Peršokti prie turinio


Nuotrauka

volvo ar toyota?


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 550

Apklausa: volvo ar toyota? (117 nariai(-ių) jau prabalsavo)

volvo ar toyota?

  1. Volvo (51 balsai(-ų) [45.13%])

    Balsavimo varianto procentinis santykis: 45.13%

  2. Toyota (24 balsai(-ų) [21.24%])

    Balsavimo varianto procentinis santykis: 21.24%

  3. Nei vienas is šių. (38 balsai(-ų) [33.63%])

    Balsavimo varianto procentinis santykis: 33.63%

Balsuoti Svečiai balsuoti negali

#541 S.Vilius

S.Vilius
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 2.044
  • Vieta:Lietuva
  • Automobilis:EX P407sw

Parašyta 2018 vasario 25 - 11:22

Labai puiki šeštadienio vakaro žinutė. Aš irgi tokias rašyčiau, bet šeštadienio vakarą uždarbiavau, nes senoms mašinoms jau šalta šiuo metu ir jų savininkai yra linkę permokėti už darbą :)


kaip kaip? sestadieni? pries kelias dienas buvo kalba apie neturejima laiko/noro savo masina remontuot nes geriau su mergaitem pabut, o cia va sestadieni dirbat 😁 aisku suprantu, savo masina remontuojant neuzdirbsi :) tik nesupykit kolega.
  • 0

#542 tadas1991

tadas1991

    Normaliai

  • Senbuviai
  • Pranešimai: 5.921
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Peugeot: 406 Break 2,0HDi 80kw, 206sw 1,4i ; Citroen: BX,C15,ZX; ir dar antrs golfz

Parašyta 2018 vasario 25 - 12:14

kaip kaip? sestadieni? pries kelias dienas buvo kalba apie neturejima laiko/noro savo masina remontuot nes geriau su mergaitem pabut, o cia va sestadieni dirbat aisku suprantu, savo masina remontuojant neuzdirbsi :) tik nesupykit kolega.

Nepykstu, už ką čia pykt.

Realybė yra tokia, kad šeštadienį (bet ne visada) dažnai daugiau ar mažiau kažką darau, bet tai būna tie darbai, kurie daromi neskubant ir prie ilgųjų projektų, kur norisi, kad pirmadienį atvažiavus ne tokia didelė darbo eilės kupra slėgtų. Ragelis nekeliamas ir klientai nepriimami, nes tai poilsio diena, o ką aš veikiu jos metu, mano asmeninis reikalas. O jei kas pradeda kabinėtis, kad "va mačiau, šeštadienį buvai ir kažką veikei, bet man tai netaisei mašinos šeštadienio vėlų vakarą, kai bandžiau prisiskambinti", tai tokiem veikėjam galima išvis ragelio nebekelti niekada, nes su chamais dirbti nemalonu.

Bet šiuo atveju buvo kitaip, žmogui buvo šalta ir reikėjo (ketvirtadienį) iki sekmadienio pakeisti sulūžusias pečiaus sklendes. Kadangi yra didelė eilė ir šiaip krūva darbo, tai normaliai galėčiau pasiūlyti kovo vidury. Buvo sutarta kita kaina ir padaryta be eilės nuo penktadienio popietės, kai jau buvau  pasidaręs visus penktadienio darbus, t.y. susivežiojau ir susiruošiau X7 variklius, užkūrėm komandiruotėje sutartą tik apžiūrėti C3 (buvo sugedęs raktas, kolega elektrikas su donoro detalėmis (pakeitė immo anteną) sulitavo ir mašina užsikūrė) ir diagnozavom C5II neveikiančių parktronikų bėdą (vakar veikė, o šiandien visų keturių galinių daviklių klaidos, užkišęs akį pamačiau supuvusius laidus, tai susitarėm laiką laidų remontui) ir paspėliojom dėl nesikūrimo bėdų, ir pabaigiau iki šeštadienio vakaro. Žmogus iš Tauragės tam sklendžių remontui važiavo du kartus - priduot ir atsiimt :)

Šiandien važiuojam slidinėti su šeima ir mergaite, bet vakare grįžęs gal, jei bus nuotaikos, prasuksiu pasižiūrėt į C5 X7 variklį, kurį reikia pakeisti iki kokio trečiadienio, o donorinis guli ant žemės, kurį dar reikia perrinkti naujomis visomis tarpinėmis ir diržais, o esamas dar iki galo neišimtas, kabo ant pagalvių su daug laidų ir šlangų dar neatjungtų. Atsuksiu kokį varžtą, pasiplanuosiu reikiamų dalių sąrašą, užsisakysiu ir lėksiu namo ramiai leist vakarą.

 

Supranti, kai dirbi ne darbe, o sau, tai tas darbas - visai kitoks požiūris ir kitokia gyvenimo dalis gaunasi. Tu nesi įsipareigojęs darbdaviui būti 8ryto vietoje, tai gali būti ir dešimtą, ir dvyliktą, gali vidury laiko kada nori išeiti, jei turi svarbių reikalų, nieko neatsiklausęs, bet neigiamas skirtumas tas, kad darbą vistiek turi padaryti iki sutarto laiko arba jei nespėji ir vėluoji, tai kartais netgi labai nieko negali, nes reikia padaryti. O kai planuojamas laikas būna purkštukų remontui ir keitimui dvi dienos, o gaunasi variklio diagnozavimas ir remontas arba keitimas - min dvi savaitės mašina stovi, o kartais ir daugiau, tai ta kupra būna labai didelė, nes kieme dar penkios stovi ir laukia, kodėl ne per dvi dienas anas susitaisė ir kodėl užima keltuvą. Taip pat, kaip ir "negali" sirgti, nes biuletenio nemoka. Nors dabar kažkaip jau lyg žada mokėti ir biuletenius, ir tėvystes, nes gi visi mokam VSD ir PSD, bet čia dar žiūrėsim, kaip bus, nes praktikos dar nėra, tik dabar įstatyminė bazė formuojama, bet labai laukiu žinių, nes būtų tikrai smagus pasistūmėjimas ta linkme :)

O tada ta sava kasdieninio trynimo darbinė mašina pasidaro tokia ne tai kad nėra laiko, bet paprasčiausiai visiškai neįdomu. Taisai tada, kai reikia, kad tik važiuot, o ne rankioji smulkius gedimėlius kiekvieną laisvą minutę. Tų smulkių gedimėlių visada yra ir bus. Nereiškia taip, kad ten visiškas grabas, va laisvai nuvažiavom iki Norvegijos, pavažinėjom vietoj ir atgal grįžom be problemų su mano darbine, bet tai ten vistiek visada kažkas kleba, kažkas sulūžę, koks ventiliatorius šaltas labai ūžia, aušinimo ventiliatorius išvis neveikia, bet tai žiemą pofig, kažkuris guolis truputį ūžia, bevažiuojant dar bėgių bumbulas visai sulūžo ir pradėjo ranką griaužt, tai visai numoviau ir junginėjau su pačiu kotu, nu ir t.t. Laisvalaikis prie kasdienio automobilio leidžiamas visiškai ne malonus, tai geriau jį remontuoji darbo metu, nes reikia važiuoti ir pinigus uždirbti, o laisvą laiką, jei nori leisti prie automobilių, tai pas mane visada yra koks nors keistų minčių kratinys. Šiuo metu darau 1992trų metų ZX su 2,0 HDi 80kw varikliu. O jei nenori leisti laisvalaikio prie automobilių, tai va puikus oras, saulė šviečia, lekiam ant kalniukų :)


  • 1

Peugeot / Citroen ir kai kurių kitų automobilių remontas, priežiūra Kaune  :)

                                             autofrance.lt


#543 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 4.533
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:beliko tik opelis...

Parašyta 2018 balandžio 30 - 19:09

Tai va, ponai: likus iki TA pabaigos dviems savaitėms, buvo sugalvota nuvaryt į apžiūrą zafirą. Be jokio išankstinio apsilankymo servise važiuoklei prapurtyt, tiesiog - "ant durniaus". Prieš dvi savaites, kad gavus defektinį lapą, liktų laiko remontui. Be jokių protekcijų ir kyšių (iš principo) tik - PYST ir praėjo opeliuks sava eiga...

Rudenį buvo keisti galiniai diskai su kaladėm, prieš Naujus - tepalai su filtrais ir keičiant ratus vasariniais - priekinės kaladės. Viskas. Iš dalies, net pats nustebau...


  • 0
... labai piktas diedas...

#544 diawollo

diawollo
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 1.928
  • Vieta:Panevėžys
  • Automobilis:Volvo S60 D5 120kW

Parašyta 2018 balandžio 30 - 19:40

Matau dar gudžiam "sovietmety" gyvenam, kad dar tokie išsireiškimai kaip "praėjo TA savo eiga". Sorry, bet kaip važinėt su ta mašina jei viskas tarška barška, stabdžių nėra, variklio dūmų uždangos pavydi net LGP :) Net mano nebelabai mylimas 406 jau gal 5-tą TA praėjo "savo chodu".

Čia kolegai nemetu akmens į daržą. Tiesiog su žodžiais "praėjo savo chodu" prieš akis iškylą natiurmortas kokio tai gylaus kaimo  :D


Šį pranešimą redagavo diawollo: 2018 balandžio 30 - 19:41

  • 0

 Peugeot 406: 

3x3 point rear seat belts, ABS, Air conditioning, Alarm, Alloy wheels, Audio remote, Body coloured bumpers, CD, CD Multichanger, Climate control, Cloth seat trim, Cruise control, Driver`s airbag, Electric driver`s seat, Electric mirrors, Electric passenger`s seat, Electric sunroof, Folding rear seats, Front electric windows, Front fog lights, Headlight washers, Heated mirrors, Heated seats, Height adjustable drivers seat, Leather seat trim, Metallic Paint, Partial leather seat trim, PAS, Passenger`s airbag, Rear electric windows, Remote locking, Roof rails, Sat Nav, Service indicator, Side airbags, Steel wheels, Steering wheel rake adjustment, Steering wheel reach adjustment, Traction control, SPARCO, NOS, BREMBO, TOYO, MAXIMA, GARIŪNAI


#545 Jimmy

Jimmy
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 4.533
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:beliko tik opelis...

Parašyta 2018 balandžio 30 - 19:45

Matau dar gudžiam "sovietmety" gyvenam, kad dar tokie išsireiškimai kaip "praėjo TA savo eiga". Sorry, bet kaip važinėt su ta mašina jei viskas tarška barška, stabdžių nėra, variklio dūmų uždangos pavydi net LGP :) Net mano nebelabai mylimas 406 jau gal 5-tą TA praėjo "savo chodu".

Čia kolegai nemetu akmens į daržą. Tiesiog su žodžiais "praėjo savo chodu" prieš akis iškylą natiurmortas kokio tai gylaus kaimo  :D

Tipiškas lietuviškai-Delfiškas komentaras. Ačiū.


  • 0
... labai piktas diedas...

#546 Bivainis

Bivainis
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 1.879
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Citroen C5 2HDi 2006 m.

Parašyta 2018 birželio 07 - 09:52

Kas ką blogo galite pasakyti apie Opel Astra J? O gal kas nors ir kažką gero galite apie Astra J pasakyti? :) Domina benzai, dyzeliai, automatai, robotai, mechanika. RŪDYS juos tebeėda? :hmm:


Šį pranešimą redagavo Bivainis: 2018 birželio 07 - 09:58

  • 0
BALDŲ PROJEKTAI IR GAMYBA

#547 RB8912

RB8912
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Pranešimai: 279
  • Vieta:Alytus
  • Automobilis:Peugeot 508SW // Toyota Avensis

Parašyta 2018 birželio 07 - 11:13

Kas ką blogo galite pasakyti apie Opel Astra J? O gal kas nors ir kažką gero galite apie Astra J pasakyti? :) Domina benzai, dyzeliai, automatai, robotai, mechanika. RŪDYS juos tebeėda? :hmm:


Rūdys tai neėda, bet jei byra kaip Insignios tai nu nafik.. pusbrolis Vokietijoj naują pirko, vis kažkas gedo, bendradarbiui irgi tas pats.. ir jau negali sakyt, kad nudrožtas pirko
  • 0

#548 Vyciuz

Vyciuz
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 1.483
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Peugeot 407 Coupe 2.7HDi

Parašyta 2018 birželio 07 - 14:09

Tevas su sita astra nuo 0 jau prasuko 160k km, variklis tik nepamenu ar 1.7 ar 1.9. superine masina,visdar rieda be remontu,pakaba netvarkyta,ekologines sistemos dirba,visiskai jokiu rudziu, 2012m beroc... Siaip gan astriai dirba motoras. Pries tai ejusi astra irgi buvo labai gera tik surudijo prie 120k km,o su insignia blogi reikalai, labai daug gedimu.... Visos masinos buvo naujos is salono ir be autoivykiu.
  • 0

Peugeot 407 Coupe 2.7HDi

Citroen DS5 14' 2.0 HDi

Peugeot 406c 2.2HDi

 


#549 RB8912

RB8912
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Pranešimai: 279
  • Vieta:Alytus
  • Automobilis:Peugeot 508SW // Toyota Avensis

Parašyta 2018 birželio 07 - 15:38

Tevas su sita astra nuo 0 jau prasuko 160k km, variklis tik nepamenu ar 1.7 ar 1.9. superine masina,visdar rieda be remontu,pakaba netvarkyta,ekologines sistemos dirba,visiskai jokiu rudziu, 2012m beroc... Siaip gan astriai dirba motoras. Pries tai ejusi astra irgi buvo labai gera tik surudijo prie 120k km,o su insignia blogi reikalai, labai daug gedimu.... Visos masinos buvo naujos is salono ir be autoivykiu.


1.9 tai gal legendinis Alfa Romeo JTD ten dar eina? Nežinau kaip jie tokį padarė, bet net forumuose rašydavo, kad variklio galit netikrint nes neįmanoma užmušt, aš savo vaikydavau kaip norėjau per belekiek km nieko prie variklio nedariau, tepalus irgi kaip kada keičiau kaip kada nelabai, o buvo pavaryta jau gyvenimo mačius pagal kėbulą belekiek.. 😀 nežinau kaip su Insigniom taip nepasisekė, bet visi keikia iki negalėjimo
  • 0

#550 Vyciuz

Vyciuz
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 1.483
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Peugeot 407 Coupe 2.7HDi

Parašyta 2018 birželio 07 - 16:28

Pas mane isignia buvo 1.8 benzas....istisai davikliu ivairiu gedimai, babinos ir dingstantis antifryzas...teko netgi parsitempt viena karta ja su trosu deje :D
  • 0

Peugeot 407 Coupe 2.7HDi

Citroen DS5 14' 2.0 HDi

Peugeot 406c 2.2HDi

 


#551 frostas

frostas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 1.096
  • Vieta:Panevezys
  • Automobilis:f48 verso s

Parašyta 2018 birželio 24 - 14:42

Ar volvo d2 tai tas pats PSA 1,6 hdi?
  • 0
baltukas Yeti, 2014m. gimimo




Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0