Šį pranešimą redagavo brizas: 2014 kovo 28 - 16:19
Parašyta 2014 kovo 28 - 16:18
Šį pranešimą redagavo brizas: 2014 kovo 28 - 16:19
Parašyta 2014 kovo 28 - 17:04
Protingai mastancioms tautoms tas Krymas neidomus, o idiotu visi visada bijojo, Ukraina nenorejo Gruzijos klaidu kartoti, visiems buvo aisku, NATO nesikis, o tada maskoliai ir iki musu butu davare.bet kaip lengvai jie (ukraina) atidave kryma, praktiskai be vieno suvio! sako truko motyvacijos, ar dar ko Ukrainos armijai pasipriesint, o, bet ,taciau manau jei kryma butu uzpuole kokie turkai, tai pasipriesinimas manau butu buves iki paskutinio, o cia rusai ? mazdaug kaip ir savi gaunasi
Šį pranešimą redagavo Francis: 2014 kovo 28 - 17:05
PEUGEOT e2008 GT Pack
Bez pežo, žyzn gavno.
Parašyta 2014 kovo 28 - 18:15
Žinau. Bet planai skirtingi. Viena - kai vieversėlis danguje čirena, kita - kai pikta blusa pažastin segasi...Jimmy, turbūt dar atsimeni iš rusų kalbos pamokų Krylovo pasakėčią apie vilką ir ėriuką ir jos pabaigą ir moralą: ėriukas visada kaltas.
Vilkui visais neįdomu kaip čia tie ėriukai kalba, jis savo planus turi.
Parašyta 2014 kovo 28 - 19:26
Parašyta 2014 kovo 28 - 19:51
Pagūglint moku ir aš : http://lt.wikipedia....uvos_partizanai ...Apie Amerikos Balso pokaryje pažadus padėti partizanams kovoje jau daug kartų girdėtas mitas. To niekada nubuvo, nes Amerikos Balso lietuvių skyrius buvo įkurtas 1951 m. Tais metais Amerikos balsas prabilo lietuviškai. Partizaninis judėjimas buvo užgniaužtas iki 1949 m. Po to buvo likę tik pavieniai partizanai kurie jau jokių vilčių nebe turėjo.
Parašyta 2014 kovo 29 - 09:23
Reikėtų skirti partizanų viltį, kad "Amerika padės" nuo realių Amerikos pažadų, kurių nebuvo. Buvo tik gandai ir patizanų tikėjimas. Amerika galėjo "ateiti" ir sunaikinti Stalino imperiją tik 1946-1949 m. intervale, nes po karo kelis metus turėjo atominio ginklo monopoliją. Bet tie metai prabėgo greitai ir tikėtis, kad iškart po karo JAV puls buvusį sąjungininką kovoje prieš Hitlerį buvo naivu. O kai 1949 m. vasaros gale atominį ginklą išbandė ir SSRS , tikėtis pagalbos iš Vakarų tapo dar naiviau...bet jų viltis mirė kartu su jais...
Šį pranešimą redagavo evbi: 2014 kovo 29 - 09:27
Parašyta 2014 kovo 29 - 18:19
Vaikai, paskaitykit istoriją pagaliau. Kad ir V. Adamkaus biografiją, kai pabėgėlių stovyklose buvo ruošiami diversantai. Juos parašiutais permesdavo Lietuvon su visais nurodymais ir pažadais partizaniniam judėjimui. Blin, negi jūs tokie buki, kad nežinot šitų faktų? Tėvo vyresnis brolis (partizanas, žuvęs 1948 m. prie Anykščių) pats apie tuos reikalus buvo papasakojęs keliems žmonėms (mano tėvukui irgi).Reikėtų skirti partizanų viltį, kad "Amerika padės" nuo realių Amerikos pažadų, kurių nebuvo. Buvo tik gandai ...
Parašyta 2014 kovo 29 - 19:19
Dieduk, nesikarščiuok. Istoriku man apsimetinėti nereikia, nes ją esu baigęs (ir ne tik žemiausioj studijų pakopoj). Jei nežinočiau, ką rašau, nerašyčiau visai. Tamstos diletantiški išvedžiojimai apie Adamkaus memuarų ištraukas, neva "įrodančias" Amerikos pažadus "išvaduoti", rezistencijos istorijoje besispecializuojantiems istorikams sukeltų tik šypseną. Tu, prieš akis kabindamas, bent su rezistencinio judėjimo istoriografija susipažink, šaltinius bent pavartyk, o tada jau porink, kas ką ir kam žadėjo. Nei vienam Lietuvos istorikui nepavyko rasti jokio dokumento, įrodančio, kad JAV vadovybė partizanų vadovybei būtų pažadėjusi (net per tarpininkus) "išvaduoti" Lietuvą, o atėjo vienas diletantas ir surado "įrodymą" - Adamkaus memuarusVaikai, paskaitykit istoriją pagaliau. Kad ir V. Adamkaus biografiją, kai pabėgėlių stovyklose buvo ruošiami diversantai. Juos parašiutais permesdavo Lietuvon su visais nurodymais ir pažadais partizaniniam judėjimui. Blin, negi jūs tokie buki, kad nežinot šitų faktų? Tėvo vyresnis brolis (partizanas, žuvęs 1948 m. prie Anykščių) pats apie tuos reikalus buvo papasakojęs keliems žmonėms (mano tėvukui irgi).
Mano seneliai iš Anykščių aikštės naktį pavogė sūnaus kūną (gulėjo su kitais žuvusiais partizanais), kad slapčia palaidotų. Vėliau su visais vaikais slapstėsi pas gimines nuo trėmimų. Tėvukas tuo metu mokėsi Kauno universitete ir jį "supakavo" einantį į paskaitas Vydūno al., tuo pačiu etapu buvo areštuotas mano tėvuko dėdė, kuris šeimai besislapstant, liko saugoti sodybos. Jauniausioji sesutė 2 metus buvo slepiama Antano Vienuolio namuose Anykščiuose. Dabar ten esančiame memorialiniame muziejuje galima pamatyti jos nuotrauką (Bronė Žeimytė). Apie visus tuos reikalus žinau daugiau, nei ne kurie lochai čia apsimetinėja "istorikais", tad ne3,14skit proto...
Šį pranešimą redagavo evbi: 2014 kovo 29 - 19:40
Parašyta 2014 kovo 29 - 19:45
PEUGEOT e2008 GT Pack
Bez pežo, žyzn gavno.
Parašyta 2014 kovo 29 - 21:03
Ką gi, bandysiu ypatingai protiškai "apdovanotiems" ramiai išdėstyt.... Istoriku man apsimetinėti nereikia, nes ją esu baigęs...
...Nei vienam Lietuvos istorikui nepavyko rasti jokio dokumento...
...kol kas nei vienas istorikas nerado....pirmas atradai, ko kiti dešimtmečiais nerado ir neišsiaiškino ...
...Ir šiaip keista, kai žmogus, kurio giminaičiai tiesiogiai patyrė stalinines represijas, komentaruose piktinasi ne liliPutino bezpridielu (...), bet (...) piktinasi "pažadų" netesėjusia Amerika. Žo, piktinasi ne okupantų politika, tiesiogiai palietusia jo giminaičius, o amerikiečiais...
...sovietinė švietimo sistema ir propaganda tamstai gerai smegenėles praplovė. Homo sovieticus mentalitetas įskiepytas sėkmingai ...
Parašyta 2014 kovo 29 - 21:46
Parašyta 2014 kovo 29 - 23:47
Nors nesijaučiu esąs vertas garbės diskutuoti su rezistencijos istorijos ir HDI sanaudų "ekspertu" Jimmy, bet keletą šio teorinėm žiniom ir praktiniais gebėjimais minėtose sferose spinduliuojančio "eksperto" įžvalgų vistik leisiu sau pakomentuoti. Tiesa, teisybės dėlei reikėtų pažymėti, kad minėto "eksperto" ekspertinės kompetencijos minėtose srityse kauptos ne tiek mokslo įstaigose/studijuojant atitinkamus šaltinius ar vairuojant konkretų HDI modelį, bet labiau pasikliaujant agentūros VBS teikiama patikima informacija ir vairuojant apdujintą benzą....1. ...Moderatoriai net temą vieną per tokias "istorijas' uždarė...
2. ...bet visa tai dabar guli FSB archyve ir istorikams kol kas nepasiekiama. Nesiruošiu gūglinti, ar kitaip ieškoti to. Man užtenka gyvų to laikmečio liudininkų pasakojimų...
3. ...Tačiau būtent dėl mano artimųjų ir kitų nukentėjusių pokariu dėl pasipriešinimo okupacijai tragedijos, negaliu atleisti amerikonams. Kur kas mažiau būtų žuvę naivaus jaunimo, jei nebūtų kurstoma "greito išvadavimo" iliuzija. Dalis partizanų buvo idėjiniai (buvę Lietuvos karininkai ir pan.), tačiau didesnė dalis - jauni vyriokai, kurie nenorėjo eiti privalomai tarnauti į sovietinę kariuomenę. Ir bėgo į miškus perlaukti momento, nes anot pasiuntinių - "jau tuoj tuoj...". Tačiau tas "tuoj" taip ir neatėjo, o kelio atgal daug kam nebebuvo...
4. Dėl paskutinio tamstos teiginio jaučiu pareigą paklausti: tu visai durnas, ar tik pusdurnis?
Šį pranešimą redagavo evbi: 2014 kovo 30 - 00:07
Parašyta 2014 kovo 29 - 23:52
Šį pranešimą redagavo narod: 2014 kovo 29 - 23:58
Parašyta 2014 kovo 29 - 23:53
Galėtum mėgint laimę ekstrasensų mūšyje sudalyvaut. Manau, toli eitum...Kaip sako sporte: aš už Jimmi.
Ta pati politika vikdoma ir dabar iš jankiu puses, ale neva oficialiai, tik ne duok dieve nutiktu ko visi bijom, tai oi kaip pajausim tai ant savo kailio, tik "pagalbos" iš užjurio tikrai nesulauksim, nebukim naivus.
Parašyta 2014 kovo 30 - 08:36
Geras cia, pralinksminaiKijevo Rusia. Sėdi senas chocholas prie Dniepro ir žuvis gaudo. Pagauna jis auksinę žuvelę...
- Paleisk mane, seni, išpildysiu tris tavo norus...
- Gerai. Noriu, kad mongolų-totorių orda užpultų Švediją.
- Bus išpildyta...
Mongolų milijoninė armija tik pyst ir nulekia vikingų kraštan...
- Sakyk antrą norą.
- Ir antą kartą noriu, kad Orda švedus užpultų...
Mongolai dar nespėję grįžti, vėl varo skandinavus rūrint...
- Na, sakyk trečią norą.
- Ir dar kartą lai mongolai švedus sumuša...
- Seni, kokia tau iš to nauda? Kuo tau tie švedai nusikalto?
- Pofig man tie švedai. Man svarbu, kad Orda per maskolius varytų...
Šį pranešimą redagavo Kulinaras: 2014 kovo 30 - 09:02
Parašyta 2014 kovo 30 - 10:51
Parašyta 2014 kovo 30 - 11:52
Apie užgauliojimus ir pirmus užkabinimus teiraukis ne pas mane, o pas kolegą Jimmy. Aš tik atsakinėju tokiu tonu, kokį toną tas ponas pirmas nustatė.tu evbi, -Nors nesijaučiu esąs vertas garbės diskutuoti.. Tai ir nediskutuok, nes kazkaip uzknisi su savo tais uzkabinimais ir uzgauliojimais. Tipo tu cia egzpertas ir viska ismanai?
Parašyta 2014 kovo 30 - 12:30
Parašyta 2014 kovo 30 - 16:30
Šį pranešimą redagavo Jimmy: 2014 kovo 30 - 16:32
Parašyta 2014 kovo 30 - 20:21
narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0