Jump to content

Photo

tepalo ir kondensato emulsijos išspjovimas žiemą

• Please log in to reply
660 replies to this topic

#181 Svečias_laris_*

Svečias_laris_*
  • Svečiai

Posted 2005 February 07 - 16:39

Sita man kažkodėl nei karto nebuvo užakusi, beje ji pas mane jungiasi per troiniką į storaja prie pat kolektoriaus Beje man kažkodėl yra negera nuojauta, kad mano veiksmų nepakaks - manau kad pilnai išspręst majonezą , teks vis dėlto pašildymą daryti storiosios ir bakelio.

ja ja ...susimaisiau: pas mane ji irgi taip jungiasi ...i troinika... kad butu efektyvus pasildymas, jis reikalingas kada masina jau uzgesinta, po kurio laiko, kada tu jau darbe ar namuose vakarieniauji.... su laiko rele tai sakant ... - jei elektrinis pasildymas p.s. o jei atvedus slangute is radiatoriaus, ja apvyniojus storaja slanga, padavus elektrini siurbliuka (kur montuojasi stikliu apipurksti, nuvedus vel i radiatoriu, o siurbliuka pajungus ant laiko reles ...(gali neatlaikyt siurbliukas ilgesnem apkrovom ?) ???

:blink: jus chebra duodat... inovatoriai racionalizatoriai. respect. po viso ko nusiuskit info PSA, tegul isvadas daro. gal mano mobiliu atsauks ir sutvarkys dykai ;]
  • 0

#182 Mike

Mike
  • Senbuviai
  • posts 1,747
  • Vieta:PaneWėžys
  • Automobilis:Peugeot 405SRi

Posted 2005 February 07 - 16:40

>>>>>>>>p.s. o jei atvedus slangute is radiatoriaus, ja apvyniojus storaja slanga<<<<<<<Ten kaip tik netoli praeina tokia nestora šlangutė - droselio sklendės pašildymui. Manau pilnai pakaktų įduriant papildomai šlangutės galą ir juo apviniojant bakelį, storą žarną, na ir aišku viską apšiltinant. Ir nereikėtų jokių siurbliukų.Antifrizo tekėjimo kelias turėtų būti: variklis - įdurta šlangutė apviniota apie bakelį ir žarną, droselio sklendė, radiatorius>>>> GAL GALI PADARYTI NUOTRAUKU <<<Negaliu, juk rašiau ir kam taip triukšmaut?
  • 0
Mike, Peugeot 405 SRi/LPG '87, 1.9l + Peugoet 306 Break '02, 1.6l

#183 Mike

Mike
  • Senbuviai
  • posts 1,747

Posted 2005 February 07 - 16:44

>>>po viso ko nusiuskit info PSA, tegul isvadas daro.<<<Žino jie žino, :mad: bet klientų negerbia, todėl ir pardavimai jūjų krenta.Yra jų originalus išradimas - specialus option-as eina šaltiems kraštams kad alsuoklis neužšaltų, tik nelabai efektyvus. Ir netgi naujieji C5 apsitepaluoja žiemą
  • 0

#184 Svečias_rally69_*

Svečias_rally69_*
  • Svečiai

Posted 2005 February 07 - 17:24

Ten kaip tik netoli praeina tokia nestora šlangutė - droselio sklendės pašildymui. Manau pilnai pakaktų įduriant papildomai šlangutės galą ir juo apviniojant bakelį, storą žarną, na ir aišku viską apšiltinant. Ir nereikėtų jokių siurbliukų. Antifrizo tekėjimo kelias turėtų būti: variklis - įdurta šlangutė apviniota apie bakelį ir žarną, droselio sklendė, radiatorius

ee ar tik nesigaus tiap, kad vanduo cirkuliuos tik "trumpuoju keliu": i droselio sildyma ...? cia panasiai kaip su seno tipo daugiabuciu sildymu radiatoriais, kuriu atvedimo vamzdziuose stovi "trainikas": leidziantis cirkuliuoti 1) per radiatoriu 2) per trumpaji vamzdi, neleidziant isteketi is radiatoriaus ... kai as buvau laikinai isemes ta "trainika", tai vanduo cirkuliavo tik trumpuoju vamzdiu, pas kaimynus, vos vos susildydamas radiatoriu ...
  • 0

#185 Svečias_laris_*

Svečias_laris_*
  • Svečiai

Posted 2005 February 07 - 17:27

Žino jie žino, :mad: bet klientų negerbia, todėl ir pardavimai jūjų krenta.

jie zino pacia problema, bet uz geriausia sprendimo buda dar ir kokia premija israsytu, ypac jei tai nereikalautu dideliu investiciju. blogiausiu atveju jei PSA pavestu mes :beer: paremsim projekteli.
  • 0

#186 Mike

Mike
  • Senbuviai
  • posts 1,747

Posted 2005 February 07 - 17:34

>>>ee ar tik nesigaus tiap, kad vanduo cirkuliuos tik "trumpuoju keliu": i droselio sildyma ...?<<<<O troijniko čia ir nereikia dėt - "vanduo" turi tekėt nuosekliai - pirma pašildyt žarną su bakeliu o paskui droselio sklendę ;)
  • 0

#187 Svečias_rally69_*

Svečias_rally69_*
  • Svečiai

Posted 2005 February 07 - 17:41

Manau pilnai pakaktų įduriant papildomai šlangutės galą ir juo apviniojant bakelį, storą žarną, na ir aišku viską apšiltinant.

as supratau - "iduriant" kaip papildoma slangute ... ;] :beer:
  • 0

#188 Mike

Mike
  • Senbuviai
  • posts 1,747

Posted 2005 February 07 - 17:47

>>>>as supratau - "iduriant" kaip papildoma slangute <<<<<Cia iduriant = priduriant ir tikrai neįbedant :D
  • 0

#189 tamtaram

tamtaram
  • Senbuviai
  • posts 245
  • Automobilis:PEUGEOT-405 MADE IR FRANCE

Posted 2005 February 09 - 19:43

Sita man kažkodėl nei karto nebuvo užakusi, beje ji pas mane jungiasi per troiniką į storaja prie pat kolektoriaus Beje man kažkodėl yra negera nuojauta, kad mano veiksmų nepakaks - manau kad pilnai išspręst majonezą , teks vis dėlto pašildymą daryti storiosios ir bakelio.

ja ja ...susimaisiau: pas mane ji irgi taip jungiasi ...i troinika... kad butu efektyvus pasildymas, jis reikalingas kada masina jau uzgesinta, po kurio laiko, kada tu jau darbe ar namuose vakarieniauji.... su laiko rele tai sakant ... - jei elektrinis pasildymas p.s. o jei atvedus slangute is radiatoriaus, ja apvyniojus storaja slanga, padavus elektrini siurbliuka (kur montuojasi stikliu apipurksti, nuvedus vel i radiatoriu, o siurbliuka pajungus ant laiko reles ...(gali neatlaikyt siurbliukas ilgesnem apkrovom ?) ???

:huh: Va siandien netiketai teko audi 80 (bulka) varikli paziurineti nes per praktika fara keitem.tai ten vanduo cirkuliuoja ir aplink filtra tepalo kiek maciau, ir cia pas musiskius prancuzu kazka reiktu sumastyti panasaus.
  • 0

#190 Valdux

Valdux

Gaz pedalizator

• Senbuviai
  • posts 2,403
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:C5, 205

Posted 2005 February 09 - 19:52

:huh: Va siandien netiketai teko audi 80 (bulka) varikli paziurineti nes per praktika fara keitem.tai ten vanduo cirkuliuoja ir aplink filtra tepalo kiek maciau, ir cia pas musiskius prancuzu kazka reiktu sumastyti panasaus.

tai kad ner ka mastyt, pas prancuzus antifrizas irgi aplink tepalo filtra teka.
  • 0
Pug 205 CTi 16 Viatka 'avtomat' pagrindinis kelias yra tas, kuriuo važiuoja tankas

#191 Swift

Swift
  • Senbuviai
  • posts 3,135
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:važiuojantis

Posted 2005 February 10 - 09:54

tai kad ner ka mastyt, pas prancuzus antifrizas irgi aplink tepalo filtra teka.

Pugose dar nemaciau, bet isitikines kad cia priklauso nuo to ar masina skirta Skandinavijos salim ar ne, nes pas mano motina R19 ten yra tepalo filtro pasiltinimas, o pas pazistamus - ne, nors irgi R19 su tokiu paciu varykliu. Ten netgi ausinimo sistemos zarnos gerokai skiriasi. Ar gerai cia nezinau, bet motina daznai sako, kad masina sila letai, turbut kol isils visokie filtrai, tai iki peciuko veliau ateina! :)
  • 0
Don't worry, by happy!
Vilnius

#192 Darka

Darka
  • Senbuviai
  • posts 5,860
  • Automobilis:Peugeot 307

Posted 2005 February 10 - 10:04

Kiek teko matyt įvairių auto, tai tie visi filtrų "pašildymai" deja yra ne pašildymai, o papildomas aušinimas.
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#193 nereo

nereo
  • Senbuviai
  • posts 284
  • Vieta:Kaunas-Eiguliai, Šiauliai-Dainai
  • Automobilis:Peugeot 107 Trendy 2-tronic

Posted 2005 February 10 - 10:26

Skaitinėjant man kilo klausimas: "majonezas" yra emulsija, kuri, kaip įsivaizduoju, nėra labai laki ir nusėda tose vietose, kur yra mažesnis dujų judėjimas - žarnų užsilenkimuose ir kitur. Važiuojant ilgesnius atstumus, apšiltinimas, man rods, nėra labai svarbus - pas mane žarnos sušyla iki tiek, kad galima šildytis rankas. Jei jūs prie tų žarnų privesite šildymą aušinimo skysčiu, man atrodo, jis tik ilgiau palaikys susidariusį majonezą šiltą ir plastišką, o per naktį žarna vistiek atšals iki aplinkos temperatūros, ir jije esantis majonezas sustings.
  • 0
Show must go on... Toyota 107 2-tronic ex P106 XT 1,6 automatic ex Renault twingo"matic" ex P205 1,6 automatic

#194 Swift

Swift
  • Senbuviai
  • posts 3,135
  • Automobilis:važiuojantis

Posted 2005 February 10 - 11:18

Važiuojant ilgesnius atstumus, apšiltinimas, man rods, nėra labai svarbus

Manau svarbus, nors ir viskas susila, bet esme tokia, kad vaziuojant 70-90 ir greiciau, kai temperatura -18, minusinis oro srautas is priekio sugeba padaryti minusine aplinka tiems slangams, taip yra nes buvo variantu, kai zmones sustodavo pakely del tokiu problemu. T.y. radiatoriu reiketu pridengti, bent jau pries tas slangas! ;)
  • 0
Don't worry, by happy!
Vilnius

#195 Darka

Darka
  • Senbuviai
  • posts 5,860

Posted 2005 February 10 - 11:21

Problema ne pats majonezas, o tai, kad jis sušala ir tada variklis negali "kvėpuot". Kol majonezas skystas problemų nebūna
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#196 Mike

Mike
  • Senbuviai
  • posts 1,747

Posted 2005 February 10 - 12:09

Šlangų apšiltinimo/pašildymo esmė - išvengti/sumažinti vandens garų kondensato susidarymą ant šlangų sienelių padidinant jų temperatūrą.Vasara visas majonezas savaime dingsta ;)Nebus vandens - nebus ir majonezo.
  • 0

#197 Darka

Darka
  • Senbuviai
  • posts 5,860

Posted 2005 February 10 - 14:40

Nebus vandens...

arba tepalo :unsure:
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#198 Mike

Mike
  • Senbuviai
  • posts 1,747

Posted 2005 February 10 - 14:50

>>>>arba tepalo <<<<<<,:) matai, tepalo garavimo temperatūra aukštesnė. O alsuoklio sietelių paskirtis yra nusodinti tepalo garus ir grąžinti jau skystame pavidale į karterį.
  • 0

#199 Svečias_Vaidulis_*

Svečias_Vaidulis_*
  • Svečiai

Posted 2005 November 06 - 23:38

Teko pavartyti citroensciku ir pezistu forumus. Visur yra uzsimenama apie "majoneza" Noriu paklaust ar visiems benzininiams pezams ta pati beda. Labiau domina porestailinginiu P405 benzininiai varikliai
  • 0

#200 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • posts 2,717
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:206 XSI

Posted 2005 November 06 - 23:43

Teko pavartyti citroensciku ir pezistu forumus. Visur yra uzsimenama apie "majoneza" Noriu paklaust ar visiems benzininiams pezams ta pati beda. Labiau domina porestailinginiu P405 benzininiai varikliai

405, 93 metu 1.8 buvo si problema. :ph34r: Del 2.0 netrukus issiaiskinsim. ;]
  • 0
Roots to roots

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users