man tai sitas idomiau. ir ka tai turetu reiksti?Nu jopsikmat kur Lietuva ritasi skaitom
Šį pranešimą redagavo frostas: 2008 spalio 29 - 07:48
Parašyta 2008 spalio 29 - 10:24
Viskas elementaru- bankelis pinigu nebeturi Jeigu bankas reaguotu i padidejusia rizika, tai grieztintu salygas, bet kai nebera ka skolinti, tai lieka vienas variantas- taip pakelti kaina, kad net ir patikimas klientas nebesiskolintu.man tai sitas idomiau. ir ka tai turetu reiksti?
Parašyta 2008 spalio 29 - 11:58
kad jis neturi, tą supratau, bet ar kiti vis dar turi?Viskas elementaru- bankelis pinigu nebeturi
Parašyta 2008 spalio 29 - 12:35
Peugeot 307
Citroen C-Crosser
Parašyta 2008 spalio 29 - 13:16
Parašyta 2008 spalio 29 - 13:45
Peugeot 307
Citroen C-Crosser
Parašyta 2008 spalio 29 - 13:56
Klausimas, kodel swedbanke palukanos beveik dvigubai didesnes, nei kituose bankuose? Tarpbankinio skolininimo palukanu norma ta pati, o butent swedbanke jos didesnes...isvada viena- paciam swedbankui niekas nebeskolina arba skolina prastesnem salygom, nei kitiems bankams.Tiesioginių pinigų neturi nei vienas bankas ir tas buvo iki krizės ir po jos taip bus. Paprasčiausiai visi didieji projektai (o statybos beje irgi ne iš pigiųjų) finansuojami skolintais pinigais. Kitaip sakant, bankas pasiskolina babkių tam, kad perskolintų jums. Liaudiškai kalbant, jūs realias palūkanas mokat dviems, o gal net ir fig znajet keliems bankams. Kadangi pagriuvus šiai perskolinimo piramidei, dabar pasiskolint vieniems bankams iš kitų nėra paprasta arba nepigu, tai galutinis sąlygų griežtinimas atsimuša į dideles palūkanas. O kaip jūs įsivaizduojat griežtinimą? Tipo jeigu nori gauti paskolą už 3% palūkanų, tai bankas iš jūsų reikalaus išmokti laisvai kalbėt lotyniškai?
Parašyta 2008 spalio 29 - 14:17
Peugeot 307
Citroen C-Crosser
Parašyta 2008 spalio 29 - 14:21
Danske bank analitikai, ipatingos mano "pagarbos" ,nusipelne po savo prognoziu, kad si krize Rusijos neuzkabins, o jeigu ir uzkabins, tai nezymiai ir visa si krize Rusijai iseis tik i nauda, nes Rusija uzims lyderes pozicija finansu rinkose Cia buvo pries pusmeti...dabar ta pati prognozuoja Kinijai. Suprantu as juos...savame banke jau turbut prisiprognozavo, niekas ju prognoziu nebeklauso, tai dabar visa pasauli bando sudominti.Darka visikai teisus, bet mane gazdina sis straipsnelis "Baltijos šalys – ant bankroto ribos"
Parašyta 2008 spalio 29 - 14:25
Va todėl Danske paskolos kol kas pigiausios. Siūlau pasinaudotDanske bank analitikai, ipatingos mano "pagarbos" ,nusipelne po savo prognoziu, kad si krize Rusijos neuzkabins, o jeigu ir uzkabins, tai nezymiai ir visa si krize Rusijai iseis tik i nauda, nes Rusija uzims lyderes pozicija finansu rinkose Cia buvo pries pusmeti...dabar ta pati prognozuoja Kinijai. Suprantu as juos...savame banke jau turbut prisiprognozavo, niekas ju prognoziu nebeklauso, tai dabar visa pasauli bando sudominti.
Manau, kad jeigu bankroto virusas ir isisuks Lietuvoje, tai jis bus atejes is Skandinavijos, o ne vietinis. Lietuvoje zmoniu mentalitetas kitoks...gal maziau zmones ims kreditu, bet kad palikinetu butus/namus bankams- netikiu...zeme graus, bet mokes imokas. Kita problema, jeigu bankai nebeprates kredito sutarciu imonems...imones nebesugebes "istraukti" visu pinigu is apyvartos ir prasides bankrotai.
Peugeot 307
Citroen C-Crosser
Parašyta 2008 spalio 29 - 14:33
Butent, kad grubiai... . Sakykime as esu patikimas klientas: pajamos- su kaupu, uzstato verte- kelis kartus virsija kredito suma...klausimas- ar as eisiu i swedbanka, kad turedamas tvirtus garantus, mokeciau dvigubas palukanas? Sugrieztintom salygom galima atsisijoti nepatikimus, rizikingus klientus, o dvigubom palukanom atbaidysi visus,...prisivilioti gali tik tuos kuriems palukanos nesvarbu, nes jie nezada ju moketi ;)Bandau atsakyt:
1. Santykis, kad bankas duoda paskolą vertą 10% būsto rinkos jus tenkina? Bankas yra pinigų kontora, o ne nekinojamo turto kontora. Tavo butas po pusės metų gali kainuoti tuos 10% nuo dabartinės ribos, plius pinigų nuvertėjimas, plius bandymas parduot iš varžytinių, kas dar muša kainą. Gal būt aš čia klabu grubiai, bet paprasčiausiai aš noriu pasakyti, kad su kiekvienu žingsniu atsiranda papildoma rizika. Gal būt geriau dabar duot tik paskolas tiems, kas iš tos krizės pelną darosi, nei duot visiems iš eilės, o poto nusimaut paskutinius triusikus. Kitaip tariant, geriau mažiau, bet kaip reikiant, nei belekaip.
2. Šis punktas praktiškai gali susivest į tą patį.
Dabar tiesiog kiekvienas bankas stengiasi eliminuoti potencialiai pavojingus klientus. O kaip tai daro, priklauso nuo kiekvieno banko. Kitas dalykas, banko politika priklauso ir nuo paskolų portfelio sudėties. Kitaip sakant kokį procentą visam portfelį sudaro būsto, lizingo, verslo, vartojimo kreditai. Kiekviena kategorija neša skirtingus rizikos laipsnius, va pagal tai ir sprendžiama. Šiaip yra dar krūva visokių kitokių bankinių produktų, kurie šiaip irgi įtakoja banko sprendimus. Taip, kad nereikia į viską žiūrėt siaurai. ;)
Parašyta 2008 spalio 29 - 14:53
Šiandien patikimas, o rytoj? Kitam banke pasiimsi šiandien dvigubai pigiau, o rytoj tau pasakys, kad dabar mokėsi dvigubai daugiau? Tau nuo to lengviau bus? O ant tokio scenarijau visi bankai balansuoja. Beje, teisingumo dėlei galiu pasakyt, kad nesu kažkaip susijęs su Swedbank, jeigu ką.Butent, kad grubiai... . Sakykime as esu patikimas klientas: pajamos- su kaupu, uzstato verte- kelis kartus virsija kredito suma...klausimas- ar as eisiu i swedbanka, kad turedamas tvirtus garantus, mokeciau dvigubas palukanas? Sugrieztintom salygom galima atsisijoti nepatikimus, rizikingus klientus, o dvigubom palukanom atbaidysi visus,...prisivilioti gali tik tuos kuriems palukanos nesvarbu, nes jie nezada ju moketi ;)
Šį pranešimą redagavo Darka: 2008 spalio 29 - 14:56
Peugeot 307
Citroen C-Crosser
Parašyta 2008 spalio 29 - 14:57
Teks priprasti, pamazu visi bankai pereis prie brangesniu paskolu, teks pamirsti paskolas kurios buvo dalinamos "veltui", kaip sakant pamazu gryzta tie laikai kai uz 20k/lt galejai nusipirkti visa devynauksti ;)Butent, kad grubiai... . Sakykime as esu patikimas klientas: pajamos- su kaupu, uzstato verte- kelis kartus virsija kredito suma...klausimas- ar as eisiu i swedbanka, kad turedamas tvirtus garantus, mokeciau dvigubas palukanas? Sugrieztintom salygom galima atsisijoti nepatikimus, rizikingus klientus, o dvigubom palukanom atbaidysi visus,...prisivilioti gali tik tuos kuriems palukanos nesvarbu, nes jie nezada ju moketi ;)
Parašyta 2008 spalio 29 - 15:44
Parašyta 2008 spalio 29 - 16:02
Turiu ir asmeniniu, ir imones paskolu, bet nemaciau tokios sutarties, kad bankas galetu "pasakyti, kad dabar mokesi dvigubiai daugiau"...paprastai, banko marza yra fiksuojama, o kintama dalis yra tarpbankiniu skolinimu % (Euribor ar Vilibor), kurio bankas neitakoja.Šiandien patikimas, o rytoj? Kitam banke pasiimsi šiandien dvigubai pigiau, o rytoj tau pasakys, kad dabar mokėsi dvigubai daugiau? Tau nuo to lengviau bus? O ant tokio scenarijau visi bankai balansuoja. Beje, teisingumo dėlei galiu pasakyt, kad nesu kažkaip susijęs su Swedbank, jeigu ką.
Ir dar. Mano draugiškas patarimas. Jeigu šiuo metu galima bandyt išsiverst be papildomų paskolų, tą ir darykit. Visi, kurie šią psichozę ištvers nesiskolinę papildomai, poto lengvai išplauks.
Parašyta 2008 spalio 29 - 16:06
Atsiversk sutartį ir bent kartą perskaityk iki galo, ten viskas parašyta ;)Beje, kiek suprantu si paskolu politika yra svarbi tik naujiems klientams?
Peugeot 307
Citroen C-Crosser
Parašyta 2008 spalio 29 - 16:08
as turiu namie kas ir uz mane skaito, todel sau pautu del to nesukuAtsiversk sutartį ir bent kartą perskaityk iki galo, ten viskas parašyta ;)
Parašyta 2008 spalio 29 - 16:09
Peugeot 307
Citroen C-Crosser
Parašyta 2008 spalio 29 - 16:19
Skaityk sutarti....jeigu yra numatytas variantas pakelti banko marza, tai gali neabejoti, kad pakelsBeje, kiek suprantu si paskolu politika yra svarbi tik naujiems klientams?
Parašyta 2008 spalio 29 - 16:25
Nesigincysiu, gal ir yra tokiu sutarciu...mano atveju, banko marzai kisti galimybiu nera... .Tiesa, turiu viena sena sutarti, tai ten ir tarpbankinis nenumatytas- visam paskolos laikotarpiui fiksuotos palukanos...palukanos zveriskos, bet keisti nebeapsimoka- naujos sutarties mokestis= sutaupytoms palukanomsSader, ir marža, ir tarpbankiniai kinta, tik kitimas yra kitoks. Tarpbankiniai paprastai peržiūrimi kas pusmetį ar kas metus, o marža gali nesikeist ir 5 ar 10 metų.
Šį pranešimą redagavo sader: 2008 spalio 29 - 16:27
narių: 0, svečių: 6, slaptų narių: 0