Peršokti prie turinio

Nuotrauka

papolitikuokim

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 2793

#2681 brizas

brizas
  • Senbuviai
  • Vieta:siauliai
  • Automobilis:peugeot605 2.1 td 1997m

Parašyta 2014 kovo 28 - 16:18

bet kaip lengvai jie (ukraina) atidave kryma, praktiskai be vieno suvio! sako truko motyvacijos, ar dar ko Ukrainos armijai pasipriesint, o, bet ,taciau manau jei kryma butu uzpuole kokie turkai, tai pasipriesinimas manau butu buves iki paskutinio, o cia rusai ? mazdaug kaip ir savi gaunasi :dntknw:

Šį pranešimą redagavo brizas: 2014 kovo 28 - 16:19

• 0
joks materialus kunas ,turintis rimties mase, negali virsyti sviesos greicio

#2682 Francis

Francis

Motion And Emotion

• Senbuviai
  • Vieta:www.wilno.lt
  • Automobilis:Peugeot 308SW GT Peugeot e2008 GT Pack

Parašyta 2014 kovo 28 - 17:04

bet kaip lengvai jie (ukraina) atidave kryma, praktiskai be vieno suvio! sako truko motyvacijos, ar dar ko Ukrainos armijai pasipriesint, o, bet ,taciau manau jei kryma butu uzpuole kokie turkai, tai pasipriesinimas manau butu buves iki paskutinio, o cia rusai ? mazdaug kaip ir savi gaunasi :dntknw:

Protingai mastancioms tautoms tas Krymas neidomus, o idiotu visi visada bijojo, Ukraina nenorejo Gruzijos klaidu kartoti, visiems buvo aisku, NATO nesikis, o tada maskoliai ir iki musu butu davare.

Šį pranešimą redagavo Francis: 2014 kovo 28 - 17:05

• 0

PEUGEOT e2008 GT Pack
Bez pežo, žyzn gavno.

#2683 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:beliko tik opelis...

Parašyta 2014 kovo 28 - 18:15

Jimmy, turbūt dar atsimeni iš rusų kalbos pamokų Krylovo pasakėčią apie vilką ir ėriuką ir jos pabaigą ir moralą: ėriukas visada kaltas.
Vilkui visais neįdomu kaip čia tie ėriukai kalba, jis savo planus turi.

Žinau. Bet planai skirtingi. Viena - kai vieversėlis danguje čirena, kita - kai pikta blusa pažastin segasi...
Rusai pastoviai iš mūsų pusės yra aplojami. Reikia, nereikia bet skalija valdžia, žiniasklaida ir kas netingi. Mūsų "didieji" draugai iš Amerikonijos liepia. Aniems juk pofig, čia kaip vaikystėj - "eik tu tam įspirk ir nebijok, aš tave apginsiu". Eina snarglius ir spiria. Visiems juokinga. O jei gauna atgal kupron - visiems dar juokingiau. Ir niekas negina kaip žadėjęs. Mažieji visada buvo ir bus didžiųjų įrankiu. Bet visi pamiršta, kad vienas iš didžiųjų visai šalia ir kai anas supykęs pirstels, tai kitas "didysis" nespės per Atlantą atlėkt, kad langą atidaryt ir išvėdint. Daug kas girdėjot apie "Amerikės balso" pažadus pokario partizanams: "... jūs dar prasilaikykit šiek tiek, o mes jau tuoj ateisim ir išvysim komunistą"... Atėjo ir išvijo. Kaip gi. J. Bush'o kalba Vilniuje - tas pats politinis populizmas.
Tikrai neagituoju laižyt padus Putlieriui, nu bet šitaip geri kaimynai nesielgia. Dėl to už dujas permokam, pastovios ekonominės sankcijos ir t.t.
Su Ukraina - kita istorija. Po stalininio holodomoro ( http://lt.wikipedia....iki/Holodomoras ) ukrainiečiai (ypač vakariniai) įgijo amžiną priešą Rusijos asmenyje. Antrojo Pasaulinio karo metu būtent Ukrainoje atsirado daugiausiai palaikančiųjų Vokietiją kovoje prieš rusus (suasmeninta TSRS). Už tą faktą pokariu sibiran buvo deportuoti keli milijonai ukrainiečių (lietuvių - apie 300 000). TSRS laikais visa tai buvo užgniaužta. Bet ukrainiečiai to niekad nepamiršo ir ėmė linkti į vakarus. Rusams šis "amžinos slavų draugystės" nubraukimas savaime aišku nepatiko. Juolab Ukrainoje gyvena nemažai rusų. O stipresnis (kaip minėtoje pasakėčioje) - visad ras pagalį...
Jei kas nori argumentuoti apie lietuvių skriaudas dėl trėmimų ir vien dėl to "privalomo" rusų nekentimo, tai drįstu priminti, kad tremiamųjų sąrašus sudarinėjo tie patys partiniai lietuviai, o ne rusai. Patys lietuviai vienas kitą skundė (mūsų amžinas bruožas), partsekai pasirašinėjo, o rusai vežė stebėdamiesi, kiek "fašistų" čia gyvena. Tik nesiginčykit dėl šito fakto. Mano a.a. tėvukas atpylė Siberijoj 11 metų. Žinojo kas, kaip ir dėl ko. Ir ne vien apie savo bylą, bet ir kitų nelaimės draugų...
Pabaigai senas anekdotas:
Kijevo Rusia. Sėdi senas chocholas prie Dniepro ir žuvis gaudo. Pagauna jis auksinę žuvelę...
- Paleisk mane, seni, išpildysiu tris tavo norus...
- Gerai. Noriu, kad mongolų-totorių orda užpultų Švediją.
- Bus išpildyta...
Mongolų milijoninė armija tik pyst ir nulekia vikingų kraštan...
- Sakyk antrą norą.
- Ir antą kartą noriu, kad Orda švedus užpultų...
Mongolai dar nespėję grįžti, vėl varo skandinavus rūrint...
- Na, sakyk trečią norą.
- Ir dar kartą lai mongolai švedus sumuša...
- Seni, kokia tau iš to nauda? Kuo tau tie švedai nusikalto?
- Pofig man tie švedai. Man svarbu, kad Orda per maskolius varytų...
  • 0
... labai piktas diedas...

#2684 Bivainis

Bivainis
  • Senbuviai
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Citroen C5 2HDi 2006 m.

Parašyta 2014 kovo 28 - 19:26

Ar vieversėliu čyrensi ar ranką bučiuosi niekas nuo to nepasikeis. Apie Amerikos Balso pokaryje pažadus padėti partizanams kovoje jau daug kartų girdėtas mitas. To niekada nubuvo, nes Amerikos Balso lietuvių skyrius buvo įkurtas 1951 m. Tais metais Amerikos balsas prabilo lietuviškai. Partizaninis judėjimas buvo užgniaužtas iki 1949 m. Po to buvo likę tik pavieniai partizanai kurie jau jokių vilčių nebe turėjo.
  • 0
BALDŲ PROJEKTAI IR GAMYBA

#2685 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai

Parašyta 2014 kovo 28 - 19:51

Apie Amerikos Balso pokaryje pažadus padėti partizanams kovoje jau daug kartų girdėtas mitas. To niekada nubuvo, nes Amerikos Balso lietuvių skyrius buvo įkurtas 1951 m. Tais metais Amerikos balsas prabilo lietuviškai. Partizaninis judėjimas buvo užgniaužtas iki 1949 m. Po to buvo likę tik pavieniai partizanai kurie jau jokių vilčių nebe turėjo.

Pagūglint moku ir aš : http://lt.wikipedia....uvos_partizanai ...
Nori kažkaip įrodyti, kad po 49-ųjų miškuose liko tik pavieniai "razbaininkai"? Gal tai buvo nebe tūkstantiniai junginiai, bet jų viltis mirė kartu su jais...
  • 0

#2686 evbi

evbi
  • Senbuviai
  • Automobilis:Audi A6, Peugeot 406

Parašyta 2014 kovo 29 - 09:23

bet jų viltis mirė kartu su jais...

Reikėtų skirti partizanų viltį, kad "Amerika padės" nuo realių Amerikos pažadų, kurių nebuvo. Buvo tik gandai ir patizanų tikėjimas. Amerika galėjo "ateiti" ir sunaikinti Stalino imperiją tik 1946-1949 m. intervale, nes po karo kelis metus turėjo atominio ginklo monopoliją. Bet tie metai prabėgo greitai ir tikėtis, kad iškart po karo JAV puls buvusį sąjungininką kovoje prieš Hitlerį buvo naivu. O kai 1949 m. vasaros gale atominį ginklą išbandė ir SSRS , tikėtis pagalbos iš Vakarų tapo dar naiviau...

Šį pranešimą redagavo evbi: 2014 kovo 29 - 09:27

• 0

#2687 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai

Parašyta 2014 kovo 29 - 18:19

Reikėtų skirti partizanų viltį, kad "Amerika padės" nuo realių Amerikos pažadų, kurių nebuvo. Buvo tik gandai ...

Vaikai, paskaitykit istoriją pagaliau. Kad ir V. Adamkaus biografiją, kai pabėgėlių stovyklose buvo ruošiami diversantai. Juos parašiutais permesdavo Lietuvon su visais nurodymais ir pažadais partizaniniam judėjimui. Blin, negi jūs tokie buki, kad nežinot šitų faktų? Tėvo vyresnis brolis (partizanas, žuvęs 1948 m. prie Anykščių) pats apie tuos reikalus buvo papasakojęs keliems žmonėms (mano tėvukui irgi).
Mano seneliai iš Anykščių aikštės naktį pavogė sūnaus kūną (gulėjo su kitais žuvusiais partizanais), kad slapčia palaidotų. Vėliau su visais vaikais slapstėsi pas gimines nuo trėmimų. Tėvukas tuo metu mokėsi Kauno universitete ir jį "supakavo" einantį į paskaitas Vydūno al., tuo pačiu etapu buvo areštuotas mano tėvuko dėdė, kuris šeimai besislapstant, liko saugoti sodybos. Jauniausioji sesutė 2 metus buvo slepiama Antano Vienuolio namuose Anykščiuose. Dabar ten esančiame memorialiniame muziejuje galima pamatyti jos nuotrauką (Bronė Žeimytė). Apie visus tuos reikalus žinau daugiau, nei ne kurie lochai čia apsimetinėja "istorikais", tad ne3,14skit proto... :fool:
  • 0

#2688 evbi

evbi
  • Senbuviai

Parašyta 2014 kovo 29 - 19:19

Vaikai, paskaitykit istoriją pagaliau. Kad ir V. Adamkaus biografiją, kai pabėgėlių stovyklose buvo ruošiami diversantai. Juos parašiutais permesdavo Lietuvon su visais nurodymais ir pažadais partizaniniam judėjimui. Blin, negi jūs tokie buki, kad nežinot šitų faktų? Tėvo vyresnis brolis (partizanas, žuvęs 1948 m. prie Anykščių) pats apie tuos reikalus buvo papasakojęs keliems žmonėms (mano tėvukui irgi).
Mano seneliai iš Anykščių aikštės naktį pavogė sūnaus kūną (gulėjo su kitais žuvusiais partizanais), kad slapčia palaidotų. Vėliau su visais vaikais slapstėsi pas gimines nuo trėmimų. Tėvukas tuo metu mokėsi Kauno universitete ir jį "supakavo" einantį į paskaitas Vydūno al., tuo pačiu etapu buvo areštuotas mano tėvuko dėdė, kuris šeimai besislapstant, liko saugoti sodybos. Jauniausioji sesutė 2 metus buvo slepiama Antano Vienuolio namuose Anykščiuose. Dabar ten esančiame memorialiniame muziejuje galima pamatyti jos nuotrauką (Bronė Žeimytė). Apie visus tuos reikalus žinau daugiau, nei ne kurie lochai čia apsimetinėja "istorikais", tad ne3,14skit proto...  :fool:

Dieduk, nesikarščiuok. Istoriku man apsimetinėti nereikia, nes ją esu baigęs (ir ne tik žemiausioj studijų pakopoj). Jei nežinočiau, ką rašau, nerašyčiau visai. Tamstos diletantiški išvedžiojimai apie Adamkaus memuarų ištraukas, neva "įrodančias" Amerikos pažadus "išvaduoti", rezistencijos istorijoje besispecializuojantiems istorikams sukeltų tik šypseną. Tu, prieš akis kabindamas, bent su rezistencinio judėjimo istoriografija susipažink, šaltinius bent pavartyk, o tada jau porink, kas ką ir kam žadėjo. Nei vienam Lietuvos istorikui nepavyko rasti jokio dokumento, įrodančio, kad JAV vadovybė partizanų vadovybei būtų pažadėjusi (net per tarpininkus) "išvaduoti" Lietuvą, o atėjo vienas diletantas ir surado "įrodymą" - Adamkaus memuarus :D Perspjovei visus šioj temoj besispecializuojančius istorikus :D Nekvestionuoju, kad būta įvairių "diversantų", kurie galėjo pripasakoti daug ką, bet įrodymų (šaltinių ar JAV pareigūnų oficialaus ar neoficialaus patvirtinimo forma), kad JAV TIKRAI žadėjo ar turėjo planų "išvaduoti", kol kas nei vienas istorikas nerado. Tamsta būsi pirmas. Pirmadienį bėk į Genocido ir Rezistencijos tyrimų centrą ir pasidalink ten su visais, kad pirmas atradai, ko kiti dešimtmečiais nerado ir neišsiaiškino :D

P.S. Ir šiaip keista, kai žmogus, kurio giminaičiai tiesiogiai patyrė stalinines represijas, komentaruose piktinasi ne liliPutino bezpridielu Kryme ir SSRS restauracijos idėjomis, o, pasikinkęs krūvą stereotipų ir legendų apie neva "žadėtą", bet "netesėtą" Amerikos atėjimą mušti Stalino ir jį varyti iš Pabaltijo, piktinasi "pažadų" netesėjusia Amerika. Žo, piktinasi ne okupantų politika, tiesiogiai palietusia jo giminaičius, o amerikiečiais, dar antirusiškai nusistačiusiai politikais ir komentatoriais :D Dienos anekdotas :) Dieduk, sovietinė švietimo sistema ir propaganda tamstai gerai smegenėles praplovė. Homo sovieticus mentalitetas įskiepytas sėkmingai :) Su tuo ir sveikinu :) :beer:

Šį pranešimą redagavo evbi: 2014 kovo 29 - 19:40

• 0

#2689 Francis

Francis

Motion And Emotion

• Senbuviai
  • Vieta:www.wilno.lt
  • Automobilis:Peugeot 308SW GT Peugeot e2008 GT Pack

Parašyta 2014 kovo 29 - 19:45

Statau :beer: už paskutinį komentarą.
  • 0

PEUGEOT e2008 GT Pack
Bez pežo, žyzn gavno.

#2690 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai

Parašyta 2014 kovo 29 - 21:03

... Istoriku man apsimetinėti nereikia, nes ją esu baigęs...
...Nei vienam Lietuvos istorikui nepavyko rasti jokio dokumento...
...kol kas nei vienas istorikas nerado....pirmas atradai, ko kiti dešimtmečiais nerado ir neišsiaiškino ...

...Ir šiaip keista, kai žmogus, kurio giminaičiai tiesiogiai patyrė stalinines represijas, komentaruose piktinasi ne liliPutino bezpridielu (...), bet (...) piktinasi "pažadų" netesėjusia Amerika. Žo, piktinasi ne okupantų politika, tiesiogiai palietusia jo giminaičius, o amerikiečiais...
...sovietinė švietimo sistema ir propaganda tamstai gerai smegenėles praplovė. Homo sovieticus mentalitetas įskiepytas sėkmingai ...

Ką gi, bandysiu ypatingai protiškai "apdovanotiems" ramiai išdėstyt.
1. Kad tamsta esi istorikas, jau visi pastebėjo. Moderatoriai net temą vieną per tokias "istorijas' uždarė...
2. Nežinau, ko ten patį mokė, bet su loginiu mastymu nedraugauji. Ar naiviai vaizduojiesi, kad CŽV apmokytas pasiuntinys įteikdavo partizanams amerikonų dokumentą su pažadais padėti Lietuvai? O gal tai būdavo vis tik žodinis nurodymas (jei tau žinoma sąvoka "konspiracija")? Daleiskim, kad koks nors infiltruotasis ir parašė ataskaitą NKVD, bet visa tai dabar guli FSB archyve ir istorikams kol kas nepasiekiama. Nesiruošiu gūglinti, ar kitaip ieškoti to. Man užtenka gyvų to laikmečio liudininkų pasakojimų...
3. Dėl Putino "bezpredielo" savo poziciją išsakiau anksčiau ir anaiptol jo neteisinu. Tačiau būtent dėl mano artimųjų ir kitų nukentėjusių pokariu dėl pasipriešinimo okupacijai tragedijos, negaliu atleisti amerikonams. Kur kas mažiau būtų žuvę naivaus jaunimo, jei nebūtų kurstoma "greito išvadavimo" iliuzija. Dalis partizanų buvo idėjiniai (buvę Lietuvos karininkai ir pan.), tačiau didesnė dalis - jauni vyriokai, kurie nenorėjo eiti privalomai tarnauti į sovietinę kariuomenę. Ir bėgo į miškus perlaukti momento, nes anot pasiuntinių - "jau tuoj tuoj...". Tačiau tas "tuoj" taip ir neatėjo, o kelio atgal daug kam nebebuvo...
4. Dėl paskutinio tamstos teiginio jaučiu pareigą paklausti: tu visai durnas, ar tik pusdurnis?
Sorry, nesusilaikiau...
  • 0

#2691 Bivainis

Bivainis
  • Senbuviai
  • Automobilis:Citroen C5 2HDi 2006 m.

Parašyta 2014 kovo 29 - 21:46

Baikit vieni kitus durninti, nes tuoj teks kažkam vėl pratrinti, ar užraukti temą. Teko ir man domėtis šia tema, pradedant šeimos, giminės patirtimi ir pasakojimais girdėtais nuo vaikystės, dar sovietmečiu. Jei kam įdomu pokario Lietuvos laisvės kovos, pradžiai galima paskaityti Adolfo Ramanausko Vanago knygą "Daugel krito sūnų". Rašė žmogus dienoraščio forma kelis metus. Juodraščius kažkas sovietmečių išslapstė, tad turime autentišką daugelio šių įvykių liudijimą. O jeigu įdomu plačiau, tai šia tema yra labai daug literatūros.
  • 0
BALDŲ PROJEKTAI IR GAMYBA

#2692 evbi

evbi
  • Senbuviai

Parašyta 2014 kovo 29 - 23:47

1. ...Moderatoriai net temą vieną per tokias "istorijas' uždarė...
2. ...bet visa tai dabar guli FSB archyve ir istorikams kol kas nepasiekiama. Nesiruošiu gūglinti, ar kitaip ieškoti to. Man užtenka gyvų to laikmečio liudininkų pasakojimų...
3. ...Tačiau būtent dėl mano artimųjų ir kitų nukentėjusių pokariu dėl pasipriešinimo okupacijai tragedijos, negaliu atleisti amerikonams. Kur kas mažiau būtų žuvę naivaus jaunimo, jei nebūtų kurstoma "greito išvadavimo" iliuzija. Dalis partizanų buvo idėjiniai (buvę Lietuvos karininkai ir pan.), tačiau didesnė dalis - jauni vyriokai, kurie nenorėjo eiti privalomai tarnauti į sovietinę kariuomenę. Ir bėgo į miškus perlaukti momento, nes anot pasiuntinių - "jau tuoj tuoj...". Tačiau tas "tuoj" taip ir neatėjo, o kelio atgal daug kam nebebuvo...
4. Dėl paskutinio tamstos teiginio jaučiu pareigą paklausti: tu visai durnas, ar tik pusdurnis?

Nors nesijaučiu esąs vertas garbės diskutuoti su rezistencijos istorijos ir HDI sanaudų "ekspertu" Jimmy, bet keletą šio teorinėm žiniom ir praktiniais gebėjimais minėtose sferose spinduliuojančio "eksperto" įžvalgų vistik leisiu sau pakomentuoti. Tiesa, teisybės dėlei reikėtų pažymėti, kad minėto "eksperto" ekspertinės kompetencijos minėtose srityse kauptos ne tiek mokslo įstaigose/studijuojant atitinkamus šaltinius ar vairuojant konkretų HDI modelį, bet labiau pasikliaujant agentūros VBS teikiama patikima informacija ir vairuojant apdujintą benzą....

1. Ana tema uždaryta ir ištrinta daugiausia dėl tamstos netaktiškų išsišokimų, šaipantis iš žmonių realios patirties dėl kuro sąnaudų, nors ar galima tikėtis objektyvios santūrios nuomonės iš žmogaus, kuris, metaforiškai kalbant, pasakoja apie Paryžių ir šaiposi iš ten buvusių, nors pats yra buvęs tik Berlyne...

2. Ginčas juk ne dėl to, buvo ar nebuvo kalbų apie "išvadavimą". Vienareikšmiškai - jų buvo. Niekas neginčija. Visa esmė, kad tos kalbos sklido ne iš amerikiečių lūpų ir toliau gandų lygio nepažengė. Ir taip bus tol, kol konkrečiais archyviniais dokumentaisi ir/ar autentiškais amerikiečių pareigūnų liudijimais nebus įrodyta kitaip. Pagal tavo logiką, jei kaime pasklis gandas, kad Jonaitis iš Petraičio arklį pavogė, tai teismas turėtų, vien gandais ir bobučių pasakojimais besiremdamas, kišti Jonaitį į cypę... O gal reikėtų ir konkretesnių įrodymų?

3. Tu ne ant amerikonų pyk, o ant tų, kurie tuos gandus skleidė. O labiausiai tai šitoj situacijoj turėtum pykti ant okupantų ir koloborantų. Ne Ruzvelto saulę paleckiai, cvirkos, venclovos ir kiti "patriotai" į Lietuvą parvežė, ne į JAV sudėtį Lietuva tada "savanoriškai" įstojo, ne į Aliaską šviesiausius žmones trėmė ir ne prieš amerikonų pakalikus ir statytinius kovodami jaunuoliai miškuose žuvo... Žo, ne tuo adresu pyktį transliuoji.

4. Tiesiog tamstos prorusiškas, nostalgija sovietmečiui, neapykanta Amerikai dvelkiantis ir sovietmečio istorikų aktyviai transliuotomis stereotipinėmis "klišėmis" paramstytas komentarų turinys leidžia kelti nedrąsią prielaidą apie tamstos panašumą į Homo sovieticus padermę. Jei suklydau ir įspūdis klaidingas - labai atsiprašau.

Šį pranešimą redagavo evbi: 2014 kovo 30 - 00:07

• 0

#2693 narod

narod
  • Senbuviai
  • Automobilis:Peugeot 307SW

Parašyta 2014 kovo 29 - 23:52

Nu, blin lituviai jūs ir dotat most rusų miaškos nireik - patys būna kitą sukaposit. O jei rimtai: to Jimmy: tai mes dabar ir netylim, nesėdims šiknas suraukę, kaip 1939 metais (čia apie tavo suomių pavyzdį) P.S. atleisti vis tiek reikia, reikia ir susitaikyti to evbi: o parama neoficiali vis tik buvo (šiokia tokia), oficialios būti negalėjo, nes prieš tai buvo Jalta ir Postdamas

Šį pranešimą redagavo narod: 2014 kovo 29 - 23:58

• 0

#2694 evbi

evbi
  • Senbuviai

Parašyta 2014 kovo 29 - 23:53

Kaip sako sporte: aš už Jimmi.
Ta pati politika vikdoma ir dabar iš jankiu puses, ale neva oficialiai, tik ne duok dieve nutiktu ko visi bijom, tai oi kaip pajausim tai ant savo kailio, tik "pagalbos" iš užjurio tikrai nesulauksim, nebukim naivus.

Galėtum mėgint laimę ekstrasensų mūšyje sudalyvaut. Manau, toli eitum... :)
  • 0

#2695 Kulinaras

Kulinaras
  • Senbuviai
  • Vieta:Elektrėnai - Vilnius
  • Automobilis:Toyota Avensis VVTi 2.0

Parašyta 2014 kovo 30 - 08:36

Kijevo Rusia. Sėdi senas chocholas prie Dniepro ir žuvis gaudo. Pagauna jis auksinę žuvelę...
- Paleisk mane, seni, išpildysiu tris tavo norus...
- Gerai. Noriu, kad mongolų-totorių orda užpultų Švediją.
- Bus išpildyta...
Mongolų milijoninė armija tik pyst ir nulekia vikingų kraštan...
- Sakyk antrą norą.
- Ir antą kartą noriu, kad Orda švedus užpultų...
Mongolai dar nespėję grįžti, vėl varo skandinavus rūrint...
- Na, sakyk trečią norą.
- Ir dar kartą lai mongolai švedus sumuša...
- Seni, kokia tau iš to nauda? Kuo tau tie švedai nusikalto?
- Pofig man tie švedai. Man svarbu, kad Orda per maskolius varytų...

Geras cia, pralinksminai :) :beer:

Kita vertus del amerikos. Nezinau kaip tan istoriskai, bet man tevai irgi minejo kad amerikonai zadejo ateiti ir islaisvinti. Gal mitas, bet toks buvo.
Faktas kad amerika mums didesni draugai nei putino rusija, bet toli grazu tai ne pats idealus variantas. Manau su manim nesigincysit
As asmeniskai esu uz nato uz ES, pats gerbiu Landsbergi, bet suprantu ir Jimmy. Musu nuomones gal kazkiek skiriasi, bet tai neturi buti neapykantos esme.
Aplamai, kaip emocijos susikerta su istorija, tai jua is principo nera gerai :beer:

Šį pranešimą redagavo Kulinaras: 2014 kovo 30 - 09:02

• 0
chūinja

#2696 linukass

linukass
  • Senbuviai
  • Automobilis:Peugeot 307 sw

Parašyta 2014 kovo 30 - 10:51

tu evbi, -Nors nesijaučiu esąs vertas garbės diskutuoti.. Tai ir nediskutuok, nes kazkaip uzknisi su savo tais uzkabinimais ir uzgauliojimais. Tipo tu cia egzpertas ir viska ismanai?
  • 0

#2697 evbi

evbi
  • Senbuviai

Parašyta 2014 kovo 30 - 11:52

tu evbi, -Nors nesijaučiu esąs vertas garbės diskutuoti.. Tai ir nediskutuok, nes kazkaip uzknisi su savo tais uzkabinimais ir uzgauliojimais. Tipo tu cia egzpertas ir viska ismanai?

Apie užgauliojimus ir pirmus užkabinimus teiraukis ne pas mane, o pas kolegą Jimmy. Aš tik atsakinėju tokiu tonu, kokį toną tas ponas pirmas nustatė.
  • 0

#2698 shakilas

shakilas
  • Senbuviai
  • Vieta:Mažeikiai
  • Automobilis: Peugeot 406 LPG

Parašyta 2014 kovo 30 - 12:30

" neduok valgyt, bet duok proga pasneket (tiksliau, pasigincyt).." kai kam tas puikiai pritaikoma jau ne pirmoje temoje..
  • 0
Peugeot 406 rallye edition LPG

#2699 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai

Parašyta 2014 kovo 30 - 16:30

Problema tame, kad gerb. Istorijos Propiesoriui evbi studijų laikais nepakišo popieriaus su anspaudais ir parašais, kad amerikonų pažadai padėti BUVO. Ar nepakišo, ar pats tuo nesidomėjo, ar per paskaitas miegojo - čia tik jam žinoti. Pradedant tyrinėjama žmonijos priešistore, vėliau - antika, ankstyvaisiais-vėlyvaisiais viduramžiais ir baigiant paskutintojo šimtmečio istorija, nė vienas istorikas negali būti pasikaustęs visuose laikotarpiuose vienodai. Visi daugiau-mažiau specializuojasi savo srityje. Taip pat, kaip baigęs konservatorijos fleitos klasę nebūtinai bus arfos virtuozu, arba gydytojas dietologas tikrai nesiims taisyti dantų... Pasvarstykim: ... mano girdėti pasakojimai buvo iš tiesiogiai su tuo susidūrusių žmonių lūpų. Ir ne vien mano. Be kita ko, pasakojama buvo dar anais sovietmečio laikais, kad dar buvo daug gyvų rezistencijos dalyvių. Kas, jei ne jie geriausiai galėjo visa tai nušviesti? Tokie dalykai nelaužiami iš piršto. Dabar mes vadovaujamės jau Nepriklausomybės laikais išleistais pasakojimais ir memuarais. Tuo metu Rosieja tapo piktąja Pamote, o Amerikonija - mūsų naująja Motuše ir gynėja. KAS GALI PANEIGTI, KAD VISA TAI NEBUVO PAREDAGUOTA, IDANT NEBŪTŲ ĮŽEISTI MŪSŲ NAUJIEJI "GLOBĖJAI"?????? Kodėl aš dabar turiu vadovautis tuometinėmis sąjūdiečių (vėliau - konservatorių) užsakytomis leidybai brošiūromis, o ne GYVAIS LIUDININKŲ PASAKOJIMAIS, a? Ar ne šitais prafiltruotais raštais ir vadovaujasi gerb. Propiesorius evbi fon HDI? Kur dingo faktai? Istoriją visais laikais koregavo. Patys rusai virkauja, kad jų istoriją rašė 17-18 a. caro pakviesti vokiečių mokslininkai. Rezultate gavosi, kad Rusijos istorija prasidėjo tik nuo Riuriko. O anksčiau - titnaginiai kirvukai. Žinomas faktas, kad M. Lomonosovas tiems vokietukams tiesiogine prasme snukius už tai daužė... Lenkai Lietuvos istoriją piešia dar geriau. Pasirodo, dar 19 a. lietuviai lakstė miškuose apsisiautę kailiais ir su kuokomis rankose (prisiminkime 196... kažkuriais išėjusią "Lokio" ekranizaciją), arba paklausykime kokio nors Krokuvos gido "baikių" apie LDK laikus... Popierius pakenčia viską. Gali ant jo vieną darašyt, kitą - užtušuot. Jis nesipriešins. Visa bėda, kad daug kas popieriumi pasitiki daugiau, nei gyvu žmogumi. Žiopla pasų stalo darbuotoja parašys, kad tu Kazlauckis, o ne Kazlauskas ir atspėkit, kuo vadovausis kitos instancijos - tavo įrodinėjimais, ar raidėm ant Jo Šventenybės paso?... Evbi, pasakymas, kad "aš to neskaičiau" - ne argumentas...

Šį pranešimą redagavo Jimmy: 2014 kovo 30 - 16:32

• 0

#2700 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai

Parašyta 2014 kovo 30 - 20:21

Čia dar apie rezistencijos laikų istorijos klastojimą: http://counter-propa...st/ltresist.php ...
Čia dar: http://www.iskauskas...padejo-vakarai/ . Kad ilgai neieškot, cituoju:
"... Nors ši audiencija truko apie 20 minučių, ją galima vadinti istorine: ir dėl to, kad Amerikos vadovas rado laiko lietuvių išeivijos problemoms, ir dėl Vašingtono suteikto galingo stimulo toliau plėsti Lietuvos išlaisvinimo idėją. Kokia šalis dar taip energingai rėmė laisvos Lietuvos siekį?
Štai kodėl, kaip dažnai atsitinka po euforijos antplūdžio, pokario metu sklidę Vašingtono pažadai netrukus išvaduoti Lietuvą ir kitas Baltijos šalis iš sovietų okupacijos, laisvės kovotojams įkvėpė apgaulingą viltį, kad su amerikiečių pagalba okupanto ordos netrukus bus įveiktos. Tokių oficialių to meto Vašingtono pareiškimų tarsi ir nebuvo, bet tarp Lietuvos partizanų sklido gandai, kad štai JAV vėl išsilaipins Europoje ir patrauks prieš SSRS… Tai buvo mėginimas įkvėpti pasitikėjimo ir nenustoti priešintis okupantui..."
Taigi, oficialiai nepareiškė, bet lietuvius durnino...
Ir dar: http://dg.lapas.info/?p=817
"... Lietuvos partizanų kontaktai su pasauliu buvo riboti. Įvykdytos kelios bendros su latviais operacijos. Atrodo, Vakarų agentai su Lietuvos partizanais ryšį užmezgė jau 1945 metais. 1948 m. žymus partizanų vadas Juozas Lukša-Daumantas nuvyko prašyti pagalbos Į Vakarus ir ten parašė knygą „Partizanai už geležinės uždangos“[22]. Jokios materialinės paramos nebuvo gauta, tačiau Lukša ir kelis kitus partizanų atstovus amerikiečių žvalgyba 1949-1951 m, parašiutais nuleido į Lietuvą, kur Lukša netrukus žuvo..."
Taigi, amerikėnai paprasčiausiai liejo žibalą ugnin, kad tik pakenkti Rusijai, tačiau savo pažadų net nesiruošė tesėt...
Galiu dar kelias valandas gūglint, bet nematau tikslo...
  • 0

Vartotojų skaito šią temą: 7

narių: 0, svečių: 7, slaptų narių: 0