Tai matai, kaip galima suprast, kad pagrindinės tavo pajamos yra iš remonto t.y. klientai turbūt dažniausiai grynais moka, o ne į sąskaitą ar brauko kortele, tai ir grynų pilnos kišenės ir bankinė kortelė gaunasi kaip neaiškus daiktas.
Pvz. naudoju Revolut. Jokių mokesčių. App'se pilnos ataskaitos. Kiek kur mokėjai. Kiek kam per mėnesį išleidi matai. Gali geriau kontroliuot ir sekt savo išlaidas. Pametu piniginę, pavogia. Prarandu nieko (neskaitant pačios piniginės kainos ir visokių nuolaidų kortelių, dar vairuotojo ID). Gali surišt su Gpay ir telefonu. Gali išeit išvis be piniginės (gaila nėra arba nežinau kur yra bekontakčiai bankomatai, kad grynų pasiimt-kartais prisireikia). Jau minimum kelis kart gelbėjo Gpay, kai buvau namie palikęs piniginę, bet turėjau telefoną.
Plius kai pagalvoji kur ir kokiose vietose yra pabuvojusios tos metalinės monetos, kurias tau kasisininkė papila į sauja Ant metalinių ir popierinių pinigų puikiausiai išgyvena/gyvena bakterinių ir virusinių ligų sukelėjų. Vienas iš tokių rotovirusas, kai gali tiesiogine to žodžio prasme mirtinai nusitriesti
Čia aišku kontraversiška nuomonė, bet kuo daugiau nuo gimimo tų virusų aplink tave sukinėsis, tuo mažiau tau jie baisūs bus. Grūdinimuisi reikalingas šaltis, imunitetui vystytis reikalingi sukelėjai.
Dabar labai puikiai matyti, kad supermamų vaikai daug labiau linkę sirgti ir turėtų visokių alergijų, negu mūsų ir dar senesnės kartos, o čigonų vaikai kaip nesirgo, taip ir neserga
O Rotas nemalonus, taip, bet išgyvenamas. Man blogiau netgi ne tas mirtinas nusitriedimas, o kad atima visas jėgas, sriubos šaukštą sunku pakelti. Bet ne nuo pinigų Rotu užsikreti. Nei viena tų pandeminių gripų epidemija nebuvo manęs paėmusi. Dar kai mokykloje buvau, būdavo iki tiek, kad iš klasės 25 žmonių ateinam trys, nes visi kiti išgriuvę. O bet tačiau, vieną dieną nei iš nei iš to buvau užsikrėtęs infekcine mononukleoze. Ganėtinai bjauri liga ir ją nėra taip lengva pasigauti. Imunitetas padeda, skiepai padeda (žmonės pamiršta, kad skiepai tik virusams, o antibiotikai tik bakterijoms), tam tikras pasisaugojimas padeda, bet visa kita - grynas atsitiktinumas. Sumažindamas savo gryno oro kiekį, tikrai nebūsi sveikesnis
Dėl grynųjų, tai tiesa, kai jų daugiau turi, tai daugiau jų ir naudoji. Bet dabar jau pamažu krypsta tiek, kad beveik pusė klientų mieliau moka pavedimu, kartais net išankštiniu pagal išankstinę sąskaitą (man atrodo nepatogu laukti, nes nepažįstamiems neatiduodu automobilių, kol nematau pinigų, bet žmonės per daug nesiparina ir iki kitos dienos palaukt, jei kitas bankas). Iš bankomato praktiškai neimu, grynais dažniausiai paverčiu kitais būdais.
O kai prieš kokius 5 metus pagrindinės mano pajamos būdavo taip pat pervedamos į kortelę ir grynais negaudavau praktiškai beveik nieko, vistiek bent pusę jų pasiimdavau iš bankomato. Tuo metu tai nebuvo ribojama arba apmokestinama taip, kaip dabar. Su savo pinigais galėjai daryti ką nori. Dabar kuo toliau, tuo mažiau tokių galimybių lieka
Mokėti kortele nėra blogis. Labai patogu. Reikalas tas, kad man labai patinka būti nestebimam ir nepriklausomam. Esant reikalui, valstybė gali sužinoti tiksliai kokias prekes kur perki, kada kur buvai ir ką veikei. Man iš principo tas nepatinka. Viskas krypsta atgal į sovietinį socializmą, tik jau pačių žmonių savanoriškais sprendimais. Kameros, skanuojančios visų automobilių numerius ir sudarinėjančios tavo kasdieninių maršrutų žemėlapius. Nu kažkaip ačiū ne...
Jau kaip ir pasakojau, kai žmogui neleidi važiuoti be TA, ir jį gaudo policininkas, tai jis bandys prasprūsti ir sustabdytas gaus baudą už važiavimą be TA. Jei jį visam mieste filmuoja šimtas kamerų, jis uždės kitos mašinos numerius. Tos kameros neatpažįsta automobilių modelių, todėl didelis šansas prasprūsti, bet jei sustabdys policininkas, žmogus gauna baudžiaką.
Čia gal tas, kur kaip policininkas Darius Mackela sakė: "Sveiki atvykę į Kauną. Čia žmonės šiek tiek kitokie, nei kitur Lietuvoje. Dauguma jų turi bent šiek tiek kriminalinio mąstymo, net patys nekalčiausi".