Peršokti prie turinio


Johnny

Užsiregistravo 2011 Bir 14
Neprisijungęs Lankėsi 2013 Geg 20 12:53
-----

Mano sukurtos temos

Perku P605 3.0l autopilota

2012 sausio 10 - 08:23

IEŠKAU ardomo P605 3.0l 12v su autopilotu. Būt gerai su mechanine dėže ir Kaune ar kažkur apie kauną. Norėčiau išsilupti visą komplektą: Valdymo blokelis Vakumo pompa, Vakumo "aktuatorius", keli mygtukai.

Salono palangės atnaujinimas

2012 sausio 07 - 20:13

Kadangi jau atnaujinau savo liūto salono lubas tai aprie to pačio nusprenžiau atšviežinti ir išblukusę palangę.
Posted Image
Palangės dažymui "senukuose" nusipirkau flakonėlį "vinyl" dažų
Posted Image
Pirmiausia palangę nuplauname su valymo priemone salonams valyti ar kažkuo panašiu. Palangei išdžiūvus apklijuojam plasmases dižams ir dažom.
Dažom įvairiom kryptim Kad kuo tolygiau pasidengtų. Pasiliekam dažų pataisymams. Kai išdžius plangę pereinam su šepetuku kad pasidarytu švelini.
Posted Image
Tada pataisom vietas kur liko šešėliai, palaukiam kol išdžius tada vėl pereinam šepetėliu ir done ;)
Posted Image

Salono stogo (lubų) remontas

2012 sausio 07 - 19:41

Po biški krito krito ir galutinai nukrito mano P605 lubos. Paseno ir suiro tas po medžiaga esantis paralonas ir pakibo salone maišas. Nusprendžiau kad rankos ne visai kreivos ir kad galima mėginti stogą persiklijuoti pačiam. Taigi trumpas DIY apie stogo perklijavimą:
Pirmiausia iškilo problema su seno stogo išėmimu. Jis pasirodo priklijuotas. Pas vienus jis išsiema lengvai, o pas mane niekaip nenorėjo pasiduoti. Nenorėdamas sulankstyti stogo skardos nusprendžiau nusipirkti kitą salono stogo kevalą ir jį susitvarkyti, o seną pjaustyti gabalais ir po biski lupti ir mest lauk.
Pirmiausia paruošiam stogą. Nulupam seną audinį jei jis dar toks yra :) ir kruopščiai nuvalom seną paraloną. Šlykštus darbas nes tas paralonas labai lipnus. Bandžiau gramdyti, bandžiau šveisti bet geriausiai gavosi su vos vos drėgna ir muiluota kempine. Tik nereikia persistenkti su vandeniu. Palaukiam kol išdžius. Po to dar likučius valiau ir nuriebalinau acetonu.
Posted Image
Naują audinį pirkau Žakonoje
Ten buvo ir lygiai tokios pačios dangos, bet patarė pirkti kitą su kuria lengviau dirbti. ~30Lt metras. Pirkau 2 metrus. Esmė ta kad originali yra tik audinys ir prie jo priklijuotas paralonas, todėl klijuojant labai lengvai klijai gali persigerti ir liks duobės. O man parekomendavo kitą su kuriuo taip pat klijuoja stogus bet jis dar turi audinį ir kitoje pusėje paralono.
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Ten pat Žakonoje nusipirkau ir klijus (iki 20lt). Parekomendavo skardinėje tepamus, nes sakė tie balionėliuose nelabai mėgsta kaštį (rašo kad tik iki +30) tai vasarą palikus automobilį ant saulės gali paleisti. Taip pat prireiks dar tokių įrankių kaip volelis, žirklės, pirštinės, teptukai.
Posted Image
Šiaip sako klijus galima mėginti skiesti su 646 ir tada pūsti per pulviką. Tada viskas turėtų gautis tolygiai ir gražiai (pats nebandžiau už pasėkmes neatsakau :)) Bet manau kad klijuojant su pulviku galima ir tą originalia dangą gražiai užsiklijuoti.
Pasitreniravimui pradėjau nuo apdailos detalių.
Posted Image
Lupam lauk seną audinį, neišmetam o naudojam kaip šabloną naujam iškirpti. Beabejo kerpam didesnį. 9 kartus matuojam ir 10 kerpam ;)
Visą dedalę gerai nuriebalinam (naudojau 646). Tada teptuku tepam klijus ne storai tolygiai ir visur ant detalės. tada gulsčiu teptuku plonai padengiam klijais audinio kitą pusę. Rekomenduoju pasitreniruoti ant skiautės. Svarbu kad klijų nebūtų tiek kad įsigertų į paraloną o tik ant audinio. Jei įsigers tai klijuojant paralonas sulips ir liks duobė. Palaukiam 5-10 min (Tiek turėtų praeiti kol tepsit audinį) ir klijuojam. Kad geriau laikytų klijai galima su plaukų fenu prieš klijuojant juos šiek tiek pašildyti "aktyvuoti", kad geriau laikytų. Pradedam nuo plokštumų tada lenkimai. Stengiamės taip klijuoti kad kuo mažiau reiktų audinį temti. Prispaudimui naudojam volelį. Priklijavę fasadinę pusę apkerpam audinį palikdami kokį 0,5-1cm kraštą užlenkimui. Tada apverčiam detalę tepam kraštą, audinį kur reikia iškarpom ir klijuojam kantus. Turėtų gautis kažkas tokio:
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Toj apdailoj kur tvirtinasi diržas reikėjo išlupti plasmasę ir po to vėl įklijuoti
Posted Image
Patį Stogą klijavau taip pat. Apsikirpau audinį visą pasitiesiau ir atvertęs pradėjau nuo galinės dalies klijuoti juostom apie 30-50cm. Klijuojam nuo centro į kraštus. Nepamaišytų pagalbininkas. Dviese lengviau susitvarkyti su audiniu. Vienas gali klijuoti vieną šoną kitas kitą.
https://lh3.googleus...52018.23.42.jpg
Nors originale nebuvo bet aš dar apėjau ir užlanksčiau apklijavau kraštus. Manau nepakenks :) Viską baigęs palikau džiūti. Kitą dieną išsikarpiau skyles rankenom ir t..t ir rezultatas gavosi toks:
https://lh3.googleus...52010.34.23.jpg
Klijuojant priekinę dalį reikia atidžiai žiurėti visus išlinkimus, kad visur prisiklijuotų ir kad nepasidarytų raukšlės.
https://lh4.googleus...52011.37.42.jpg
https://lh3.googleus...52011.37.23.jpg
Prieš ir po:
https://lh4.googleus...52017.16.04.jpg
Beliko viską sudėti. Bėje stogą išiminėjau ir įdėjau per priekines keleivio duris atlenkęs abi priekines sėdynes.
Tikiuosi kam nors pagelbės šitas postas.

Perku P605 2vnt. lietų ratų (tablečių)

2011 lapkričio 24 - 21:48

Ieškau Peugeot 605 2vnt. Lietų originalių ratų (tablečių) Gal kas kas turit? PM Reikia apaut Puga žieminiais kaliošais :) Veiksmas Kaune dar būnu dažnai Vilniuj

Ieškau P605 stogo apdailos (salono lubų)

2011 birželio 14 - 14:27

Ieškau P605 stogo apdailos (salono lubų) Būtų gerai Kaune 8-698-25332 Jonas