Peršokti prie turinio


Nuotrauka

Ar turime teisinyku?


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 50

#41 Svečias_Donatello_*

Svečias_Donatello_*
  • Svečiai

Parašyta 2003 spalio 28 - 11:51

"...zygiuoja i savivaldybe ar tai teisingumo ministerija...." I teisingumo ministerija. Dar lyg ir nenagrinetas klausimas - kur bus klubo bustine (kad ir formali)? Tai reikalinga registruojant visuom. organizacija. O banko saskaitos atidarymas turbut nera didele problema.
  • 0

#42 Prokuror

Prokuror
  • Nariai
  • Pranešimai: 907
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 hdi 9-5 Aero

Parašyta 2003 spalio 28 - 12:23

saskaita uztruks 15 min kai turesi registracijos pazymejima o del adreso - taip, reikalingas kazkokiu patalpu (buto, garazo :lol: ar pan.) savininko sutikimas. Kaip taisykle vadai aukojasi ;]
  • 0

Pilkas šeimyninis lėktuvas, 250 arklių
Vyšninis miesto kibiriukas

Žalias šeimyninis autobusas - ex

Vynas pasenęs, sūris supelijęs, mašina be stogo - ex
Pilkas kūpas pagal amžių - ex
Mėlynas kūpas ne pagal amžių - ex

Mėlynas limuzinas - jaunuoliškai ir klubinei pradžiai - ex


#43 Svečias_Pseudo_*

Svečias_Pseudo_*
  • Svečiai

Parašyta 2003 spalio 28 - 13:18

o del adreso - taip, reikalingas kazkokiu patalpu (buto, garazo :lol: ar pan.) savininko sutikimas. Kaip taisykle vadai aukojasi ;]

Va to tai tikrai nebus, bo neturiu jokio nekilnojamo turto su stogu (na nebent "plikame" sodo sklype priregistruot klubą :lol: ). Gal yra savanorių? Beje, teisinykai, apšvieskit kokie "įsipareigojimai" tenka organizacijos patalpų savininkui? B)

Dėl įstatų> kolegoms iš "Citrinos" maloniai sutikus :) , Kulinaras "adaptavo" jų teisiškai surašytus įstatus mums. Aišqu per steigiamąjį reiktų aptarti kiekvieną punktą, gal ką išmest ar papildyt, bet pagrindas jau yra :rolleyes:

Šiaip reiktų suburt kažkokią iniciatyvinę grupę, pasidalint užduotis, kad Kulinarui vienam nereiktų lakstyt su popieriais po visokiausias institucijas. Kas norėtų (ir galėtų) prisidėt? B)
  • 0

#44 Svečias_evas_*

Svečias_evas_*
  • Svečiai

Parašyta 2003 spalio 28 - 13:53

[ Beje, teisinykai, apšvieskit kokie "įsipareigojimai" tenka organizacijos patalpų savininkui? B)

Jokių.
Išskyrus keletą niuansų:
sugalvosi parduot butą, o jame įregistruotas klubas. Potencialus pirkėjas gali paprasčiausiai pareikalauti, kad klubas būtų iškeldintas. Tai gali vykti jau po kokių, pvz, 10 metų. Neaišku, kas tuo metu bus klube, vadovaus ir t.t. Nes įregistravus organizaciją išlieka jos tęstinumas, bet nariai, valdžia gali keistis. O kai neaišku, kas bus valdžioje, neaišku ir kaip lengva bus tą klubą iškeldinti.
Aišku, tai galima apspręsti dabar pasirašant kažkokią tai panaudos sutartį, kur tie dalykai būtų išspręsti. Tačiau bet kokiu atveju tai papildomi nepatogumai ir formalumai.
Be to, po 10 metų klubas, prisimines kur jo oficialios patalpos, gali ir pareikalauti, kad jos būtų suteiktos veiklai, jei nebus aiškiai apibrėžta, kaip tos patalpos suteikiamos :lol:
Po to visokių VMI ir kitų institucijų pranešimai eis tuo adresu. Iš esmės jie nieko neįpareigoja, bet gali žmogus jausti psichologtinį diskomfortą, gaudamas pranešimus apie nepateiktas ataskaitas ir gręsiančias klubui baudas :wacko:

Taigi, iš esmės įsipareigojimų jokių, bet tam tikrų sunkumų gali būti.

Beje, jei butas įkeistas bankui, reikalingas ir banko sutikimas, nes paprastai standartinėse kredito sutartyse tokios sąlygos būna, kadf reikia banko sutikimo, bet kam suteikiant bet kokias teises į įkeičiamą turtą.

Galima būtų registruoti sode (su namu, žinoma), bet nesu tikras, kad tai įmanoma B)
  • 0

#45 Svečias_Mazulis Ronny_*

Svečias_Mazulis Ronny_*
  • Svečiai

Parašyta 2003 spalio 28 - 14:04

Beje, jei butas įkeistas bankui, reikalingas ir banko sutikimas, nes paprastai standartinėse kredito sutartyse tokios sąlygos būna, kadf reikia banko sutikimo, bet kam suteikiant bet kokias teises į įkeičiamą turtą.

Del sito punkto drisciau pasigincyti :) Neteko matyti standartinese sutartyse tokio apribojimo (del leidimo registruoti ukio subjekta). Negalima perleisti, isnuomoti, atiduoti panaudai ir pan. be banko sutikimo. Bet cia tik leidimas prisiregistruoti, bet ne naudotis. Jei uosve sugalvotum prisiregistruoti savo bute, banko juk neprasytum tokio leidimo :D :P
  • 0

#46 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Parašyta 2003 spalio 28 - 14:16

nieko neprisizadu, bet acargiai mastau: o zibinto patalpos? :unsure: aisq, tam reiketu dialogo su musu isipareigojimais...
  • 0

#47 Svečias_evas_*

Svečias_evas_*
  • Svečiai

Parašyta 2003 spalio 28 - 14:23

[Del sito punkto drisciau pasigincyti :) Neteko matyti standartinese sutartyse tokio apribojimo (del leidimo registruoti ukio subjekta). Negalima perleisti, isnuomoti, atiduoti panaudai ir pan. be banko sutikimo. Bet cia tik leidimas prisiregistruoti, bet ne naudotis. Jei uosve sugalvotum prisiregistruoti savo bute, banko juk neprasytum tokio leidimo :D :P

Tokio tiesioginio apribojimo žinoma nebūna. Bet būna bendras, panašiai "nesuteikti jokių teisių" arba kaip nors panašiai. Čia jau kvepia teisėmis trečiojo asmens. Bendrai, kas yra tas registravimas. Vienu žodžiu, tokios kategorijos, kaip "priregistravimas" apskritai nėra. Ten kalbama apie sutikimą suteikti patalpas veiklai. Jei būtų tik "priregistravimas", užtektų pašto dėžutės numerio. Vienu žodžiu, tingiu čia dabar veltis į giias teisines diskusijas, be to, daugeliui tai ir nebūtų įdomu, bet iš esmės sutinku, kad kluasimas ginčytinas, bet pastudijavus konkrečią kredito sutartį, manau, rekomenduočiau pasikonsultuoti su banku, kad vėliau neiškiltų problemų.
Nes kai kalbėjau apie tai, kad parduodant gali iškilti sunkumų, bankas taip pat gali, nepalankiai susiklosčius aplinkybėms B) , tapti pardavėju, ir su tais sunkumais tektų bankui aiškintis. Todėl bendrą nuostatą "nesuteikti trečiosioms šalims jokių terisių" ar kažką pan., aiškinčiau ir kaip ūkio subjekto įregistravimą.
Esu tikras, kad ginčo atveju, bet kurio banko teisininkas taip pat ieškotų argumentų tokiam traktavimui pagrįsti :P
  • 0

#48 Svečias_Serafima_*

Svečias_Serafima_*
  • Svečiai

Parašyta 2003 spalio 28 - 14:50

Šiaip reiktų suburt kažkokią iniciatyvinę grupę, pasidalint užduotis, kad Kulinarui vienam nereiktų lakstyt su popieriais po visokiausias institucijas. Kas norėtų (ir galėtų) prisidėt?     


Galiu aš :rolleyes: prisidėti.
  • 0

#49 Svečias_Serafima_*

Svečias_Serafima_*
  • Svečiai

Parašyta 2003 spalio 28 - 14:59

to Pseudo Siai tema siulau iskelti i nauja top'ika su pavadinimu tipo "Steigiam kluba, reikalingi..."
  • 0

#50 Svečias_Mazulis Ronny_*

Svečias_Mazulis Ronny_*
  • Svečiai

Parašyta 2003 spalio 28 - 15:00

Todėl bendrą nuostatą "nesuteikti trečiosioms šalims jokių terisių" ar kažką pan., aiškinčiau ir kaip ūkio subjekto įregistravimą.
Esu tikras, kad ginčo atveju, bet kurio banko teisininkas taip pat ieškotų argumentų tokiam traktavimui pagrįsti :P

Oi tie isdyke teisininkai... :) Iesko asfalte slieku nors tu ka. Nors toks jusu darbas.

Beje, Zibinto patalpos butu geriausia iseitis. Vis tiek ta pati logo ir veliavas naudojame.
  • 0

#51 Kulinaras

Kulinaras
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 949
  • Vieta:Elektrėnai - Vilnius
  • Automobilis:Toyota Avensis VVTi 2.0

Parašyta 2003 spalio 28 - 16:33

Šiaip reiktų suburt kažkokią iniciatyvinę grupę, pasidalint užduotis, kad Kulinarui vienam nereiktų lakstyt su popieriais po visokiausias institucijas. Kas norėtų (ir galėtų) prisidėt?     


Galiu aš :rolleyes: prisidėti.

Va cia jau linksmiau :).
Na del klubo bustines manau teisinykai pasiaiskins, bet va gal kas turi pasiulymu ar pavyzdziu del steigiamojo susirinkimo protokolo pildymo. (Gal Citrinos pagelbes dar karta? :rolleyes: )Cia tam kad negrybautume susirinke. Zodziu visuomenines organizacijos steigiamojo susirinkimo protokolo pavyzdys butu reikalingas, nes kiek suprantu tai pats svarbiausias dokumentas kuris bus pridedamas prie paraiskos registracijai.
  • 0
chūinja




Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0