Jump to content

Photo

O kuo geriau užsigert šnapsą - alum, ar vynu?...

• Please log in to reply
227 replies to this topic

#181 Arvydzius

Arvydzius
  • Nariai
  • posts 218
  • Vieta:Utena
  • Automobilis:Peugeot 307 1.6Hdi, Subaru Outback boxer diesel 2011

Posted 2010 November 10 - 10:54

čia biržų, tai Panoro alus? Būtinai paragausiu.

Ragavau tamsų. Skonis pasirodė panašus į Kauno alaus gyvo tamsaus - abu nepatiko. Man irgi skaniausias lietuviškas tamsus Švyturio Baltijos (taigi Utenoje verda :shy: :wub: ), dar Dark. Iš atvežtinių tamsus skaniausias čekiškas 1795.
  • 0
Pesimistas - gerai informuotas optimistas

#182 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • posts 2,717
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:206 XSI

Posted 2010 November 10 - 12:00

(taigi Utenoje verda :shy: :wub: )

taigi žinom :shy: :beer:

ale, tu kai vietinis išsiaiškink kur šuo pakastas - tas pac mėlynas Utenos iš bambalio (ar dar skardos iš bėdos) vieno skonio (ir geriamo), ale iš tų baltų butelių bbz... Ar ten taip jį nupasterizuoja, ar ką, bet ir girtas sunkiai įžiebiu (kada jau nebūna jokio skirtumo koks alus) :doh:
  • 0
Roots to roots

#183 Arvydzius

Arvydzius
  • Nariai
  • posts 218
  • Vieta:Utena
  • Automobilis:Peugeot 307 1.6Hdi, Subaru Outback boxer diesel 2011

Posted 2010 November 10 - 15:49

ale, tu kai vietinis išsiaiškink kur šuo pakastas - tas pac mėlynas Utenos iš bambalio (ar dar skardos iš bėdos) vieno skonio (ir geriamo), ale iš tų baltų butelių bbz... Ar ten taip jį nupasterizuoja, ar ką, bet ir girtas sunkiai įžiebiu (kada jau nebūna jokio skirtumo koks alus) :doh:

Išsiaiškinau :wh: . Bambalyje ir butelyje teoriškai turi nesiskirti, nes tas pats gamybos ir pasterizavimo procesas. Gal būt skirtumas jaučiamas dėl skirtingos taros savybių - skaidrus stiklas, neskaidrus plastikas. Kai pradėjo pilstyti į skaidrius butelius, aiškino, kad naujieji apyniai (ar tai salyklas :hmm: ) nebijo saulės šviesos, o naujieji PET visai nepraleidžia ultravioletinių spindulių. Skardinėse alus pasterizuojamas visiškai kitaip, pirmiausia išpilstomas į skardą, o po to kaitinamas :doh: , o PET ir stiklo buteliuose atvirkščiai.
P.S. man irgi skoniai skiriasi.

Šaltinis: brolis dirbantis UAB "Švyturys-Utenos alus"; vaizdinė medžiaga .
  • 0
Pesimistas - gerai informuotas optimistas

#184 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • posts 2,717

Posted 2010 November 10 - 23:01

Kai pradėjo pilstyti į skaidrius butelius, aiškino, kad naujieji apyniai (ar tai salyklas :hmm: ) nebijo saulės šviesos, o naujieji PET visai nepraleidžia ultravioletinių spindulių.

jau i žalius butelius pilstyti yra keliami nerealūs reikalavimai apyniams, o su baltais tai išvis... čia biškį marketingas prapylė manau ir alų sugadino. Arba jo kaina tuerėtų būti ne tokia kokia dabar, kad geras skonis išliktų.

O šiaip labai fainai padarę savo gamybos proceso parodyma. kol kas nei vienas aludaris geriau nepateikė. :beer: mini ekskursija gaunasi :shy:
  • 0
Roots to roots

#185 WessTaxX

WessTaxX
  • Nuolatiniai dalyviai
  • posts 35
  • Vieta:Vilnius - Skuodas
  • Automobilis:Peugeot 206 GT

Posted 2010 November 11 - 17:33

Maximoje atsirado naujos kalnapilio pakuotės, penkių butelių, 5 skirtingų rušių buteliai kiekvienoje pakuotėje, atrodo 3 naujos rūšys + dvi senos. Akcijinė kaina 7lt, t.y. už butelį tik po 1.40lt + butelio užstatas :beer:
  • 0

#186 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • posts 2,717

Posted 2010 November 20 - 18:15

taigi, toliau mane apsedo GYVO alaus manija. Paragvau dar neragauto KAUNO alaus abi rusis. Sviesus ir tamsus - abu po 5 proc. stiprumo. Raso, kad brandintas rusiuose ir NEPASTERIZUOTAS. Taciau nieko neraso, kad NEFILTRUOTAS. Mieliu pedsaku buteli neradau. Skonis - ŠVIESAUS nepatiko. Ragavau, ragavau... Kazkoks lyg karstelejes. Nu nepatiko is pirmo karto ir viskas... Tamsu atkimšau tik kitą dieną. Šitas visai kitoks. Tikrai skanesnis (o gal dėl to, kad paskutiniu metu tamsus labiau prie širdies...). Žodžiu tamsaus dar kartą bandysiu, o šviesaus nzn... Beje, kaina 0,5 l butelio Maximoj 1,99 Lt. (abieju). Nusipirkau dar šiandien RIMI ir Tauro Gyvo alaus. Bandysiu ir jį. Jeigu pagal kaina - jis pats brangiausias iš visų - 0,5 l butelis - 2,99 Lt. Taip, kad tikiuosi, kad jis bus ypatingas... Bus matyt. Jeigu nusivilsiu - turiu skauduliui sumažinti mėgstamo Ragučio Forto gyvo alaus 2 litrus pasiruošęs :shy: Beje, Tauro alaus stiprumas - 5,9 proc. ir jis nefiltruotas ir nepasterizuotas :good: Ir pabaigai - Vorutos gerbejams (Zidanai :beer: ) - dabar RIMI kaina po 10 Lt. uz buteli. Ragavau Serbentu :good: Dabar nusipirkau Vysniu :blush: Gal irgi patiks :ax:
  • 0
Roots to roots

#187 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • posts 4,533
  • Automobilis:beliko tik opelis...

Posted 2010 November 20 - 18:31

taigi, toliau mane apsedo GYVO alaus manija...

Ar ne metas vėl užsikoduot?... :dntknw:
  • 0
... labai piktas diedas...

#188 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • posts 2,717

Posted 2010 November 20 - 18:50

Ar ne metas vėl užsikoduot?... :dntknw:

Ragavimas savaitgaliais (ir tai ne kiekviena) GYVO alaus, kad ir po 2 litrus prie jokio kodavimo neprives :lol:
o tu pats gal savo PINą esi pametęs? :doh:
  • 0
Roots to roots

#189 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • posts 4,533

Posted 2010 November 20 - 19:29

o tu pats gal savo PINą esi pametęs? :doh:

... nu kad ne... Va, sėdžiu, svečių laukiu. Gersim teisingą alų (degtinytę)... :)~
  • 0

#190 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • posts 2,717

Posted 2010 November 20 - 20:10

... nu kad ne... Va, sėdžiu, svečių laukiu. Gersim teisingą alų (degtinytę)... :)~

ir kuom užisgersit - alum ar vynu??? :wh:
  • 0
Roots to roots

#191 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • posts 2,717

Posted 2010 November 20 - 21:37

Nusipirkau dar šiandien RIMI ir Tauro Gyvo alaus. Bandysiu ir jį.

na ir pabandziau. Spalva grazi, puta labai gerai ir ilgai stovi. Matosi ir mieliu ant dugno (vitamino B ;] ). Bet minusas man paragavus jo stiprumas (5,9 proc.), kuris jauciasi... Isgeriau aisku ta buteli, bet nzn ar dar kada pirksiu uz tokia kaina... :hmm: Nors visumoj nesigailiu, kad nusipirkau (bo antro butelio ir nereikia ir nesinori :good: )
  • 0
Roots to roots

#192 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • posts 4,533

Posted 2010 November 20 - 21:49

ir kuom užisgersit - alum ar vynu??? :wh:

Per didelė prabanga. Pažastį užuostau... :blush:
  • 0

#193 tomaskas

tomaskas
  • Senbuviai
  • posts 923
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 1.6 HDI

Posted 2010 November 20 - 22:01

taigi, toliau mane apsedo GYVO alaus manija. Paragvau dar neragauto KAUNO alaus abi rusis. Sviesus ir tamsus - abu po 5 proc. stiprumo. Raso, kad brandintas rusiuose ir NEPASTERIZUOTAS. Taciau nieko neraso, kad NEFILTRUOTAS. Mieliu pedsaku buteli neradau. Skonis - ŠVIESAUS nepatiko. Ragavau, ragavau... Kazkoks lyg karstelejes. Nu nepatiko is pirmo karto ir viskas... Tamsu atkimšau tik kitą dieną. Šitas visai kitoks. Tikrai skanesnis (o gal dėl to, kad paskutiniu metu tamsus labiau prie širdies...). Žodžiu tamsaus dar kartą bandysiu, o šviesaus nzn... Beje, kaina 0,5 l butelio Maximoj 1,99 Lt. (abieju).

Va šiandien atkimšau tamsų paskaitęs tavo rašliavą. Ir ką, nu geriamas :good: Balto pabijojau :shy:

Ir pabaigai - Vorutos gerbejams (Zidanai  :beer: ) - dabar RIMI kaina po 10 Lt. uz buteli. Ragavau Serbentu  :good:  Dabar nusipirkau Vysniu  :blush:  Gal irgi patiks  :ax:

Man serbentų skanesnis :ax:
O šiaip jau pirktinį senokai ragavau. Tėvukas užsiėmęs savo gamyba, tai dabar reguliariai degustuoju vynuogini ir serbentinį :lyzht:
  • 0
Дураков очень мало, но они расставленны так грамотно, что встречаются на каждом шагу...

#194 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • posts 2,717

Posted 2010 November 20 - 22:25

Man serbentų skanesnis :ax:

aš nors vyšninio neragavęs, bet kažkodėl galvoju, kad serbentinis irgi bus geresnis...

Ech pavydžiu aš tau tavo tėvuko :clap: :beer: Blyn seneliai irgi naminį vyną darydavo... Bet kai vienos bobutės tik beliko baigėsi ir vyndarystė... ^_^
  • 0
Roots to roots

#195 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • posts 4,533

Posted 2010 November 20 - 22:47

Ech pavydžiu aš tau tavo tėvuko :clap: :beer: Blyn seneliai irgi naminį vyną darydavo...

Jau kažkada minėjau apie a.a. tėvuko vynelį... :)~ Mokėjo žmonės tais laikais daryt. Gal ne tiek daryt, kiek IŠLAIKYT... Dabar pasidarau ir suvartoju tuos 20 l kaip božole. O tėvuko dar yr net 40 m amžiaus. Vartoju po 50 g į metus kaip eliksyrą... :lyzht:
  • 0

#196 tomaskas

tomaskas
  • Senbuviai
  • posts 923
  • Automobilis:206 1.6 HDI

Posted 2010 November 21 - 01:34

Mokėjo žmonės tais laikais daryt. Gal ne tiek daryt, kiek IŠLAIKYT...

Va čia sunkiausias etapas ^_^
  • 0
Дураков очень мало, но они расставленны так грамотно, что встречаются на каждом шагу...

#197 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • posts 2,717

Posted 2010 November 21 - 21:12

Ir pabaigai - Vorutos gerbejams (Zidanai :beer: ) - dabar RIMI kaina po 10 Lt. uz buteli. Ragavau Serbentu :good: Dabar nusipirkau Vysniu :blush: Gal irgi patiks :ax:

na va - siandie paragavau ir vysninio... serbentinis gal ir skanesnis, bet Voruta yra siu metu mano atradimas tarp vynu :good:
  • 0
Roots to roots

#198 zidanas

zidanas
  • Moderatoriai
  • posts 2,377
  • Vieta:Klaipėda
  • Automobilis:208

Posted 2010 November 22 - 13:03

Ir pabaigai - Vorutos gerbejams (Zidanai  :beer: ) - dabar RIMI kaina po 10 Lt. uz buteli. Ragavau Serbentu  :good:  Dabar nusipirkau Vysniu  :blush:  Gal irgi patiks  :ax:

na va - siandie paragavau ir vysninio... serbentinis gal ir skanesnis, bet Voruta yra siu metu mano atradimas tarp vynu :good:

Man gal serbentinis irgi skanesnis, bet ale ir vyšninis patink :beer: Kaip Jimmy's pasakytų - nubėga it basas angelėlis... :good:

P.S. Dar nesibaigė ankstesnės akcijos resursai... :P
  • 0

ex 405 GL | ex 205 LOOK | ex 106 XN |  ex 106 XR | ex 106 XSi | ex 106 NEW LOOK ex 106 ENFANT TERRIBLE | 208

Niekada neturėsi antros progos padaryti gerą pirmąjį įspūdį!

#199 Maestro

Maestro
  • Senbuviai
  • posts 2,005
  • Automobilis:SOFA (Subaru Opel Forester Astra)

Posted 2010 November 22 - 13:59

Ir pabaigai - Vorutos gerbejams (Zidanai :beer: ) - dabar RIMI kaina po 10 Lt. uz buteli. Ragavau Serbentu :good: Dabar nusipirkau Vysniu :blush: Gal irgi patiks :ax:

Akcijos proga paragavau ta jusu Voruta.
Dabar laukiu akcijos "Pagiriu" vynui. :D
  • 0
Žmonių veikla šildo klimatą. Todėl aš ir stengiuos nieko neveikt.
© J. Erlickas

#200 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • posts 2,717

Posted 2010 November 22 - 14:02

Akcijos proga paragavau ta jusu Voruta.
Dabar laukiu akcijos "Pagiriu" vynui. :D

tai koki kieki ragavai, kad "Pagiriu" vyno jau reikia? :lol:
  • 0