Oi, kaip aš šitą temą apleidęs, kiek reikia parašyt

Gal tada glaustai apžvelgsiu slalomus, kuriuose spėjau sudalyvaut šiais metais. O jų buvo 4!
2014-04-12 Velykinis slalomas
Po žiemos jautėsi, kad truputį apsimiegojęs, apkerpėjęs ir viską pamiršęs. Nebuvau patenkintas savo važiavimais. Bet ko norėti po tokios ilgos pertraukos. Užtat tai buvo gera mankšta! Šiaip renginys superinis - tiek organizuotumas, tiek vedėjo kalbėjimas, tiek atmosfera buvo gera. Ir nors važiavau prastai, bet nenusiritau į galą, likau gana aukštai - 4/22 FWD klasėj ir 7/48 tarp visų dalyvių. Tebūnie prakeikta ta 4 vieta - kaip man ji atsibodo.
VIDEO
2014-05-03 Kaukaro žiedo I etapas
Praeitais metais truputį liūdėjau, kad nevažiavau Kaukare. Vaikystėje gyvenau netoli ir prisimenu žiedines lenktynes - eidavau ir varvindavau akis į sportinius automobilius. Jei man, tam dešimtmečiui, tada būtų kas nors pasakęs, kad po kažkiek metų aš pats ten važiuosiu su savo automobiliu, būčiau nepatikėjęs turbūt. Keista, kaip išsipildo svajonės (nors vaikystėj nebuvau sau garsiai nusistatęs tokios svajonės, bet neabejoju, kad žiūrėdamas į lenktynininkus slapta norėjau būti jų vietoj). Tai va šiais metais sugalvojau, kad gal būtų nebloga idėja sudalyvaut VISUOSE etapuose, visame čempionate. Po pirmojo etapo supratau, kad idėja bloga. Organizuotumas eina šikt, koks blogas. Mano grupė turėjo startuot 8h, o startavau tik 11h. Nu tipo normalu toks vėlavimas? Jau ir taip sunku buvo keltis 6h ryto (visokios administracinės ir techninės komisijos), o čia dar kone šaiposi neleisdami važiuot. Nu krč. Aišku, vėlavimas pas šiuos organizatorius jau tapęs įprastu dalyku, bet aš kaip naivus vaikas iki varžybų dienos tikėjausi, kad jie iš savo klaidų pasimokė. Tai va dėl tokio šūdino planavimo, nebeketinu dalyvaut kituose etapuose. Ai, dar reikia paminėt, kad net nepaskelbti oficialūs rezultatai!!! Net nebuvo apdovanojimų. Nu krč, visiškas fiasko. Ir lyg to dar būtų negana, liepos 12d. vyks III etapas. Pirmo etapo rezultatų nėr, antras etapas neįvyko, tai iškart peršoko į III etapą. Normaliai? Klounai, o ne organizatoriai. O jei kalbant apie mano važiavimus, tai sekėsi neblogai. Preliminariai primetus, užėmiau 4 vietą (taip taip, vėl tas prakeiktas skaičius) savo klasėje (iki 1600 kubikų). Labai trūksta galios tokiuose slalomuose. Visgi čia jau greituminis, rimts dalyks! Tai kol kas labai gal nekišiu nosies į greituminius, pasidžiaugsiu lėtuminiais. O bet tačiau, bendroj visų dalyvių lentelėje iš maždaug 70 dalyvių buvau kažkur 33-35. Tai nepaisant keletos konkurentų mano (pačioj silpniausioj) klasėj, visi kiti dalyviai pagal idėją galingesniais automobiliais! Tai dar visai neblogai. Aplenkiau net Lotus kit carą ir šiaip kai kuriuos "rimtus" konkurentus, kurie šiaip bendrai slalomų kontekste važiuoja net labai gerai. Pvz, apdėjau abi Mazda MX-5 (1.8l varikliais)! Ir jų vairuotojai pastoviai ant podiumų lipa slalomuose. Tad bendrai paėmus, viską pasvėrus, esu patenkintas savo važiavimais. Juolab, kad nebuvo didesnių klaidų - nenunešiau stulpo (per varžybas buvo nunešti 2), nenumušiau kuoliukų, nespininau niekur.
2014-05-09 Transmechanija
Mano mėgstamas slalomas. Kaip ir praeitais metais, vyko per dvi Siemens arenos aikšteles. Trasos gerai sudėliotos, smagu važiuot. Konkurencijos gal ir mažokai, nes vyko darbo dieną - penktadienį. Bet stipriai kovojau su Mantu_lt. Ir man jį pavyko aplenkti! Viršutinėje trasoje važiavau neblogai, bet užtat apatinę įvaldžiau visiškai - paskutiniu važiavimu padariau absoliučiai geriausią tos dienos laiką. Kai jau riedėjau iš finišo, nepažįstamieji žiūrovai man rodė viršun iškeltus nykščius. Labai malonus jausmas, labai gera nuotaika. Taip džiaugiausi, kad pavyko stabiliai, be klaidų pravažiuot visą slalomą. Tiesa, neišvengiau problemų su bėgių išmetinėjimu (kaip visada), tai pasisodinau draugą, kuris tvirtai laikė įmuštą pirmą bėgį. Biškį juokingai, bet tik šitaip pavyko pasiekti gerų rezultatų. Dar juokinga, kad mokykloje jis buvo mano suolo draugas, o dabar patapo "vairo" draugu, che. Tai va, likau 3/19 FWD ir 2/11 FREE klasėje. Ir tiesa, pavyko su kamera užfiksuot geriausius (pergalingus) savo važiavimus! Čia gal dėl to, kad filmavau, taip stipriai stengiaus - dėl gerų kadrų, o ne dėl gero trasos įveikimo laiko.
VIDEO
2014-05-25 Lietuvos automobilių slalomo čempionato II etapas Šiauliuose
Šiais metais įbridau į gilesnį šūdą. Įsigijau Lietuvos automobilių sporto federacijos išduodamą vairuotojo licenciją. Trumpai sakant, mandrai išsireiškiant, beveik galima sakyt, kad oficialiai esu lenktynininkas. Paprasčiausios kategorijos, bet jau šis tas, jau pradžia. Licenciją pirkau su tikslu sudalyvaut Lietuvos automobilių slalomo čempionate! Ten susirenka rimčiausi, stipriausi slalomistai. Pirmasis etapas vyko Šiauliuose. Šiaip realiai čempionate tai antras etapas, bet pirmasis neįvyko dėl organizacinių sunkumų, tai pirmasis savęs išbandymas čempionate tarp rimtų žmonių įvyko būtent Šiauliuose. Nepažįstama aplinka, įtampa... Važiavau su tikslu pravažiuot stabiliai ir be klaidų. Norėjau likti kur nors viduryje (dalyvių sąrašas atrodė bauginančiai - visi žinomi ir visi gerai važiuojantys), į podiumą netaikiau. Nu kaip, stengiausi kiek galėjau, bet nesitikėjau nieko. Tai va podiumo ir nepaėmiau. Bet savo pasirodymu šiame slalome esu patenkintas labiau nei bet kur kitur! Kaip ir norėjau, važiavau pakankamai greitai, kuoliukų nevarčiau... Ir kadangi atstovauju ne tik save, bet ir "sportinio vairavimo centro" komandą, tai džiaugiuosi, kad pavyko uždirbti taškų ir komandinėje įskaitoje. Likau 4/8 Laisvoje klasėje (vėl tas pragariškas skaičius) ir paskutinis/11 FWD klasėje. Vat... Dėl tos paskutinės vietos tai reikia papasakot. Viskas buvo neblogai, bet turėjau problemų su bėgių traukute. Taip taip, kaip ir Transmechanijoj. Gaila, kad slalomo čempionate negalima sodintis keleivių, kurie laikytų įmuštą pirmą bėgį - tikrai būtų prireikę. Paskutiniame savo FWD klasės važiavime, įveikęs pusę trasos, tiesiog joje sustojau - nušoko traukutė ir likau visai be bėgių. Šiaip primetus, būčiau likęs kažkur 4-5 vietoj FWD klasėje, jei ne tas gedimas, kuris mane nustūmė į patį galą. Tai labai labai blogai, nes visgi svarbu ne tik šios varžybos, bet ir visas čempionatas, kuris sudarytas iš 6 atskirų varžybų. Jau bus daug sunkiau pakilt. Tiesa, mane gelbsti viena išlyga - skaičiuojant čempionato taškus, prasčiausias pasirodymas bus išbraukiamas iš įskaitos ir pliusuos tik 5 varžybose pelnytus taškus. Tai tiesiog išėjo taip, kad išnaudojau savo atsarginį variantą ir tiek. Gaila, aišku, kad taip anksti ir neturėsiu atsargos, bet ką padarysi. Dabar likusiuose 5 etapuose reiks pravažiuot tobulai ir be gedimų!
VIDEO
http://tarakonaz.vho...zultLASC2th.jpg
Pirkiniai ir gedimai
Šiaip tai nusipirkau GoPro, tai stengsiuos, kad visi slalomai būtų nufilmuoti. Kad jau apie pirkinius pradėjau, tai dar reikia paminėt, kad nusipirkau priekinius reguliuojamo kietumo KYB AGX amortizatorius. Senieji standartiniai jau beveik ištekėję buvo. Dabar padidėjęs stabilumas ir kietumas labai ryškiai juntamas, esu be galo patenkintas. Taip pat vyksta žaidimai su pavarų perjungimo traukutėmis ir variklio pagalvėmis. Su traukutėmis nesusitvarkau. Tai linksta, tai nušoka išvis. Nupirkus naują ilgiausią (33+cm) ir ją prailginus beveik maksimaliai, pastebimai sumažėjo bėgio išmetinėjai. Nors junginėjant jausmas, kad nelabai patogiai ir tiesiai įsikiša, bet važiuojant kažkaip geriau. Šiaip bėgių gal net neišmetinėtų, jeigu nejudėtų variklis. Iš pradžių bandyta vidurinę apatinę variklio pagalvę apliet poliuretanu, bet kažkaip šis sprendimas nelabai pasiteisino - vis dar gerokai per daug judėjimo iš variklio pusės. Norisi, kad to laisvumo išvis nebūtų ir visos variklio vibracijos jaustųsi salone (komforto, kurio nėra ir taip, bus dar mažiau, bet gi nesvarbu). Tai kadangi pats netekinu ir tuo neužsiimu, kaip tik palikau automobilį pažįstamų servise ir labai tikiuosi, kad galų gale šią problemą pavyks išspręst ir nereiks aukot to brangaus laiko įmušinėjant bėgius vidury važiavimų. Tiesa, dar cheminiam valymui buvau atidavęs visą saloną iš "donoro" juodojo Rallye S1 Kenwood. Šviežiai išvalytą raudoną kilimą ir gražias, nesuplyšusias sėdynes susimečiau į savo baltąjį Ralliuką. Bliaaamba, kaip išgražėjo vidus. Dar per vasarą reiks prikišt nagus prie išorės - poliravimo prašosi kibiriukas. Nors ir nesivaikau gražios išvaizdos, bet nu net nebenusivalo purvai ir dažai tarsi matiniai dabar... Teks kažką daryt.
http://tarakonaz.vho...PK/kybagxth.jpg http://tarakonaz.vho...ocheminioth.jpg http://tarakonaz.vho.../salonas2th.jpg http://tarakonaz.vho...dynesportth.jpg