Peršokti prie turinio

Nuotrauka

papolitikuokim

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 2793

#401 frostas

frostas
  • Senbuviai
  • Vieta:Panevezys
  • Automobilis:f48 verso s

Parašyta 2008 spalio 29 - 07:48

Nu jopsikmat kur Lietuva ritasi skaitom :ph34r:

man tai sitas idomiau. ir ka tai turetu reiksti?

Šį pranešimą redagavo frostas: 2008 spalio 29 - 07:48

• 0
baltukas Yeti, 2014m. gimimo

#402 Svečias_sader_*

Svečias_sader_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 spalio 29 - 10:24

man tai sitas idomiau. ir ka tai turetu reiksti?

Viskas elementaru- bankelis pinigu nebeturi :blink: Jeigu bankas reaguotu i padidejusia rizika, tai grieztintu salygas, bet kai nebera ka skolinti, tai lieka vienas variantas- taip pakelti kaina, kad net ir patikimas klientas nebesiskolintu.
  • 0

#403 frostas

frostas
  • Senbuviai
  • Vieta:Panevezys
  • Automobilis:f48 verso s

Parašyta 2008 spalio 29 - 11:58

Viskas elementaru- bankelis pinigu nebeturi :blink:

kad jis neturi, tą supratau, bet ar kiti vis dar turi? <_<
  • 0
baltukas Yeti, 2014m. gimimo

#404 Darka

Darka
  • Senbuviai
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot 307

Parašyta 2008 spalio 29 - 12:35

Tiesioginių pinigų neturi nei vienas bankas ir tas buvo iki krizės ir po jos taip bus. Paprasčiausiai visi didieji projektai (o statybos beje irgi ne iš pigiųjų) finansuojami skolintais pinigais. Kitaip sakant, bankas pasiskolina babkių tam, kad perskolintų jums. Liaudiškai kalbant, jūs realias palūkanas mokat dviems, o gal net ir fig znajet keliems bankams. Kadangi pagriuvus šiai perskolinimo piramidei, dabar pasiskolint vieniems bankams iš kitų nėra paprasta arba nepigu, tai galutinis sąlygų griežtinimas atsimuša į dideles palūkanas. O kaip jūs įsivaizduojat griežtinimą? Tipo jeigu nori gauti paskolą už 3% palūkanų, tai bankas iš jūsų reikalaus išmokti laisvai kalbėt lotyniškai?
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#405 Pilotas

Pilotas
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:Kazkur cia
  • Automobilis:Valdiskas

Parašyta 2008 spalio 29 - 13:16

Darka visikai teisus, bet mane gazdina sis straipsnelis "Baltijos šalys – ant bankroto ribos"
  • 0
Begalybė - tai neapibrėžtinė matematinė konstanta, apibrėžiama, kaip funcD()=max(N/0). Liaudiškas pavadinimas "Daxuja" reiškia šios funkcijos priartėjimą prie galutinės išraiškos

#406 Darka

Darka
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 29 - 13:45

Aš pasakysiu paprasčiau. Dabar visas pasaulis ant bankroto ribos, bet ne finansinės, o psichinės
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#407 Svečias_sader_*

Svečias_sader_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 spalio 29 - 13:56

Tiesioginių pinigų neturi nei vienas bankas ir tas buvo iki krizės ir po jos taip bus. Paprasčiausiai visi didieji projektai (o statybos beje irgi ne iš pigiųjų) finansuojami skolintais pinigais. Kitaip sakant, bankas pasiskolina babkių tam, kad perskolintų jums. Liaudiškai kalbant, jūs realias palūkanas mokat dviems, o gal net ir fig znajet keliems bankams. Kadangi pagriuvus šiai perskolinimo piramidei, dabar pasiskolint vieniems bankams iš kitų nėra paprasta arba nepigu, tai galutinis sąlygų griežtinimas atsimuša į dideles palūkanas. O kaip jūs įsivaizduojat griežtinimą? Tipo jeigu nori gauti paskolą už 3% palūkanų, tai bankas iš jūsų reikalaus išmokti laisvai kalbėt lotyniškai?

Klausimas, kodel swedbanke palukanos beveik dvigubai didesnes, nei kituose bankuose? Tarpbankinio skolininimo palukanu norma ta pati, o butent swedbanke jos didesnes...isvada viena- paciam swedbankui niekas nebeskolina arba skolina prastesnem salygom, nei kitiems bankams.
Butent, kad seniau bankai dalindavo paskolas bet kam...graziai paprases ir uz lotynu kalbos mokejima galejai gauti ;)
Grieztinti salygas, tai:
1.keisti isduodamo kredito ir ikeiciamo turto santyki. Tai suprasciau, kaip papildoma apsidraudima nuo turto nuvertejimo.
2. keisti isduodamo kredito ir gaunamu pajamu santyki.
Jeigu bankas padvigubintu beuzstatiminiu kreditu (vartojimo kreditai, overdraftai, faktoringai) palukanas, tada dar butu galima suprasti, kad bankas nenori rizikuoti, bet dabar...akyvaizdu, kad swedbankas net neturi kuom rizikuoti :blink: Gal salygos pageres, kai bus ispirkta papildoma akciju emisija?
  • 0

#408 Darka

Darka
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 29 - 14:17

Bandau atsakyt: 1. Santykis, kad bankas duoda paskolą vertą 10% būsto rinkos jus tenkina? Bankas yra pinigų kontora, o ne nekinojamo turto kontora. Tavo butas po pusės metų gali kainuoti tuos 10% nuo dabartinės ribos, plius pinigų nuvertėjimas, plius bandymas parduot iš varžytinių, kas dar muša kainą. Gal būt aš čia klabu grubiai, bet paprasčiausiai aš noriu pasakyti, kad su kiekvienu žingsniu atsiranda papildoma rizika. Gal būt geriau dabar duot tik paskolas tiems, kas iš tos krizės pelną darosi, nei duot visiems iš eilės, o poto nusimaut paskutinius triusikus. Kitaip tariant, geriau mažiau, bet kaip reikiant, nei belekaip. 2. Šis punktas praktiškai gali susivest į tą patį. Dabar tiesiog kiekvienas bankas stengiasi eliminuoti potencialiai pavojingus klientus. O kaip tai daro, priklauso nuo kiekvieno banko. Kitas dalykas, banko politika priklauso ir nuo paskolų portfelio sudėties. Kitaip sakant kokį procentą visam portfelį sudaro būsto, lizingo, verslo, vartojimo kreditai. Kiekviena kategorija neša skirtingus rizikos laipsnius, va pagal tai ir sprendžiama. Šiaip yra dar krūva visokių kitokių bankinių produktų, kurie šiaip irgi įtakoja banko sprendimus. Taip, kad nereikia į viską žiūrėt siaurai. ;)
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#409 Svečias_sader_*

Svečias_sader_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 spalio 29 - 14:21

Darka visikai teisus, bet mane gazdina sis straipsnelis "Baltijos šalys – ant bankroto ribos"

Danske bank analitikai, ipatingos mano "pagarbos" ,nusipelne po savo prognoziu, kad si krize Rusijos neuzkabins, o jeigu ir uzkabins, tai nezymiai ir visa si krize Rusijai iseis tik i nauda, nes Rusija uzims lyderes pozicija finansu rinkose :D Cia buvo pries pusmeti...dabar ta pati prognozuoja Kinijai. Suprantu as juos...savame banke jau turbut prisiprognozavo, niekas ju prognoziu nebeklauso, tai dabar visa pasauli bando sudominti.
Manau, kad jeigu bankroto virusas ir isisuks Lietuvoje, tai jis bus atejes is Skandinavijos, o ne vietinis. Lietuvoje zmoniu mentalitetas kitoks...gal maziau zmones ims kreditu, bet kad palikinetu butus/namus bankams- netikiu...zeme graus, bet mokes imokas. Kita problema, jeigu bankai nebeprates kredito sutarciu imonems...imones nebesugebes "istraukti" visu pinigu is apyvartos ir prasides bankrotai.
  • 0

#410 Darka

Darka
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 29 - 14:25

Danske bank analitikai, ipatingos mano "pagarbos" ,nusipelne po savo prognoziu, kad si krize Rusijos neuzkabins, o jeigu ir uzkabins, tai nezymiai ir visa si krize Rusijai iseis tik i nauda, nes Rusija uzims lyderes pozicija finansu rinkose :D Cia buvo pries pusmeti...dabar ta pati prognozuoja Kinijai. Suprantu as juos...savame banke jau turbut prisiprognozavo, niekas ju prognoziu nebeklauso, tai dabar visa pasauli bando sudominti.
Manau, kad jeigu bankroto virusas ir isisuks Lietuvoje, tai jis bus atejes is Skandinavijos, o ne vietinis. Lietuvoje zmoniu mentalitetas kitoks...gal maziau zmones ims kreditu, bet kad palikinetu butus/namus bankams- netikiu...zeme graus, bet mokes imokas. Kita problema, jeigu bankai nebeprates kredito sutarciu imonems...imones nebesugebes "istraukti" visu pinigu is apyvartos ir prasides bankrotai.

Va todėl Danske paskolos kol kas pigiausios. Siūlau pasinaudot :lol:
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#411 Svečias_sader_*

Svečias_sader_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 spalio 29 - 14:33

Bandau atsakyt:
1. Santykis, kad bankas duoda paskolą vertą 10% būsto rinkos jus tenkina? Bankas yra pinigų kontora, o ne nekinojamo turto kontora. Tavo butas po pusės metų gali kainuoti tuos 10% nuo dabartinės ribos, plius pinigų nuvertėjimas, plius bandymas parduot iš varžytinių, kas dar muša kainą. Gal būt aš čia klabu grubiai, bet paprasčiausiai aš noriu pasakyti, kad su kiekvienu žingsniu atsiranda papildoma rizika. Gal būt geriau dabar duot tik paskolas tiems, kas iš tos krizės pelną darosi, nei duot visiems iš eilės, o poto nusimaut paskutinius triusikus. Kitaip tariant, geriau mažiau, bet kaip reikiant, nei belekaip.
2. Šis punktas praktiškai gali susivest į tą patį.

Dabar tiesiog kiekvienas bankas stengiasi eliminuoti potencialiai pavojingus klientus. O kaip tai daro, priklauso nuo kiekvieno banko. Kitas dalykas, banko politika priklauso ir nuo paskolų portfelio sudėties. Kitaip sakant kokį procentą visam portfelį sudaro būsto, lizingo, verslo, vartojimo kreditai. Kiekviena kategorija neša skirtingus rizikos laipsnius, va pagal tai ir sprendžiama. Šiaip yra dar krūva visokių kitokių bankinių produktų, kurie šiaip irgi įtakoja banko sprendimus. Taip, kad nereikia į viską žiūrėt siaurai. ;)

Butent, kad grubiai... . Sakykime as esu patikimas klientas: pajamos- su kaupu, uzstato verte- kelis kartus virsija kredito suma...klausimas- ar as eisiu i swedbanka, kad turedamas tvirtus garantus, mokeciau dvigubas palukanas? Sugrieztintom salygom galima atsisijoti nepatikimus, rizikingus klientus, o dvigubom palukanom atbaidysi visus,...prisivilioti gali tik tuos kuriems palukanos nesvarbu, nes jie nezada ju moketi ;)
  • 0

#412 Darka

Darka
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 29 - 14:53

Butent, kad grubiai... . Sakykime as esu patikimas klientas: pajamos- su kaupu, uzstato verte- kelis kartus virsija kredito suma...klausimas- ar as eisiu i swedbanka, kad turedamas tvirtus garantus, mokeciau dvigubas palukanas? Sugrieztintom salygom galima atsisijoti nepatikimus, rizikingus klientus, o dvigubom palukanom atbaidysi visus,...prisivilioti gali tik tuos kuriems palukanos nesvarbu, nes jie nezada ju moketi ;)

Šiandien patikimas, o rytoj? Kitam banke pasiimsi šiandien dvigubai pigiau, o rytoj tau pasakys, kad dabar mokėsi dvigubai daugiau? Tau nuo to lengviau bus? O ant tokio scenarijau visi bankai balansuoja. Beje, teisingumo dėlei galiu pasakyt, kad nesu kažkaip susijęs su Swedbank, jeigu ką.

Ir dar. Mano draugiškas patarimas. Jeigu šiuo metu galima bandyt išsiverst be papildomų paskolų, tą ir darykit. Visi, kurie šią psichozę ištvers nesiskolinę papildomai, poto lengvai išplauks.

Šį pranešimą redagavo Darka: 2008 spalio 29 - 14:56

• 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#413 Pilotas

Pilotas
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:Kazkur cia
  • Automobilis:Valdiskas

Parašyta 2008 spalio 29 - 14:57

Teks priprasti, pamazu visi bankai pereis prie brangesniu paskolu, teks pamirsti paskolas kurios buvo dalinamos "veltui", kaip sakant pamazu gryzta tie laikai kai uz 20k/lt galejai nusipirkti visa devynauksti ;)
  • 0
Begalybė - tai neapibrėžtinė matematinė konstanta, apibrėžiama, kaip funcD()=max(N/0). Liaudiškas pavadinimas "Daxuja" reiškia šios funkcijos priartėjimą prie galutinės išraiškos

#414 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:206 XSI

Parašyta 2008 spalio 29 - 15:44

pries tris metus kai reikejo paskolos bustui, tai Hansai pasirase ant bet kokiu salygu (kai tuo tarpu SEB net nesiteike duoti atsakymo, nors buvau ju klientas jau kokius 5 metus, o Hansuose nieko neturejau). Taciau kai pries pora menesiu sugalvojau susimazinti marza, tai tylejo kaip siknas igaube (nieko net neusgebejo atsakyti). Tik po poros savaiciu zmona pasake - dziaukis tuo ka turo, bo greit bus ragu kontora su ta marza! Ir akurat - ilgai nereikejo laukti. tuo tarpu tas pats SEB spajudytas ilgus metus visu eiliniu (mane irgi iskaitant) kol kas ramiai sukasi ir vargo nemato... Tai ir zinok kuom tiketi tada... Beje, kiek suprantu si paskolu politika yra svarbi tik naujiems klientams?
  • 0
Roots to roots

#415 Svečias_sader_*

Svečias_sader_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 spalio 29 - 16:02

Šiandien patikimas, o rytoj? Kitam banke pasiimsi šiandien dvigubai pigiau, o rytoj tau pasakys, kad dabar mokėsi dvigubai daugiau? Tau nuo to lengviau bus? O ant tokio scenarijau visi bankai balansuoja. Beje, teisingumo dėlei galiu pasakyt, kad nesu kažkaip susijęs su Swedbank, jeigu ką.

Ir dar. Mano draugiškas patarimas. Jeigu šiuo metu galima bandyt išsiverst be papildomų paskolų, tą ir darykit. Visi, kurie šią psichozę ištvers nesiskolinę papildomai, poto lengvai išplauks.

Turiu ir asmeniniu, ir imones paskolu, bet nemaciau tokios sutarties, kad bankas galetu "pasakyti, kad dabar mokesi dvigubiai daugiau"...paprastai, banko marza yra fiksuojama, o kintama dalis yra tarpbankiniu skolinimu % (Euribor ar Vilibor), kurio bankas neitakoja.
Bet tavo zodziuose "racijos" matau...gal Swedbank nori susimazinti busto kreditavimo portfeli. Verslo kreditavimas yra naudingesnis, nes atnesa daug papildomu pajamu- pervedimai, isgryninimai, inesimai ir t.t. Kaip vienas bankininkas gyresi, tai tos papildomos paslaugos duoda daugiau pajamu nei kreditu %.
  • 0

#416 Darka

Darka
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 29 - 16:06

Beje, kiek suprantu si paskolu politika yra svarbi tik naujiems klientams?

Atsiversk sutartį ir bent kartą perskaityk iki galo, ten viskas parašyta ;)
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#417 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:206 XSI

Parašyta 2008 spalio 29 - 16:08

Atsiversk sutartį ir bent kartą perskaityk iki galo, ten viskas parašyta ;)

as turiu namie kas ir uz mane skaito, todel sau pautu del to nesuku ;] :beer:
  • 0
Roots to roots

#418 Darka

Darka
  • Senbuviai

Parašyta 2008 spalio 29 - 16:09

Sader, ir marža, ir tarpbankiniai kinta, tik kitimas yra kitoks. Tarpbankiniai paprastai peržiūrimi kas pusmetį ar kas metus, o marža gali nesikeist ir 5 ar 10 metų.
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#419 Svečias_sader_*

Svečias_sader_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 spalio 29 - 16:19

Beje, kiek suprantu si paskolu politika yra svarbi tik naujiems klientams?

Skaityk sutarti....jeigu yra numatytas variantas pakelti banko marza, tai gali neabejoti, kad pakels :huh:
Butent, kad SEB yra biurokratu kontora (taip as galvojau)- kol nusprendzia, kol suderina, kol patvirtina...Hansai tuo atzvilgiu buvo greitesni. Nors esu senas (nuo Hermio laiku) SEB klientas, bet net is SEB lizingo atsakymo reikedavo laukti savaite ir daugiau, kai tuo tarpu Hansa atsakydavo per pusdieni... nors turiu derinti visas paskolas ir lyzingus su SEB, bet pastaciau jiems salyga- arba sutartis per 2 dienas ant mano stalo, arba einu i Hansa... tada pajudedavo greiciau :D
Gaila, bet atrodo nebebus kuom pagasdinti SEB`o.
O, Hansa tai stebino savo politika....nuejau i Hansa atsidaryti saskaitos indeliu grazinimui ir pats to nepajutes isejau su dar vienu kreditu :wacko:
  • 0

#420 Svečias_sader_*

Svečias_sader_*
  • Svečiai

Parašyta 2008 spalio 29 - 16:25

Sader, ir marža, ir tarpbankiniai kinta, tik kitimas yra kitoks. Tarpbankiniai paprastai peržiūrimi kas pusmetį ar kas metus, o marža gali nesikeist ir 5 ar 10 metų.

Nesigincysiu, gal ir yra tokiu sutarciu...mano atveju, banko marzai kisti galimybiu nera... .Tiesa, turiu viena sena sutarti, tai ten ir tarpbankinis nenumatytas- visam paskolos laikotarpiui fiksuotos palukanos...palukanos zveriskos, bet keisti nebeapsimoka- naujos sutarties mokestis= sutaupytoms palukanoms :D
p.s. tarpbankiniai gali buti perziurymi ir kas ketvirti, gali buti ir "vienos nakties"...cia sutartinis dalykas, beja nuo jo priklauso ir banko marza.

Šį pranešimą redagavo sader: 2008 spalio 29 - 16:27

• 0

Vartotojų skaito šią temą: 2

narių: 0, svečių: 2, slaptų narių: 0