Jump to content

Photo

ne i tema, bet padiskutuot su klubieciais noretusi

• Please log in to reply
79 replies to this topic

#61 dainiusaz

dainiusaz
  • Nuolatiniai dalyviai
  • posts 227
  • Vieta:Dublinas
  • Automobilis:-------

Posted 2007 June 05 - 19:54

Pilstant apie gyvenimo (ir prasigyvenimo ) subtilybes neatsispyriau ir aš....

Tai va. Kažkada kai man buvo 12 metų mūsų šeimoje gimė jauniausioji sesutė. Tai reiškia, kad visas tėvų dėmesys, laikas ir gal nėt pinigai (tėvas tuo metu dirbo įmonėje ant bankroto ribos) atiteko naujagimei. O man pats brendimas, tas laikas kai reikia pažinti gyvenimą kai reikia kažkieno pagalbos ir patarimų. O jų nebuvo, teko mokytis gyventi pačiam. Kadangi gyvenau mažame miestelyje socialinė aplinka buvo nelabai optimistiška. aplinkinių gyvenimas ėjo nuo bambalio iki bambalio, visi skundėsi, kad nėra darbo, visi kažko laukė.. Vienas svarbiausių gyvenimo principų kurį įsisavinau labai anksti:
NIEKAS NIEKO UŽ TAVE NEPADARYS, NIEKAS NIEKO NEDUOS, VISKĄ REIKIA PASIEKTI PAČIAM.
Net nežinau koks buvo pirmas mano uždirbtas litas. Gal už pas kaimynus nupjautą žolę, gal už sukapotas malkas. Paradoksalu, kad kaime kuriame visas sienas ramstė bedarbiai chalturinti galėjo 13-metis. Jokiais būdais negalėčiau pasakyti, kad man truko pinigų iš tėvų. Bet gal dėl godumo, gal dėl noro turėti SAVO mažoje makaulėje nuolat sukosi mintys kaip užsidirbti.. Iki 15 metų sėkmingai kaliau pinigą chalturindamas ūkio darbuose, rinkdamas/pridavinėdamas uogas, grybus, sraiges (jėga), dirbau DJ keliuose kulturnamiuose... Smulkmenos? Nefyga.. Nueini pagrybauti, pasivaikštai po mišką kelias valandas, nutempi grybus kelioliką km ant dviračio namo ir į kišenę nugula 60-100 Lt.. Žinoma ne visada viskas taip gerai, bet dirbau ir užsidirbau visada.
Jau veliau prasidėjo juodesni darbai vasaromis. Dirbau miške - tvarkydavau kirtimo atliekas, tampiau šakas, sodinau medžius, veliau dirbau pagalbiniu kertant mišką. Darbo specifika tokia: keltis reikia puse keturių ryto, arti juodai iki pietų, kūnas pastoviai subraižytas nuo šakų, nuolat kamuoja arba lietus, arba karštis, ir visokie uodai, muses ir t.t. Bet negalėjau skųstis nes už tai nubyrėdavo daugiau nei 1k litų per mėnesį, apie 13 val jau būdavau namie ir dar visa diena prieš akis pasidžiaugti vasara, sumesti futbolo, pažvejoti ir t.t. Kai tau 16 štuka jau yra labai daug. Dauguma kaimo "bambalių fanų" dirbdavo pas žmonės kurie pirko senas fermas ir jas ardydavo, pardavinėdavo plytas ir pan. Kai nebūdavo darbo miške dirbdavau ir ten. Darbo specifika elementari už vieną sveiką plytą gauni 3 centus. T.Y. 100 plytų jau 3 litai.. Per dieną užkaldavau apie 30-50 litų arba kitaip nuvalydavau (nudaužydavau plaktuku betoną) nuo 1000 iki 1800 plytų. Veiksmas vėl vyksta per karščius, betono dulkėse ir dėl sovietinės statybos subtilumu dažnai stiklo vatos apsupty. Dar buvo šienapjūtės chaltūros, gyvulių skerdimas, bandymai pirkti/ parduoti ir daug visko.
Ir kokie man prisiminimai iš tokių vasarų? Nepakartojamai geri. Visada dirbdavau su šypsena veide, kaip bebūtu sunku visada žinai, kad ateis akimirka kai galėsi nubraukti prakaito lašą, kai galėsi atsigulti pavėsyje ant žolės, įmerkti kojas į ežerą, kai galėsi griūti į lovą ir kai galėsi į piniginę įsimesti dar vieną šimtinę... Be to net ir dirbant buvo linksmų nuotykių, ir pakankamai smagiai praleisto laiko. Lyginant su bendraamžiais aš ir mano kolega/kaimynas galėjom sau leisti labai daug. Pinigai nera tikslas, o tik priemonė tikslams pasiekti ( A. Mamontovas) tai mes su malonumu juos ir išleisdavom.. Vakarėliai, mobiliakai, žvejybos reikmenims, teisių laikymui ir t.t.
Taip pat labai svarbu, kad darbas moko sukti makaulę ir sukti greičiau.. Esminis principas, kad kuo tu gudresnis, tuo mažiau ari ir tuo daugiau gauni.
Vienas pelningiausiu mano projektu: dirbau miške, atvažiavo chebra iš medelyno ieškoti beržų sėklų, pravaikščiojo kelias valandas bet nieko nerado. Aceit šalnos ar koks velnias. Vakare einu į futbolą ir matau, kad po beržu kuris auga šalai gatvės yra prikritę kažkokio geltono š.... Į galvą tik dzingt - SĖKLOS. Paėmiau šluota, sušlaviau jas tiesiog nuo asfalto, atverčiu telefono knygą ir skambinu medelyno direktoriui. Susitariam ir reziume toks: už tai jog 15 min pašlaviau gatvę gavau apie 60 lt. Kitaip tariant 4 litai per minutę :lol: Vienas iš pvz kaip reikia galvoti $$$$$$$
Tuo metu jau bėgėjosi tėvo karjera, jis buvo įmonės direktorius, namie netruko nieko bet stabdyti dar nesinorėjo.. Prisiminus ankstesnį darbą kai ardėm pastatus 17 jau ėmė suktis verslo idėjos. Ne vien plaktuku aš mojavau. Į galvą subyrėjo ir tokio biznio subtilumai. Kaip pirkti, kaip griauti.. Daug kontaktu: kranų, vežėjų ir žinoma žmonių kas perka plytas, betono plokštes ir t.t. Patys nupirkom fermą, pasamdėm kelis vietinius ir per pusantro mėnesiuko susižėrėm daugiau nei po 3k litų gryno pelno. Nusamdėm buldozerį, jis gražiai užlygino liekanas ir atsidarėm po butelį šalto alaus... Po darbo visada apima palaimą. Nesvarbu ką darai, bet vakare žiūrėdamas į saulėlydį kažkur kirba, kad diena praėjo ne veltui. Ir niekada nenorėčiau keisti tokių vasarų į tiesiog pragulėtas paplūdimy.
Sėkmingai pabaigiau mokyklą, įstojau į universitetą (deja pirmą kartą nesėkmingai) po pirmos sesijos pradėjau dirbti paprastu apsauginiu. Baigiau visus mokymus nuo priešgaisrinės saugos iki kovinės savigynos, gavau leidimus ginklams, šiokią tokią kvalifikaciją.. Po 4 mėnesių aš jau prižiūrėjau kitų apsauginių darbą... Dar dirbdamas apsaugoje pats užsidirbau savo pirmam pugui, be to budėjimo metu daug skaičiau, mokiausi, išmokau 2 kalbas...
Vieną dieną pradėjau domėtis nekilnojamu turtu. Apie mėnesį skaičiau, tyrinėjau, klausinėjau kas ir kaip. Tada radau agentūrą kurioje yra puikios darbo sąlygos, atsiverčiau telefonų knyga ir paskambinau. Pasisveikinus ir prisistatęs tiesiai šviesiai pasakiau: "aš norių pas jūs dirbti.. " ilga pauzė.. "kaip čia taip???" "paprastai. Noriu dirbti ar turite laisvų darbo vietų?" Jie neturėjo bet sukūrė. Po to skambučio CV, pokalbis ar motyvacinis laiškas jau buvo formalumas. Jie nedėjo jokių skelbimų, jie net neieškojo darbuotoju...
Taigi. Dabar man 20 metų, oficiali darbo patirtis jau 1,5 metų, dirbu mėgiamą darbą, studijuoju pirmame kurse, apie pinigus su tėvais jau nekalbėjau trys metus. Niekas nesėdi ant galvos, sėdžiu darbe ir postringauju forume, eisiu išsivirsiu kavos. Oras puikus ir viskas dar prieš akis... Gyvenimas gražus :)

P.S. Per gyvenimą jau išmokau pasirūpinti savo buitimi. Ir gaminti, ir skalbti, ir lyginti.. Galiu dirbti pati juodžiausia darbą ir juo mėgautis nes jau išbandžiau šudinesniu, galiu paskersti kiaulė, moku šaudyti iš 5 rūšių ginklu, galiu pats susiremontuoti pugą, moku pamelžti karvę, mūryti ar apskaičiuoti integralą. Galu gale galiu pagaląsti dalgi ir likti su pirštais :D Ir kažkodėl malonu, kad galiu tai PATS... :beer:
Atsiprašau už forumo teršimą..

P.S. S. Grįžtant į pradžią, visada yra tokių kurie dejuoja, kažko laukia iš dangaus, emigruoja ir visada yra tokių kurie suka makaulę ir už dirbinėja pinigus. Pirmaisiais būti gerokai lengviau..

jamu tave i savo brigada :beer:
  • 0
NuotraukaIš televizoriaus dėžės išlindo toks tipas ir kad riktelės:

- O ką tu padarei, kad Lietuvai būtų geriau?!

Sugrūdau jį atgal ir išmečiau dėžę į konteinerį.Nuotrauka

#62 tomaskas

tomaskas
  • Senbuviai
  • posts 923
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 1.6 HDI

Posted 2007 June 05 - 22:26

NIEKAS NIEKO UŽ TAVE NEPADARYS, NIEKAS NIEKO NEDUOS, VISKĄ REIKIA PASIEKTI PAČIAM

net ZAS sena daina pamenu tokiais zodziais - "...jei pats sau nepadesi - tau niekas nepades, ir tau paprasciausiai bus pixxxec..."
  • 0
Дураков очень мало, но они расставленны так грамотно, что встречаются на каждом шагу...

#63 2step

2step
  • Senbuviai
  • posts 793
  • Automobilis:[106]

Posted 2007 June 06 - 01:59

stopforce istorija pagirtina, gal ne viskas pamineta, bet teisingas poziuris - reikia rasyti tik geriausia! Bet as tiesiog prie temos noriu pasakyt kad negalvokite kad esame geriausi nes likome namie. Bent kuriame uzsienyje yra ir tokiu ir panasiu istoriju. O kiekvienas isvaziaves gali pradeti panasia istorija tiek vienoje ar kitoje salyje - ir nereiskia kad jis emigrantas pabegelis ir isdavikas. Ne. Jis tiesiog kitoks, jo gyvenimas kitoks. Jo pasirinkimas kitoks ir taskas. Nei vieno is musu asmeniskai tai neturi liesti. Maziau ziurekime i kaimyno darza ir viskas susitvarkys. Nei man idomu kodel tu neisvaziavai nei jums turi buti idomu kodel as isvaziavau. Nori? vaziuok, nenori nevaziuok. Kodel Airiai labai placiai isimete po Pasauli ir juos visur zino (nors ju ne kazin daugiau nei lietuviu) Kodel airis dirba Australijoje, amerikoje, gryzta, vel isvaziuoja, kodel australas atvaziuoja dirbt gyvent i airija paskui i kanada ir dar neapsisprendzia kur jam pasilikt. Cia taip viskas suspyne vieni paskitus ir vazineja. Bet nei vienas nesako ir nenuvertina vienas kito pasirinkimo. Taigi cia, POZIURIS i emigrantus/imigrantus tiek gimtojoje tiek atvykusioje salyje yra visiskai kitoks nei piesiamas (nupiestas) lietuvoje. Kartais pagalvoju kad kazkas specialiai nori supriesinti dvi puses. Kam? Arba tiesiog turbut lietuvio sirdyje ieskoti kaltu. Nera kaltu kad ekonimika slubuoja, kas nori vaziuoja kas nori nevaziuoja. Neemigracija kalta, kalciausi lieka tie kuria ziuri per langa kaip vaziuoja autobusu karavas ir tuo metu NEDIRBA. Karavanas vaziuoja 5 metus - 5 metus nedirbama. Cia - visi ziuri i savo darba ir nesidairo aplink kas kur emigravo. Darbas verda. Jei nedirbsi - vieta uzims kitas. As dar neilgai cia ir nesu labai isigilines ir susipazines, taciau kiek bendravau ir kiek matau mano darbe dirba Australu, ispanu, amerikonu, italu, airiai (is kuriu nemazai yra dirbusiu ir gyvenusiu australijoje), dar neminiu lenku ir moldavu.. kaita didele, kazkas atvaziavo is australijos, kazkas isvaziavo i naujaja zelandija ir pan. Isvaziavau as viska metes..pezus, buta nuomai palikau, darba (6 metai tas pats darbas skirtingose pozicijose) seima, draugus, pomegius ir iprocius. pradzia sunki, taciau tikrai nesigailiu ir stengiuos eiti tuo keliu kad suzinociau, suvokciau ir isigyvenciau i kapitalistine sistema kur pinigai daro pinigus, konkrecios atsakomybes, pareigybes, kur bendravimas poziuris visiskai kitoks. Nors pinigu verte kaip minejo Evas labai viliojanti tikiuosi netapti shopingo ir marketingo auka, neprarasti lietuvisko budrumo, bet akiu nedraskyti, neissikalineti, nenuvertinti kitu. O toliau tikiuosi ir labai tikiuosi manes laukia australija amerika ar kanada ar naujoji zelandija :) O jei ne - namo gryzti galima bent kada. Isvaziuot sunkiau. atsiprasau, issipleciau.
  • 0
[STILO][FIAT STILO, 1.9 JTD 2007][Since May 2012]
[C2][Citroen C2, 1.4 2004][Family reserve since April 2013]
[106 XT 1.4 1993'][Roland Garros][2005-2012][][Sold to rise and shine]

[605 SV 3 1992'][[2005-2009][Sold in a good condition]
[Mazda 323 1986][2003-2005][VW Golf 1987][2001-2003]

#64 Mamutas

Mamutas
  • Moderatoriai
  • posts 4,991
  • Automobilis:be stogo

Posted 2007 June 06 - 07:19

puikiai suprantu tave, 2tep... esu stazhavesis Danijoj - zhinau ju poziury i darba, zhinau kokie pinigai sukasi... Man tada dar studentu bunant sake - pabaigsi - atvazhiuok - alga gausi apie 8000$... Tuo metu Lietuvoj gaudavau 800lt ir tos sumos realiai nelabai isivaizdavau :) O shiaip esu ne materialistas - pinigai man ne pirmoj vietoj... Taigi zhiurim ka turim ishvazhiave - geresne alga, geresnis gerbuvis, pamatai kitas shalis, kitus zhmones... O ka turim cia - sheima, artimieji, draugai, pusetina alga, patinkantis darbas... Jusu teise rinktis - ash renkuosi antra varianta... Alga manau dar kils, gerbuvis geres - man nebutina visko staigiai ir dabar, kitas shalis dar pamatysiu gal per atostogas... Taciau sheimos, draugu, artimuju man nepakeis joks australas ar kanadietis... :) Zhinau, kad per daug prisirishu prie zhmoniu... Negerai taip, bet yra kaip yra ... Nespjaunu i shuliny taip sakant - pats niekad negalvojau, kad kelsiu sparnus ish Kauno i Vilniu - o gavosi kaip gavosi ... :) Na bet ish Lietuvos kelt sparnu kolkas tikrai neketinu...
  • 0

#65 STOPforce

STOPforce
  • Moderatoriai
  • posts 2,200
  • Vieta:Vilniaus priemiestis
  • Automobilis:p e u g e o t

Posted 2007 June 06 - 07:55

Ir tik padirbes bent metus  zmogus tampa kazka ismananciu ir suprantanciu darbuotoju. 

Jei aš samdyčiau darbuotoją ir jam reiktų metų, kad taptu tik "kažką išmanančiu"... Net nežinau. Manau jei po poros mėnesių jis dar neįkirstu darbo principų, bandomasis laikotarpis greitai baigtųsi :blush:

gerbiu stopforce uz meile darbui, nors ji ir kilo is meiles pinigams....

Pinigai gerai B) Va net lauciui niekas negali įrodyti, kad ne piniguose laimė :lol: Nu ne.. Jei rimtai tai už darbą turi būti atlyginta ir nereikia gėdytis sakyti, kad dirbi tam, kad užsidirbtum. :) Be to man reikia tik pinigų. Del garbės lipti per kitų galvas (ypač savo antros pusės) aš nesiruošiu :lol:

net ZAS sena daina pamenu tokiais zodziais - "...jei pats sau nepadesi - tau niekas nepades, ir tau paprasciausiai bus pixxxec... 

Oi geras :beer: Kažką pamenu <_< Tik kaip ji vadinasi? :blink: Reiktų atsidownloadinti...

O del emigracijos, nenorėjau nieko ižeisti.. Tesiog aš kaip ir mamutas renkuosi antrą variantą :blush:

dainiusaz, kas per brigada? :ph34r:

Edited by stopforce, 2007 June 06 - 07:58.

• 0
kažkaip.....

#66 dainiusaz

dainiusaz
  • Nuolatiniai dalyviai
  • posts 227

Posted 2007 June 06 - 15:53

dainiusaz, kas per brigada? :ph34r:

murininku :)
  • 0

#67 STOPforce

STOPforce
  • Moderatoriai
  • posts 2,200

Posted 2007 June 06 - 16:02

O aš apie kitokia brigada pagalvojau :D na šiuo metu kaip ir nesinorėtų tokio darbo.. ;) bet kaip sako niekada nesakyk niekada....
  • 0
kažkaip.....

#68 Francis

Francis

Motion And Emotion

• Senbuviai
  • posts 6,395
  • Vieta:www.wilno.lt
  • Automobilis:Peugeot 308SW GT Peugeot e2008 GT Pack

Posted 2007 June 06 - 18:03

Ir tik padirbes bent metus  zmogus tampa kazka ismananciu ir suprantanciu darbuotoju. 

Jei aš samdyčiau darbuotoją ir jam reiktų metų, kad taptu tik "kažką išmanančiu"... Net nežinau. Manau jei po poros mėnesių jis dar neįkirstu darbo principų, bandomasis laikotarpis greitai baigtųsi :blush:

na jei uogas rinkti tai tiesa,yra darbu kur penki menesiai apsimokyt buna maza,o algos ten geros,darbas reikalaujantis geru ziniu. Paziurciau kaip apsimokytum pas mane per menesi :blush: Yra beje geras darbas elektrikui, sezono metu 3000-5000lt i rankas, kas ismano elektra,valdiklius, raukia kompuose.

Edited by Francis, 2007 June 06 - 18:15.

• 0

PEUGEOT e2008 GT Pack
Bez pežo, žyzn gavno.

#69 dainiusaz

dainiusaz
  • Nuolatiniai dalyviai
  • posts 227

Posted 2007 June 06 - 21:25

O aš apie kitokia brigada pagalvojau :D na šiuo metu kaip ir nesinorėtų tokio darbo.. ;) bet kaip sako niekada nesakyk niekada....

:beer:
  • 0

#70 STOPforce

STOPforce
  • Moderatoriai
  • posts 2,200

Posted 2007 June 07 - 11:50

na jei uogas rinkti tai tiesa,yra darbu kur penki menesiai apsimokyt buna maza,o algos ten geros,darbas reikalaujantis geru ziniu. Paziurciau kaip apsimokytum pas mane per menesi :blush: Yra beje geras darbas elektrikui, sezono metu 3000-5000lt i rankas, kas ismano elektra,valdiklius, raukia kompuose.

Ne apie apsimokyma as kalbejau... Ta prasme tu samdai jau kvalifikuota, turinti teoriniu ziniu darbuotoja bet jam reikia praktikos. O cia nemanau, kad reikia metu laiko. Aisku po keliu menesiu netaps profu taciau jau turi galeti normaliai dirbti :blush:
  • 0
kažkaip.....

#71 Svečias_Francienė_*

Svečias_Francienė_*
  • Svečiai

Posted 2007 June 07 - 18:56

Ne apie apsimokyma as kalbejau... Ta prasme tu samdai jau kvalifikuota, turinti teoriniu ziniu darbuotoja bet jam reikia praktikos. O cia nemanau, kad reikia metu laiko. Aisku po keliu menesiu netaps profu taciau jau turi galeti normaliai dirbti :blush:

as supratau ka turejai omeny ;] Bet nevisuose darbuose ymanom per men du isivaziuoti,kad savarankiskai galetum dirbti, kad ir kiek turetum tu teoiniu ziuniu, praktika daznai buna kitokia.
  • 0

#72 Mindostis

Mindostis
  • Senbuviai
  • posts 248
  • Vieta:Šakiai-Jurbarkas
  • Automobilis:Peugeot 605

Posted 2007 June 07 - 21:56

Baigiau visus mokymus nuo priešgaisrinės saugos iki kovinės savigynos, gavau leidimus ginklams, šiokią tokią kvalifikaciją..

skaičiau skaičiau ir nelabai supratau kiek tau buvo metų kai gavai leidimus ginklams???? Jei gerai suprantu tau dabar tik 20... O leidimai ginklams nuo kiek išduodami?
  • 0

#73 Snatch

Snatch
  • Senbuviai
  • posts 2,349
  • Automobilis:batai

Posted 2007 June 07 - 23:07

skaičiau skaičiau ir nelabai supratau kiek tau buvo metų kai gavai leidimus ginklams???? Jei gerai suprantu tau dabar tik 20... O leidimai ginklams nuo kiek išduodami?

Įtariu anas gavo leidimą leidimui gauti. :mellow:
  • 0

#74 Snatch

Snatch
  • Senbuviai
  • posts 2,349
  • Automobilis:batai

Posted 2007 June 07 - 23:09

Bet nevisuose darbuose ymanom per men du isivaziuoti,kad savarankiskai galetum dirbti, kad ir kiek turetum tu teoiniu ziuniu, praktika daznai buna kitokia.

oi kokia teisybė iš Francių lūpų... :rolleyes:
  • 0

#75 Francis

Francis

Motion And Emotion

• Senbuviai
  • posts 6,395
  • Vieta:www.wilno.lt
  • Automobilis:Peugeot 308SW GT Peugeot e2008 GT Pack

Posted 2007 June 08 - 05:36

oi kokia teisybė iš Francių lūpų... :rolleyes:

Ten buvau ašai -_- :P
  • 0

PEUGEOT e2008 GT Pack
Bez pežo, žyzn gavno.

#76 Mindostis

Mindostis
  • Senbuviai
  • posts 248
  • Vieta:Šakiai-Jurbarkas
  • Automobilis:Peugeot 605

Posted 2007 June 08 - 09:59

Kas dėl įsivažiavimo, man pvz į savo darbą reikėjo įsivažiuoti apie pusę metų, kad galėčiau normaliai dirbti, be klausimų ir pasitikslinimų iš kolegų pusės, o tapti profesionalu neužteks ir viso gyvenimo.....
  • 0

#77 STOPforce

STOPforce
  • Moderatoriai
  • posts 2,200

Posted 2007 June 08 - 11:57

Va čia truputi ne taip parašiau. Faktas, kad kai man 19 buvo niekas mal leidimo ginklui nedave nes metų per mažai. Tikslinant: aš išlaikiau egzamina menturoj, šaudykloj ir t.t. ir turiu tuos pažymejimus. Šiuo metu galėčiau pasiimti leidimą lygiavamzdžiui šautuvui (bet kažkodėl nereikia ), o kai sueis 21 reiktu tesiog nuvaryti į policija, susitvarkyti popierius, pasitikrinti sveikata ir viskas. Ta prasme jokių egzų laikyti nebereiks. TIksliai nepamenu kiek metų reikia skirtingiems ginklams...
  • 0
kažkaip.....

#78 Svečias_rally69_*

Svečias_rally69_*
  • Svečiai

Posted 2007 June 18 - 15:38

Posted Image
.
:D
(paimta is lietuvos prekinio zenklo konkurso)
  • 0

#79 Maskolis

Maskolis
  • Senbuviai
  • posts 1,794
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:SEAT Alhambra, Ford C-Max, Peugeot 406 Break 2.0HDi '00 (parduotas Juodulys)

Posted 2007 June 18 - 16:05

O kokie sotūs ir laimingi veidukai atsispindi nuo šitos putlios audukės subinės :D
  • 0
NuotraukaKaukė juodas garvežys, Meilę nuvežė tolyn...

#80 Mamutas

Mamutas
  • Moderatoriai
  • posts 4,991
  • Automobilis:be stogo

Posted 2007 June 18 - 17:05

Posted Image
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users