Ačiū ačiū, smagu kad patinka, man irgi širdį glosto
Prieš tai draugavom su P406 benzininiu. Tai tą irgi mylėjau, galvojau kad dyzeliuko ir nenorėčiau, nes nedaug važiuoju, o ir malonumas didesnis kai mašina tyliai dirba. Bet kadangi benzininių P407 nelabai yra ir dar plius tuos benzininius variklius P407 daug kas peikia - pasirinkau dyzeliuką. Na ir galiu pasakyti kad tikrai patinka jis man. Dėl tylumo, tai nieko jau čia nepadarysi - užkuriant žmona antram aukšte girdi kad užkūriau, bet važiuojant labai tyliai dirba. O dinamika atperka visus tuos garsus. Dabar matau kad mano senasis 1,8L banzinas buvo bukas bukas. Šitą jeigu paspaudi gazą, tai ir šauna į priekį. O kuro ims tikrai mažiau negu senasis mažesnis pežiukas.
Dėl kainų daug kam įdomu, tai pasakysiu. Už mašiną ebay'juj bidinau paskutinę sekundę 2900 svarų, pavyko nupirkti už 2750. Parvežimas 1500Lt. Vairo komplektą kaip pasiseks gauti. Juos apskritai sunku rasti, nes daug kas jų nori ir moka pasakiškus pinigus už juos. Kadangi moka, tai pardavėjai ir prašo daug. Skelbimuose jeigu koks ir yra, tai kainos nuo 4000Lt už komplektą su iššautom pagalvėm, už tvarkingą gali ir 5000 prašyt. Mano komplektas šviesus, tai buvo kaip rakštis subinėj pardavėjui. Sakė turiu čia tokį šviesų, su sveikom pagalvėm, tai už 3500 atiduočiau, nes niekas neimą jo į tamsų saloną. Aš šitą komplektą dar prieš nusipirkdamas mašiną radau, tai kai pamačiau ebay mašiną kuri atitiko visus mano norus ir dar buvo su šviesiu salonu, tai ir daugiau pinigų pačiai mašinai nusprendžiau skirt. Tai dalių komplektas tiek ir kainavo - 3500. Tiesa, buvo ten su juo niuansų šiokių tokių, trūko poros daiktelių, bet kokonas iš jo padarė teisingą ir už darbą tik 1500Lt paėmė. Šeip darbas ten nesunkus kiek žinau. Jeigu gavus tikrai pilną komplektą, tai nagingam žmogeliui pasirankiojus patarimų galima ir pačiam persidaryt. Yra Kaune firma kur sako ir už 1200 perdaro. Bet kas pigiausia tai nebūtinai geriausia. Rekomendacijų apie juos aš neturiu. Dar man kainavo Europinės lempos. TA paprastai nepraeisi su angliškom, kad kas pravarytų iš pradžių neradau, o paskui nusprendžiau iš kart susitvarkyt tas lempas ir pamiršt, nes vistiek negi važinėsi kaip durnius su lempom į kitą pusę šviečiančiom. Europinės lempos šrotuuose deficitas nerealus, bet radau poroj vietų už 500 litų už komplektą. Vienas paėmiau už 460Lt, nes dar po vieną ausį nuo jų buvo nulužę. Perdėjo pažystamas už 50Lt, bet dėl tų nulužusių ausų neišėjo jų gerai pritvirtint, tai dabar kliba. Bet man svarbu kad technikinę su jom praėjau iš karto, TA meistras leido vietoj susireguliuot kad teisingai šviestų, bet kadangi jos dreba važiuojant, tai jaučiu pavažiavus vėl belekaip išsireguliavo
Dabar radau meistrelį kuris mano senas angliškas lempas perdarys į europines už 160Lt. Tai kai jas atsiimsiu, vėl įsidėsiu atgal, o tas su nulužusiom ausim parduosiu. Kadangi pamačiau koks deficitas tas lempas gauti, manau nebus problema kažkam parduoti bent už 400. Galėjau ir iškarto išimt savo lempas, duot kad perdarytų ir perdarytas vėl įsidėt. Bet kad Kaune neradau kas perdaro, o siųst į kitą miestą ir laikyt kažkur mašiną su tuščiom akiduobėm nelabai norėjau.
Tai dabar jau pilnai eksplotuoju, bet dar liko tie chromiukai ant buferio susitvarkyt, ekranas, pasikeist pagrindinį diržą dėl visa ko, tepalus, žvakes ir bus viskas. Sumoje su visom registracijom, TA ir taisymais manau tilpti į 19k LT. O draudimas ją įvertino net 26k
Na vertinimas gal ir teisingas, mašina atrodo verta tokių pinigų, bet kad skelbimuose krūvos variantų už daug pigiau negu 26. Tiesa už pigiau negu 20 tokios, dar juodos tai tikrai nemačiau.