Pirma - nei aš reiškiau pretenziją būti tarp tų "klausk tik manęs, aš viską žinau, kiti idiotai", nei tu mane čia priskirinėk. Kalbėjau apie kitus fotografus, kurie fotografuoja tikrai neprastai ir apie techniką nusimano pakankamai, kad galėtų patarinėti ar BENT JAU išreikšti savo nuomonę. Ir toli gražu nepatenka į tamstos priskirtą skiltį "ir daugiau niekieno neklausyk". right?Atsiprasau. Ir kaip taip galejo atsitikti? Visiskai uzmirsau tamsta pamineti
Kalba eina ne apie sventuma ar darbus, o apie blaivu ir racionalu poziuri. Tad nusiramink tu sventoji karve.

apskritai apie fla šitą paskutinį reikaliuką turiu savo nuomonę, kurią ir pasilaikysiu sau

em... tu čia tikrai į mano žinutę atsakinėjai? nes panašu, jog šiek tiek susimaišiai. Niekur aš nei rašiau apie tai, nei galvoje tai turėjau. Mažu klystu, tada parodyk mano žinutę kur aš rašiau, kad nulipant nuo muilinės iš kart reikia fulfreimo su 1,2 skyleP.S. zinai, kai vargsa zmogeli, besiruosianti fotografuoti savo seimynos vakarelius ar keliones ispudzius, uzpuola tokie "profesionalai", teigiantys jog jei foto - tik veidrodis, jei veidrodis - tik Pro FF, jei objektyvas - tai tik su nemaziau nei 1.2 skyle, tik fixas arba fishaijus.....

nu aš gyvenu iš fotografijos, nu ne meninės, nu bet vistiek. Ir net tuo atveju papildomi kilogramai kuprinėje, kai per dieną praleidi po 10-12val ant kojų, reiškia labai daug. Taip kad kasdien atėjęs į darbą gerai pagalvoju ar man tikrai bus reikalinga tampytis pvz jau minėta 70-200 F2,8Negyvenam mes is fotografijos, nevalgom is to duonos, tad kompensuoti +3, +5, +8 kg kuprineje moraline stafisfakcija "vo, astrus vaizdelis gavosi", kurio astrumo 10x15 nuotraukoje seimyniniame albume net nesimato, nepavyks.
jūs esate visiškai teisus, bet vis suku makaulę, negi aš kur nors esu parašęs priešingai? Lyg ir ne.O tikslas yra paprastas: nufotgrafuoti bedukstanti savo vaika, kurio paprasta muiline nespeja sufokusuoti, o paprastas entry level veidrodinukas tai atlieka kuo puikiausiai.
Tik aš mieliau pasirinkčiau(-au) belenkokį kūnelį ir 50mm F1,8 fixą (vien dėl pigumo), nes vaikas kaip žinia nevisada duodasi tik po žolytę prie gero natūralaus apšvietimo, o daugiau namie, kur prastas apšvietimas, o su blicu (jei dar integruotas) kalti tiesiai į kaktą kažkaip nelošia ir sąžinė neleidžia, neduokDie jei dar naujagimis. Kiek domėjausi, būtent tokį komplektuką rekomenduoja visuose forumuose visoms jaunoms mamytėms, kurios prašosi pagalbos adekvačiose situacijose. Aišku fixas netinka tiems, kurie nepratę daug lakstyt, o renkasi geriau drypsot ant lovos ir naudoti zūmą

leisti tuos tūkstančius galima dėl kelių priežasčių: 1) pinigai drasko kišenes ir neturi kur jų dėti; 2) nori atrodyti prieš draugus krūtas; 3) tikiesi stebuklo investuodamas į techniką, o ne žinias; 4) esu ana**ronistasTad tu man papsakok, kodel as (ar kas kitas) tureciau dar leisti n kLt kruvai objektyvu, kuriuos uzsidesiu viena karta pazaidimui? Tam kad praleisiti vaiko susukta veido israiska bekeiciant "kruta" sviesu objektyva?

Jei atvirai, nežinau kodėl, norėčiau prie bokalo padiskutuoti su tokiu žmogumi, kuris taip sako. Aš taip nedaryčiau

P.S. ginčykimės, dažnai vakarais neturiu ką veikt