Peršokti prie turinio


OSD


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 150

#121 Svečias_automobiliams.lt_*

Svečias_automobiliams.lt_*
  • Svečiai

Parašyta 2010 rugpjūčio 25 - 04:42

1. Kodel tokie stebuklai nenaudojami autosporte? 1000 km lenktynese turetu praversti....
2. Kodel to nemontuoja automobiliu gamintojai? Draskosi dabar, kad tik kokia stikline kuro sanaudas sumazinti, kuria visokius hibridus, elektromobilius ir t.t....
3. Kodel toks "veiksmingas" prietaisas neisplinta? Juk vienas patenkintas klientas turetu atvesti dar desimt giminaiciu, kolegu ir t.t. O cia vis reklamuojama, vis naujiena, bet ne vienas pazistamas niekada nepasiule, ir ne vienam pazistamui niekas nerekomendavo.
4. Ir kodel per tiek puslapiu s*** pilstimo taip ir niekas nesugebejo paaiskinti kokiu stebuklingu budu jis mazina kuro sanaudas. Daugiau oro? wtf. Daugiau oro, daugiau kuro. Negi pasidaryciau oro gaudykle didele, isibegeciau iki 200 km/h, pustu ora beprotiskai ir sanaudos nukristu iki keliu litru?

Man kazkodel topshopo treniruoklaii patikimiau atrodo.

Kaip moderataoriui, su visa pagarba, privalau atsakyti.
1. Tikriausiai daug kartų esate skaitęs šitų lenktynių taisykles ir norite tik patikrinti, ar gerą įdėją norite pasiūlyti.
Man tikrai norėjosi tai padaryti, bet pagal reglamentą automobiliuose nėra leistini jokie pakeitimai.
2. Automobilių gamintojai tai daro pakankamai seniai. Tikslios datos įvardinti negaliu, bet seniausias automobilis panoręs optimizacijos, buvo 1990m škoda turbo dizelis. Jo matuoklė buvo su gamykline OSD versija. Kad tai masiškai daroma dabar tai yra aibė faktų, pažiūrėkite į 2009m mitsubishi Outlander matuoklę,(nežinau, kaip pas jus dedami paveiksliukai), arba kad ir http://www.osm.lt/in...p?productID=142 , http://www.osm.lt/in...p?productID=285 tai be abejonės atrodo visiškai kitaip nei mes visi pripratę matyti ir suprasti. Patikėkit man tai yra žinoma abai daug pavyzdžių, ir MB ir t.t.
OSD nėra panacėja nuo visų ligų, tai tik šiek tiek mažiau nei galėtų būti. Jūsų mintys, kad automobilių gamintojai nori, kad automobiliai naudotų mažiau degalų yra teisingos, bet dar yra naftininkai, kurie to nenori tikrai... Ir tai labai didelė ir labai plati tema, o tie elektromobiliai ir t.t., tik kaulas staugiančiam šuniui...
3. Kodėl manot, kad neplinta. Tik gal mažiau nei norėtusi, ir tai paprasčiausias paaiškinimas. Čia Lietuva, čia niekas nenori niekam daryti gerą. Va pakenkti, tai čia jau kraujyje. Suvalgyti(vietoj cepelino), dar smagiau, parasčiausiai paskaitykite internetinėje erdvėje esančiu komentarus bet kuria tema(pvz, mirė kompozitorius Gintautas Abarius), ir manau tai ne naujiena, visi pikti visiems jis blogietis, tik va rašantys yra šventuoliai ir labai ryškūs" teisėjai.
Netgi Jūs iš kart bandote nukirsti, kodėl? kur paaiškinimai?, pylstymas... pasidaryčiau oro gaudyklę...
Argi matėte oru varomą automobilį(su vidaus degimo varikliu)? Tai kam tokie paralyžių sukeliantys pareiškimai?

Mano pozicija ir yra, nepilstyti, o imti ir pabandyti. Juo lab, kad gamintojai neduoda jokios info apie šitos šalies gaminamų automobilių reakciją į OSD poveikį. Jų amerikiečiai neturi, ir nėra bandę.
Kaip veikia kituose auto, man ir jiems yra žinoma.
Juk pasiūlymas: TESTUI 5 AUTOMOBILIAI iš šio forumo, nemokamai. + dalis diagnostikos(reikės gi kažkaip įvertinti techninį stovį) ir t.t. Bet tik Vilniuje. Kartotis nenoriu, nes ir taip "pavariau paklodę"...
Pagarbiai,
Vytautas
  • 0

#122 Provocateur

Provocateur
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 348
  • Vieta:MEMEL
  • Automobilis:Seat Ibiza ST 2012

Parašyta 2010 spalio 12 - 13:10

Klausykit, gal kas žinot ką daryt. Nusipirkau tris kuro taupymo priedus - specialus magnetas, kuris sumažina kuro sąnaudas 50%, specialūs gnybtai ant laidų - dar 30% ir vienam garažiuky perprogamavo chipą, kad taupytų dar 20%. Viskas buvo gerai, kol nesugalvojau į baką įpilti specialaus priedo, sumažinančio sąnaudas 10%. Kadangi reikėjo tą priedą pilti į pilną baką, taip ir padariau. Tai kas gavosi - nuvažiavus nepilnus penkis kilometrus, pradėjo per bako dangtelį piltis benzas. Autoservise pasakė, kad tai yra dėl to, kad visi priedai šiuo metu duoda 110% taupyma, t.y. rezultate yra tiek, kiek bake (t.y. 53 litrai) + 10%, ty. dar 5,3 litro, kuris ir netilpo. Meistras prie bako angos prisriegė žarnelę ir nuvedė į bagažinę, kur įdėjau kanistrą ir jon įkišau žarnelės galą. Kol kas galima važinėt, po to galvosiu apie patvaresnį sprendimą. Tai klausimas - ar būtina Ūkio ministerijoje registruoti naftos produktų gamybos įmonę ir nuo kurio kiekio reik pradėt mokėt kuro akcizą - nuo kiekvieno kg proporcingai ar palaukti kol susikaups viena tona. Ačiū.
  • 0
Seat Ibiza Sport Tourer 1.4MPi 2012

#123 Svečias_RivoLt_*

Svečias_RivoLt_*
  • Svečiai

Parašyta 2010 spalio 12 - 15:15

1. Turėtu teigiamą įtaką, bųtu naudojami serijiniuose automobiliuose. Lenktynėms nereikėtu legalizuoti standartinės įrangos. Kamaz net specialiai seriją lenktyninių sunkvežimių pagamino, kai Paryžius-dakaras buvo leista naudoti tik serijinius mazgus. 2. Nei viename iš šių paveikslėlių nieko bendro su OSD. Netgi priešingai, oro srautas išlyginamas, kad matuoklė kuo tiksliau apskaičiuotų paimamo oro kiekį. O naftininkus palikime ramybėje, jiems kuro sąnaudos įtakos neturi. Mašina naudoja mažiau - vadinasi toliau nuvažiuos. Patikrinta, šeimos biedžetui kuro kaina įtakos neturi, skiriasi tik nuvažiuotų kilometrų skaičius. 3. Kai kas nors sako "pririšk karvei prie uodegos pagalį, ji skraidyt pradės", savos karvės eksperimentui gaila. Nors ir įtikinamai aiškintu, kad pasibaidžiusi ji išvystis didelį greitį ir pakils... vistiek gaila. Ir ne todėl, kad tikėtum, jog pakils ir nuskris su gulbėmis į pietus... Pardavinėjant bet kokią prekę reikia turėt bent elementarų teorinį pagrindimą. Tik, aišku, kritiką jis turi atlaikyt...

Šį pranešimą redagavo RivoLt: 2010 spalio 12 - 15:15

  • 0

#124 kokonas

kokonas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 3.002
  • Vieta:Kaunas ir Shilute
  • Automobilis:Citroen C5 ir Peugeotas 307

Parašyta 2010 spalio 12 - 21:34

Gerai ziuriu reki ce visi klykia. BET klausimeleis kaip su tuo experimentu? Visgi idomu pasiteisino ar ne? Kitas klausimas matau ce daug tokiu skeptiku nusistaciusiu PRIESH bet ne vieno kuris rimtai ishbande toki reikala. Manau del bendro intereso galime paaukoti visi po koki 1 lt. i bendra saskaita, ieshkome savanorio su dyzeliu ar benzu pas kuri yra oro srauto matuokle ir ziurim pasiteisina tas sh ar ne? Savanoriui liktu OSD kaip prizas :) jei bandom tai bandom jei ne tai nera ko rekti ;) BANDOM???
  • 0

Naujos autodalys.
Automobiliu remontas(visu)

Kompiuterine diagnostika

Konsultacijos Tel 865766726[B]


#125 Liutas605

Liutas605
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Pranešimai: 117
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot 605 2.0 96m

Parašyta 2010 spalio 13 - 13:07

Klausykit, gal kas žinot ką daryt. Nusipirkau tris kuro taupymo priedus - specialus magnetas, kuris sumažina kuro sąnaudas 50%, specialūs gnybtai ant laidų - dar 30% ir vienam garažiuky perprogamavo chipą, kad taupytų dar 20%. Viskas buvo gerai, kol nesugalvojau į baką įpilti specialaus priedo, sumažinančio sąnaudas 10%. Kadangi reikėjo tą priedą pilti į pilną baką, taip ir padariau. Tai kas gavosi - nuvažiavus nepilnus penkis kilometrus, pradėjo per bako dangtelį piltis benzas. Autoservise pasakė, kad tai yra dėl to, kad visi priedai šiuo metu duoda 110% taupyma, t.y. rezultate yra tiek, kiek bake (t.y. 53 litrai) + 10%, ty. dar 5,3 litro, kuris ir netilpo. Meistras prie bako angos prisriegė žarnelę ir nuvedė į bagažinę, kur
įdėjau kanistrą ir jon įkišau žarnelės galą. Kol kas galima važinėt, po to galvosiu apie patvaresnį sprendimą. Tai klausimas - ar būtina Ūkio ministerijoje registruoti naftos produktų gamybos įmonę ir nuo kurio kiekio reik pradėt mokėt kuro akcizą - nuo kiekvieno kg proporcingai ar palaukti kol susikaups viena tona.
Ačiū.

Bandysiu ir as toki varianta pasidaryti :D :D :D :D :clap:


o ka mano apei tai? http://www.automobil...io_Generatorius

Šį pranešimą redagavo Liutas605: 2010 spalio 13 - 13:07

  • 0

#126 Svečias_RivoLt_*

Svečias_RivoLt_*
  • Svečiai

Parašyta 2010 spalio 13 - 13:29

Gaila, nėra jokios informacijos apie įrangą ir jos veikimo principus. Bent nuorodą į tikslų produktą galima juk įdėt? (pagal puslapyje esančią informaciją google randa daug nekonkrečių dalykų). Paveikslėlyje matomas autobusas leidžia manyt, kad naudojami H2 elementai ir elektros varikliai. Klausimas: kur tai sumontuot? Elektros variklis suks alkūninį veleną ar kaip? Jei visgi bus bandoma leisti H2 į įsiurbimo kolektorių (ir dar DYZELIUI, kurio konstrukcijoje numatyta įsiurbti griežtai tik orą), prieš bandant apdrauskite mašiną ir paimkite montuotojo įsipareigojimą padengti visus sprogimo nuostolius (gali pripažint nedraudiminiu įvykiu). Mitų medžiotojai net eksperimentą nutraukė kaip pernelyg pavojingą, šovus įsiurbimo kolektoriuje esančioms dujoms... Įdomiausias sakinys: "Visą kitą dalį užims vandenilis, kurį gaminsis pats." Viso pasaulio mokslininkai vargsta bandydami rasti nors kiek ekonomiškai naudingą vandenilio išgavimo būdą, o čia prašom - neribotais kiekiais ir nemokamai... Iš kur imama energija vandens skaidymui? Ir kas tai per technologija, kur vadens skaidymui sunaudojama mažiau energijos, nei gaunama deginant vandenilį? (ir dar turint omeny vidaus degimo variklio naudingumo koeficientą). Energijos tvermės dėsnio mano žiniomis dar niekas neatšaukė... Rekomendacija: paprašykite pademonstruoti, kad ir su balionėliu, kiek vandenilio prigaminama per minutę. Kažkaip labai abejotina, kad būtu bent kiek rimtesnis kiekis... Priešingu atveju statom gamyklą, imam urmu ir gaminam vandenilį (brangus bjaurybė, o ir paklausa bus.) Beje, nepamirškite -benzino ar propano/butano mišinys su oru sprogus tik atitinkamos koncentracijos, vandenilio - bet kokios.... užgesinus variklį, bent vienas įkaitęs cilindras lieka atviru įsiurbimo vožtuvu...

Šį pranešimą redagavo RivoLt: 2010 spalio 13 - 13:57

  • 0

#127 Algirdas

Algirdas

    Įkopęs į penktą dešimtį

  • Senbuviai
  • Pranešimai: 2.866
  • Vieta:Lietuvos kaimelis
  • Automobilis:batai....

Parašyta 2010 spalio 13 - 14:01

kaip nemegstu kai daug piraso.... :doh:
  • 0
keista... ir vel ne Pugas

#128 Svečias_RivoLt_*

Svečias_RivoLt_*
  • Svečiai

Parašyta 2010 spalio 13 - 14:16

Aš čia trumpai, jei ką... p.s. Vandenilio dujos bekvapės... nedidelis nesandarumas ir... "Hindenburgą" prisimenat? :hmm:
  • 0

#129 Algirdas

Algirdas

    Įkopęs į penktą dešimtį

  • Senbuviai
  • Pranešimai: 2.866
  • Vieta:Lietuvos kaimelis
  • Automobilis:batai....

Parašyta 2010 spalio 13 - 14:52

"Hindenburgą" prisimenat? :hmm:

net viriausias klubietis jo neatsimena... nebent is nuogirdu :D
  • 0
keista... ir vel ne Pugas

#130 Svečias_RivoLt_*

Svečias_RivoLt_*
  • Svečiai

Parašyta 2010 spalio 13 - 15:03


  • 0

#131 kokonas

kokonas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 3.002
  • Vieta:Kaunas ir Shilute
  • Automobilis:Citroen C5 ir Peugeotas 307

Parašyta 2010 spalio 13 - 15:45

hindenburgas supleshkejo labai greitai. gal nereiketu ce lyginti ce hindendhguro ar kaip jis ten(galima liezuvi nusilauzhti) pripusto ir pilno duju, su h2 generatoriumi kuris gamina dujas. plius generatorius nera sandariame automobilyje ir vandenilis esant nuotekiui labai greitai isigaruos.
  • 0

Naujos autodalys.
Automobiliu remontas(visu)

Kompiuterine diagnostika

Konsultacijos Tel 865766726[B]


#132 Svečias_RivoLt_*

Svečias_RivoLt_*
  • Svečiai

Parašyta 2010 spalio 13 - 16:39

Jei ką, palyginimas su tuo cepelinu tik siaip... Isivaizduoji, atsiremei subine i kapota, ranka su cigarete prie groteliu nuslydo... ir staiga BUM ... Paskaičiuok kiek energijos reikia elektrolizei, kad gaut bent kiek rimtesnius vandenilio kiekius. Ir kokią energiją naudot planuojama? Kiek pastebėjau, visi tie "stebuklingi" prietaisai kukliai nutyli, kokią energiją ir iš kur ima.

Šį pranešimą redagavo RivoLt: 2010 spalio 13 - 16:45

  • 0

#133 Roccas

Roccas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 1.757
  • Vieta:Far away
  • Automobilis:"Skateboard"

Parašyta 2010 spalio 13 - 16:58

Nesunku pasigaminti vandenilio gaminimo įrangą.Prieš 4 metus išbandėm.Nieko gero nepavyko.Tai tiek.
  • 0
P406 2.0 16v XU10J4R.The fastest one after full engine rebuilt...Rides on bioethanol E85

#134 boMod

boMod
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 444
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Peugeot 406 2.1TD

Parašyta 2010 spalio 13 - 17:40

Nu blemba temyte tai ziauri :clap: As ir kiek zinau tai, kad vandenili isgaut brangiai kainuoja, cia tai kazkokia neasmone su tuo generatorium, bet nesvarbu :D faina tema, tas naujoves i cha.lt det visas :good:
  • 0

#135 kokonas

kokonas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 3.002
  • Vieta:Kaunas ir Shilute
  • Automobilis:Citroen C5 ir Peugeotas 307

Parašyta 2010 spalio 13 - 20:47

kiek tas brangiai kainuoja? simtus tusktansiu evro? www.avtonavode.ru pagal shi modeli darbe daromas generatorius ir kishamas i WV polo dyzeliuka :) Viskas pagaminta liko elektrine dalis ir zarnokai. Kas ish to isivystys praneshiu kai ishbandysime. :ax:
  • 0

Naujos autodalys.
Automobiliu remontas(visu)

Kompiuterine diagnostika

Konsultacijos Tel 865766726[B]


#136 boMod

boMod
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 444
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Peugeot 406 2.1TD

Parašyta 2010 spalio 13 - 22:59

But labai idomu sigirst rezultata (cia rimtai). Ir tik kaip tikras peugeot klubietis viska resk kaip is tikro yra kai turesi info (nebuk tas, kuris nusiperka sena 66kw VAG TDI ir irodineja, kad mieste 5l valgo)
  • 0

#137 kokonas

kokonas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 3.002
  • Vieta:Kaunas ir Shilute
  • Automobilis:Citroen C5 ir Peugeotas 307

Parašyta 2010 spalio 14 - 00:08

nu biskiuka su problema(tinginio :) ) susidure esame tai po truputi stumiame ta reikala i prieki, kada uzhbaigsime nezinau, BET tik bus ziniu ish karto prasineshiu, nes ce ne vienam peugeot klubui rupi shiati ;) Kas liecia WV kur eda 5l/100 km tai mane tokie erzina :) nesu mates tokiu dyzeliuku (su didesniu nei 1500 cm varikliu kur 5 l/100 km eda. MAtes tik smart merciuka kur 4,5 eda, bet ce patys suprantat kad mashina tik i maxima apsipirkkti o krovini su taxu parsivezhti ;) Bendradarbis WV golf +2006 m. pirko tai giriasi kad 5 l/100 km. BET kai reikalas pasisuka ling lazhybu-5l/100 km tai kazhko tai suka nosi ir nebenori lazintis ;) BUS ziniu apie H2 praneshiu.. sekmes bandant OSD :wh:
  • 0

Naujos autodalys.
Automobiliu remontas(visu)

Kompiuterine diagnostika

Konsultacijos Tel 865766726[B]


#138 Svečias_RivoLt_*

Svečias_RivoLt_*
  • Svečiai

Parašyta 2010 spalio 14 - 08:06

Na apie vw, tai teko toki naudot 8 metus. I 5 litrus tilpo drasiai, vw golf II 1,6d. Rekordas buvo kelionė pensininko režimu Šiauliai - Palanga, biski po vietą ir atgal. 350 km su nepilnais 12 litrų. Su pilnu baku (55litrai) nuvaziaves 1150 km masciau is Klaipedos tempt ant rezervo iki Siauliu ar ne... nugalėjo sveikas protas :-) isipyliau dar 10l
  • 0

#139 Svečias_RivoLt_*

Svečias_RivoLt_*
  • Svečiai

Parašyta 2010 spalio 14 - 15:07

kiek tas brangiai kainuoja? simtus tusktansiu evro?
www.avtonavode.ru
pagal shi modeli darbe daromas generatorius ir kishamas i WV polo dyzeliuka :)
Viskas pagaminta liko elektrine dalis ir zarnokai. Kas ish to isivystys praneshiu kai ishbandysime. :ax:

Prieš kišdami i mašiniuką, pirma balionėlį pajunkit...
  • 0

#140 boMod

boMod
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 444
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Peugeot 406 2.1TD

Parašyta 2010 spalio 14 - 22:00

Na apie vw, tai teko toki naudot 8 metus. I 5 litrus tilpo drasiai, vw golf II 1,6d. Rekordas buvo kelionė pensininko režimu Šiauliai - Palanga, biski po vietą ir atgal. 350 km su nepilnais 12 litrų. Su pilnu baku (55litrai) nuvaziaves 1150 km masciau is Klaipedos tempt ant rezervo iki Siauliu ar ne... nugalėjo sveikas protas :-) isipyliau dar 10l

Nu su tais senais tai gali visko but, bet tai varge penciniko rezimu i trasoj :doh: pats polo 1.4D turejau tai 500km su 17l pramyniau, daugiau tokiu eksperimentu nedariau, ner kantrybes
  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0