Man dėl šito galit nerašyt - nežinau, ar užsidės, ar ne, nors pakeitęs esu jau ne vieną. Reiktų gyvai imt ir lygint, bet ir tų generatorių ten šimtas modelių, tai jei tinkama, reikia sužinot, kokia būtent sankabėlė skirta ir kokia dar tinkama tavo generatoriui, o tas sunku, nes parinkimo pagal generatoriaus modelį arba pagal VIN kodą nėra, tiek visi pardavėjai, tiek aš pats, parenkam pagal senos kodą arba tokią pačią, arba analogą.
Faktas, kad kaip ir turėtų būti su sankabėle, bet tikriausiai uždėtas generatorius nuo kažko, kas jos neturėjo, ir greičiausiai 2.0HDi 66/80kw varikliu.
Teko matyti generatorius be sankabų tokiuose automobiliuose, kaip 306, Xsara, Xantia, visur kitur ji būdavo. Arba jei nebūdavo - bėdos: šokinėja, skleidžia garsus, greitai ištampo įtempėją ir škyvą.
Pamenu, kad šrotiniai generatoriai ir starteriai Ispanijoj tikrai kainuoja nemažai. Kai man reikėjo C15 (C-Quince) 1.7D generatoriaus, tai šrote jis kainavo berods 80eur, o tai sena mašina. Bet jei įperki, tai imk šrotinį generą, rinkdamas, kad būtų geri guoliai. Pasitikrink ir jei reiks, pasikeisk šepetėlius (geriau su reguliatorium iškart, būsi ramus dėl įtampos), užsidėk naują INA sankabėlę (praktiškai tiek pati INA, tiek SKF, tiek Ruville ir kiti gamintojai pakuoja tas pačias INA sankabėles, ne INA būna tik Valeo dėžutėse, bet irgi neblogai dirba ir laiko) ir būsi ramutėlis ilgam laikui 
Aišku, tuo pačiu reikia patikrint ir skriemulį, ar ne gatavas (gatavi būna minkštutėliai, gali rankomis patampyti pirmyn, truputį gali gali sukti, bet labai nedaug, ir pastumdyk šonus pirmyn atgal link variklio ir nuo variklio - gali truputį judėti, bet labai nedaug, o jei pajautei, kad susilietė metalas su metalu viduje - keisk kuo greičiau), bei tempėjo koją, su raktu truputį atlenkęs įtempęs, pamakaluok į šonus. Jei juda, tai gali judėt minimaliai. Jei daug - pavargus įvorė ar kas ten (neardęs aš jo), teks keisti. Jei sudėsi su sankabėle ir škyvas bei tempėjas atrodys geri, bet pilnai pasikrovus akumui vistiek šokčios dirželis ir tempėjo koja judės, teks keisti tą tempėją. Kai akumas pasėdęs, gali truputį judėti, nes generas tuo metu dirba labai didele galia ir duoda didelę apkrovą į dirželį.
Šį pranešimą redagavo tadas1991: 2016 kovo 14 - 13:00