir man aktualu...O, kaip su vatos "sukritimu"? Man aiskino, kad minksciausia vata tinka tik perdangoms, o i sienas reikia deti kietesne?
Ops,...as butent ir naudojau tokia vata- AKMENS VATOS PLOKŠTĖ PAROC UNS37z 100x610x1220 (8p) , kaina uz kv/m -13,9 lt. o polistirolo, kaip beskaiciuotum gaunasi virs 15 lt...ar cia senukai ant polistirolo daugiau "uzsimete"?

Senukai ant visko "uzsimete", o paskui ale nuolaidas zveriskas duoda. :lol:
I perdangas dedama dembliai (rulonai).
Bent pries 5m taip budavo.
Jei sildai is vidaus tai UNS37 kaip tik.
  • 0
Rolandas +37067404745
97m. Fiat Ulysse Mano
ORLEN kaina

#112 ro3

ro3
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 03 - 11:08

Gipsui - 600mm (atrodo).  :ph34r:

o, kaip del horizantaliu skersiniu, man aiskino, kad reikalinga kaip min. kas metra deti...vel pasikartosiu, kad vata nesukristu?

Nesupratau apie klausi, bet vertikalus karkasas lygiai toks pat kaip ir horizontalus.
  • 0
Rolandas +37067404745
97m. Fiat Ulysse Mano
ORLEN kaina

#113 Pilotas

Pilotas
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:Kazkur cia
  • Automobilis:Valdiskas

Parašyta 2008 spalio 03 - 16:05

Gipsui - 600mm (atrodo).  :ph34r:

Kadangi turiu patirties, nes kaip sakoma jei neklystu kiekvienas vyras turi uzauginti sunu, pastatyti nama ir pasodinti medi.
Paskutinius du punktus esu ivykdes is praktines puses galiu pasakyti, kad nereikalingas horizantalus karkasas, nebent formuotum vidine siena, pats karkasa rinkau tik vertikaliai ir i pasiltinimo vatos lapa kaliau laikiklius 2 vienetus.
  • 0
Begalybė - tai neapibrėžtinė matematinė konstanta, apibrėžiama, kaip funcD()=max(N/0). Liaudiškas pavadinimas "Daxuja" reiškia šios funkcijos priartėjimą prie galutinės išraiškos

#114 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 03 - 18:41

parduociau tikrai pigiau nei pensininkai. ;)

Kiek "kažkiek"? Ir kiek už tą "kažkiek"? :rolleyes:
  • 0

#115 ro3

ro3
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 03 - 18:53

parduociau tikrai pigiau nei pensininkai.  ;)

uz kuba 55-60lt
Kiek - patikslinsiu veliau. Kai iki garazo nueisiu. :P
  • 0
Rolandas +37067404745
97m. Fiat Ulysse Mano
ORLEN kaina

#116 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 03 - 18:56

parduociau tikrai pigiau nei pensininkai.  ;)

uz kuba 55-60lt
Kiek - patikslinsiu veliau. Kai iki garazo nueisiu. :P

Paveizėk, bo nežinau ar priekabą imt, ar rankinuko užteks... ;]
  • 0

#117 ro3

ro3
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 03 - 20:00

jei i rankinuka tilps 7pokai tai imk ji. B) tik nezinau kokios kiek. <_< vartyti reikia...
  • 0
Rolandas +37067404745
97m. Fiat Ulysse Mano
ORLEN kaina

#118 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 04 - 16:25

Gerai, kitas klausimas: Keisiu stogą. Planuoju čerpinio profilio skardą. Lengva konstrukcija, gan greitas darbas - čia pliusai. O kokie minusai?
  • 0

#119 Svečias_legalus406_*

Svečias_legalus406_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 spalio 04 - 16:40

Reikia daugiau investuoti y jo apsiltinima, storesne vata-kad silta butu ir nesigirdetu "bar bar" kai lyja. Kiek teko girdeti kazkiek sudaro radio ekrana-slopina radio bangas, susidaro kondensatas. Taip pat isblunka dazai skardos-bet sitas brokas tikriausiai istaisytas siuolaikineje skard. dangoje. Kei mes keitem stoga-tai pazystamas dangu pardavejas rekomendavo "Baltijos banga" sifery, o ne skardini.
  • 0

#120 ro3

ro3
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 04 - 18:14

Reikia daugiau investuoti y jo apsiltinima, storesne vata-kad silta butu ir nesigirdetu "bar bar" kai lyja. Kiek teko girdeti kazkiek sudaro radio ekrana-slopina radio bangas, susidaro kondensatas. Taip pat isblunka dazai skardos-bet sitas brokas tikriausiai istaisytas siuolaikineje skard. dangoje. Kei mes keitem stoga-tai pazystamas dangu pardavejas rekomendavo "Baltijos banga" sifery, o ne skardini.

Kiek as susiduriau tai visom dangom rekomenduoja stoga siltinti 20cm storio vata, o sienas (karkaso) 15cm storio.
Bet as ne profas, o tik zmogus kuris statesi nama. :)

TO Jimmy:
Vata UNS37z
50x565x1220 - 3pok.
100x565x1220 - 4pok. + 1pok. beveik isires + 1pok. visai isires ^_^
  • 0
Rolandas +37067404745
97m. Fiat Ulysse Mano
ORLEN kaina

Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0