Peršokti prie turinio

Kokį skaitmeninį pirkti ?

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 968

#701 AllFOLK

AllFOLK
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:Rėkyva
  • Automobilis:kewle taupykle su 2.2hdi

Parašyta 2009 gegužės 04 - 20:57

nu va, iš kart pradėjai ekskrementais svaidytis, pravardžiuotis ir pan... civilizuotai gi diskutuokim.

Atsiprasau. Ir kaip taip galejo atsitikti? Visiskai uzmirsau tamsta pamineti  :blush: Kalba eina ne apie sventuma ar darbus, o apie blaivu ir racionalu poziuri. Tad nusiramink tu sventoji karve.

Pirma - nei aš reiškiau pretenziją būti tarp tų "klausk tik manęs, aš viską žinau, kiti idiotai", nei tu mane čia priskirinėk. Kalbėjau apie kitus fotografus, kurie fotografuoja tikrai neprastai ir apie techniką nusimano pakankamai, kad galėtų patarinėti ar BENT JAU išreikšti savo nuomonę. Ir toli gražu nepatenka į tamstos priskirtą skiltį "ir daugiau niekieno neklausyk". right? :blush:

apskritai apie fla šitą paskutinį reikaliuką turiu savo nuomonę, kurią ir pasilaikysiu sau :ph34r: tyliu ir einu būdon

P.S. zinai, kai vargsa zmogeli, besiruosianti fotografuoti savo seimynos vakarelius ar keliones ispudzius, uzpuola tokie "profesionalai", teigiantys jog jei foto - tik veidrodis, jei veidrodis - tik Pro FF, jei objektyvas - tai tik su nemaziau nei 1.2 skyle, tik fixas arba fishaijus..... 

em... tu čia tikrai į mano žinutę atsakinėjai? nes panašu, jog šiek tiek susimaišiai. Niekur aš nei rašiau apie tai, nei galvoje tai turėjau. Mažu klystu, tada parodyk mano žinutę kur aš rašiau, kad nulipant nuo muilinės iš kart reikia fulfreimo su 1,2 skyle :lol:

Negyvenam mes is fotografijos, nevalgom is to duonos, tad kompensuoti +3, +5, +8 kg kuprineje moraline stafisfakcija "vo, astrus vaizdelis gavosi", kurio astrumo 10x15 nuotraukoje seimyniniame albume net nesimato, nepavyks. 

nu aš gyvenu iš fotografijos, nu ne meninės, nu bet vistiek. Ir net tuo atveju papildomi kilogramai kuprinėje, kai per dieną praleidi po 10-12val ant kojų, reiškia labai daug. Taip kad kasdien atėjęs į darbą gerai pagalvoju ar man tikrai bus reikalinga tampytis pvz jau minėta 70-200 F2,8

O tikslas yra paprastas: nufotgrafuoti bedukstanti savo vaika, kurio paprasta muiline nespeja sufokusuoti, o paprastas entry level veidrodinukas tai atlieka kuo puikiausiai.

jūs esate visiškai teisus, bet vis suku makaulę, negi aš kur nors esu parašęs priešingai? Lyg ir ne.
Tik aš mieliau pasirinkčiau(-au) belenkokį kūnelį ir 50mm F1,8 fixą (vien dėl pigumo), nes vaikas kaip žinia nevisada duodasi tik po žolytę prie gero natūralaus apšvietimo, o daugiau namie, kur prastas apšvietimas, o su blicu (jei dar integruotas) kalti tiesiai į kaktą kažkaip nelošia ir sąžinė neleidžia, neduokDie jei dar naujagimis. Kiek domėjausi, būtent tokį komplektuką rekomenduoja visuose forumuose visoms jaunoms mamytėms, kurios prašosi pagalbos adekvačiose situacijose. Aišku fixas netinka tiems, kurie nepratę daug lakstyt, o renkasi geriau drypsot ant lovos ir naudoti zūmą ^_^

Tad tu man papsakok, kodel as (ar kas kitas) tureciau dar leisti n kLt kruvai objektyvu, kuriuos uzsidesiu viena karta pazaidimui? Tam kad praleisiti vaiko susukta veido israiska bekeiciant "kruta" sviesu objektyva? 

leisti tuos tūkstančius galima dėl kelių priežasčių: 1) pinigai drasko kišenes ir neturi kur jų dėti; 2) nori atrodyti prieš draugus krūtas; 3) tikiesi stebuklo investuodamas į techniką, o ne žinias; 4) esu ana**ronistas :beer:
Jei atvirai, nežinau kodėl, norėčiau prie bokalo padiskutuoti su tokiu žmogumi, kuris taip sako. Aš taip nedaryčiau :blush:

P.S. ginčykimės, dažnai vakarais neturiu ką veikt :)
  • 0

#702 Swift

Swift
  • Senbuviai
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:važiuojantis

Parašyta 2009 gegužės 05 - 06:54

nuspredziau pradziai pasidziaugti ir skaitmeniniu fotiku pvz Sony Cyber-shot DSC-H50 arba Panasonic Lumix DMC-FZ50 

Tokio tipo fotoaparatai turi tik viena pliusa - objektyva, visa kita siaip sau. Istikruju kainos ju panasiai kaip paprasto veidroduko, o rezultatas tik galingai galintis priartinti zoomas(objektyvas), vistiek prarandi greita fokusavima ir negalesi atsikratyti noise(skaitmenos triuksmai) Paprasti veidrodukai turi automatini rezima ir foto scenarijus, lygiai kaip ir muilines, be to veidrodukai dazniausiai turi taupias baterijas. Jei ka as cia neatkalbineju, tiesiog pateikiu faktus, kad zinoti. O tiems kas isviso nepazista foto pasauli galiu rekomenduoti trumpa kursa, kuris atims 10-15 min ir leis susipazinti su fotografavimu arciau: Enjoy DSLR
  • 0
Don't worry, by happy!
Vilnius

#703 aroone

aroone

Zanūda

• Moderatoriai
  • Automobilis:P3008 GT-Line 1.5 BlueHDI AT8

Parašyta 2009 gegužės 05 - 07:26

nu va, iš kart pradėjai ekskrementais svaidytis, pravardžiuotis ir pan... civilizuotai gi diskutuokim.

Jei pirma zinute perskaitei tarp eiluciu, antraja irgi neturetu buti sunku

Kažkaip aš jo darbų dar nemačiau (todėl ir negaliu nieko pasakyti apie jo kompetenciją)

apskritai apie fla šitą paskutinį reikaliuką turiu savo nuomonę, kurią ir pasilaikysiu sau  :ph34r:  tyliu ir einu būdon

Gal tu apsispresk galu gale, turi tu nuomone ar neturi, o tai kazkaip sudetinga suprasti

em... tu čia tikrai į mano žinutę atsakinėjai? nes panašu, jog šiek tiek susimaišiai.

Na va, kai nori, tai supranti. Tereikia tik susikaupti. Juk visiskai nesudetinga, ar ne <_< ? P.S.'as skirtas buvo measurbatoriams

Tik aš mieliau pasirinkčiau(-au) belenkokį kūnelį ir 50mm F1,8 fixą (vien dėl pigumo), nes vaikas kaip žinia nevisada duodasi tik po žolytę prie gero natūralaus apšvietimo, o daugiau namie, kur prastas apšvietimas

O jei as pasakysiu, jog vaikas nevisada trinasi namuose, o dar dalyvauja mokyklos chore, vaidina dramos burelyje ar pan? O jei duksta su kitais vaikais? Ar bandei kada su fotoaparatu prieiti prie vaiko? Jei bandei, turetum zinoti ka jis daro pamates i ji atsukta objektyva. 50mm fixas - puikus objektyvas (tam tikromis salygomis uz ji turbut nieko geresnio ir nera), taciau gana riboto pritaikymo. Jei tik leidzia kisene ir nebijai keisti objektyvu - butinai siulyciau toki isigyti, taciau kaip vienintelio, pakeiciancio visus - vargu bau.
  • 0
Autobusų parkas. Paliuosintas.

#704 tomaskas

tomaskas
  • Senbuviai
  • Automobilis:206 1.6 HDI

Parašyta 2009 gegužės 05 - 08:14

...be to veidrodukai dazniausiai turi taupias baterijas...

Kas tiesa tai tiesa, po veik 5000 kadrų, dar ant pirštų (gal net vienos rankos )galiu suskaičiuot kiek kartų kroviau bateriją :)
  • 0
Дураков очень мало, но они расставленны так грамотно, что встречаются на каждом шагу...

#705 AllFOLK

AllFOLK
  • Nuolatiniai dalyviai

Parašyta 2009 gegužės 05 - 08:25

O jei as pasakysiu, jog vaikas nevisada trinasi namuose, o dar dalyvauja mokyklos chore, vaidina dramos burelyje ar pan? O jei duksta su kitais vaikais? Ar bandei kada su fotoaparatu prieiti prie vaiko? Jei bandei, turetum zinoti ka jis daro pamates i ji atsukta objektyva. 50mm fixas - puikus objektyvas (tam tikromis salygomis uz ji turbut nieko geresnio ir nera), taciau gana riboto pritaikymo. Jei tik leidzia kisene ir nebijai keisti objektyvu - butinai siulyciau toki isigyti, taciau kaip vienintelio, pakeiciancio visus - vargu bau.

štai kame reikalas, mes kalbam apie kiek skirtingo amžiaus vaikus, aš labiau orientuojuosi į naujagimius ir čiut paaugusius (kas man šiuo metu aktualiau), o tu jau į mokyklinukus. Iš esmės tai jau nėra tas pats. Naujagimiui niekada nekalčiau su blicu tiesiai į kaktą, o visam darželinukų chorui sustojus jau daugiau mažiau iki lemputės tas blicas. fixas iš esmės reiškia lakstymą ir daug lakstymo (šito nesupras niekada nefotkinę tarybinais fixais), bet užtat labai mažą šviesos poreikį, nors siaura ryškumo juosta vėlgi reikalauja tam tikrų įgūdžių. Zoomas, tuo tarpu, bus keliskart tamsesnis, bet nereiks tiek lakstyti, o jei koks brangesnis zoomas su nekintančia diafragma tai galėsi ir prie tolimo galo kalti blicą, kas iš esmės man skamba kaip keiksmažodis (blicas).

ties, kaip tik prieš kelias dienas skaičiau antrą dalį Kelby knygos, ten labai super pasakyta apie integruotas blykstes, pasiskaitykit kas dar neskaitėt ;]

P.S. kiekvienam savo :beer:
  • 0

#706 aroone

aroone

Zanūda

• Moderatoriai

Parašyta 2009 gegužės 05 - 08:34

štai kame reikalas, mes kalbam apie kiek skirtingo amžiaus vaikus, aš labiau orientuojuosi į naujagimius ir čiut paaugusius (kas man šiuo metu aktualiau), o tu jau į mokyklinukus.

Tai kam gi tu dalini patarimus? Cr'ui (juk jis prase patarimo), kurio mergos jau toli grazu nebesliauzioja, ar isivaizduojamam "Petrui"?
  • 0

#707 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:206 XSI

Parašyta 2009 gegužės 05 - 08:46

Tai kam gi tu dalini patarimus? Cr'ui (juk jis prase patarimo), kurio mergos jau toli grazu nebesliauzioja, ar isivaizduojamam "Petrui"?

Bukit zmones - nesipykit :blush: :beer:
Realiai jo, mano mergos jau dideles (7 ir 5 metai) ir jas pagaut vienoj vietoj labai sunku... ;] Aisku tai neapsiribos vien vaikais, bet visumoj visi ir taip supranta ka fotografuoja tokie "patyre" meninkai :D

Jeigu konkreciau, tai manau biudzetas bus 2000 Lt. sitam reikalui (plius minus keli simtai priklausant nuo seimynines finansines situacijos). sirdis linskta link Tomasko pasirinkimo. Ir beje vakar vienas zmogus kuris naudoja 400D patare, kaip ir tomaskas, kad pradziai uzteks ir kitinio objektyvo, bet geriau nusipirkti papildomai blykste...
Tikiuosi iki vasaros kazkas issispres ir siuo klausimu B)

P.s. Bet kuriuo atveju jusu diskusija yra naudinga ir idomi paskaitineti. Aciu ir uz tai!!! :beer:

Šį pranešimą redagavo Cr: 2009 gegužės 05 - 08:46

• 0
Roots to roots

#708 Cr

Cr
  • Senbuviai
  • Automobilis:206 XSI

Parašyta 2009 gegužės 05 - 08:48

Kas tiesa tai tiesa, po veik 5000 kadrų, dar ant pirštų (gal net vienos rankos )galiu suskaičiuot kiek kartų kroviau bateriją :)

o siaip rodo pas ji kiek akumo like? bo isvaziavus i kelione butu nesmagu jeigu issikrautu pvz. dienos pradzioj, o pasikraut galetum tik vakare ir del to daug kadru praleistum... Ar tu turi rezervini dar akuma?
  • 0
Roots to roots

#709 AllFOLK

AllFOLK
  • Nuolatiniai dalyviai

Parašyta 2009 gegužės 05 - 08:54

ramiakas, niekam aš patarimų nedalinu, mano nickas gi ne "fla", anot tavęs, manęs klausyti neverta :mad:
Sakau savo nuomonę, kaip aš darau, kaip daryčiau ir tegul Cr'as ar bet kas kitas atsirenka kas jam tinka, o kas ne. Nė vienam savo poste nenurodžiau, kad pirkt tą ar pirk aną, tas šūdas, o tas grūdas. Pateikiau pavyzdžius iš savo patirties, kad ir kokia tamstai ji atrodytų nereikšminga :huh:

nieko, palaukim kol ateis fla ir pasakys kaip REIKIA daryti :beer:
  • 0

#710 dens0

dens0
  • Senbuviai
  • Automobilis:Peugeot 406 2l. jau buves.

Parašyta 2009 gegužės 05 - 09:02

o siaip rodo pas ji kiek akumo like? bo isvaziavus i kelione butu nesmagu jeigu issikrautu pvz. dienos pradzioj, o pasikraut galetum tik vakare ir del to daug kadru praleistum... Ar tu turi rezervini dar akuma?

bent pas mane (350D) tai rodo batareikyte ekraniuke ir ji turi 2 padalas. tipo pilna, tada viena nusimeta ir tuscia palieka. :) masciau kazkada nusipirkt papildoma akumuliatoriu, nes teko fotkint ale madu sou, tai su blykste tai labai greit dingo batarke :D
  • 0
Don`t drop bombs! Drop cars!

#711 Prokuror

Prokuror
  • Nariai
  • Automobilis:206 hdi 9-5 Aero

Parašyta 2009 gegužės 05 - 09:30

400D yra 3 padalos. Gimtoji batarkė daro kelis šimtus kadrų ant 3 padalų, tačiau kai pasidaro dvi, reiškia pabaiga arti, daug fokusuojant ir su blykste gali būti mdesėtkas kitas kadrų belikę. Atsarginis talpesnis neoriginalus akumas (iš Sukceno, naujas, 60 Lt berods) daro >500 kadrų ir padalos 3-2-1 sėda tolygiai.
Reziume - ne karvę kainuoja lyšnas akumas, o naudos laaabai daug, dviejų per dieną supjaut neįmanoma, tad galvasopio šiuo klausimu nebelieka.
  • 0

Pilkas šeimyninis lėktuvas, 250 arklių
Vyšninis miesto kibiriukas

Žalias šeimyninis autobusas - ex

Vynas pasenęs, sūris supelijęs, mašina be stogo - ex
Pilkas kūpas pagal amžių - ex
Mėlynas kūpas ne pagal amžių - ex

Mėlynas limuzinas - jaunuoliškai ir klubinei pradžiai - ex

#712 dens0

dens0
  • Senbuviai
  • Automobilis:Peugeot 406 2l. jau buves.

Parašyta 2009 gegužės 05 - 09:32

400D yra 3 padalos. Gimtoji batarkė daro kelis šimtus kadrų ant 3 padalų, tačiau kai pasidaro dvi, reiškia pabaiga arti, daug fokusuojant ir su blykste gali būti mdesėtkas kitas kadrų belikę. Atsarginis talpesnis neoriginalus akumas (iš Sukceno, naujas, 60 Lt berods) daro >500 kadrų ir padalos 3-2-1 sėda tolygiai.
Reziume - ne karvę kainuoja lyšnas akumas, o naudos laaabai daug, dviejų per dieną supjaut neįmanoma, tad galvasopio šiuo klausimu nebelieka.

o as kai ieskojau savajam batarkes, tai kaip minimum 150lt buvo :huh:
  • 0
Don`t drop bombs! Drop cars!

#713 aroone

aroone

Zanūda

• Moderatoriai

Parašyta 2009 gegužės 05 - 10:20

anot tavęs, manęs klausyti neverta :mad:

Mjo, panasu jog be 7 zygiu keliaklupstom per Kalvariju koplyteles nieko nebus :( Toks ispudis, jog tam tikra raidziu kombinacija tamsta veikia kaip raudonas skuduras, ko pasekoje nebesugebama nei blaiviai mastyti, nei skaityti kas parasyta :huh: Gal tu atsidaryk salto alaus butelaiti ir dar karteli ramiai viska perskaityk. Neskubedamas.
  • 0

#714 Maskolis

Maskolis
  • Senbuviai
  • Automobilis:SEAT Alhambra, Ford C-Max, Peugeot 406 Break 2.0HDi '00 (parduotas Juodulys)

Parašyta 2009 gegužės 05 - 10:37

... Reziume - ne karvę kainuoja lyšnas akumas, o naudos laaabai daug, ... galvasopio šiuo klausimu nebelieka.

o as kai ieskojau savajam batarkes, tai kaip minimum 150lt buvo :huh:

Ašai iš Jebejaus siunčiausi abiems savo Canonams (G6 ir miniDV kamerai).
Žiū ir sau ką rasi ;)
Pats akumas papigiai (pigiau nei DealExtreme), siuntimas dykai (tik ilgokai keliavo).
Už tokius pinigus - praktiškai px kiek jis ten laikys :)
  • 0
NuotraukaKaukė juodas garvežys, Meilę nuvežė tolyn...

#715 Mamutas

Mamutas
  • Moderatoriai
  • Automobilis:be stogo

Parašyta 2009 gegužės 05 - 10:44

varykit vyrai, varykit... ^_^ :rolleyes:
  • 0

#716 Maskolis

Maskolis
  • Senbuviai
  • Automobilis:SEAT Alhambra, Ford C-Max, Peugeot 406 Break 2.0HDi '00 (parduotas Juodulys)

Parašyta 2009 gegužės 05 - 11:38

Norėjau intensyvių SLR naudotojų pasiteirauti - ką apie naudotus DSLR'us mintyjat? Klapsi-klapsi tas veidrodukas, entry-level DSLR'ams gamintojas berods ~ šimtus tūkstančių kadrų resursą pasakoja. Kaip te iš tikro?
  • 0

#717 aroone

aroone

Zanūda

• Moderatoriai

Parašyta 2009 gegužės 05 - 11:54

Klapsi-klapsi tas veidrodukas, entry-level DSLR'ams gamintojas berods ~ šimtus tūkstančių kadrų resursą pasakoja.

Kiek teko skaityti, tokie skaiciai minimi tik snekant apie Pro aparatus.
http://olegkikin.com/shutterlife/ - gal ir nera objekyvus saltinis, taciau bendra vaizda susidaryti, manau, imanoma
  • 0

#718 tomaskas

tomaskas
  • Senbuviai
  • Automobilis:206 1.6 HDI

Parašyta 2009 gegužės 05 - 11:55

450D kaip ir 400D yra 3 padalos. Kai viena dingsta, kaip ir minėjo, pabaiga netoli. Bet jei blykstės nenaudoji, tai nemazai kadrų dar padarysi. Kelionėj vistiek lauke dažniausiai fotkini, tai blykstė paprastai nenaudojama.
  • 0
Дураков очень мало, но они расставленны так грамотно, что встречаются на каждом шагу...

#719 Prokuror

Prokuror
  • Nariai
  • Automobilis:206 hdi 9-5 Aero

Parašyta 2009 gegužės 05 - 12:44

Papasakokit man durnam - kur tą kadrų skaičių įžlebėt reikia?

Gal greičiau bus nei manualą skaityt :blush:
  • 0

Pilkas šeimyninis lėktuvas, 250 arklių
Vyšninis miesto kibiriukas

Žalias šeimyninis autobusas - ex

Vynas pasenęs, sūris supelijęs, mašina be stogo - ex
Pilkas kūpas pagal amžių - ex
Mėlynas kūpas ne pagal amžių - ex

Mėlynas limuzinas - jaunuoliškai ir klubinei pradžiai - ex

#720 Maskolis

Maskolis
  • Senbuviai

Parašyta 2009 gegužės 05 - 13:29

kur tą kadrų skaičių įžlebėt reikia?

Sako, kad Exif'e foto eil.nr. nusėda. Bet mol ne visi Exif rodytojai ištraukia (tarkim elementarus Windows file properties - nerodo).
ShowExif (nereikia instaliuoti, neišsigąskit - yra ir anglų k. :)), ir panašūs turėtų rodyti.

P.S. Bet kiti vėlgi purkštauja - kad netiesą tie skaičiukai byloja...
  • 0

Vartotojų skaito šią temą: 4

narių: 0, svečių: 4, slaptų narių: 0