Aš tai dar vis nesuprantu kodėl pacanai prikelinėja visokius žigulius ir mato tame kažkokį prikolą, o dar kažkas sportui tą kūzavą naudoja. Baisių baisiausias kibiras. Čia maždaug tas pats kas dabar pirkt ir valgyt sąsyskas skirtas šunų maistui kilogramas - euras ar žiūrėt šyzovus multikus pastelinėm spalvom ir stebėtis kaip dar koks vaikas nenusižudė
Na jei į viską taip primityviai ir tiesmukai žiūrėt, tai tuomet taip.
Aš tai visai neatsisakyčiau antruko nesupuvusiu kėbulu. Gražūs man jie. Dizainas, aišku, itališkas.
O dėl kibiriškumo, tai nėra toks jau ten ir kibiras. Kai paleido 70tais metais, tai buvo visai vidutiniškas automobilis, Europos mastu. Šiek tiek atsilikęs, bet tik šiek tiek, nes Fiat 124 paleido 66tais, tai visas atsilikimas kapeikos paleidimo metu tebuvo keturi metai. Tai kaip dabar Dacia bent jau tai tikrai. Reikalas, kad iš esmės tai klasikai keitė tik išorės dizainą minimaliai, ir taip gamino gal kokius 40 metų. Tai turbūt šiek tiek per ilgai...
O dėl filmukų ir visų kitų dalykų, tai aš eilinį kartą pabūsiu prieš visuomenę ir pasakysiu, kad žmogus turi teisę pasirinkti, o visa problema yra kultūroje ir auklėjimuose, o ne tai, kas leidžiama ir kas draudžiama. Užaugau su visokiais ne tokiais įdomiais filmukais, kaip Digimonai, Pokemonai, taip pat ir labai įdomiais, kaip Samurai X, kur pjaustė galvas ir degino gyvus žmones, Renu ir Stimpiu, kur šeeeeeZA tokia, kad Ežiukui rūke ar patiems tamsiausiems Na Palauk epizodams dar palaukt reiktų. Taip pat dar tuo metu rodydavo ir senuosius filmukus, kurie taip pat kai kurie labai patikdavo, jei tik nebūdavo tie muzikiniai, kur visi šoka ir dainuoja ir visi laimingi. Aišku, dar tik 25metai, bet kad ir kokios melancholijos ir depresijos apimtų, dar nusižudyt nebuvo kilusi mintis.
Man panašiau, kad kaip tik šiuolaikinė visuomenė labiau priveda į savižudybę, kur turi teorinę laisvę, bet faktinės laisvės susikurti kapitalizmo pasaulyje jautrus silpnesnio charakterio žmogus gali ir nesugebėti.
Ir ne, aš nemanau, kad prie ruso buvo geriau. Bet tiesiog žmonės gyveno ir viskas jiem buvo gerai, kas norėjo, kad taip būtų. O istorijos nenuneigsi. Nuo Vilniaus tiltų nurinko kareivių skulptūras, Kaune nuo Aleksoto (Vytauto D.) tilto nurinko špižines žvaigždes. Vietoj jų prisuko paprastas vienspalves šūdo spalvos skardas, kad nebyrėtų tinkas. Nu blyn, tos žvaigždės gal ir simbolika kažkokia, bet su jom tikrai buvo gražiau, nei dabar, o dėl simbolikos, tai gali trinti istoriją kiek tik nori, bet vistiek faktų nepaneigsi, kad taip buvo.